gigi stefan ne-a vandut!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 24 Iul 2006, 17:41

Corectez art/55.4 lit.h. 56 este abrogat. Vezi si modificariie facute de Prd.69/2004 si Legea 113/2005. Noi chiar stim legile.
Pescuitul cu plasa este permis doar in lacurile de acumulare in care se practica acvacultura, nu in bazine naturale (barajele hidro sunt cuprinse la bazine naturale).

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 24 Iul 2006, 19:41

APSALBA, pescarii din Valcea iti multumesc pentru tot ceea ce faci. Indiferent de cele spuse de altii, sa stii ca noi intelegem exact aportul adus in sprijinul pescuitului sportiv/recreativ.
Sunt in posesia unei constatari facuta in mod oficial a reprezentantului MAPDR de la Prefectura Valcea, constatare care arata ca asociatia de pescuit comercial "21 septembrie" nu are suficiente acte pentru a exercita o astfel de activitate insa, lucrul cel mai interesant, reprezentantul MAPDR mentioneaza ca asociatia de pescuit comercial "21 septembrie" nu are plase gen setca si nu a "plasuit" Oltul niciodata pana acum cu toate ca peste 5000 de pescari i-au vazut la treaba, iar politia i-a surprins pescuind cu setci si nu le-a facut nimic pentru ca aveau acte ok. Apropos de acte, CUI-ul acestei asociatii de pe contractul cu ANPA apartine uneio alte asociatii, deci folosesc un CUI fals!!!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 24 Iul 2006, 20:00

Voi cere ministrului agriculturii sa trimita corpul de control la RM Vilcea pentru a constata cum s-au atribuit autorizatiile de pescuit comercial.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 24 Iul 2006, 20:05

Costica fishing
Citeaza si art. 12.1 '' Pedscuitul se face conform prezentei legi si a practicii internationale in domeniu. In UE pescuitul comercial pe ape interioare este interzis sau cel mult limitat la bazine piscicole amenajate in care se practica acvacultura''. Avem si noi vreo citeva care au fost concesionate (Mostistea, etc)

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 24 Iul 2006, 20:05

apsalba scrie:Voi cere ministrului agriculturii sa trimita corpul de control la RM Vilcea pentru a constata cum s-au atribuit autorizatiile de pescuit comercial.
si poate il schimba si pe nesimtitul ala de reprezentant in teritoriu al ANPA,ala de ne face prosti in fata pe cateva mii de pescari,spunand ca la valcea nu se baga plasele,ca ce am vazut noi a fost doar pt un control sanitar veterinar la Bucuresti :evil: :evil: :evil:

pai ma gandesc ca daca s-au dus la Bucuresti cu ce au scos din barajul Nord si Ostroveni,in veci nu se mai leaga nimeni de ei.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 24 Iul 2006, 20:11

Ramine devazut. Nu mai suntem singuri. UE sta cu ochii pe noi ca pe butelie. Urmeaza sa le cheltuim o groaza de bani si vor sa stie si ei cum. Mai stiti ceva de pityu? Vad ca a disparut din peisaj. Spuneti-i si lui cu ce trebuie sa se ocupe o federatie. Nu aia de apartament cu care se lauda el ca ce bine le face pescarilor. Ce-o mai face dl. Tarus, prietenul bazinelor naturale, ca l-am vazut duminica cum hacuiau un berbec la protap sacrificat in cinstea Cupei Romsilva. Oare la ce musca sare berbecul?

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 24 Iul 2006, 20:22

@ apsalba

va rog frumos,haideti sa nu deviem de la subiect,este o cauza mult prea importanta si nu cred ca micile contre si rafuieli isi au rostul aici si acum. :oops:

p.s. apropo de Tarus,am vazut si eu emisiunea de duminica si pe langa focul de tabara ,berbecul la protap si spritul de rigoare,am mai vazut si cum se prinde pastrav la musca artificiala.O avea el,Tarus,"bubele" lui insa nu uitati niciodata un lucru,majoritatea dintre noi am inceput si perfectionat pescuitul si datorita cartilor scrise de el.

aaaaaaaaaa,si inca ceva,stiti ce mor eu cand ma uit la TV si vad emisiuni facute numai pe rauri si ape populate sau crescatorii?nu am vazut niciodata o emisiune de pescuit,facuta pe raul Olt,Mures,Somes,Siret,etc.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 24 Iul 2006, 20:32

Ce sa vada pe riurile naturale? Sticle de plastic si gunoaie> Asa-i la noi. APS Alba a inceput un raport de monitorizare pe toate riurile din judet, pe care il vom da publicitatii, cu materiale filmate si foto, si de unde sa se vada care sunt adevaratele probleme ale bazinelor piscicole naturale. Din pacate refacerea lor nu se poate face de la sine si trebuie ani ca sa fie refacute. Va invit la un pescuit de crengi pe riul Sebes, rezultate in urma defrisarilor criminale din padurile Muntilor Sebes. Cum dracu se face ca de cite ori se schimba directorii Directiilor silvice mai apare cite un autoturism de teren nou prin curtea lor?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 25 Iul 2006, 07:18

adiwolf scrie: ce mor eu cand ma uit la TV si vad emisiuni facute numai pe rauri si ape populate sau crescatorii?nu am vazut niciodata o emisiune de pescuit,facuta pe raul Olt,Mures,Somes,Siret,etc.
Pe TVR2 e emisiunea Natura si Aventura. Cand merge la pescuit o face numai pe ape naturale.

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 25 Iul 2006, 07:31

imi place dan pavaloiu si natura si aventura, pe tvr 2. e original - si la propriu si la figurat.

si m-am saturat de emisiunile de pescuit pe lacuri, balti, bazine si ce naiba or mai fi particulare in juriul bucurestiului si la pretenii din delta unde se pescuieste la crap cu tot felul de scule si momeli ce tin mai degraba de matrix decat de pescuit.

atata reclama cata fac astia la pescuitul de crap, scule, momeli si balti - ceva de groaza.

doamne fereste, tot respectul pentru crap si pescuitul lui si fanii lui!

dar sa nu vezi alte emisiuni tv de pescuit decat cu aceiasi oameni, in aceleasi locuri, cu aceiasi pesti si scule si aceleasi palavrageli, mi se pare jenant.

apropo de tarus - pentru el cu atat mai mult mi se pare jenant...
zeii scad din viata oamenilor orele petrecute la pescuit

Scrie răspuns