Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Taica, cel putin unu mai cunosc care are in cap ceea ce ai si D-ta. Speram ca poate cu trecerea timpului si iesirea afara a romanului, sa se intimple si la noi o oarecare maturizare...dar avem noi o chestie mai romaneasca, asa, ca daca nu e asa, nu e romanul roman. Ce are sula cu suprefectura...de ce anume nu doarme linistit taica. De competitii. Pai afara se fac asa ceva in fiecare sfirsit de saptamina. Ca doara din acest motiv pescuitul este un sport. Nu te obliga nimeni sa te bagi. Poti sa stai sa privesti sau pur si simplu sa stai. Daca cei ce vor sa faca competitii, le fac, ce treaba avem noi cei ce nu vrem , cu ei. Bravo lor sa faca cite competitii vor. Eu ii voi felicita pt acest lucru. Nu tre sa trecem prin acest filtru de gindire activitatea si menirea si existenta noilor asociatii, cu cit mai multe, cu atit mai bine. Cu cit mai multe competitii cu atit mai multi concurenti, evident, pescari buni, o sa avem.
HAI STEAUA !!!!!!
HAI STEAUA !!!!!!
Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi
Taicanoe, Sile si toti care gandesc ca voi ! Din capul locului vreau sa va asigur de bunele mele intentii si ca tot ce postez pe aceste topicuri se vrea a fi o minora contributie total dezinteresata pentru binele pescuitului si a pescarului roman. Cei care sustineti ca am mintea odihnita, habar nu aveti cu cine stati de vorba. Va rog urmariti pe monitoarele voastre orele din zi, la care reusesc sa-mi fac timp pentru voi. La aceste ore orice om (in special cei ca voi, dorm de rup pamantul). Chiar daca sunt pensionar, lucrez la trei firme, din care la una cu program de 8 ore (care ...ca de obicei la patroni se intinde zilnic la 10, dar si la 12 si uneori chiar mai mult), iar la celelalte doua cu sfert de norma (2 ore). In afara de asta sunt colaborator al revistei "Pescar Modern", unde pregatesc si scriu in medie cate trei articole/numar. Mai colaborez cu un cabinet medical, in ceea ce priveste munca de birou si pe deasupra sunt initiatorul si primul presedinte al unei asociatii de pescari nou-infiintate. Unde mai pui ca peste toate astea am si o gradina micuta de zarzavaturi pe care o lucrez impreuna cu sotia (din placere) si-mi fac timp sa mai si pescuiesc, reusind chiar sa organizez un concurs la nivel local cu participarea concurentilor din patru orase ale Vaii Jiului si sa particip impreuna cu alti sapte colegi pescari din cadrul asociatiei la un concurs de nivel national,
(Cupa Romsilva) organizat anul acesta in zona Vidraru-Arges.
Draga Sile ! Aici ti-am insirat doar cele mai importante activitati din viata mea in momentul de fata. Daca tu consideri ca am mintea odihnita, inseamna ca tu faci mult, mult mai multe lucruri ca mine, fapt pentru care te felicit si-ti urez tot binele din lume pe mai departe !
DAR DACA NU, ATUNCI SA-TI FIE RUSINE, ca-ti dai drumul la gura fara sa gandesti ! Nu stiu care din noi doi are mintea mai odihnita ?????
Cat despre pescuit, ... faceti fiecare ce vreti, dar daca asteptati ca STATUL sa fie cel care trebuie sa faca ceva, veti avea o mare dezamagire !
Aflati de la mine (daca nu ati stiut pana acuma, ca STATUL SUNTEM NOI ! Adica toti cei care traim la un loc in spatiul "Carpato-Dunareano-Pontic" pe care Dumnezeu ni l-a harazit !
Draga Sile ! Aici ti-am insirat doar cele mai importante activitati din viata mea in momentul de fata. Daca tu consideri ca am mintea odihnita, inseamna ca tu faci mult, mult mai multe lucruri ca mine, fapt pentru care te felicit si-ti urez tot binele din lume pe mai departe !
DAR DACA NU, ATUNCI SA-TI FIE RUSINE, ca-ti dai drumul la gura fara sa gandesti ! Nu stiu care din noi doi are mintea mai odihnita ?????
Cat despre pescuit, ... faceti fiecare ce vreti, dar daca asteptati ca STATUL sa fie cel care trebuie sa faca ceva, veti avea o mare dezamagire !
Aflati de la mine (daca nu ati stiut pana acuma, ca STATUL SUNTEM NOI ! Adica toti cei care traim la un loc in spatiul "Carpato-Dunareano-Pontic" pe care Dumnezeu ni l-a harazit !
Pytiu, toata stima, imi plce ca sti ce vrei. Poate ca intr-o zi ne vom intilnii si dau eu o bere cu multa placere, nu numai pt. ca a batut STEAUA,, dar daca vrei, mai dau una si pt asta, dar pt faptul ca faci ceva cu convingerea ca ceea ce faci e bine, inca o data multumiri din partea celor care ar trebuii sa-ti multumeasca. Eu sint unul care fac acest lucru si ar trebuii sa existe cit mai multi ca tine.
O zi buna.
O zi buna.
pityu - cunosteam o parte din aceasta activitate ... si de asta am spus (fara nici un fel de ironie) ca am un respect deosebit si apreciez munca pe care o depuneti.
"Aflati de la mine (daca nu ati stiut pana acuma, ca STATUL SUNTEM NOI !" pai daca statul suntem noi de ce mai platim sumedenia de impozite si taxe ??? pentru acei bani platiti de noi toti AM PRETENTIA ca statul sa faca ceva ... nu doar sa schimbe in fiecare an masinile parlamentarilor
Dady - dupa '90 am circulat suficient prin europa si prin asia ... si la aproape 50 de ani nu ma mai astept sa ma mai maturizez
incearca sa nu emiti judecati de valoare despre un om dupa cateva postari care nu concorda in totalitate cu parerea ta.
Dorm foarte bine ... pentru ca nu am cosmaruri ... si nici problema competitiilor nu-mi creeaza insomnii ... am fost la concursuri doar in calitate de arbitru (si culmea la stationar
) si poate o sa merg si la concursuri de rapitori - ca spectator sau arbitru - nu sunt impotriva competitiilor ... dar aproape nimeni nu vorbeste despre pescuitul de agrement (nu de foame) acel pescuit in afara sistemului competitional - acel pescuit de relaxare ... pentru un astfel de pescuit nu se implica aproape nimeni.
In privinta controlului pe ape ... raman oricum la parerea ca statul prin organismele lui trebuie sa aplice legea ... tuturor ... mai ales celor cu plase, curent, otravuri etc. , cat si celor care retin pesti sub dimensiuni.
P.S.
daca nu convine cuiva ce spun va rog injurati-ma direct, nu ma bagati in aceeasi oala cu nimeni.
"Aflati de la mine (daca nu ati stiut pana acuma, ca STATUL SUNTEM NOI !" pai daca statul suntem noi de ce mai platim sumedenia de impozite si taxe ??? pentru acei bani platiti de noi toti AM PRETENTIA ca statul sa faca ceva ... nu doar sa schimbe in fiecare an masinile parlamentarilor

Dady - dupa '90 am circulat suficient prin europa si prin asia ... si la aproape 50 de ani nu ma mai astept sa ma mai maturizez

incearca sa nu emiti judecati de valoare despre un om dupa cateva postari care nu concorda in totalitate cu parerea ta.
Dorm foarte bine ... pentru ca nu am cosmaruri ... si nici problema competitiilor nu-mi creeaza insomnii ... am fost la concursuri doar in calitate de arbitru (si culmea la stationar

In privinta controlului pe ape ... raman oricum la parerea ca statul prin organismele lui trebuie sa aplice legea ... tuturor ... mai ales celor cu plase, curent, otravuri etc. , cat si celor care retin pesti sub dimensiuni.
P.S.
daca nu convine cuiva ce spun va rog injurati-ma direct, nu ma bagati in aceeasi oala cu nimeni.
S'altare și bunăstare !
Taica, mesajul tau a deranjat prin nota zeflemista pe care o dadea.Asta ai lasat sa se inteleaga. Citind ce ai scris m-ai facut sa fiu convins ca esti un pusti care inca nu a ajuns la un nivel de maturare a gindirii, nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar se pare ca sint unii care sint la acest stadiu. Au timp sa se matureze. Dar dupa ceea ce spui, ar trebuii sa faci atunci cosecturile la asociatia pe care o propuneai si fata de cei ce se angreneaza intr-o competitie, cei ce muncesc pt aceasta. Pescuitul de agrement este o parte a pescuitului care se vrea modern si care nu are de unde sa-si traga seva de cit tot din competitie. Competitia e mama progresului. Nu cred ca pescarii agrementari se pot sau vor sa foe considerati ca pescari retrograzi sau pescari prosti pt motivul ca nu fac competitie. Dar nivelul lor de cunoastere este indisolubil legat de competitie. De aici se invata toate chestiile care ulterior sint aplicate si in pescuitul de agrement. Nadirea, daca stii, era apnaju;l concurentilor ciu ceva ani in urma, astazi este generalizat si in pescuitul de ag. Match-ul era o tehnica pe care o cunosteau numai concurentii pt ca ei au fost cei care au fost obligati sa o practice, apoi a fost preluata si de pescarii de agrement si exemplele pot continua cu plutele cu aditivii cu cirligele si practic toata tehnica pina la rubeziana care a trecut prin optica competitionala apoi a devenit ceva folosit pe scara larga. Asa ca nu cred ca este f bine sa despartim cele doua notiuni.Eu de altfel m-am exprimat inpotriva denumirii de agrement. Este suficient denumirea de pescuit sportiv, asa cum este peste tot, daca ai fost pe afara sigur o sa-mi dai dreptate ca agrementul exista munai la romani. Poate imi dai exemplu de inca o tara care defineste pescuitul ca si noi. O zi buna.
- al. trentea
- utilizator constant
Am citit ultimile postari, si as vrea sa fac unele precizari pentru cei care poate sunt la inceput de drum in privinta pescuitului. Notiunea de sportiv este inteleasa la noi ca fiind conform legislatiei in vigoare, adica respectand numarul de unelte, carlige, perioada de prohibitie, speciile protejate, nr. de kg. retinut, etc. In fapt acest pescuit se imparte in doua categorii: de agrement (recreativ) si de competitie.
Facand parte dintr-o asociatie privata care are in spate ceva competitii organizate de noi, ma intreb ce a gasit taicanoe rau in asta? Mai ales ca a fost (dupa cum a declarat) si arbitru la unele concursuri. L-a obligat cineva? Daca nu ar exista competitii, extrapoland la alte sporturi, cum ar fi fotbalul, si acum s-ar bate mingea pe maidane fara sa existe un Campionat Mondial.
Recunosterea pescuitului ca ramura sportiva este necesara si pentru educarea copiilor si tinerilor, pentru ca una este sa pescuiesti cu un numar limitat de ustensile/nada/momela, in sistem C&R, in spirit de fair-play lasand malul curat, si alta cu o padure de lansete insirate pe malul baltii, in ritm de manele si inconjurat de lazi de bere. Exemplul pe care il vor lua cei care ne vor precede va asigura de fapt "sanatatea" acestei indeletniciri frumoase. Nu intamplator, dupa initierea unor grupe de copii, organizam si concursuri, pentru ca in primul rand exista competitia cu tine insuti, in a-ti perfectiona tehnica, si imbogatii cunostintele. Performanta vine apoi de la sine.
Venind vorba de competitii, sa le tinem pumnii stransi crapistilor nostrii in Portugalia, si-i asteptam cu aurul mondial, dupa ce pana acum au luat argint si bronz!
In rest, numai de bine,
Facand parte dintr-o asociatie privata care are in spate ceva competitii organizate de noi, ma intreb ce a gasit taicanoe rau in asta? Mai ales ca a fost (dupa cum a declarat) si arbitru la unele concursuri. L-a obligat cineva? Daca nu ar exista competitii, extrapoland la alte sporturi, cum ar fi fotbalul, si acum s-ar bate mingea pe maidane fara sa existe un Campionat Mondial.
Recunosterea pescuitului ca ramura sportiva este necesara si pentru educarea copiilor si tinerilor, pentru ca una este sa pescuiesti cu un numar limitat de ustensile/nada/momela, in sistem C&R, in spirit de fair-play lasand malul curat, si alta cu o padure de lansete insirate pe malul baltii, in ritm de manele si inconjurat de lazi de bere. Exemplul pe care il vor lua cei care ne vor precede va asigura de fapt "sanatatea" acestei indeletniciri frumoase. Nu intamplator, dupa initierea unor grupe de copii, organizam si concursuri, pentru ca in primul rand exista competitia cu tine insuti, in a-ti perfectiona tehnica, si imbogatii cunostintele. Performanta vine apoi de la sine.
Venind vorba de competitii, sa le tinem pumnii stransi crapistilor nostrii in Portugalia, si-i asteptam cu aurul mondial, dupa ce pana acum au luat argint si bronz!
In rest, numai de bine,
Dady, pityu, ma baieti, nu mai fiti bre asa deranjati si-ncrancenati...
Io personal, nefiind o personalitate ci doar un pusti gaozar ascuns in spatele unei porecle si a monitorului, nu inteleg si pace cum devine pescuitu asta sportiv. Si nu inteleg ce-are a face sportu cu grija fata de mediu de exemplu. Ca nu prea-l vad pa Banel (Hai Steaua) dand cu coasa (voluntar) pa pajiste ca sa-si amenajeze un teren la iarba verde. Si nici clubu Petrolu implicat in actiuni de ecologizare ale gropilor reziduale da la rafinariile dan Ploiesti. Si nici nu trebe sa fiu legitimat la Poiana Campina ca sa pot sa-i rup picioarele lu var-meu pa garla la Provita in timp ce, chipurile, vroiam sa bag un artex in atze.
Io personal, nefiind o personalitate ci doar un pusti gaozar ascuns in spatele unei porecle si a monitorului, nu inteleg si pace cum devine pescuitu asta sportiv. Si nu inteleg ce-are a face sportu cu grija fata de mediu de exemplu. Ca nu prea-l vad pa Banel (Hai Steaua) dand cu coasa (voluntar) pa pajiste ca sa-si amenajeze un teren la iarba verde. Si nici clubu Petrolu implicat in actiuni de ecologizare ale gropilor reziduale da la rafinariile dan Ploiesti. Si nici nu trebe sa fiu legitimat la Poiana Campina ca sa pot sa-i rup picioarele lu var-meu pa garla la Provita in timp ce, chipurile, vroiam sa bag un artex in atze.
Mie-mi place-n Delta!
al.trentea -
"Notiunea de sportiv este inteleasa la noi - ( nu este ... dar TREBUIE sa fie inteleasa) - ca fiind conform legislatiei in vigoare, adica respectand numarul de unelte, carlige, perioada de prohibitie, speciile protejate, nr. de kg. retinut, etc. In fapt acest pescuit se imparte in doua categorii: de agrement (recreativ) si de competitie. "
- perfect de acord.
... la concursuri am fost de placere - si nu am facut rabat la normele de arbitrare impuse de organizatori - sper sa mai particip la concursuri ... ca arbitru sau ca simplu spectator ... pentru a mai invata cate ceva din tainele pescuitului.
"Recunosterea pescuitului ca ramura sportiva este necesara si pentru educarea copiilor si tinerilor, pentru ca una este sa pescuiesti cu un numar limitat de ustensile/nada/momela, in sistem C&R, in spirit de fair-play lasand malul curat, si alta cu o padure de lansete insirate pe malul baltii, in ritm de manele si inconjurat de lazi de bere"
- aveti mare dreptate ... aici e foarte mult de lucru ... la EDUCATIE si cred ca aici apare rolul primordial al asociatiilor.
In mesajul meu cu federatia de pescuit de agrement erau si vreo doi zambareti ... daca era tratat ca o mica gluma nu era nici o suparare ... prea a creat valuri ... si cred ca am deviat mult prea mult de la subiectul topicului ... asa ca ... sa revenim la topic pana nu ne sanctioneaza moderatorii
"Notiunea de sportiv este inteleasa la noi - ( nu este ... dar TREBUIE sa fie inteleasa) - ca fiind conform legislatiei in vigoare, adica respectand numarul de unelte, carlige, perioada de prohibitie, speciile protejate, nr. de kg. retinut, etc. In fapt acest pescuit se imparte in doua categorii: de agrement (recreativ) si de competitie. "
- perfect de acord.
... la concursuri am fost de placere - si nu am facut rabat la normele de arbitrare impuse de organizatori - sper sa mai particip la concursuri ... ca arbitru sau ca simplu spectator ... pentru a mai invata cate ceva din tainele pescuitului.
"Recunosterea pescuitului ca ramura sportiva este necesara si pentru educarea copiilor si tinerilor, pentru ca una este sa pescuiesti cu un numar limitat de ustensile/nada/momela, in sistem C&R, in spirit de fair-play lasand malul curat, si alta cu o padure de lansete insirate pe malul baltii, in ritm de manele si inconjurat de lazi de bere"
- aveti mare dreptate ... aici e foarte mult de lucru ... la EDUCATIE si cred ca aici apare rolul primordial al asociatiilor.
In mesajul meu cu federatia de pescuit de agrement erau si vreo doi zambareti ... daca era tratat ca o mica gluma nu era nici o suparare ... prea a creat valuri ... si cred ca am deviat mult prea mult de la subiectul topicului ... asa ca ... sa revenim la topic pana nu ne sanctioneaza moderatorii

S'altare și bunăstare !