Eradicarea braconajului cu plasa pe riuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Domnule Adrian Ionascu, spune-ti ca nu se acorda autorizatii pentru pescuitul comercial sau nu se acorda dreptul de concesire pe rauri si lacuri de acumulare. Pescuiesc de cand ma stiu pe lacul de acumulare Dridu unde se scoate peste cu plasele 365 de zile pe an. Mai nou cel ce are "concesia" lacului nereusind sa tina sub control plasarii din sat ii lasa sa braconeze percepand procent din prada.
Facand o paranteza am inteles ca lacul Mihailesti este concesionat legal,
din punctul de vedere ca cel care il are in concesie sa ocupat cu popularea lacului. In lacul Dridu nu sa mai bagat un peste de cand a fost contruit barajul cand Ceausescu a umplut lacul de caras.
Stiam ca popularea unei ape concesionate este o conditie care poate retrage dreptul de arendare, sau poate ma insel necunoscand cadrul legal.
DAca detine-ti detalii referitor la acest lac va rog luminati-ma si pe mine(asta deca nu sant informatii confidentiale), sa stiu si eu ce sa le raspund cand vin sa ceara taxa in acelas timp cand baga plase in fata mea de pe un mal pe altul(asta fara exagerare ...si stiti cad de mare este lacul!)
PS:anul trecut nereusind sa scoata peste din lac din cauza inundatiilor, cei de la baraj inchideau ecluzele ca oamenii concesionarului sa bage plasele in aval de baraj si in deversor.
Facand o paranteza am inteles ca lacul Mihailesti este concesionat legal,
din punctul de vedere ca cel care il are in concesie sa ocupat cu popularea lacului. In lacul Dridu nu sa mai bagat un peste de cand a fost contruit barajul cand Ceausescu a umplut lacul de caras.
Stiam ca popularea unei ape concesionate este o conditie care poate retrage dreptul de arendare, sau poate ma insel necunoscand cadrul legal.
DAca detine-ti detalii referitor la acest lac va rog luminati-ma si pe mine(asta deca nu sant informatii confidentiale), sa stiu si eu ce sa le raspund cand vin sa ceara taxa in acelas timp cand baga plase in fata mea de pe un mal pe altul(asta fara exagerare ...si stiti cad de mare este lacul!)
PS:anul trecut nereusind sa scoata peste din lac din cauza inundatiilor, cei de la baraj inchideau ecluzele ca oamenii concesionarului sa bage plasele in aval de baraj si in deversor.
<<-!pescuiesc in orice conditii!->>
traim intr-o tara in care furtul, minciuna, bajocura, distrugerea, lenea, mita, invartelile fac parte din cultura nationala. sigur ca nu e placut sa constati lucrul asta in legatura cu tara ta si cu neamul din care faci parte.
pacat de cei care nu se regasesc mai sus! sunt obligati sa suporte traiul intre hoti si borfasi. pacat de ceea ce e bun si frumos in tara asta si e distrus sistematic.
omul sfinteste locul. acolo unde oamenii sunt oameni civilizati, cu bun simt, harnici, cu dragoste si respect pentru natura, se vede.
niciodata lucrurile nu se vor rezolva de catre altii. care altii? rezolvare vine de la fiecare din noi, acolo unde traim, muncim, ne traim hobby-urile.
daca pescarii dintr-o zona braconata se vor organiza si ii vor cotonogi pe braconieri, probabil braconajul va disparea acolo. educatia si civilizatia se poate cultiva si prin formarea de reflexe.
daca nu, vor avea ocazia sa asiste la disparitia a inca unui colt de rai, care e o apa su un lac care candva avea peste, avea vegetatie pe maluri, era curat/-a.
de fapt, oamenii au ceea ce merita. apele, satele, orasele, tara este exact asa cum sunt oamenii din ea.
unii sunt curati altii murdari...
[/i]
pacat de cei care nu se regasesc mai sus! sunt obligati sa suporte traiul intre hoti si borfasi. pacat de ceea ce e bun si frumos in tara asta si e distrus sistematic.
omul sfinteste locul. acolo unde oamenii sunt oameni civilizati, cu bun simt, harnici, cu dragoste si respect pentru natura, se vede.
niciodata lucrurile nu se vor rezolva de catre altii. care altii? rezolvare vine de la fiecare din noi, acolo unde traim, muncim, ne traim hobby-urile.
daca pescarii dintr-o zona braconata se vor organiza si ii vor cotonogi pe braconieri, probabil braconajul va disparea acolo. educatia si civilizatia se poate cultiva si prin formarea de reflexe.
daca nu, vor avea ocazia sa asiste la disparitia a inca unui colt de rai, care e o apa su un lac care candva avea peste, avea vegetatie pe maluri, era curat/-a.
de fapt, oamenii au ceea ce merita. apele, satele, orasele, tara este exact asa cum sunt oamenii din ea.
unii sunt curati altii murdari...
[/i]
si braconajul cu plasa nici nu e atat de distrugator. ganditi-va ca pe rauri (cunosc mai bine aceasta situatie) se braconeaza cu dinamita, cu carbid, cu curent electric. pentru cativa pesti mai mari sunt omorati o sumedenie mai mici.
in unele zone asta face parte din traditia locala.
ce fel de oameni sunt aceia care fac asta? primitivismul inca bantuie prin romania...
in unele zone asta face parte din traditia locala.
ce fel de oameni sunt aceia care fac asta? primitivismul inca bantuie prin romania...
-
- veteran
salut adrian ionascu.avifauna nu are nimic cu braconajul decat ca ,acum doi ani un braconier criminal avea la vanzare 15 oua de lebada in ajun de pasti.culmea e ca nimeni nu dorea sa le cumpere,dar oricum pontele s-au pierdut.
sunt curios daca anul asta cineva va concesiona lacurile din bacau ,jaful e acelasi ,de la revolutie nu s-a schimbat nimic.
sunt curios daca anul asta cineva va concesiona lacurile din bacau ,jaful e acelasi ,de la revolutie nu s-a schimbat nimic.
walleye
Exista un text de lege in 192, publicat in MO, care suna cam asa: (parafraza
) este interzis a se pecui cu unelte din plasa, pe teritoriul Romaniei, in zonele colinare, de munte si de ses cu exceptia... parca Dunarii si Prutului?!? Daca cineva poate intra in posesia acestui act normativ, il rog sa il publice. Este foarte, foarte interesant si nu este abrogat! 

-
- utilizator nou
Adelin scrie:Ce nu a inteles pescarul de rand, e ca nu el tre' sa-si faca dreptate,ci organele carora le plateste impozite.

-
- utilizator nou
sti care i obraznicia ajvps cluj dupa ce ca platesti autorizatia anuala pe ape de ses si de munte pe linga asta mai trebuie sa platesti o taxa separata de vreun milion si jumatate sau doua ca sa poti pescui pe lacurile care sunt gestionate de ei va dati seama, iar vdaca nu ai autorizatie poti sa plesti treisute sau patrusute de mii pe loc ca si la privat.asa ca am hotarit ca nu mai platesc de anul asta apele de ses in semn de protest. imi platesc apele de munte si atit desi nu ar merita ca nu fac populari cu pesti. avantajul este ca lacul de acumulare de la tarnita este imens si este peste nu pot sa zic ca nu este dar ei nu gac absolut nimic in sensul de a amenaja de a popula cu pastrav si alte specii de peste de apa de munte.atit fac ca incaseaza cotizatia si nimic mai mult...adrian ionascu scrie:nu poti sa aplici pentru Sapard decat daca ai proprietate, ceea ce nu este cazul pentru lacurile de acumulare.
sunt cateva AJVPS-uri care solicita licenta de acvacultura. unele pentru lacuri de acumulare, altele pentru ape amenajate, pe care le au in gestiune (pastravarii, iazuri). pentru lacuri de acumulare nu pre au cum sa obtina licenta.
nu stiu de culoarul Siret dar cred ca o rezervatie avifaunistica n-are nimic de-a face cu pescuitul. asta in cazul in care este doar avifaunistica. asa cum o rezervatie dendrologica sau geologica n-are treaba cu pestii si cu pescuitul.
iar daca o sa fiu prins pe ape de ses fara autorizqatie o sa platesc 700000 amenda si gata. imi pare rau ca procedez asa dar modul in care cei de la asociatia pescarilor inteleg sa abordeze problema pescuitului sportiv ma obiliga sa procedez asa. pina acum mi am platit an de an permisul ba chiar i-am ajutat la actiuni contra braconajului dar nu merita. ca sa nu va spun ca si ministerul public este indiferent la infractiunile de braconaj si dau mereu solutii de neincepere a urmaririi penale impotriva celor care pescuiesc cu plase curent si alte metode neortodoxe intrucit motiveaza ei nu prezionta pericol social si nu exista prejudiciu. deci incurajeaza braconajul. atunci judecati voi daca merita sa mai platesti autorizatii. eu unul n-o s-o mai fac pina nu se schimba lucrurile si necinstea lor.in spania sau italia platesti circa 30 euro si poti sa pescuiesti sportiv. IMI PARE RAU ASTA E.................................

Un singur lucru ma nelinisteste:in lacurile de acumulare din judetul Vilcea se baga plase la nesimtire,dar cei responsabili de protejarea faunei din aceste ape dau din umeri,spunind ca nu au ce le face....
si mai nou, ca au nu stiu ce dreaku aprobare ptr a face pescuit industrial.Mai toate merg aiurea in "tara mea de glorii,tara mea de dor"iar noi mai avem pretentia la integrare
.....