deschiderea la pastrav - 1 mai sau...aprilie?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
E buna ideea cu carligul fara spin, poate iau cateva. Dar pastravul inghite iute acul iar eu nu pot intepa imediat dupa muscatura ptr ca risc sa imi scape cei mari agatati superifical in buza. Deci numar in gand pana la 7. Mi-a scapat unul de vreo 500 grame pe Turcu, langa Bran, acum cativa ani, fiindca l-am luat prea repede.
-
- veteran
pana nu mai ramane nimicSerbanel scrie:...in schimb la icre iei cu zecile...

Michael va recomanda Regulamentul forumului
Serbanel, apropo de icre si ca tot ziceai tu ca vrei sa pescuiesti mai sportiv, ai un link mai jos:
http://globalflyfisher.com/tiebetter/eggs/
http://globalflyfisher.com/tiebetter/eggs/
au si o nume speciala mustele care imita icre ''glo bug'' se zice... si eu am legat una , mai mult de curiozitate de oare reusesc sa leg una sau nu , dar inca nu am incercat .... unii zic ca nu e sportiv altii ba , eu cred ca daca legi pe cirlig de musca deja intra in categoria de muste ....ziceau ca e foarte prinzator , dar daca ma gindesc cum arata glo bug-ul pe capatul forfacului fata un 'adams' elegant ,,, numi vine sa folosesc ...
Pastravul , ca si alti pesti se elibereaza cu...mare grija !!! in primul rind , nu tragem de el , ca de un bolovan , riscam sa pierdem toata frumusetea momentului ; la eliberarea micutilor , indicat este sa fie tinut un timp in apa pentru reoxigenare si linistirea stresului la care a fost supus . La o "eliberare" de genul :- "asta e mic , il arunc inapoi ", sansele de supravietuire mai ales la pastrav , sint minime ; am constatat ca un biet pastravior astfel eliberat , in majoritatea cazurilor, alearga pina...crapa inima'n el (de frica !?) Este parerea si altor pescari poate cu mult mai multa experienta .
Asa ca eliberatii usurel , cu grija , sa nu-i vatamam !!!
Sa aveti fire'ntise pe 1Mai !!!
Asa ca eliberatii usurel , cu grija , sa nu-i vatamam !!!

Sa aveti fire'ntise pe 1Mai !!!
salut cati eram curios unde faci deschiderea anul asta?cumva vidraru?sunt curios daca se poate urca cu masina si daca as avea sanse la musca.anul trecut am luat un pastrav frumos chiar de sub nasul baietiilor cu bateriile aeriene care dadeau cu 15 bete la fund.as incerca pe raul barbat dar nu prea cunosc bine zona.eu is din vulcan si is cam nedumerit incotro sa o apuc
.

Salut kobe , la Vidraru nu am mai fost de citiva ani , de 1Mai merg la Vidra drumul este foarte bun , poti sa mergi linistit , eu am urcat de Paste pina sus intr-o plimbare , apa este f.scazuta si putin 'taiata' numai buna de dat la musca. Am incercat sa urc si la Oasa dar inca nu se poate trece ; mai este multa zapada in coama muntelui , cu un 4x4 poate reusesti sa urci .
Poate ne intilnim pe apa daca vii la Vidra .
Poate ne intilnim pe apa daca vii la Vidra .
-
- veteran