Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
pityu - inertia e mare... schimbarea e o mare provocare. cei care fac o asociatie (in speta de pescuit) cu buna credinta, o fac constienti fiind ca urmeaza sa sacrifice timp, energie, bani, sa investeasca munca - pentru o pasiune. voluntar. pentru o idee.
sunt oameni care asteapta o recompensa materiala imediata. daca nu o primesc (sau macar nu o intrevad) considera ca nu merita.
asta ar putea fi unul din numeroasele motive.
ong-urile sanatoase care (inca...) functioneaza, functioneaza datorita acestor nebuni minunati, care cred in idei si cred ca pot sa faca o lume mai buna. si care nu asteapta recompensa matreriala. nu imediat, cel putin.
va doresc si tie si colegilor tai sa cunoasteti cat mai multi astfel de oameni. ei te marcheaza in cel mai bun sens.
apoi mai e ceva. sunt oameni care prefera sa faca ceva, oamnei care-i urmeaza pe primii si oameni care se lasa dusi de mersul lucrurilor, asa cum este el.
departe de mine ideea de a poza in filosof al vietii. vorbesc doar din experiente personale (care, sigur, nu e nevoie sa fie considerate relevante).
insa exemplul vostru cu taxele (pe langa alte activitati faine pe care le faceti) e foarte atragator. merita sa bateti moneda pe el. pentru bucuria posibililor beneficiari si, desigur, pentru preocuparea agvps-ului.
cat timp isi fac griji din pricina voastra, e bine... :)
sunt oameni care asteapta o recompensa materiala imediata. daca nu o primesc (sau macar nu o intrevad) considera ca nu merita.
asta ar putea fi unul din numeroasele motive.
ong-urile sanatoase care (inca...) functioneaza, functioneaza datorita acestor nebuni minunati, care cred in idei si cred ca pot sa faca o lume mai buna. si care nu asteapta recompensa matreriala. nu imediat, cel putin.
va doresc si tie si colegilor tai sa cunoasteti cat mai multi astfel de oameni. ei te marcheaza in cel mai bun sens.
apoi mai e ceva. sunt oameni care prefera sa faca ceva, oamnei care-i urmeaza pe primii si oameni care se lasa dusi de mersul lucrurilor, asa cum este el.
departe de mine ideea de a poza in filosof al vietii. vorbesc doar din experiente personale (care, sigur, nu e nevoie sa fie considerate relevante).
insa exemplul vostru cu taxele (pe langa alte activitati faine pe care le faceti) e foarte atragator. merita sa bateti moneda pe el. pentru bucuria posibililor beneficiari si, desigur, pentru preocuparea agvps-ului.
cat timp isi fac griji din pricina voastra, e bine... :)
zeii scad din viata oamenilor orele petrecute la pescuit
Inca odata, nu dori moartea pacatosului ci indreptarea lui. Ce a incercat dl. Scurtu, au incercat multi pescari. Solutia este tot piata. O asociatie trebuie sa fie ca o afacere; este rentabila, traieste; nu, moare. Mare lucru, ca la pityu s-a ajuns la 1.300.000 lei. La AJVPS Alba s-a inceput cu 1250000 si s-a ajuns la 710 mii lei, in conditiile in care la APS permisul este 500 mii lei pt salariati si 300 mii lei elevii,studentii, pensionarii si handicapatii. Asa a ajuns asociatia la 2100 membri. Socoteala este simpla. Inmulteste pityu 2100 cu cit vrei tu si cu 75 si vezi cum se eficientizeaza o asociatie. Asta e; nu toata lumea se naste manager. Fara suparare.
Crede-ma ca daca mi-ar fii fost in putinta aduceam toti pescarii romani aici si poate nu numai pe ei,dar din pacate sufer alaturi de ei la auzul necazurilor de acasa,cat de cetatean american sunt ,sunt in acelas timp si cetatean roman si chiar ma mandresc cu aceasta calitate si nu mi-e indiferent ce se intampla acasa,chiar daca pe mine nu ma afecteaza decat sufleteste.blackmind scrie:ajutane nea Jane sa calcam si noi pe taramul fagaduintei pls....pls....Inca o data v-as dorii din tot sufletul sa aveti macar cat am eu aici in practicarea pasiunii voastre ,pescuitul,daca nu mai mult.
Va doresc numai bine,
Jean Scurtu
Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi
Apsalba ! Iara ai inteles gresit (ca deobicei dealtfel). Nu am pomenit eu ca la noi permisul ar fi 1.300.000 lei. Mai citeste inca odata si inca odata pana cand o sa reusesti sa intelegi. Am zis ca datorita faptului ca noi am aparut pe piata concurentiala, AGVPS filiala Petrosani a redus pretul permisului cu 1.300.000 lei, de frica sa nu le migreze membrii catre noi.
Voi dati cu 500.000 permisul pe care l-ati cumparat de la CNAFP cu 200.000 lei. Afla ca permisul acela la noi il cumperi cu 300.000 lei, bani in care este inclus si pretul carnetului de membru, cu poza cu tot.
Voi dati cu 500.000 permisul pe care l-ati cumparat de la CNAFP cu 200.000 lei. Afla ca permisul acela la noi il cumperi cu 300.000 lei, bani in care este inclus si pretul carnetului de membru, cu poza cu tot.
Hai sa vorbim putin si de ... o alta solutie. Imi fac o asociatie de apartament, 3 persoane (eu, sotia si un copil). Costa in primul an sa-mi fac asociatia insa in anii urmatori pot "scapa" cu o cotizatie de 1 RON/an.Solutia este tot piata. O asociatie trebuie sa fie ca o afacere; este rentabila, traieste; nu, moare. Mare lucru, ca la pityu s-a ajuns la 1.300.000 lei. La AJVPS Alba s-a inceput cu 1250000 si s-a ajuns la 710 mii lei, in conditiile in care la APS permisul este 500 mii lei pt salariati si 300 mii lei elevii,studentii, pensionarii si handicapatii.
Sunt curios cum ar concura APS sau AJVPS daca ar exista zeci de asociatii la care cotizatia e de 1 leu / an.

Dar poate ca nu asta e afacerea. Poate ca lupta pentru reprezentativitate este cu bataie lunga ... pina la fondurile europene pentru piscicultura.
Vad interese cu asociatiile, vad interese cu federatia ... vor aparea si interesele la ANPA cind se vor aloca fondurile europene (daca nu au "meseriasi" la luat spaga ar fi cazul sa recruteze de pe acum) ... insa cu pescuitul recreativ cum ramine ?
Sa faci o asociatie care sa nu vizeze fonduri ci pur si simplu recreere ... e o idee care-mi place. Nu tu concursuri ... nu tu federatii ... nu sport ... nu helestee ... pur si simplu entertainement. Si responsabilitate proportionala cu numarul de membri ai "asociatiei".
Ioan S. scrie:Sa faci o asociatie care sa nu vizeze fonduri ci pur si simplu recreere ... e o idee care-mi place. Nu tu concursuri ... nu tu federatii ... nu sport ... nu helestee ... pur si simplu entertainement. Si responsabilitate proportionala cu numarul de membri ai "asociatiei".

iarta-l doamne ca nu stie la ce viseaza!

pai asta e o UTOPIE in adevaratul sens al cuvantului.
{cum sa existe asa ceva?auzi la el ce tupeu "fara fonduri europene"?!
cum adica "fara federatie"?pai cine o sa mai indrume "norodul" spre interesul nostru?
"fara concursuri"?pai noi cum mai justificam banii cheltuiti si activitatea noastra(implicit scaunele)?sa nu mai avem "berici si mititei"?
fugi domnle de aici cu aberatiile astea,ca stim noi cum sa facem sa fie bine,voi sunteti cei care nu stiti ce vreti,noi stim foarte bine ce vrem.}

eeeeeeeHHHH ioane,cam asa cred eu ca se desfasoara lucrurile la ora actuala
cand ai sa gasesti ce visezi acuma,spune-mi si mie poate cine stie indrazsnesc sa cred ca mai avem o sansa
Re: Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi
Deci la voi raman mai putin de 78 x 10 ron, deci sub 780 ron. De unde aveti totusi bani pentru paznicii angajati ep cele 5 rauri luate in gestiune?pityu scrie: Afla ca permisul acela la noi il cumperi cu 300.000 lei, bani in care este inclus si pretul carnetului de membru, cu poza cu tot.
- vanatoruldepesti
- veteran
ptr. adiwolf
Eu ii multumesc domnului din Alba pentru faptul ca a reusit sa taie macaroana ROMSILVA. Nu este un pas mic, ci unul extrem de important de care putem beneficia toti. Daca fiecare asociatie de pescuit sportiv/recreativ ar face cate ceva concret in sensul imbunatatirii conditiilor de pescuit s-ar ajunge departe.
Iata minuta sentintei civile nr.105/CA/2006 a Curtii de Apel Alba Iulia – Sectia Comerciala si de Contencios Administrativ a hotarat: „Admite actiunea in contencios administrativ formulata de reclamanta Asociatia Pescarilor Sportivi Alba cu sediul in Alba Iulia, str. O.Goga, nr.7, jud.Alba impotriva paratului Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale cu sediul in Bucuresti, b-dul Carol I, nr.24, sector 3 si in consecinta anuleaza articolele 3, 4, 5, 7 alin.2 si art.8 din Ordinul 231/5.04.2006 publicat in Monitorul Oficial – Partea I – nr.320/10.04.2006 – precum si anexa nr.2 la aceasta Se suspenda executarea ordinului atacat – cu privire la articolele 3, 4, 5, 7 alin.2 si art.8, precum si anexa nr.2 la acestea pana la ramanerea irevocabila a prezentei sentinte. Obliga paratul sa plateasca reclamantei suma de 1000 RON cheltuieli de judecata. Pronuntata in sedinta publica din 23.06.2006."
Eu ii multumesc domnului din Alba pentru faptul ca a reusit sa taie macaroana ROMSILVA. Nu este un pas mic, ci unul extrem de important de care putem beneficia toti. Daca fiecare asociatie de pescuit sportiv/recreativ ar face cate ceva concret in sensul imbunatatirii conditiilor de pescuit s-ar ajunge departe.
Iata minuta sentintei civile nr.105/CA/2006 a Curtii de Apel Alba Iulia – Sectia Comerciala si de Contencios Administrativ a hotarat: „Admite actiunea in contencios administrativ formulata de reclamanta Asociatia Pescarilor Sportivi Alba cu sediul in Alba Iulia, str. O.Goga, nr.7, jud.Alba impotriva paratului Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale cu sediul in Bucuresti, b-dul Carol I, nr.24, sector 3 si in consecinta anuleaza articolele 3, 4, 5, 7 alin.2 si art.8 din Ordinul 231/5.04.2006 publicat in Monitorul Oficial – Partea I – nr.320/10.04.2006 – precum si anexa nr.2 la aceasta Se suspenda executarea ordinului atacat – cu privire la articolele 3, 4, 5, 7 alin.2 si art.8, precum si anexa nr.2 la acestea pana la ramanerea irevocabila a prezentei sentinte. Obliga paratul sa plateasca reclamantei suma de 1000 RON cheltuieli de judecata. Pronuntata in sedinta publica din 23.06.2006."
"putem beneficia toti"vanatoruldepesti scrie:ptr. adiwolf

Daca

din pacate ramanem doar la stadiul asta,adica de visatori gen "ce frumos ar fi fost DACA............"
Se suspenda executarea ordinului atacat – cu privire la articolele 3, 4, 5, 7 alin.2 si art.8, precum si anexa nr.2 la acestea pana la ramanerea irevocabila a prezentei sentinte
oricum nu inteleg de ce ai adresat postarea ta cu dedicatie pt mine,poate ma lamuresti si pe mine (pe PM sau pe celalt forum al valcenilor)
P.S. tot mai astept sa bem cafeaua aia impreuna.