Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
pescuitorul
- veteran

da asa e .din cate stiu si eu din surse destul de sigure exista in judetul valcea o asociatie care are drept de pescuit comercial pe barajele de pe olt.sa stii ca cei de la ajv nu sunt ei de vina ptr ca nu ei elibereaza autorizatiile de comercial.
am citit acest topic de la inceput dar dupa cate stiti s-au schimbat multe sau sa spun nu s-au schimbat dar numai acum au iesit la iveala.ca prin februarie pe aici se spunea ceva era o treaba dar acum altul e adevarul.
Intrebare intrebatoare(pentru se stiu ei care):" DE CE v*-ati atacat asa tare cand am infiintat topilcul STIATI CA....???????"
daca nu va raspund ei va raspund eu in cateva zile.

-- asa ar trebuii sa faca DANSII
-
danubiu
- utilizator constant

Manegement ANPA
Autorizarea pescuitului in scop comercial pe Olt evidentiaza calitatea managementului ANPAsi totodata ignorarea actiunilor pregatitoare si prioritare aderarii Romaniei la UE. Mai exact:
-nu s-a corelat efortul de pescuit si cota alocata cu resursa existenta(lipsa studii)
-gestionarilor delegati li s-au acceptat dotari precare iar pregatirea profesionala si cunostintele de etiologie etologie si ecologie ale pescarilor profesionisti lasa mult de dorit
-centrele de prima vinzare si punctele de descarcare arondate sunt inexistente neautorizate sanitar- veterinar fara conditii de depozitare procesare si comercializarea produselor pescaresti
-s-a omis voit protectia resursei acvatice prin promovarea unui pescuit haotic fara un sistem de evaluarea resursei monitorizarea controlul si inspectia exploatarii acesteia
-Safta presedintele asociatiei este presedintele organizatiei liberale Verguleasa rezultind astfel ca autorizarea are vadit o conotatie politica
-
danubiu
- utilizator constant

Pescuit responsabil, prima vinzare in locuri stabilite si autorizate unde se stabileste pretul produsului prin documente, comercializarea produselor ce nu contravin normelor sanitar-veterinare.(art.38cu4 art38 cu 6 din Legea 192/2001R) etc etc…..
Urmarirea respectarii prevederilor legii si reglementarilor din domeniu si constatarea faptelor si aplicarea sanctiunilor se realizeaza de personalul Inspectiei Piscicole, Ministerul.Administratiei si.Internelor, Garda de Mediu, ARBD.Dunarii si alti imputerniciti nominalizati prin ordin al ministrului MAPDR.
ANPA nu poate fi intrebata de Interne Mediu etc pentru incalcarea prevederilor legale domnule IONASCU?
-
pescuitorul
- veteran

inca putin si va veni un raspuns MADE IN ......... la intrebarea de mai sus.
Inca nu isi dau seama ca pentru a face pescuit comercial trebuie sa puna la punct si conform legii o intreaga structura care la ora actuala nici macar nu s-au gandit la ea.Dar au dat si ei un ordin doua sa nu zica lumea ca au stat degeaba.Domnilor mai bine stati degeaba decat sa faceti prostii.
Ce bine era inainte cand pe acest site erau numai oameni din MINISTRY sau alte agentii.Acum ca mai sunt vreo cativa care ii incurca cu intrebari sau alte probleme cred ca au intrat in concediu medical sau fara plata.

Ca vad ca nu mai zic nimic. Sau poate mai coc vreo 3 ordine sa le scoata si astora de la Alba o alta federatie ca acum nu stiu care cum sa se imparta in loc sa faca ceva.
Nu am nimic pesronal cu nimeni dar parca chiar e batjocura in tara asta.
-
adrian ionascu
- senior

vad ca ma asteptati cu nerabdare. dar ce sa-i faci unii mai au si de lucru ...
m-am interesat la colegul care se ocupa de pescuitul comercial si am aflat ca exista 2 autorizatii de pescuit comercial pe lacurile de acumulare de pe Olt. procedura este urmatoarea: CNAFP care a preluat contractele de pescuit comercial pe lacurile de acumulare de la Apele Romane, dinainte de 2002 propune autorizarea iar ANPA elibereaza aceasta autorizatie. nu e nimic ilegal.
faptul ca nici mie nu mi se pare normal sa se pescuiasca comercial pe ape amenajate (lacuri de acumulare) dar aflate pe cursul apelor naturale are o importanta secundara si nu poate opri autorizarea atata timp cat legea o permite.
la nivel de conducere ANPA se considera ca lacurile de acumulare au prea mare potential de productie, in conditiile in care productia piscicola in Romania e foarte redusa comparativ cu perioada dinainte de 1989, ca sa fie lasate doar pentru pescuit sportiv.
pentru Danubiu
nici pe Dunare lucrurile nu stau mai bine cu autorizarea sanitar veterinara a punctelor de prima vanzare si cu autorizarea asociatiilor de producatori in general. avem un gestionar, care "mulge" agentii economici si care trebuie sa se ocupe de rezolvarea acestor probleme, inclusiv pe lacurile de acumulare de pe Olt. pentru ce le platesc bani agentii economici, daca nu pentru a rezolva astfel de probleme?
ANPA face presiuni asupra CNAFP pentru a rezolva aceste probleme. dar lucrurile avanseaza greu.
pentru pescuitorul
devine obositoare discutia cu tine. caracatita AGVPS are atatea bube in cap si atatea ilegalitati facute de-a lungul timpului incat pot sa-ti spun ca batjocura lor o intrece cu mult pe cea generala. si stiu foarte bine ce spun.
e ca in zicala cu HOTZUL STRIGA HOTZII.
ideea pe care incerci sa o promovezi cu obstinatie pe forum cum ca raii de la minister sunt cauza tuturor nenorocirilor in timp ce baietii buni de la AGVPS tin partea pescarilor sportivi e rizibila.
gandeste-te doar la faptul ca cei de la minister se schimba destul de des, in schimb sefii de la AGVPS si AJVPS sunt eterni. sunt in functie pe viata. ai un exemplu concludent langa tine. seful tau de asociatie.
daca ei lucreaza pentru binele pescarilor si vanatorilor de ce au facut tot posibilul sa le inchida gura si sa le obtureze dreptul de a-si alege reprezentantii?
este o intrebare retorica nu astept raspuns de la tine, pentru ca nu ai ce sa raspunzi.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !
-
danubiu
- utilizator constant

Pentru domnul IONASCU
Nu am spus ca este simplu, sa refuzi presiunile politice dar ilegal si imoral se poate retine in sarcina celor ce au afirmat ca apara interesele pescarilor si le pasa de integritatea si exploatarea durabila a resursei acvatice. ANPA nu poate autoriza inainte de a nominaliza CPV si PD arondate, inainte de comandarea si efectuarea studiilor, inscrierea cotei alocate, garantarea efectuarii monitorizarii capturilor, verificarea dotarilor gestionarilor delegati etc. Toate acestea sunt inserate in lege si nu sunt dorinte fara fundamentare. Mai putem crede in promisiunile facute de ANPA? Gestionarul delegat este obligat sa faca paza si prevenirea pescuitului ilegal in cunostinta de cauza si cu o dotare corespunzatoare In momentul actual se poate realize acest lucru? Resursa acvatica de interes public se pune la dispozitia oricui si oricum? De ce ANPA nu verifica prin Inspectia Piscicola indrituita de lege sa vegheze respectarea legalitatii demersurilor CNAFP si se multumeste numai cu prezentarea vinovatiei acestei structuri? Ma opresc aici desi ar mai fi multe de postat.
-
adiwolf
- veteran

adrian ionascu scrie:
m-am interesat la colegul care se ocupa de pescuitul comercial si am aflat ca exista 2 autorizatii de pescuit comercial pe lacurile de acumulare de pe Olt. procedura este urmatoarea: CNAFP care a preluat contractele de pescuit comercial pe lacurile de acumulare de la Apele Romane, dinainte de 2002 propune autorizarea iar ANPA elibereaza aceasta autorizatie. nu e nimic ilegal.
puteti nominaliza care sunt cele doua asociatii si care este arealul lor de pescuit?nu cred ca este un secret de stat!
ca CNAFP-ul este o mare porcarie o stim si au inteles-o aproape toti pescarii insa ce nu inteleg este faptul ca daca aceasta companie emite niste aberatii,ANPA-ul pur si simplu aproba?
e simplu sa spui ca nu e nimic ilegal si sa arunci "pisica moarta in curte vecinului"

-
danubiu
- utilizator constant

Cei care regreta perioada ceausista sunt destul de multi. Si acest lucru din cauza greutatilor si nu de prea mult bine. In conjunctura actuala si pescarii ar putea sa regrete AGVPS-ul. Motivele le ofera atit ANPA cit si CNAFP. Pina unde si pina cind sa se tot astepta? Federatia nou infintata tace. Si-a realizat dezideratul are adepti iar implicare zero. Se vorbea de un department juridic al acesteia.In alta ordine de idei stiti ce salariu are presedintele CNAFP? Eu nu gasesc cu toata straduinta sa descopar utilitatea acestei structuri. Acum nu fac decit sa ma descarc fara sa sper ca viitorul ne va oferii ceva bun.
Recunosc ca rabdarea este la limita iar nervii sunt tensionati la maxim. Am scrumiera plina si ma tot plimb pe internet sa gasesc raspunsuri plauzibile si acceptabile. Inca mai astept. Voi pleca la Dunare sa ma relaxes. Pina luni doresc sa ma detasez de tot ce inseamna prezentul in aplicarea legislatiei din domeniu.Fir intins tuturor impatimitilor.
-
danubiu
- utilizator constant

PENTRU ANPA
Lecturind prevederile legislatiei din domeniu consider ca s-au comis multe si grave inadvertente in eliberarea licentelor si autorizatiilor de pescuit comercial.Referatul de evaluare pentru aprobare s-a facut superficial si pagubitor pentru resursa dar si pentru pescarii sportivi.
In ce masura se asigura si garanteaza indeplinirea normelor privind comercializarea pestelui?(art.38 cu 3) Care sunt centrele de prima vinzare si punctele de descarcare arondate si autorizate?(art38cu 4). Art 38 cu 5 si art 38 cu 6 impun ca transportul inainte de prima vinzare sa fie insotit de Certificat Sanitar Veterinar iar comercializarea sa se faca cu respectarea Normei Sanitar- Veterinare. Unde sunt zonele de protectie a RAV?(art. 38 cu 25). Transportul in vederea comercializarii fara documente legale echivaleaza cu amenda penala de 300-800 milioane lei.
Activitatea de comercializare si punere pe piata a pestelui se realizeaza in baza cerintelor sanitar-veterinare specifice. (OG NR.42/2004 arobata prin Legea 215/2004) Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si de Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a emis Norma SV in 23 dec.2004 aprobata prin Ordinul ANSVSA nr 139/2004 si care este opozabila celor ce practica aceasta activitate.
Centrele de colectare peste(CPV si PD) sunt supuse autorizarii si controlului sanitar veterinar si de siguranta alimentului(Anexa 1 litera B din OG42/2004) Ce parere aveti domnule Ionascu? Dupa cum stau lucrurile pescuitul in scop comercial este o iluzie? Cei care nu realizeaza consecintele comiterii unor fapte sanctionabile vor fi victime?
-
adrian ionascu
- senior

Danubiu
pentru asociatiile de pescuit comercial de pe lacurile de acumulare din Valcea ANPA nu a eliberat autorizatie de pescuit comercial, tocmai pentru ca aceste asociatii nu au puncte de descarcare si centre de prima vanzare. aceste asociatii pescuiesc pe lacurile de acumulare din Valcea pe baza contractului de pescuit comercial facut cu CNAFP.
si urmeaza sa intre in legalitate, daca se conformeaza reglementarilor legale.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !