Disparitia AGVPS !!!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Legio, totul este nou sub soare, nu trebuie sa batem in retragere. Astept acea persoana care sa se recomande ca este om de specialitate si ca a astudiat problema si ca trebuie, fata de ceea ce vrem noi, deci trebuie sa actionam ia asa fel intr-o anumita ordine, iar daca vrem ca in prima faza sa obtinem independenta ca asociatie de pescuit problema trebuie atacata in felul... Si asa mai departe. Astept sa vedem, doara nu cred ca sa nu fie nici un om al legii implicat in aceasta pasiune comuna si ca acela este ori fricos ori indiferent la ceea ce se intimpla in jur.Asa ca nu trebuie sa descurajam, trebuie sa ne apropiem de problema intr-un mor deosebit de periculos , bineinteles pt cei ce ne joaca pe degete la ora asta.
Dady
Dady
Dady, eu ti-am oferit exact solutia juridica pe care ai cerut-o. Ca sa ajungi la divizarea asociatiei generale, ai nevoie de votul congresului. Totul se leaga de persoanele care sunt delegate de asociatiile judetene sa le reprezinte in congres. Altfel, oricate semnaturi s-ar strange, nici o instanta judecatoreasca din Romania nu va putea modifica prevederile statutului asociatiile generale sau a asociatiilor judetene, atata timp cat prevederile statutare nu incalca dispozitiile legale. Si crede-ma, nu le incalca, ca le-am studiat destul. Numai organul suprem de conducere al unei asociatii (adunare generala, congres, sau cum naiba se m-ai numesc) poate schimba statutul asociatiei.
Sigur, nu ar fi greu sa infintezi o noua asociatie. Ai nevoie de minim 3 oameni, o rezervare de denumire la Ministerul Justitiei contra unei sume infime, un act constitutiv si un statut autentificat la notar, un mandat pentru persoana care sa reprezinte asociatia in vedere efectuarii formalitatilor necesare, avizul organului administratie centrale de specialitate, o cerere adresata judecatoriei pentru admiterea infintarii asociatiei si inscrierea ei in registrul persoanelor juridice de drept privat. Daca ai noroc de un notar care sa nu te beleasca de viu, intreaga afacere costa cel mult 2-3 milioane.
Problema e ce faci mai departe. Cum intri pe piata? De unde puterea financiara pentru a obtine dreptul de pescuit pe fondurile piscicole? De unde puterea de a lupta cu actualele ajvps-uri?
Crede-ma, cea mai buna solutie vine tot din interiorul actualelor structuri. Acolo trebuie schimbat ceva.
Sigur, nu ar fi greu sa infintezi o noua asociatie. Ai nevoie de minim 3 oameni, o rezervare de denumire la Ministerul Justitiei contra unei sume infime, un act constitutiv si un statut autentificat la notar, un mandat pentru persoana care sa reprezinte asociatia in vedere efectuarii formalitatilor necesare, avizul organului administratie centrale de specialitate, o cerere adresata judecatoriei pentru admiterea infintarii asociatiei si inscrierea ei in registrul persoanelor juridice de drept privat. Daca ai noroc de un notar care sa nu te beleasca de viu, intreaga afacere costa cel mult 2-3 milioane.
Problema e ce faci mai departe. Cum intri pe piata? De unde puterea financiara pentru a obtine dreptul de pescuit pe fondurile piscicole? De unde puterea de a lupta cu actualele ajvps-uri?
Crede-ma, cea mai buna solutie vine tot din interiorul actualelor structuri. Acolo trebuie schimbat ceva.
imi pare rau dar nu sunt de acord cu cele afirmate de tine lazarini cum ca asociatiile (dragele de ele) nu incalca prevederile statutare. cel putin la noi in judetul mures a reusit in citiva ani sa distruga tot ce se cheama natura,vietati,daca nu direct cel putin prin indiferenta si nepasare,daca tot detii informatiile necesare si ai posibilitatea afiseaza pe forum o copie a statutului si o sa te miri cite incalcari o sa sesizeze pescarii. in alta ordine de idei nu trebuie neaparat incalcat vreuna din prevederile statutare de catre asociatie ,ajunge sa nu le respecte si ca nu le respecta asta-i sigur.
Mai intai, ca nou inscris, doresc sa va salut pe toti!
Urmaresc de multa vreme discutiile de pe forumuri, dar acest subiect m-a determinat sa ma inscriu si sa-mi expun umila parere, ca tot romanul impartial.
Voi incerca sa fiu scurt la un subiect ce se dezbate de ceva vreme cu numeroase argumente.
Cred ca lazarini are dreptate cand afirma ca schimbarile trebuie sa vina din interiorul structurilor existente. Exista o organizare, exista un patrimoniu, o legislatie... De ce sa le anulam ca sa reinventam roata? Plus ca ar semana cu ce se intampla in politica, cum nu-i place cuiva ceva, cum isi face partidul lui.
Cred ca important este sa ne implicam toti cei interesati pentru a face ca treaba sa mearga in asociatiile de care apartinem fiecare, si asa, de jos in sus, sa punem totul in ordine.
Este adevarat ca asta cere timp, ca nu se face peste noapte, dar cred ca este cea mai buna metoda, care va asigura stabilitatea dorita.
Marele dezavantaj: sa faci mai mult de doi romani sa fie de acord!

Urmaresc de multa vreme discutiile de pe forumuri, dar acest subiect m-a determinat sa ma inscriu si sa-mi expun umila parere, ca tot romanul impartial.

Voi incerca sa fiu scurt la un subiect ce se dezbate de ceva vreme cu numeroase argumente.
Cred ca lazarini are dreptate cand afirma ca schimbarile trebuie sa vina din interiorul structurilor existente. Exista o organizare, exista un patrimoniu, o legislatie... De ce sa le anulam ca sa reinventam roata? Plus ca ar semana cu ce se intampla in politica, cum nu-i place cuiva ceva, cum isi face partidul lui.
Cred ca important este sa ne implicam toti cei interesati pentru a face ca treaba sa mearga in asociatiile de care apartinem fiecare, si asa, de jos in sus, sa punem totul in ordine.
Este adevarat ca asta cere timp, ca nu se face peste noapte, dar cred ca este cea mai buna metoda, care va asigura stabilitatea dorita.
Marele dezavantaj: sa faci mai mult de doi romani sa fie de acord!

-
- utilizator constant
chiar daca nu am avut timp sa citesc toate subiectele despre disparitia AGVPS vreau sa mentionez faptul ca sunt de acord cu acest lucru
cred ca impruna cu "puterea romana" sunt principalii vinovati de disparitia fondului piscicol din tara noastra
sunt de acord cu infiintarea unui club numai al pescarilor
cred ca impruna cu "puterea romana" sunt principalii vinovati de disparitia fondului piscicol din tara noastra
sunt de acord cu infiintarea unui club numai al pescarilor
sa traiasca Galatiul!
Am si eu un pretin pe acolo si se plangea ca n-are cu cine merge la peste si nici cu cine discuta ceva serios pe tema asta...
Si chiar cand i-am spus de topicul asta mi-a zis ca nimeni nu-i interesat de problema pe acolo... DA' vad ca m-am inselat!

Am si eu un pretin pe acolo si se plangea ca n-are cu cine merge la peste si nici cu cine discuta ceva serios pe tema asta...
Si chiar cand i-am spus de topicul asta mi-a zis ca nimeni nu-i interesat de problema pe acolo... DA' vad ca m-am inselat!
Legio - Patria Nostra
Prieteni Pescari _Iasi
Prieteni Pescari _Iasi
-
- utilizator constant
salut legio
daca nu are cu cine merge la pescuit sau nu are cu cine discuta despre pescuit sa stii ca poate apela la mine
pe mine sa stii ca ma ingrijoreaza foarte tare disparitia fondului piscicol dar nu cred ca pot face nimic de unul singur dar mai multi pescari la un loc si uniti cred ca vom putea rezolva aceasta problema
daca nu are cu cine merge la pescuit sau nu are cu cine discuta despre pescuit sa stii ca poate apela la mine
pe mine sa stii ca ma ingrijoreaza foarte tare disparitia fondului piscicol dar nu cred ca pot face nimic de unul singur dar mai multi pescari la un loc si uniti cred ca vom putea rezolva aceasta problema