Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
exista reguli scrise si reguli nescrise, inclusiv in pescuit.
iar pentru ca pescuitul sa fie sportiv (si in sensul de fair-play) sunt cateva reguli nescrise care trebuiesc respectate, chiar cand ai puteri depline asupra pestelui.
poate ca atunci, cu atat mai mult!...
iar pentru ca pescuitul sa fie sportiv (si in sensul de fair-play) sunt cateva reguli nescrise care trebuiesc respectate, chiar cand ai puteri depline asupra pestelui.
poate ca atunci, cu atat mai mult!...
zeii scad din viata oamenilor orele petrecute la pescuit
Nu stiu daca mai era nevoie de o proba in plus a circotaseniei romaneasca. Pina acum ca de ce agvps..ca de ce nu asocoiatii noi, apoi ba ca te obliga, ba ca se incalca...D-nilo, credeti ca cetateanul romanesc e pregatit sa sara pe ranita, bete si sa faca pe balta axact cum spune legea? Credeti ca nu va umple sacul cu pesti plini de icrisoare? credeti ca il va mustra constiinta macar o secunda pt. mizeria lasat in urma? etc....In primul rind, constitutia da dreptul la asociare, nu te obliga. Nici o lege nu te obliga sa fi membru vreunei asociatii, poti sa te duci la lacul lui nene....X ...si sa pescuiesti cit vrei fara sa ai permis. Vrei sa mergi la o asociatie, bine platesti ca sa devii membru si ca atare contribui la bunul mers al asociatiei respective. Intr-adevar un circotas mai dihai ca si Huidu, spunea ca o sa ramina asociatiile ...pai asta vrem? Nu stiu ce sa mai zic...cum dracu o fi bine. Il cunosc pe Stefan de la Alba si sint convins ca ceea ce s-a scris pina acum este plin de rautate si invidie. Nici eu nu sint de acord cu prevederea ca trebuie sa fii membru asociat, dar te intreb pe tine omule, cit de mult crezi ca va face omul de linga tine pt pescuit...va pleca cu sacul plin indiferent cind si cum. Asta vreti, anarhie ? Uitativa la democratii mai tari si mai vechi ca ale noastre asocierea este obligatorie pt faptul ca nu mai ai unde pescuii, daca nu esti asociat, servus, numai la balta cuiva. Am tot citit cu pescuitul pe timp de noapte...nici italienii nu au liber acest pescuit pe apele naturale, si inca multe tari au scos in afara legii pescuitul nocturn, dar noi vrem totul intr-o zi. Nu uita ca acolo s-a facut scoala si ca pescarii sint constientizati, nu traiesc cum ar face-o multi de la noi,din peste. Si eu vreau ca pescuitul sa devina perfect liber, dar stiu ca neamul asta nu stie ce sa faca cu libertatea. Crede-ma ca nu am fost si nu voi fii comunist nici o secunda, dar cei ce vorbiti de comunism, sigur ca nu cred ca stiti de ce anume vorbiti. Daca asocierea mai poate face ceva, ei bine libertatea sint sigur ca nu va face de cit rau societatii noastre. Arata-mi un lucru liber care merge bine sub libera cumpanire a cetateanului roman. Este jalnic sa nu vedem ce e pe linga noi, Nu e bine cind cu 700000lei pescuiesti si munte si ses si esti si asociat si faci si competitii, ce mai vrei ?...moca ?. Fi sigur ca moca no sa fie veci. Sti ce va urma ? Vor venii tot cei ce au fost si pina acuma, ca au snopii de bani, sau altii care nu stiu cum sa clateasca banii, si vor concesiona bucata de riu in numele unei X asociatii, altii la vale si tot asa. Unde mai pescui matale care nu ai vrut obligatia de a fii asociat? Vei platii pt. o zi de pescuit cit permisul pe un an, daca nu pe vreo doi, trei. Nu vezi ce preturi au la lacurile administrate in sistem privat...daca nu le stii ti le afisez eu, pe citeva pe care le cunosc...si sigur preferi aviara de cit incfartul.Vei fii nevoit, obligat sa devii asociat, nu de lege, ci de faptul ca daca nu esti asociat, nu mai ai luciu unde sa iti intinzi betele, ca acolo se va ajunge...nu? Hai sa gindim ceva mai profund. Daca te iei dupa bucuresteni, ai dat-o de pamint imediat. Ei nu au nici o treaba, esti nu esti asociat tot la balta lui mergi, ca doara deja in zona lor deja nu mai ai incotro. Deja la Buc. se vede. Acesttora pe buna dreptate li se ...ca altii au acces la alte ape, nu ca ei, ce-i intereseaza pe bucuresteni de problemele noastre, a celor din restul tarii? Acestora le e perpendicular de ce e in restul tarii. Si au dreptate. Ei bine, eu nu vreau asa ceva. Daca lor le place...OK. Mie nu. Eu vreau sa pescui in toata tara, sa platesc sa existe asociatii, sa existe preocupare pt ape curate care se fac cu bani, sa existe preocupare la nivel national pt piste, pt populari si paza si alte cele. Un an daca se va intimpla desfiintarea asociatiilor, dezastrul va fi incomensurabi. Avem o natiune care zi de zi arata cit e de pregatita pt. democratie. Dar daca s-ar baga, scoala obligatorie, platita, apoi taxa pt mediu, apoi taxa de populare, apoi taxa pt dreptul de pescuit, apoi taxa pt pazitul apei ...etc...cum ar fii? Fiecare lucru trebuie platit, nimeni nu face nimic moca.Dnul Stefan a bagat gramada de bani in asociatia lui, am bagat si eu, dar nu la nivelul lui, si multi altii. Cred ca cei ce au facut asociatii in ultima perioada sint numai oameni bine intentionati, care vor sa faca ceva. Toata stima pt Alba bravo lor ca au inceput sa faca lucruri bune, merita laudati din tot sufletul, sint un model, oamenii au venit si vin la el pt. ca vor, nu-i obliga nimeni, au varianta cu ajvp..dar eu am vorbit cu ei si nu mai are rostul sa circotosim... ba ca voturi ba ca...ce dovada mai vrei in plus cind eu am vazut coada la facut permise la APS Alba. Mai vrei voturi? Mergi nene la ajvps ca doara nu te tine nimeni, nu te obliga nimeni sa vi la o asoc nou creata...fi domnule liber, mergi la pescuit in zone private si nu te intreaba nimeni de sanatate. El are mare noroc pt. ca edilii locali sint alaturi de el si sint deosebit de receptivi, sint oameni jos cu palaria. In alte zone este asa ca si aici, pe forum.... circotareala...O zii buna domnilor si sa va dea Domnul ce va doriti...eu nu ma voi opune cu nimic...in principiu voinata poporului e si vointa mea.
Dady ca te faci ca nu intelegi, ca o dai cu carcoteala-n sus si jos, nu ma mira. Dar daca totusi n-ai inteles, imi permit sa fac inca o data o paralela cu ACR. Ca sa conduc pe drumuri publice imi trebuie permis. Dar nu trebuie sa fiu membru ACR sau al unei alte asociatii auto nou infiintate.Nu stiu daca mai era nevoie de o proba in plus a circotaseniei romaneasca. Pina acum ca de ce agvps..ca de ce nu asocoiatii noi, apoi ba ca te obliga, ba ca se incalca
Daca o asociatie vrea sa disciplineze pescarii si sa-i invete cum e mai bine o poate face si fara sa-i inregimenteze.
Oricum AGVPS are destui oameni de valoare, un patrimoniu vast si sunt convins ca celelalte asociatii nu au nici o sansa intr-o competitie cu AGVPS pentru membrii numai daca vor fi incorect sustinute de stat.
Nu ma astept ca asociatiile din Romania sa accepte cu draga inima eliminarea incorectelor prevederi legale care obliga la asociere. Vor da cu foarte mici exceptii mana cu AGVPS si vor sprijini starea actuala. Apoi AGVPS le va papa in tihna (are si sprijinu meu). Aceasta modificare a legislatiei trebuie facuta nu de asociatii ci de stat.
Ca AGVPS trebuie sa se reformeze e clar chiar si pentru membrii lor cu putere de decizie. Si o vor face cu siguranta. Vor trebui insa sa evolueze (sau sa dispara) cu adevarat catre o asociatie moderna numai daca legea nu le va indesa membrii in sac.
La revedere Dady si fir intins. Eu pariez tot pe AGVPS. Inclusiv cotizatia.
Mie-mi place-n Delta!
Domnule agvp-sist, te rog frumos spune-mi si mie un singur nume de valoare in domeniul pescuitului din agvps. Catare mult ii mai lauzi. Daca sustii ca trebuie inlaturata idea de a mai fii membru al unei asociatii, si o sustii, atunci nu mai stiu ce sa mai cred, de unde sa te mai iau mai nene. Esti impotriva agvps-ului, lui ii faci cea mai mare proiblema. Eu de bine de rau imi perfectez afacerea de pescuit si voi finanta activitatea asociatiei mele fara sa iau vreun ban de la nimeni, problema e la nivel de tara, e prea multa inconstienta la noi, cind ai dat liber la romani...nu mai exista nimic. Eu stiu ce spun, am facut apel la o gindire mai profunda. Eu nu gindesc cine va cistiga cursa , noi sau agvps-ul...vezi, mai profund domnule gindeste...Eu mizez pe marele cistigator , pescarul, nu ma deranjeaza absolut existenta agv-uli. N-are decit, eu vreau sa devin o forta si sa demonstrez ca o asociatie poate sa faca ce nu a facut si nu va face veci agv-ul pe care-l iubesti atita. Eu nu am spus in in agv sint numai lepre, dar oamenii buni pe care ii stiu si ii respect, sint f putini.
Sile
Daca mergi pe mina AGVPS mergi pe mina unor uzurpatori.
AGVPS pe care il investesti cu increderea ta figureaza ca asociatie din 31 mai 200, inscrisa la RAF sub nr.4 lajudecatoria sect. 2 Bucuresti. Daca vrei istoria ei, o s-o poti citi intr-un dosar greu la DNA cu dl. Nastase in frunte.
AGVPS pe care il investesti cu increderea ta figureaza ca asociatie din 31 mai 200, inscrisa la RAF sub nr.4 lajudecatoria sect. 2 Bucuresti. Daca vrei istoria ei, o s-o poti citi intr-un dosar greu la DNA cu dl. Nastase in frunte.
SileDomnule agvp-sist, te rog frumos spune-mi si mie un singur nume de valoare in domeniul pescuitului din agvps
Istoria AGVPS am scris-o intr-un fel sau altu fiecare din noi. Eu stiu ce-am scris. Si tu cunosti partea ta.Daca vrei istoria ei
Cat timp pescarii se vor orienta catre asociatii din obligatie si nu din convingere rezultatul va fi acelasi AGVPS. Nu aveti nici o sansa, stai linistit.
Mie-mi place-n Delta!
SileDomnule agvp-sist, te rog frumos spune-mi si mie un singur nume de valoare in domeniul pescuitului din agvps
Istoria AGVPS am scris-o intr-un fel sau altu fiecare din noi. Eu stiu ce-am scris. Si tu cunosti partea ta.Daca vrei istoria ei
Cat timp pescarii se vor orienta catre asociatii din obligatie si nu din convingere rezultatul va fi acelasi AGVPS. Nu aveti nici o sansa, stai linistit.
Mie-mi place-n Delta!
Eu am un sfat mai profund...mergi pe mina agvps-ului si fa tot posibilul sa se desfiinteze aceasta prevedere de a fii membru al unei asociatii, si te iau la mine in asociatie, promit ca pun o pila la baietii sa fie de acord. Nu fa pronosticuri...asteapta si ai sa vezi...nu o sa traiesti ziua in care o sa vezi asociatia in care sint, ca va adera la agvps. Si daca mai e nevoie, sint cel mai acerb adversar al agv-ului, si tot nu sustin in totalitate desfiintarea acestei prevederi, desii in sinea mea o doresc, acum imi dau seama ca acest popor nu e pregatit pentru acest pas. Inlaturarea prevederii de asociere, este moartea sigura a agv-ului, nu sint sigur ca si a celorlalte asociatii, vor ramine cei ce vor sa fie alaturi de activitatile acesteia, putini, sigur prea putini care sa poata face fata problemelor. Dar mai multi ca la agv. O data ce se face aderarea la FIPS, servus, pa agvps...nu mai are numeni nevoie de ei. Astept numele acelei persoane de valoare pe domeniul nostru, dintre aceia de care spuneai ca sint oameni de mare valoare, un singur nume....hai...te rog...
asociatia pescarilor sportivi alba
Draga Sile,
Vreau sa-ti spun ca la noi in asociatie inscrierea se face pe bazade cerere scrisa. Nu facem prozelitism, nici o secta a pescarilor.
Membri nostri sunt instruiti in spiritul pescuitului sporti si a legilor in vigoare. Sper ca esti de acord ca o lege, buna sau rea, intr-un stat de drept trebuie respectata. Vreau sa sti ca noi dorim mai mult decit orice sa fim un exemplu in a schimba mentalitatea pescarului sportiv. Dady, care ne-a vizitat si a vazut modul nostru de organizare, poate sa fie un martor onest. Gestionam informatic toata activitatea asociatiei, intr-un mod performant(nu stiu daca sti ca institutiile statului ne cer raportari despre cantitatile de peste capturat de catre membri asociatiei). Daca cunosti regulile CE despre pescuitul sportiv, ar trebui sa sti ca fiecare pescar trebuie sa aiba asupra lui instrumente de masura si fise de capturi. Vreau sa sti ca noi avem deja pregatita toata logistica de a alinia asociatia la ceea ce ni se cere (Vrem sau nu vrem).
Apropos. Am permis de 41 de ani
Vreau sa-ti spun ca la noi in asociatie inscrierea se face pe bazade cerere scrisa. Nu facem prozelitism, nici o secta a pescarilor.
Membri nostri sunt instruiti in spiritul pescuitului sporti si a legilor in vigoare. Sper ca esti de acord ca o lege, buna sau rea, intr-un stat de drept trebuie respectata. Vreau sa sti ca noi dorim mai mult decit orice sa fim un exemplu in a schimba mentalitatea pescarului sportiv. Dady, care ne-a vizitat si a vazut modul nostru de organizare, poate sa fie un martor onest. Gestionam informatic toata activitatea asociatiei, intr-un mod performant(nu stiu daca sti ca institutiile statului ne cer raportari despre cantitatile de peste capturat de catre membri asociatiei). Daca cunosti regulile CE despre pescuitul sportiv, ar trebui sa sti ca fiecare pescar trebuie sa aiba asupra lui instrumente de masura si fise de capturi. Vreau sa sti ca noi avem deja pregatita toata logistica de a alinia asociatia la ceea ce ni se cere (Vrem sau nu vrem).
Apropos. Am permis de 41 de ani