Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 04 Iul 2006, 13:20

Ce faci pityu, nu mai gasesti contractul?

pityu
veteran
veteran

Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi

Mesaj de pityu » 05 Iul 2006, 00:24

Apsalba !
In Contractul nostru nr.3/2006 scrie asa: " In temeiul Legii nr.192/2001 privind fondul piscicol, pescuitul si acvacultura, a Hotararii 865/2005 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale Pentru Pescuit si a Ordinului 231/2006 privind aprobarea Normei Tehnice Interne cu Privire la Gestionarea Durabila a Resurselor Acvatice vii din Apele de Munte Gestionate de RNP Romsilva"
Interesant este ca de cate ori te intreb ceva la care ar trebui sa dai un raspuns care nu-ti convine, in loc de raspuns imi vii tu cu alte intrebari ca sa ma faci sa uit ce te-am intrebat. Stilul acesta de a purta o discutie poate ca tine cu cei 2100 membrii ai APS Alba, dar cu mine nu.
Daca consideri ca am devenit nepoliticos, eu ma retrag din aceste discutii si te las sa le porti cu cine doresti.
Cu sincere ganduri de bine !

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 05 Iul 2006, 06:50

In legea 102/2001 nu se pomeneste de RNP
HG 695 aproba Regulamentul de functionare a ANPA, iar atributiile ei sunt date de art 7.1 din L 192, unde nu gasesti delegarea de gestiune pe motiv ca nu este gestionar ci administrator. Definitia administratorului esteb data la art. 4 lit. a din L 192.
Ordinul 231/2006 a fost desfiintat de instanta. De ce nu spune nimic si de L 113?
Ce zici? Chiar nu crezi ca vreau sa te invat de bine?
De ce cheltuiesti bani inutil.
Art. 84 din codul silvic spune ca pestele din apele de munte apartine statului, nu RNP, iar art. 85 spune ca pescuitul spotriv se stabileste prin Lege nu prin HG si Ord. de ministru. Sti vreo lege care reglementeaza pescuitul in afara de L 192.
Inca odata, daca gasesti in L 192 cuvitul RNP, eu inchid asociatia. Te prinzi la pariu?

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 05 Iul 2006, 11:13

@ apsalba

Desi m-am contrat de multe ori cu d-voastra in ceea ce priveste necesitatea eliminarii din legea pescuitului a obligativitatii inscrierii intr-o asociatie de pescari, in ceea ce priveste pescuitul in apele de munte cred ca aveti dreptate. Legea pescuitului trebuie urgent "periata". Problema gestionarilor trebuie rezolvata cat mai rapid. Dupa parerea mea acesti gestionari nici n-ar mai trebui sa existe din moment ce a fost infiintata ANPA ca unic administrator al statului .

Daca sunteti cumva in posesia incheierii de sedinta de la Curtea de Apel Alba v-as ruga sa o postati sau sa mi-o transmiteti intr-un mesaj privat.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 05 Iul 2006, 12:44

ROMANIA
CURTEA DE APEL ALBA IULIA
SECTIA COMERCIALA SI
DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV
DOSAR NR.665/57/2006

Minuta sentintei civile nr105/CA/2006 :

In numele legii

HOTARASTE
Admite actiunea in contencios administrativ formulata de reclamanta
Asociatia Pescarilor Sportivi Alba - cu sediul in Alba lulia, str. O. Goga, nr. 7,
jud. Alba impotriva paratului Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii
Rurale - cu sediul in Bucuresti, b-dul Carol I, nr. 24, sector 3 - si in consecinta:
Anuleaza articolele 3, 4, 5, 7 alin 2 si art. 8 din Ordinul nr. 231/5.04.2006
- publicat in Monitorul Oficial - Partea I - nr. 320/10.04.2006 - precum si
Anexa nr. 2 la acesta.
Suspenda executarea ordinului atacat - cu privire la articolele nr. 3, 4, 5, 7
alin 2 si art. 8 - precum si anexa nr. 2 la acestea - pana la ramanerea irevocabila
a prezentei sentinte.
Obliga paratul sa plateasca reclamantei suma de 1000 RON - cheltuieli de
judecata.
Cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare.
Pronuntata in sedinta publica din 23.06.2006.

Pentru conformitate

Nota : nu am contestat dezvoltarea durabila constind in amenajarea cursurilor de apa si construirea de cascade pe aceste cursuri, ba chiar ne-am oferit si noi sa contribuim.
Aceste prevederi erau obligatorii si inainte , prevazute in Ord. 350/2000, la care ord.1133 si 1134, au abrogat art. 5 cu privire la emiterea de autorizatii. RNP trebuie sa faca aceste operatiuni avind in vedere starea jalnica a cursurilor de apa, in urma defrisarilor masive facute si toate resturile sunt pe cursurile de apa.
Legea 192 se refera la resursa acvatica vie (peste), care si in codul silvic este specificat ca apartinind statului.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 05 Iul 2006, 13:08

apsalba scrie:ROMANIA
CURTEA DE APEL ALBA IULIA
SECTIA COMERCIALA SI
DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV
DOSAR NR.665/57/2006

Minuta sentintei civile nr105/CA/2006 :

In numele legii

HOTARASTE
Admite actiunea in contencios administrativ formulata de reclamanta
Asociatia Pescarilor Sportivi Alba
- cu sediul in Alba lulia, str. O. Goga, nr. 7,
jud. Alba impotriva paratului Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii
Rurale - cu sediul in Bucuresti, b-dul Carol I, nr. 24, sector 3 - si in consecinta:...........................................................
.
ciudata optiunea de a merge in instanta numai in nume propriu fara sa amintitti nimic de faptul ca sunteti si o federatie.
oare nu era mai bine sa mergeti in numele federatiei?sau inca nu are legitimitate aceasta federatie?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 05 Iul 2006, 13:31

Conteaza?
Federatia trebuia sa ia o hotarare. Mai usor convoci Asociatia. Federatia are rol de reprezentare pentru toate asociatiile. Ori in discutie era o chestiune punctuala care interesa in primul rind o asociatie. Federatia nu are contract cu CNAFP ci asociatia.APS Alba are tot ce-i trebuie ca sa se reprezinte bine oriunde.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 05 Iul 2006, 13:49

@ apsalba

Multumesc!
Deci in momentul de fata eliberarea de autorizatii (permise )individuale de pescuit de catre RNP este ilegala, mare parte din ordinul 231 fiind suspendat. Si totusi, cum se poate pescui legal acum in apele de munte? Daca d-voastra vreti sa veniti in concediu in jud. Dambovita si vreti sa pescuiti legal pe Ialomita superioara, cum veti proceda ?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 05 Iul 2006, 13:54

Sunt 2 solutii:
Vigneta CNAFP pe care nu se stie de ce nu o pune in circulatie
Devin membru al unei asociatii din zona legal constituita.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 05 Iul 2006, 14:39

In jud. Dambovita nu puteti sa deveniti decat membru AJVPS ca si mine.
In autorizatia de pescuit a AJVPS Dambovita este trecut raul Ialomita fara sa se precizeze de unde si pana unde.

Scrie răspuns