nu de raspundere fug.apsalba scrie:Ti-e frica de raspundere, adiwolf, sau de ce crezi ca poti pescui numai unde munceste altul?
nu sunt de acord cu, concesionarea apelor sub nici o forma.
traiesc in romania,activez in domeniul privat si stiu foarte bine ce inseamna un caiet de sarcini si cum se poate "manarii" o licitatie.
eu cred ca apele trebuie sa ramana in proprietatea statului si gasita o forma de constrangere si colaborare cu statul.
statul trebuie fortat de societatea civila reprezentata de ONG-uri sa isi faca datoria.cum? asta e alta problema.
in acceptiunea mea nu pot exista copropietari ai apelor.asociatiile,cluburile si alte ONG-uri pot cel mult sa verifice si dirijeze corect modul in care statul gestioneaza aceasta resursa.
daca statul stie sa perceapa tot felul de taxe si impozite,trebuie sa si faca ceva in schimbul lor nu numai sa arunce raspunderea in ograda altuia si sa strige dupa aia ca "voi a-ti vrut asa".
societatea civila romaneasca,trebuie sa invete sa ceara statului sa-si faca datoria,iar acolo unde constata abateri sa amendeze imediat.