Eradicarea braconajului cu plasa pe riuri

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 18 Feb 2006, 22:13

Mda, pacat ca nu in toate zonele solul e bun pentru legumicultura, chiar si unde e bun nu toti au banii necesari pentru investitia initiala intr-o sera, iar din porumb, grau si alte astea nu iese nici cat sa platesti abonamentul la TVR1. Treaba e mai complicata decat pare la prima vedere.
Cu lacrimi Bastus!

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 18 Feb 2006, 22:32

pe Tmis in localitatea Costei e un mic baraj.de la baraj pleaca un canal Bega.erau pesti frumosi.cleni ,stiuca, mreana ,scobar, platica, somn.
acum 2-3 ani din cauza unor lucrari la barajul de la Costei au oprit apa pe canal.a ramas un firicel de apa si multi pesti au ramas in gropanele de pe cursul apei.cei care erau din zona am auzit ca au adunat pesti cu sacii citeva zile. nu am auzit ca autoritatile competente sa ia vreo masura .
nu cred ca pescarii trebuie sa se ia la bataie cu braconierii .trebuie ca autoritatile sa-si faca traba.noi platim tot felul de taxe si impozite iar obligatia lor e sa aplice legea.cind primesc telefoane ca sint braconieri ar trebui sa reactioneze nu sa doarma linistiti pe banii nostri.daca noi trebuie sa facem pe politistii sau munca celor de la mediu sau a altor si altor "organe competente" pt.ce mai platim taxe si impozite?

dorel

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 19 Feb 2006, 14:47

Dormiti linistiti,autoritatile vegheaza!

V-ati mai gandit la propunerea mea de a incerca sa determinam legiutorii ca pescuitul industrial sa fie oprit 2-3 ani?Cum se poate face asta?
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 19 Feb 2006, 15:01

De ce numai doi-trei ani ?
Ar trebui oprit definitiv. Cel care vrea sa bage plase isi cumpara lac, helesteu, si face acolo ce vrea. Asta din moment ce acele ape nu comunica cu apele naturale.
Cind spui doi-trei ani inseamna ca accepti in sinea ta pescuitul industrial. :lol:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 19 Feb 2006, 17:21

eu cred ca odata cu intarea in UE se va stopa pescuitul industrial legal in apele neamenajate
tudor, in franta e legala treaba asta ?

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 19 Feb 2006, 17:47

Asa mai veniti de-acasa!!!!Ura!
Asa vroiam sa spun si eu,dar m-am gandit ca poate credeti ca sar calul! :D
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 19 Feb 2006, 17:49

Nu e legala. Dar asta nu are importanta. Pestele nu are piata. Adica pestele de apa dulce nu prea e cautat inafara de salau,pastrav si somon.
Pe piata se gaseste peste oceanic, nici el greu de gasit daca te uiti la kilometrii de coasta pe care ii are Franta. Fara sa mai vorbesc de insule si colonii care inca exista (dar nu-si mai vor independenta :twisted: )

Tudor

oaie
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de oaie » 19 Feb 2006, 18:02

ce bine ar fi dac asta ar fi singura problema!!!!!!!

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 20 Feb 2006, 12:00

atrag atentia ca pescuitul comercial in apele naturale cu exceptia Dunarii, deltei si Prutului este interzis. fac exceptia situatiile cand se obtine licenta de acvacultura, dar astfel de cazuri sunt rarisime in apele naturale. deocamdata s-a acordat licente pe unele canale de imbunatatiri funciare dar inca nu s-a acordat nici una pe lacurile de acumulare.
deci orice pescuit comercial pe ape curgatoare sau lacuri de acumulare este braconaj si se pedepseste conform legii. :twisted:
asta in cazul in care are cine sa faca procesul verbal. :roll:

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 20 Feb 2006, 14:30

nu uitati in ce tara traim si daca in curind licente de acvacultura vor obtine toti plasarii (si vor obtine) nu vom mai putea da cu undita nici macar in apele curgatoare caci vor fi ale lor si atunci fiti siguri ca va fi in permanenta cineva care sa faca procesul verbal :lol:

dorel

Scrie răspuns