Eradicarea braconajului cu plasa pe riuri

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 28 Iun 2006, 17:07

adrian ionascu scrie: pentru asociatiile de pescuit comercial de pe lacurile de acumulare din Valcea ANPA nu a eliberat autorizatie de pescuit comercial,
si urmeaza sa intre in legalitate, :shock: :shock: :shock: daca se conformeaza reglementarilor legale.
pai cum adica?ma duc si eu la pescuit si daca vine cineva sa ma controleze ii spun ca urmeaza sa intru in legalitate?,insa pana atunci am tot dreptul sa pescuiesc-braconez? :shock:
hai ca pe asta nu am mai auzit-o pana acum.
tocmai din cauza asta ,a ceea ce se intampla acuma in valcea,am sustinut mereu faptul ca in acest domeniu al pescuitului nu este bine sa existe mai multe foruri de conducere si "distribuirea responsabilitatilor".
ANPA si CNAFP nu ar trebui sa existe decat ca un singur organism.

domnule ionascu,v-am rugat sa dati publicitatii,care sunt acele asociatii care au contract de pescuit comercial pe lacurile de acumulare(si nu numai) din valcea si care sunt sectoarele vizate de aceste asociatii?
au dreptul sa bage plasele peste tot?cum,in ce fel si unde au acest "drept"? :evil: :evil: :evil:
pana acuma a-ti evitat elegant sa-mi raspundeti,insa va rog inca odata sa faceti acest pustiu de bine valcenilor,sa stim si noi cu cine ne luptam.

apropo,stiati ca unul din cei care a infintat o astfel de asociatie este un renumit BRACONIER ?si nu este singurul?
acuma nu fac altceva decat sa ne rada in nas si impreuna cu cei care i-au "legalizat" sa isi bata joc de noi.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 28 Iun 2006, 17:24

adrian ionascu scrie:...
si urmeaza sa intre in legalitate, daca se conformeaza reglementarilor legale.
Nu mai fiti asa de rai ... ca urmeaza sa intre in legalitate :lol: :lol: :lol:

Asta-i de pus la BANCURI PESCARESTI ... sau e atat de trist incat nici haz de necaz nu mai putem face :evil:

De la anul nu mai platesc nici un fel de permis de pescuit, nici un fel de taxa de membru fata de nici o asociatie ... pentru ca ...
URMEAZA SA INTRU IN LEGALITATE :lol: :lol: :lol: daca ma voi conforma reglementarilor legale ... doamne in ce tara traim ... frumoasa dar din pacate locuita.
S'altare și bunăstare !

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 28 Iun 2006, 22:29

Sunt trei organizatii de pescari profesionisti pe Riul Olt. Doua in Jud. Olt si una in Jud. Vilcea. Toate sunt autorizate si licentiate de ANPA cu valabilitate 14 iunie-31 decembrie. Zona de actiune= Lacul de acumulare Rm. Vilcea N – Dunare. Exceptie Govora. DSVSA Olt si Vilcea , Garda de Mediu, MAI si Jandarmeria pot stopa aceste actiuni abuzive daca vor si tin la respectarea legii si la un bun public dispretuit tocmai de cei ce logic si legic ar trebui sa faca protectie conservare si exploatare durabila.

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 29 Iun 2006, 13:57

daca are cineva impresia ca eu as fi vreun fan al pescuitului comercial in apele naturale, inclusiv lacurile de acumulare, se inseala.
incerc sa dau niste explicatii celor care le solicita.
insa observ ca Danubiu stie mai bine decat mine cum sta treaba cu pescuitul comercial in judetul Valcea.
m-am interesat la colegul care se ocupa de autorizatiile de pescuit comercial (este in concediu da pana la urma am dat de el) si am aflat ca a autorizat 2 asemenea asociatii de pescari profesionisti in Valcea (Asociatiile "21 septembrie" si "Verguleasa") la solicitarea CNAFP, cu care acestea aveau contract. din spusele colegului am inteles ca respectivele asociatii au puncte de debarcare (care nu necesita autorizatie sanitar-veterinara) si centre de prima vanzare (care au aceasta autorizatie), sunt recunoscute de catre ANPA. adica din punctul lui de vedere, al colegului, lucrurile sunt perfect legale.
explicati-mi si mie ce nu este legal ca poate mai invat si eu ceva nou. 8)
este o diferenta intre ce permite legea pescuitului, asa cum este ea, si ce ne place noua.
din pacate, ma repet, atat la CNAFP cat si la ANPA prevaleaza importanta pescuitului comercial.
insa nu vad de ce ar avea cineva de regretat AGVPS-ul atata timp, cat repet, AGVPS nu lupta si nu a luptat niciodata impotriva intereselor pescuitului comercial ci doar impotriva asociatiilor de pescuit care le pun in pericol monopolul. una este sa te bati cu pumnul in piept si alta e sa faci ceva concret in 16 ani legat de asta.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 29 Iun 2006, 16:16

Pentru toti pescarii
Plec de la idea ca nu inteleg. Va supun atentiei prevederile art 79 abrogat pin Legea 113/2005 care precizeaza: La data intrarii in vigoare a prezentei legi(113/2005) administratorii fondului piscicol sunt: a)RNP b)ARBDD c)CNAFP Deci fostii (cei trei) administratori pierd aceasta calitate.
Art 8 din aceeasi lege imputerniceste CNAFP pentru gestionarea durabila a RAV apartinind domeniului public al statului.
Concomitent la art II cu 1 ANPA deleaga gestionarea durabila a RAV RBDD: pentru apele de pe teritoriul rezervatiei, respective RNP pentru apele de munte.
CE NU ESTE CLAR?
Discutiile cu terti de la regie s-au minister nu au relevanta.Continutul legii este executoriu
Domnule Ionascu nici acum nu detineti adevarul. Exista inca o asociatie in OLT licentiata si autorizata de ANPA. Mai sunteti purtator de cuvint la ANPA?
In ceea ce priveste obligativitatea autorizarii SV interesati-va la colegii dvs. de la ANSVSA daca activitatea de pescuit comercial nu se supune autorizarii si controlului SV.
De la receptionarea pestelui depozitarea si transportul acestuia trebuiesc documente legale. A-ti auzit de Lg 215/2004 care aproba OG 42/2004? Sau de Norma din 23 sept 2004 .aprobata prin Ord. ANSVSA? Daca nu nu ma mai mir de criticile apsalba vis a vis de cunostintele salariatilor ministerului s-au structurilor acestuia
CSV de transport se elibereaza daca punctul de descarcare arondat si nominalizat de ANPA este autorizat.ANPA decide si dupa accea judeca? Autorizarea presupune apa calda apa rece sifon de pardoseala gresie si faianta si mijloace de transport licentiate si autorizate.Asociatiile autorizate de dvs.au asa ceva? Daca se va intimpla o contaminare prin punerea pe piata a pestelui fara analize care sa ateste comformitatea cine va raspunde? Doriti o altfel de “gripa aviara�.?

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 29 Iun 2006, 21:56

[quote="adrian ionascu"]
daca are cineva impresia ca eu as fi vreun fan al pescuitului comercial in apele naturale, inclusiv lacurile de acumulare, se inseala.

nu,nu cred,ar insemna sa fi nebun sa sustii asa ceva

incerc sa dau niste explicatii celor care le solicita.

pai adriane,daca tot ai accesul la informatii ,macar posteaza-le in forma lor bruta fara sa le mai filtrezi
insa observ ca Danubiu stie mai bine decat mine cum sta treaba cu pescuitul comercial in judetul Valcea.

si tie ti se pare normal?tu ar trebui sa stii tot ce misca acolo in materie de pescuit doar te afecteaza si pe tine(sau nu?ai destui prieteni care au concesionari si proprietati de lacuri,ca sa nu iti faci griji unde vei pescui maine?)

m-am interesat la colegul care se ocupa de autorizatiile de pescuit comercial (este in concediu da pana la urma am dat de el) si am aflat ca a autorizat 2 asemenea asociatii de pescari profesionisti in Valcea (Asociatiile "21 septembrie" si "Verguleasa") la solicitarea CNAFP, cu care acestea aveau contract. din spusele colegului am inteles ca respectivele asociatii au puncte de debarcare (care nu necesita autorizatie sanitar-veterinara) si centre de prima vanzare (care au aceasta autorizatie), sunt recunoscute de catre ANPA. adica din punctul lui de vedere, al colegului, lucrurile sunt perfect legale.
explicati-mi si mie ce nu este legal ca poate mai invat si eu ceva nou. 8)
este o diferenta intre ce permite legea pescuitului, asa cum este ea, si ce ne place noua.

adriane ,nu o lua cu ce este legal si ilegal, ca lucrurile nu stau chiar asa si nu se rezuma la atat si asta o stii foarte bine insa te faci ca nu intelegi(citesc si sefii acest forum? :lol: :lol: )

din pacate, ma repet, atat la CNAFP cat si la ANPA prevaleaza importanta pescuitului comercial.

pai si atunci ce treaba mai au ei cu reglementarile pescuitului recreativ - sportiv?in sfarsit recunosti si tu public ca ANPA si CNAFP nu reprezinta interesele pescarilor cu undita ci pe cele ale braconierilor.

insa nu vad de ce ar avea cineva de regretat AGVPS-ul atata timp, cat repet, AGVPS nu lupta si nu a luptat niciodata impotriva intereselor pescuitului comercial ci doar impotriva asociatiilor de pescuit care le pun in pericol monopolul. una este sa te bati cu pumnul in piept si alta e sa faci ceva concret in 16 ani legat de asta.

cand d.r.a.c.u. o sa invatati si voi ca nu mai trebuie sa va legati de acest AGVPS si ca atata timp cat voi o sa-l tot pomeniti (fie de bine ,fie de rau) el v-a fi mereu prezent?nu stiti vorba aia "pe cine nu lasi sa moara ,nu te lasa sa traiesti"?lasa-tii domnule in pace sa moara linistiti,eu unul nici nu vreau sa aud de ei ,dar nici de alte "asociatii de pescari" sau alte organizatii care mai de care,incercand dealtfel sa obtina cat mai multe foloase in beneficiul lor si ingradind in orice fel si prin orice mijloace,accesul liber la resursele acvatice(ce denumire pompoasa au mai gasit si mintile luminate de la ANPA si CNAFP :twisted: :lol: :twisted: :lol: )

pescuitorul
veteran
veteran

tot acolo

Mesaj de pescuitorul » 30 Iun 2006, 08:50

Din pacate dl. Ionascu tot acolo ajungem si adica la ce am spus eu pe topicul Stiati ca.
Numai ca acolo m-ati atacat impreuna cu colegul care administreaza site-ul acesta.
Cam dureros ceea ce spuneti dar sincer imi pare bine ca se observa ca LA BUCURESTI NU VA PREA INTERESEAZA DE TARA ASTA(numai de c.i.o.l.a.n sau in cazul nostru de chifteluta de salau).
Sincer va spun ca e rusinos ca spuneti ca pescuitul comercial este prioritar la ANPA.RUSINICA RUSINICA.
Domnilor traiti din banii publici sau mai corect din banii pescarilor sportivi nu din banii comercialilor.
Sincer imi pare rau ca va spun dar se portiveste ff bine proverbul : " Daca taceai filozof ramaneai"(fara suparare)
Este de urmarit reactia cititorilor pe acetst site la ceea ce s-a scris. :!:

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 30 Iun 2006, 10:00

pescuitorule
ce ti se pare rusinos ca eu recunosc ca la ANPA si CNAFP predomina interesele pescuitului comercial?
asta e realitatea. si o stiam dinainte. iar ca sa o schimbi trebuie fie sa schimbi oamenii de aici fie sa-i faci sa inteleaga lucrurile mai nuantat. isi imagineaza cineva ca in astfel de institutii, care au scopul de a gestiona sectorul de pescuit si acvacultura, adica chestii eminamente comerciale, pescuitul sportiv are o pondere importanta?
pana una alta pescuitul sportiv este un limbric pe langa pescuitul comercial si acvacultura. asta e realitatea, fie ca-mi place mie sau tie, fie ca nu. si chestia asta nu se va schimba peste noapte. poti sa fii foarte sigur de asta.
iar asta se intampla inclusiv la nivelul UE. stiati ca UE nu are reglementari comunitare cu privire la pescuitul sportiv? in schimb pescuitul comercial si acvacultura sunt foarte reglementate, dovada ca sunt considerate mult mai importante.
lucrurile se vor schimba, e normal sa se schimbe. in mod normal pescuitul comercial ar trebui sa-si reduca importanta concomitent cu cresterea sectorului de acvacultura. iar sectorul de pescuit sportiv va creste si el odata cu cresterea bunastarii generale.
referitor la ideea ca eu, si in general cei de la ANPA traiesc din banii pescarilor sportivi, trebuie sa te contrazic. ANPA traieste nu din banii pescarilor ci din bani alocati de la buget. ANPA nu primeste nici un ban de la beneficiarii autorizatiilor de pescuit, sportiv, comercial sau stiintific.
CNAFP, in schimb, care nu e bugetara, traieste din banii pescarilor comerciali si sportivi.
pescuitorule doar voi traiti din banii pescarilor sportivi, pentru ca din cotizatiile pescarilor va luati salariile. care crezi ca este ponderea castigurilor din pescuit sportiv ale CNAFP raportat la pescuitul comercial? in momentul de fata cred ca nu mai mult de 8-10% ...
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 30 Iun 2006, 11:07

Apsalba
Aveti perfecta dreptate pina la un punct.Hai sa recitim Legea 113/2005 si sa observam ca art.II cu 1 nu este abrogat. Este adevarat ca in continutul Legii 192/2001 (in forma reactualizata cu prevederile Legii 113/2005) art. II cu 1 a fost omis. Acest lucru nu inseamna ca articolul a fost abrogat, sau daca s-a abrogat sa se precizeze de cine si cind. Nu este pentru prima data cind de la emitentul actului legislativ si pina la monitorul oficial sa se mai piarda voit sau din eroare materiala cite ceva. Sa ne amintim de lista medicamentelor care a provocat un scandal de proportii la vremea respectiva si din pacate nu este singurul exemplu. Daca sustinerile dvs. ar fi intemeiate anexa contractului dvs cu CNAFP ar trebui sa cuprinda si apele de munte. Va aflati intr-o astfel de situatie?
Ar fi interesant sa va precizati si dvs. domnule Ionascu punctual de vedere personal sau chiar al ANPA.
Ce parere aveti despre aprobarea tacita invocata de apsalba? Sau despre art 15 din legea 192/2001? Eu cred ca nu are legatura cu discutia noastra, iar mentiunea ca RNP si RBDD nu figureaza este gratuita de parca CNAFP ar fi mentionata.

Scrie răspuns