Disperare!!!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 17 Ian 2007, 13:26

Acolo era nevoie de un control la final privind dimensiunea si cantitatea pestilor retinuti ...
Asta-i o opinie. Altii se ofuscheaza si se minuneaza ca cum se poate asa ceva. La urma urmei e normal, ca de, romanul s-a nascut poet.
Da unde mi-s asociatii astia noi? Alabala? S-aude? Sau daca nu-i macar apa da munte nu conteaza. Te durea de exemplu buzunaru sa mai sponsorizezi si mata niste manopera cu un navod cu tot? Si sa versi pestele ala captiv in Dunare? Sa nu-l prinda pa saracu captivus inghetu sau seceta sau amandoua? Sau mai bine ne minunam academic? "Vai ce tzara, ce oameni".
Mie-mi place-n Delta!

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 19 Ian 2007, 17:32

taicanoe scrie:asta a fost proba de combinata ... namoleala cu ciortaneala :lol:
Acolo era nevoie de un control la final privind dimensiunea si cantitatea pestilor retinuti ...
Pe primavara, Dunarea a inundat si'a "spalat" 6 crescatorii de peste...tot pestele din acele crescatorii, impreuna cu avat si stiuca din Dunare, a ramas ontr'o orezarie imensa...cat vezi cu ochii este un mare intins de apa si daca in careurile in care se punea orez, apa are 1m, pe canalu' de alim cu apa, apa are adancimea de 5-6m...pestele este al nimanui si'al tuturor, iar pe acei plasari, care dai cu prostovoalele(15-20 zilnic), nu'i deranjeaza nime'...ce sa te faci in schomb cu pescarii aia care'si parcheaza tuaregu' si bemveu' pe malu' borcei???...la plecare sunt printre cei mai bucurosi oameni din lume, au o juma' de sac de pste, nu s'au udat la picioare, ca doar au sholdane, iar odata ajunsi acasa, au cu ce se lauda :twisted: cine dreaq mai prinde in vremea asta, douaj de kile de peste???...numa' meseriasii :lol:
ÃŽmi plac peştele...

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 19 Ian 2007, 17:38

Abia acu' am apucat sa vad pozele...are mrvily si'un filmulet, in care se vede mult mai bine cat de mare era coada la traversarea Dunarii...poate face si ceva poze dupa el, sa vi le'arate...veti ramane uimiti de ceea ce veti vedea...
ÃŽmi plac peştele...

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 20 Ian 2007, 17:35

Oare din toti pescarii corecti care au fost in acea zi acolo, nu a avut niciunul telefon mobil ? sa sesizeze organele competente sa faca controale ? inspectia piscicola, mediu, jandarmerie , ajvps, asociatii ...
S'altare și bunăstare !

panda_fish
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de panda_fish » 20 Ian 2007, 18:51

La cat popor disperat dupa bietii baboi pe care ei ii numesc "capturi" si se lauda cu kilogramele prinse poate doar armata sa fi facut fata invaziei de lacuste pescuitoare. Pana nu umbla in interiorul lor ca natie de vandali si nu constientizeaza anumite lucruri nu putem face nimic. Nici paza militarizata nu rezolva lucrurile. Se gaseste intotdeauna vreo ruda sau cunostinta cu seful pazei sau cu superiorul lui si tot vei vedea gipane' si masini tari pe malul apei facand macel in populatia de peste pe care el in continuare o sa-l numeasca "captura" din simplul fapt ca de altceva nu este in stare.

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 20 Ian 2007, 19:15

taicanoe scrie:Oare din toti pescarii corecti care au fost in acea zi acolo, nu a avut niciunul telefon mobil ? sa sesizeze organele competente sa faca controale ? inspectia piscicola, mediu, jandarmerie , ajvps, asociatii ...
Stii care'i nenorocirea???...pestele de acolo, este sortit pieirii, a intrat accidental in orezarie...sunt niste superpompe, care trag apa si'o baga'n dunare...pe canalu' principal, va mai ramane apa, poate nu va muri in aceasta iarna, este destul de adanc, da' la vara cu siguranta nu va scapa...n'are ce manca decat rapitoru'...poate daca s'ar implica cineva sa'l recolteze si sa'k dea in Dunare, doar asa sa scape...la dabuleni a fost ceva asemanator, da' cu superpesti, imensi, s'a prins ce s'a prins, de catre toti, apoi a secat apa si'a murit pestele si erau sute de tone...
Poate face ajevepeseu' fro fapta demna de toata lauda :lol:
ÃŽmi plac peştele...

pehep
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pehep » 22 Ian 2007, 18:52

:shock:
Se pare ca sunt sanatos pe langa "pescari" din poze !
Nu se poate frate asa ceva ........

Felicitari celui care a deschis topicu (@ armand ) si mai ales ca a postat pozele.Nu sunt mare pescar dar asa ceva vezi mai rar.

Poate sunt io cretin ...asa mare este foamea in Romania?

laurentiucat
utilizator constant
utilizator constant

sal

Mesaj de laurentiucat » 22 Ian 2007, 19:13

poze cu parcarea de la calarasi am si io de la un prieten.cred ca mai are si altele.am auzit ca se prinde ciortanica acolo de o gramada de timp.pai sambata si duminica toata slobozia se goleste in directia aia.el mi-a zis ca media e de 6-7 kile/zi la undita si peste prinzi numai in canalu respectiv.cei cu prostovoale lucreaza pe comenzi,cativa saci pe zi,iar pestele il dau cu 20-30.000 kilogramul.din cate am inteles,cea mai tare afacere o fac cei cu barcile care fac traversarea ciortanistilor la tarife intre 10 si 50.000 per bucata si ca exista 2-3 locuri de traversare.pestele care se prinde acolo este totusi mai rasarit fata de ce prindeau niste buzoieni in zona mea(facaieni-vladeni),ciortan si caras de 5-10 cm si pe care-l dadeau la buzau cu 20-25.000 kg.acum nu stiu sigur dar am impresia ca inundatia de anul trecut a fost ptr populatia piscicola a dunarii o imensa "gura de oxigen".nu am mai vazut atat puiet in balti si care o parte a ajuns in dunare de cand era orezarie in zona asta.asa ca in anii urmatori sper sa avem materie prima...
Toti pescarii ajung in Rai...

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 22 Ian 2007, 20:17

ieri,21.01.2007
locatie = Bistret (prima data ajuns acolo si cred eu si ultima data)
dimineata la ora 06:30 era coloana de masini care mergeau toate intr-o singura directie si locatie
ajuns pe balta,balti,lacuri - o multime de pescari si masini,dar la imensitatea de apa ce este acolo nici nu m-am gandit ca nu avem unde sa pescuim
colegii cu care am fost si-au gasit cu greu un locsor unde sa dea dupa caras,iar eu care cautam stiuca cu linguri si alte "jucarele" am luat-o la pas ca sa incep prospectiunile cand,surpriza!
am constatat ca nu aveam pe unde pescui,peste tot unde era apa mica si se lua stiuca ,malurile erau intesate de undite,pur si simplu nu aveai unde da,am numarat la doi pescari peste 40(patruzeci) de bete insirate pe mal,toate cu o pluta imensa facuta dintr-o bucata de poliestiren cat pumnul de mare si cu pestisor pe baza de momeala(asta e sportul national pe acele locuri)
rezultat?nu am avut unde sa pescuiesc = 0 peste = 0atacuri
(bine,de pescuit am pescuit daca se poate spune si asa cand vanturi apa acolo unde nu este peste si nimeni nu pescuieste)
concluzia?
va las pe voi...........

p.s. am vrut sa fac poze ca sa va pot arata ,dar au inceput aia sa vocifereze ca le fac poze cu telefonul si m-am lasat pagubas,la aparatul foto la care am zoom mai bun ma lasasera acumulatorii.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 22 Ian 2007, 20:39

pt exu:

"la plecare sunt printre cei mai bucurosi oameni din lume, au o juma' de sac de pste, nu s'au udat la picioare, ca doar au sholdane, iar odata ajunsi acasa, au cu ce se lauda Twisted Evil cine dreaq mai prinde in vremea asta, douaj de kile de peste???...numa' meseriasii Laughing"

acest citat nu e strain de unii...numa ca nu spun nici picati cu ceara!
si nici nu te lasa sa-i vezi ce fac!
si asta nume mari, care se dau de C&R, si alte alea!

cum e mai bine? pe fatza sau pe ascuns?

parerea mea, insa, si a multora, e ca la LANSETA nu se va putea scoate NICIODATA tot pestele dintr-o locatie, asa ca PESCUITI, FRATE, la lanseta, la orice momeala posibila (cu exceptia ancorei, care pt unii e momeala artificiala) sa vedem cat puteti lua! :wink:

Scrie răspuns