deschiderea la pastrav - 1 mai sau...aprilie?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 25 Apr 2006, 13:19

Eu cred ca Serbanel asta e muscar undercover 8)

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 25 Apr 2006, 22:31

Psihiatru nu este sigur.Am o droaie de prieteni ca Serbanel,oameni considerati mult mai normali decat noi ceilalti in RO, de catre majoritatea oamenilor gen vecina mea casnica-varstnica din bloc,care face ochii mari si isi face cruce cand ii spun ca eu le fac poze si le dau drumul la pesti dupa ce ii prind.Deci,atentie,Serbanel reprezinta majoritatea,cei ce judeca "viguros" in Romania.

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 25 Apr 2006, 23:03

Razvane , chiar nu ai pus niciodata un pastrav s-au o stiuca pe gratar , acolo, in fata cortului, prietenilor 'nepescari' pe care i-ai invitat 2-3zile la iarba verde ? :wink:

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 26 Apr 2006, 07:57

De multe ori, astia care sunt cei mai moralisti si se jura ca elibereaza si broasca, ei bine astia fac ravagiile cele mai mari. Lasa Cati, poate ca lui Razvan nu ii place deloc carnea de peste si de aia elibereaza tot. Bine macar ca exista pescari care sa nu dea pe gat rodul unei zile de truda. Intre altele desi nu-s psiholog (-atru) am suficiente calitati in domeniu (intuitie, calm) cat sa pot consulta pe cineva. Daca vreun coleg pescar are vreo 'durere' la mansarda poate imi gasesc o juma de ora pentru el.

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 26 Apr 2006, 16:12

Pescuiesc de la 6 ani.Atunci nu ma gandeam la catch&release.In adolescenta mergeam la munte si prindeam pastravi la pestisor si ii retineam,alaturi de alti prieteni.Eram "un inocent braconier".Atunci deprindeam primele taine ale pescuitului,cu mult entuziasm.A urmat apoi facultatea,in timpul careia m-am convertit total(99,99%) la spinning si am auzit de catch&release si implicatiile sale ecologice.Entuziasmul a cam disparut(in privinta retinerii pestilor) si s-a adancit dorinta de a cunoaste cat mai bine tehnicile de pescuit.Eliberarea pestilor e un fel de cenzura la inceput,de antrenament al vointei si in final poate ajunge sa fie o bucurie.
Retin destul de rar pestii prinsi.

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 27 Apr 2006, 09:55

Razvane, eu te felicit pentru sportivitatea ta. Dar te rog sa imi spui cu mana pe inima - cand faci deschiderea in mai si reusesti sa prinzi un pastrav de 30-40 cm, primul din an, chiar il eliberezi? Eu nu cred ca as putea, desi imi pare uneori rau cand vad pastravul ala splendid mortaciune. Insa cand il mananc la tava cu sotia, e delicios.

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 27 Apr 2006, 10:02

razvan cristescu scrie:Pescuiesc de la 6 ani.Atunci nu ma gandeam la catch&release.In adolescenta mergeam la munte si prindeam pastravi la pestisor si ii retineam,alaturi de alti prieteni.Eram "un inocent braconier".Atunci deprindeam primele taine ale pescuitului,cu mult entuziasm.A urmat apoi facultatea,in timpul careia m-am convertit total(99,99%) la spinning si am auzit de catch&release si implicatiile sale ecologice.Entuziasmul a cam disparut(in privinta retinerii pestilor) si s-a adancit dorinta de a cunoaste cat mai bine tehnicile de pescuit.Eliberarea pestilor e un fel de cenzura la inceput,de antrenament al vointei si in final poate ajunge sa fie o bucurie.
Retin destul de rar pestii prinsi.
Sufleteste o sa ai o revelatie.Catch&release este o necesitate pentru Romania cel putin la momentul actual si in mod expres la salmonide.Din cauza unor cabotini care retin pana si exemplare de 10-16 cm a disparut lostrita.In zona Brasov lipan nu mai exista de vreo 10ani ,de ce oare?

ionut_brasov
junior
junior

Mesaj de ionut_brasov » 27 Apr 2006, 10:09

Serbanel scrie:Razvane, eu te felicit pentru sportivitatea ta. Dar te rog sa imi spui cu mana pe inima - cand faci deschiderea in mai si reusesti sa prinzi un pastrav de 30-40 cm, primul din an, chiar il eliberezi? Eu nu cred ca as putea, desi imi pare uneori rau cand vad pastravul ala splendid mortaciune. Insa cand il mananc la tava cu sotia, e delicios.
Unu de 30-40 cm e oarecum "moral" sa-l pastrezi (poti sa eliberezi restul, daca mai prinzi) dar un monstru de 16cm?

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 27 Apr 2006, 10:13

Daca inghite acul si vad ca sangereaza abundent, nu e mai bine sa ii curm suferintele? Sa stii ca tare imi pare rau cand mai sacrific un pastrvior...mereu imi propun sa pun ace mari dar la momeli fine nu prea se poate.

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 27 Apr 2006, 10:41

Daca inghite carligul si crezi ca nu mai are nici o sansa inseamna ca nu l-ai intepat corect, iar daca iti pare atat de rau de ce nu folosesti carlige fara spin? :idea:

Scrie răspuns