deschiderea la pastrav - 1 mai sau...aprilie?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 22 Apr 2006, 18:19

Hai mai, e amuzant Serbanel. E un tip destept, coerent si face caterinca cat incape. Nu-s cine il ia in serios, doar nu credeti ca face ce scrie aici pe forum. Face omu' caterinca, deh, se plictiseste, poa si secretara lui e prea urata sa il capaciteze asa ca se distreaza de obsedatii si maniacii de pescari
:))

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 24 Apr 2006, 16:14

Luci ai dreptate ...doar e ziarist , nu ? si ceea ce este mai important decit toate .... e pescar , nu braconier ! inteleg toti cei care vor sa inteleaga , ceilalti ...

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 25 Apr 2006, 08:04

Fratilor, atat cei care ma sprijina (sa traiasca dom' Cati si dom' Luci ca sunt baieti de viata si toleranti) cat si cei care ma hulesc (sugestii de operatii, vasectomii etc..mersi mult baieti, va doresc si eu la fel). Tuturor un sincer si calduros - Cristos a inviat!
Uitati cum a decurs deschiderea la pastrav pe anul asta in cazul meu.
Duminica am fost pe Ialomicioara la vreo 10-15 km mai sus de Moroeni cu familia la iarba verde si am luat si undita. Raul are cam 4 m latime, are bolovani mari, bulboane cam putine dar adanci, zero cascade. Era semi-limpede si cam rece, purta urmele unor inundatii recente. Am dat la rame rosii si am prins vreo 5 zglavoace de 10 cm, apoi am scapat un pastravior. Mai sus de mine, un 'nene' localnic dadea cu corobeti si avea in ranita cam 4-5 pastraviori de 10-12 cm pe care ii ducea la prajit nepotilor. Mi-a spus ca le-a invatat locurile si obiceiurile si rar mai prinde si de 20-22 cm, dar nu mai mare. Era lume f multa pe maluri, mai ales ca si disnpre Sinaia se ajunge repede, pe Paduchiosul, in schimb pescari doar 2. Zona nu e pazita, nu am vazut picior de padurar. Pacat ca nu se respecta macar talia de 18 cm, daca nu de 20. Sa zicem ca e hrana putina si rar ajung pestii la 20, dar la 18 cred ca tot mai ajung.
Luni am fost pe Timis, la vreo 3 km aval de Predeal, si am dat vreo 2 ore la rama si corobet. Am prins fix 3 pastravi (si indigen si curcubeu), unul de 16 cm, unul de 19 si unul de 20 cm, si recunosc ca i-am pastrat pe toti...desi imi pare putin rau de ala de 16 cm, saracu n-a avut zile, asa i-a fost scris, sa inghita carligul... A dat si o ploaie pe la pranz si s-a mai colorat nitel apa, in fine e un parau frumos dar tre' sa fiti atenti ca macar o data pe zi mai vine si padurarul si...e saptamana Luminata, nu are deloc rost sa va certati cu omul verde. Am vazut in apa mai multi pastraviori, langa mal, asa ca in catriva ani va exista acolo un fond piscicol f bun.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 25 Apr 2006, 09:19

bai tu esti chiar dus :evil: :evil: chiar nu intelegi ce spune lumea de pe aici! mai lasa-ne tata cu laudele tale ca ai prins pastravi la rama, du-te frate in alta epoca sau pe alt forum si da-i cu rama la pastrav! chiar nu stii ca e ilegal pescuitul salmonidelor cu momeala naturala! si pe ala de 16 cm l-ai oprit bai??? :evil: :evil:

LASA-NE LASA-NE LASA-NE!

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 25 Apr 2006, 10:05

Zglavoacele nu le-ai oprit? :mrgreen:

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 25 Apr 2006, 10:12

Mai Ovidiule, vad ca esti f intolerant si ma intreb daca in spatele furiei tale nu se ascunde putina...invidie. Banuiesc ca faci parte din acei muscari de'clasa' care nu se intalnesc cu pastravul decat in galantarele supermarketurilor si in filmele despre pescuit si natura. Dar nu fi trist, cu vremea poate progresezi si tu. Sau mai bine, iti sugerez sa te casatoresti cu o fata de patron de pastravarie, in felul asta o sa poti da pe de-a moaca in bazinele cu pastravi de cultura. Be happy, don't worry!
Ptr alalalt 'amic' - normal ca am pastrav zglavoacele, doar am trudit ca sa le prind.

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 25 Apr 2006, 10:15

Ai pastrav zglavoacele? :shock:

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 25 Apr 2006, 10:19

Vai dar ce insistent esti, mai rough boy...normal ca le-am pastrat, sunt asa un fel de guvizi de parau, au carne super-buna. Si de regula unde traieste zglavoaca sta si pastravul. Tu ai prins ceva anul asta?

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 25 Apr 2006, 10:25

Cine ma, io?

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 25 Apr 2006, 10:41

ah... nu Serabanele, noi sutem praf :lol: :lol: , habar n-avem sa prindem pastravi sau alti pesti!

auzi bai copil de mingi ce esti, noi prindem la artificiale, si prindem si mai multi si mai mari de 16 cm..., dar de ce iti spun eu tie de artificiale cand tu nici nu stii cum arata una! mai viziteaza si tu Album-ul membrilor si dupa aceea deschide ciocu'... si pana una alta invata sa fii legal si fair play... lasa pastravii sa creasca si prinde-i regulamentar! cand o sa inveti si tu sa iei un pastrav la lingura sau vobler sau mai alea la musca atunci sa vb., pana una alta si un copil de 3 ani stie sa prinda pe rau la rama pastrav! de aia nu da tara asta inainte....... :( :(

Scrie răspuns