Eradicarea braconajului cu plasa pe riuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- nicolaesebastian
- junior
Eradicarea braconajului cu plasa pe riuri
Propun lansarea unei campanii de eradicare a pescuitului cu plasa pe toate riurile din tara.
Aceasta crima, echivalentul marii coruptii din Romania, trebuie stopata pentru ca efectul asupra populatiei piscicole din riuri este dezastruos!
Organele legii si reprezentatii noilor infiintate asociatii de pescuit trebuie sa monitorizeze si sa tina sub control acesta fenomen.
Din pacate legislatie nu e suficient de dura cu acesti criminali!
Trebuie facuta o distinctie clara din punct de vedere al legii intre braconajul cu plasa si cel cu unditi. NU e nevoie sa intram in amanute.
Astfel de crime trebuie raportate in timp util, si luate masuri urgente.
Acesti infractori trebe pedepsiti! Puterea exemplului va da resultate. Numai in acest fel se poate stopa dezastrul iminent.
Pescarii trebui e sa fie solidari si prompti in descurajarea acestor acte de TERORISM PISCICOL.
Nu cred ca este pescar de pe acest forum care sa nu fi asistat cu durere in suflet (in zilele de vara) la perierea efectiva a unor riuri din tara cu tot felul de navoade si plase artizanale.
Cu respect
Nicu
Aceasta crima, echivalentul marii coruptii din Romania, trebuie stopata pentru ca efectul asupra populatiei piscicole din riuri este dezastruos!
Organele legii si reprezentatii noilor infiintate asociatii de pescuit trebuie sa monitorizeze si sa tina sub control acesta fenomen.
Din pacate legislatie nu e suficient de dura cu acesti criminali!
Trebuie facuta o distinctie clara din punct de vedere al legii intre braconajul cu plasa si cel cu unditi. NU e nevoie sa intram in amanute.
Astfel de crime trebuie raportate in timp util, si luate masuri urgente.
Acesti infractori trebe pedepsiti! Puterea exemplului va da resultate. Numai in acest fel se poate stopa dezastrul iminent.
Pescarii trebui e sa fie solidari si prompti in descurajarea acestor acte de TERORISM PISCICOL.
Nu cred ca este pescar de pe acest forum care sa nu fi asistat cu durere in suflet (in zilele de vara) la perierea efectiva a unor riuri din tara cu tot felul de navoade si plase artizanale.
Cu respect
Nicu
Re: Eradicarea braconajului cu plasa pe riuri
eu nu am asistat la asa ceva...mai bine,poate eram la spital sau la racoare acum...nicolaesebastian scrie:Nu cred ca este pescar de pe acest forum care sa nu fi asistat cu durere in suflet (in zilele de vara) la perierea efectiva a unor riuri din tara cu tot felul de navoade si plase artizanale.
Cu respect
Nicu

Michael va recomanda Regulamentul forumului
La spital erai in mod sigur,din pacate!Eu am asistat de cateva ori la asemenea scene,iar odata chiar era sa "o fur" de la niste "degenerati"de felul asta,cu toate ca la scena respectiva "asistau" multi "pescari"(25-30),dar cand m-am luat de braconieri(6 la nr.) toti ceilalti au tacut malc sau au strans sculele si au plecat facandu-se ca nu vad si nu aud nimic!?!?.Se pare ca "omerta" functioneaza si la noi: "cine e orb,surd si tace,traieste o mie de ani in pace"
Se stie si se cunoaste peste tot si la toate nivelurile acest fenomen,dar nu se ia nici o masura pt ca interesele sunt mari.
Oricum la "dat din gura" nu ne intrece nimeni,dar cand e vorba sa ne implicam cu adevarat aproape toti dam inapoi si ne eschivam folosind tot felul de motive puerile.(trebuie sa recunoastem ca nimanui nu-i place sa fie plimbat prin tribunale ca martor in lupta cu mafia braconajului).
Nu stiu ce s-ar putea face totusi in mod concret ca sa putem diminua acest fenomen.
Trist dar adevarat!
Se stie si se cunoaste peste tot si la toate nivelurile acest fenomen,dar nu se ia nici o masura pt ca interesele sunt mari.
Oricum la "dat din gura" nu ne intrece nimeni,dar cand e vorba sa ne implicam cu adevarat aproape toti dam inapoi si ne eschivam folosind tot felul de motive puerile.(trebuie sa recunoastem ca nimanui nu-i place sa fie plimbat prin tribunale ca martor in lupta cu mafia braconajului).
Nu stiu ce s-ar putea face totusi in mod concret ca sa putem diminua acest fenomen.
Trist dar adevarat!
Eu am 28 de ani si am inceput sa pescuiesc acum aproximativ 21 de ani pe Crisul repede zona Negreni - Ciucea. Nu de putine ori a trebuit sa renunt la o zi de pescuit deoarece veneau plasarii s, mai ales cand eram copil, se bagau cu nerusinare in locurile unde pescuiam eu. Si nu o data a trebuit sa ma zmulga varul meu, care era mai mare, deoarece ma luam la hartza cu nenorocitii si era sa iau si de batut. In ultimii ani situatia s-a schimbat putin, am vazut ca ocolesc lumea si chiar ies de tot cu plasele din apa cand vad pescari.Pana in anii trecuti urcau intr-o zi si cate 3 - 4 plasari la distanta de 500 - 1000m unul in spatele celuilalt pe apa. Si clenii de 500g incet incet deveneau raritari. Anul trecut si acum 2 ani am constat o mica imbunatarie a situatiei. Am inteles de la neamurile mele ca nu se mai urca asa des si incet incet parca si dimensiunea capturilor a crescut. Dar, omuletii astia inca mai se desfasoara in voie. raul fiind cu debit mai mic, si locurile nu rpea adanci culeg la pesti de speriat.
Cine ar trebui sa ia atitudine? padurarul care-i un batranel de de-abia sta in picioare? Seful de post? pai prima plasa de peste intotdeauna merge la seful de post. din sediul politziei se vede raul perfect. e la maxim 200 m de apa in camp deschis. Sunt curios de cate ori s-a deplasat vreunul inspre apa sa-i ia la intrebari pe cei cu plasele.
In cazul asta cam care ar fi solutia? Daca sunt singur si plasarii cate 3-4, cu ei nu ma pot pune, padurarul nu-i niciodata in preajma, politistul nu vrea sa auda. cam ce ar fi de facut?
Cine ar trebui sa ia atitudine? padurarul care-i un batranel de de-abia sta in picioare? Seful de post? pai prima plasa de peste intotdeauna merge la seful de post. din sediul politziei se vede raul perfect. e la maxim 200 m de apa in camp deschis. Sunt curios de cate ori s-a deplasat vreunul inspre apa sa-i ia la intrebari pe cei cu plasele.
In cazul asta cam care ar fi solutia? Daca sunt singur si plasarii cate 3-4, cu ei nu ma pot pune, padurarul nu-i niciodata in preajma, politistul nu vrea sa auda. cam ce ar fi de facut?
Adelin,ai dreptate,dar si ei trebuie ajutati si sesizati.
Ar trebui data o lege prin care pescuitul industrial sa fie oprit 2 sau 3 ani de zile.Asta e solutia pe care o vad eu.
Acum vreo 6 ani fiind foarte ocupat cu serviciul si altele,nu m-am mai putut duce la pescuit vreo 2 luni.Ma duc la tara si vremea de afara ma indemna la pescuit,dar scule ioc.Acolo stiam ca nu am unde sa dau la peste decat pe Motru si in 2 balti mititele unde peste mai mare de 100 de grame nu auzisem sa fie.Ma duc pe la un vecin care avea bete de pescuit si mergem la o balta la vreo 10 km de care nu auzisem.
Cand ajung acolo erau 5 plasari care raschetasera tot,TOT.Cel mai mare peste nu avea 80 de grame,probabil mai trecusera si altii pe acolo.
Si marea majoritate a pestelui ziceai ca a aparut pe lume cu o seara inainte.
Am avut o furie in mine de eram in stare sa fac moarte de om,dar totul s-a rezumat la a ii da unui 2 suturi si a arunca pestele inapoi in apa,dar deja mai mult de un sfert era mort.
Ce regret e ca nu le-am confiscat plasa.
Nu as fi crezut in veci ca pe coclaurile alea unde nu sunt ape si pesti cineva poate avea plasa.Incredibil!
Am ajuns sa cred ca si pe vf.Omu daca ma duc si acolo gasesc plase de pescuit.
Ar trebui data o lege prin care pescuitul industrial sa fie oprit 2 sau 3 ani de zile.Asta e solutia pe care o vad eu.
Acum vreo 6 ani fiind foarte ocupat cu serviciul si altele,nu m-am mai putut duce la pescuit vreo 2 luni.Ma duc la tara si vremea de afara ma indemna la pescuit,dar scule ioc.Acolo stiam ca nu am unde sa dau la peste decat pe Motru si in 2 balti mititele unde peste mai mare de 100 de grame nu auzisem sa fie.Ma duc pe la un vecin care avea bete de pescuit si mergem la o balta la vreo 10 km de care nu auzisem.
Cand ajung acolo erau 5 plasari care raschetasera tot,TOT.Cel mai mare peste nu avea 80 de grame,probabil mai trecusera si altii pe acolo.
Si marea majoritate a pestelui ziceai ca a aparut pe lume cu o seara inainte.
Am avut o furie in mine de eram in stare sa fac moarte de om,dar totul s-a rezumat la a ii da unui 2 suturi si a arunca pestele inapoi in apa,dar deja mai mult de un sfert era mort.
Ce regret e ca nu le-am confiscat plasa.
Nu as fi crezut in veci ca pe coclaurile alea unde nu sunt ape si pesti cineva poate avea plasa.Incredibil!
Am ajuns sa cred ca si pe vf.Omu daca ma duc si acolo gasesc plase de pescuit.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!
Multi prosti, putine gloante!
Multi prosti, putine gloante!
-
- utilizator constant
Intr-o zi eram la pescuit...nimic anormal eu cu 2 telescopice de 5 m plin de nervi la maxim pt ca numai melcii aveau chef sa manance. Langa mine un tzaran cu halaul, logic ca ne-am luat la cearta eu am incercat sa fiu politicos pt ca el era ceva mai batran dar si cu mai mult tupeu (am constatat) Raportul de forte era egal 1-1 dar nu s-a ajuns acolo pt ca degenera rau de tot aveam un avantaj (varsta) dar nu m-am complicat aiurea cu astfel de degenerati.
Alta data a venit unul la mine vazand ca sunt din Bucuresti zice sa-i cumpar si lui o plasa dar nu pe mono ci pe sfoara ca pe asta cica o rupe... Am zis ca-l inec direct, din discutie rezulta ca era nustiu ce neam cu seful de post. E rau ca n-am telefon cu camera pt ca ati fi asistat la niste filmuletze putin zis revoltatoare.
Alta data a venit unul la mine vazand ca sunt din Bucuresti zice sa-i cumpar si lui o plasa dar nu pe mono ci pe sfoara ca pe asta cica o rupe... Am zis ca-l inec direct, din discutie rezulta ca era nustiu ce neam cu seful de post. E rau ca n-am telefon cu camera pt ca ati fi asistat la niste filmuletze putin zis revoltatoare.
Problema e mai complicata, unii din cei care umbla cu halaul chiar n-au ce pune pe masa. Au fost situatii cand pur si simplu mi-a fost jena sa le zic ceva, situatia era prea clara. Eu am boala pe cei care in mod evident au ce manca, dar totusi braconeaza, in aia ma infig de cate ori am ocazia.
Cu lacrimi Bastus!
-
- utilizator constant
Gerula tot respectul pt tine! Dar stau frate la curte si nu misca o un pai lasa pamantul parloaga cu anii... In timp ce unii au solarii de mii de metrii. Aici e vorba ca e mai usor sa furi si sa distrugi decat sa MUNCESTI. Din moment ce stai la curte (99% din braconieri stau la curte) nu au scuza... sunt niste alcoolisti puturosi.
Ady
Ady