Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 19 Iul 2006, 08:33

Ai vazut undeva in lege vreun articol care sa diferentieze AJVPS de alte asociatii, astfel incat AJVPS sa poata da amenzi iar celelalte asociatii nu? In cazul asta ar trebui sa sesizam greseala legislativa la Curtea Constitutionala.
Atata timp cat pe aceleasi ape se dau permise prin mai multe asociatii mi se pare normal ca nici una in ele sa nu poata incasa amenzi. Asa ca nici una nu va mai pazi, deci legea e stupida si contra-productiva.

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 19 Iul 2006, 09:24

Aflandu-ma sub imperiul nervilor, probabil ca nu mai explic foarte clar. :evil: Nici AJVPS-urile nu pot controla fara jandarmi, politie, garda de mediu, etc. si nici nu pot da amenzi sau taia chitante. Este firesc ca toate asociatiile-ONG, chiar daca exista printre ele si una infiintata printr-o Hotarare de Guvern data de adrian nastase (AGVPS Romania), sa se supuna acelorasi acte normative. Abuzurile AJVPS-urilor nu sunt reclamate institutiilor statului de catre pescari si sunt tolerate!

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 19 Iul 2006, 09:27

nici o asociatie de pescuit, fie ca face parte din AGVPS sau nu, nu are drept de a aplica sanctiuni contraventionale. constatarea contraventiilor si infractiunilor si aplicarea sanctiunilor revine celor abilitati de legea pescuitului (art 63 indice 1). nici macar personalul RNP nu este abilitat de lege sa dea amenzi. acum urmeaza sa se promoveze un proiect de ordin in acest scop.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 20 Iul 2006, 01:23

MihaiV ! Eu am scris in mai multe randuri pe diferite topicuri ca paza pe bazinul piscicol natural pe care il avem in gestiune se face de catre urmatorii:
1) - Lucratorii (padurarii, tehnicieni, sef ocol, etc.) RNP Romsilva, care prin contract si-au rezervat acest drept, cu care noi am fost de-acord.
2) - Orice pescar apartinand APS Salmo-Carpatica Lupeni, care au fost instruiti special in acest scop, ca atunci cand constata ca apele noastre sunt violate (a se citi "braconate") sa anunte telefonic pe comandantul Jandarmeriei Montane Nucsoara, (cu care avem incheiata o intelegere scrisa in acest sens) ptr. a trimite un echipaj mobil in vederea prinderii si sanctionarii vinovatilor.
3) - Jandarmeria Montana Nucsoara, care isi are sediul exact la intrarea in perimetrul bazinului natural piscicol Nucsorul Superior si care are misiunea de a patrula in zona "portii" principale de intrare in Parcul National Retezat (Nucsoara - Cab. Pietrele - Refugiul Gentiana), adica pe langa paraiele noastre. Am spus ca am obtinut sprijinul lor neconditionat si ei au dreptul sa aplice amenzi (si deja au si aplicat !!!) si daca este nevoie pot si au dreptul sa intervina si in forta pentru imobilizarea infractorilor.
4) - Rangerii Administratiei Parcului National Retezat (6 persoane momentan si 10 pana la sfarsitul anului), care au deasemenea sarcini de supraveghere si control asupra turistilor si care (trecand pe langa apele noastre), ne pot ajuta verificand legitimitatea celor care "trebaluiesc" intr-un fel sau altul pe langa apa.
Daca crezi ca aceste patru organizatii sunt putine si apele noastre nu vor fi controlate, te invit sa vii sa pescuiesti fara permis de la A.P.S.Salmo-Carpatica.
Restul .... ramane de vazut !!!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 20 Iul 2006, 08:30

OK, am inteles!

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 22 Iul 2006, 09:37

Vanatoruldepesti a scris : " Abuzurile AJVPS-urilor nu sunt reclamate institutiilor statului de catre pescari si sunt tolerate! "
Aici ar tebui sa insistam, sa-i determinam pe cei abuzati de AGVPS sa-i reclame la ANPA. Daca s-ar aduna cateva reclamatii cu fapte de abuz concrete, ANPA ar fi obligata de lege sa retraga autorizatia de pescuit eliberata AGVPS-ului. Iata cum am putea scapa de monstru !

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 23 Iul 2006, 12:11

Abuzurile se reclama la procuratura, nu la ANPA, care nu cunoaste nici macar legile ei proprii de functionare. Vezi aici relatia cu RNP, autorizatiile de pescuit comercial eliberate pe riul Olt, etc.
Se pare ca numai justitia mai poate face ordine prin institutiile statului.

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 23 Iul 2006, 20:11

Facand parte din PROFISH, impreuna cu Dady Draghicescu am actionat pe cale legala, urmand toate etapele cerute de sistemul local si national, impotriva unor abuzuri ale AJVPS Valcea. Era vorba despre o evidenta concurenta neloiala din partea celor din AJVPS si in cele din urma am ajuns, ma refer la PROFISH Valcea, cu un memoriu pana la Ministerul de Finante. Absolut toate institutiile si-au batut joc de noi prin niste raspunsuri demne de dispret. AJVPS-ul platea articole in ziarele din Valcea si emisiuni la TV prin care ameninta PROFISH Valcea si pe cei ce aderau la aceasta asociatie, directorul lor spunand pe posturile TV ca daca vreun platitor catre alta asociatie decat AJVPS va fi prins pe vreo apa din judet i se va deschide dosar penal pentru braconaj si va fi amendat cu maximul amenzilor.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 23 Iul 2006, 20:38

Nu trebuie sa te mire reactia AJVPS-urilor. Nu stiu altceva si nu sunt capabili sa faca fata concurentei serioase.Citi pescari au amendat pina acum? Oricum trebuie sa va organizati foarte serios si sa dovediti ca sunteti altceva decit AJVPS. Istoria a dovedit ca toti dinozaurii au murit!

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 25 Iul 2006, 22:28

Apsalba ! Dupa cate stiu APS PROFISH R.Valcea este afiliata la Federatia constituita de tine. Abuzurile AGVPS asupra membrilor asociatiilor afiliate la federatie ar trebuii sa constituie una din problemele de rezolvat pe agenda de lucru al federatiei, nu crezi ? Cum incercati voi sa rezolvati aceste probleme ? Intreb la modul serios (nu ca sa te necajesc) poate mai invatam si noi cate ceva de la voi. Oricum eu recunosc ca am invatat chiar multe pana acuma, fapt pentru care-ti multumesc sincer !!!

Scrie răspuns