Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 02 Aug 2006, 08:43

apsalba scrie:Ti-e frica de raspundere, adiwolf, sau de ce crezi ca poti pescui numai unde munceste altul?
nu de raspundere fug.
nu sunt de acord cu, concesionarea apelor sub nici o forma.
traiesc in romania,activez in domeniul privat si stiu foarte bine ce inseamna un caiet de sarcini si cum se poate "manarii" o licitatie.

eu cred ca apele trebuie sa ramana in proprietatea statului si gasita o forma de constrangere si colaborare cu statul.
statul trebuie fortat de societatea civila reprezentata de ONG-uri sa isi faca datoria.cum? asta e alta problema.

in acceptiunea mea nu pot exista copropietari ai apelor.asociatiile,cluburile si alte ONG-uri pot cel mult sa verifice si dirijeze corect modul in care statul gestioneaza aceasta resursa.
daca statul stie sa perceapa tot felul de taxe si impozite,trebuie sa si faca ceva in schimbul lor nu numai sa arunce raspunderea in ograda altuia si sa strige dupa aia ca "voi a-ti vrut asa".
societatea civila romaneasca,trebuie sa invete sa ceara statului sa-si faca datoria,iar acolo unde constata abateri sa amendeze imediat.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 02 Aug 2006, 10:02

Esti intr-o eroare. Resursa acvatica nu se concesioneaza, ci ti se atribuie un drept de pescuit. Nu este vorba de un contract economic ci de un contract administrativ.

Citeste si porcaria de proiect de lege a pescuitului postata de ieri site-ul MAPDR, si vezi cit de responsabili sunt cei care ar trebui sa se ocupe de pescuit.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 02 Aug 2006, 10:45

apsalba scrie: Citeste si porcaria de proiect de lege a pescuitului postata de ieri site-ul MAPDR, si vezi cit de responsabili sunt cei care ar trebui sa se ocupe de pescuit.
unde naiba este acest proiect ca nu il gasesc.
ajuta-ma cu un link te rog.

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 02 Aug 2006, 10:54

Mie-mi place-n Delta!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 02 Aug 2006, 11:07

Pe www.maap.ro - legislatie-proiecte de legi

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 02 Aug 2006, 11:40

da,gata am gasit si descarcat fisierul.
tocmai am citit fugitiv acest proiect de lege care se pare ca v-a intra in vigoare vrand nevrand.
pai in comparatie cu pescuitul comercial,cel recreativ/sportiv este considerat un "ghimpe" in coasta lor.
numai ca nu ne-au dat m...e,in rest ne f..t cum vor ei.cea mai mare porcarie posibila pana acum,insa nu ma mira doar traim in tara tuturor posibilitatilor.
oricum legea este facuta ca mai toate legile din romania,proasta,stramba si lasa loc de speculatii si jonglerii legislative plus ca este foarte vaga si nu stabileste mai nimic clar -"ÃŽn termen de 3 luni, de la intrarea în vigoare a prezentei legi, prin hotărâre de Guvern se stabileşte procedura de atribuire a dreptului de pescuit".
ca la noi la nimenea,mai intai se da legea care nu stabileste mai nimic si dupa aia apar hotarari de guvern.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 02 Aug 2006, 15:04

Eu cred ca sunt si lucruri bune in acest proiect de lege:
- dispare obligativitatea asocierii
- apare un permis unic pentru toate apele domeniului public al statului emis de ANPA
- se desfiinteaza CNAFP-ul. Nu mai exista conceptul de gestionar,respectiv gestionar delegat.
- ANPA ramane unica institutie ce administreaza si gestioneaza problemele din pescuit.
- Se infiinteaza fondul pentru pescuit alimentat din banii incasati din licente, autorizatii si permise .
- exista posibilitatea ca, in anumite conditii, asociatiile de pescuit recreativ/sportiv sa poata lua in administrare ape naturale.

Sunt insa chestiuni in proiect neclare:

- nu se specifica in ce ape continentale se poate desfasura pescuitul comercial. S-ar intelege ca in orice apa curgatoare. Normele dupa care se poate practica pescuitul recreativ/sportiv par a fi scrise pentru a nu deranja cumva pescuitul comercial.
- se specifica obligativitatea eliberarii pestilor capturati in Delta Dunarii prin pescuitul recreativ/sportiv. Adica ce sa inteleg de aici? NU am voie sa retin pesti dar,pe de alta parte, pescuitul comercial se practica fara probleme
- criteriile dupa care anumite asociatii vor primi drept de administrare pe ape ale domeniului public vor fi cinstite?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 03 Aug 2006, 19:23

FNPSR a inceput demersurile pentru recunoasterea pescuitului sportiv ca sport national. Asociatiile de pescuit sportiv care doresc sa sustina acest proiect sunt rugate sa contacteze federatia la tel 0724580145, 0788602248, 0358101012, 0745267390

pityu
veteran
veteran

Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi

Mesaj de pityu » 03 Aug 2006, 21:58

Apsalba ! Eu am facut propuneri de asta primavara pe topicul initiat de Dl. Alexandru Trentea, care din pacate tocmai a disparut de pe forum (nu-mi explic de ce?). Am sa le reformulez si pe topicul initiat de tine. Sper sa tii cont de ele, chiar daca pe alocuri s-ar putea ca unele lucruri sa nu-ti convina. Voi revenii !

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 08 Aug 2006, 07:28

Oare nici o asociatie nu este interesata de recunoasterea pescuitului ca sport national?

Scrie răspuns