De cate ori ati fost controlati pana acum????

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 10 Apr 2007, 20:57

d4md3od scrie:Pe Cheile Nerei pescuitul este interzis complet din cate stiu eu ...
Deci sti gresit ... exista o lista a apelor oprite la pescuit ... atunci Cheile Nerei nu erau.
Si nu inteleg de ce daca este rezervatie gata nu e voie nimic. Sacalaie este rezervatie. Si Cupa Salmo s-a desfasurat acolo trei sau patru ani la rand. De ce pescuitul sportiv este antagonic cu ecologia, protectia mediului etc. ???
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 10 Apr 2007, 22:59

pana in '94-'95 o singura data am fost intrebat de graniceri de permis dar mi-au taiat bucuria de a-l si arata :(
apoi s-a intamplat miracolul, kiar prinsem captura vietii si au venit in control granicerii, au intrebat de acte doar pe un alt pescar, eu m-am bagat in seama sa le zic ca am actele in incaltari :D
mi-au zis "ce mah te crezi smeker?", au vazut pestocul si apoi m-am dat si eu jos de unde pescuiam sa le arat documentele dupa care primesc un raspuns de genul "nu trebuia sa te deranjezi" :(
au trecut ceva ani si incepand cu 2000 cred a inceput sa functioneze si la noi politia de frontiera, nu mai erau graniceri...iar controale am avut si 3 pe zi :D
asta se intampla in mh, in tm nu am fost controlat niciodata.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 11 Apr 2007, 07:33

inainte de 2000 si aia in scarba mama lor de nenorociti

in loc sa misune pe malul apei ca au de lucru ei stau si freaca menta.
the angler is catching xxx, not by the lure

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 11 Apr 2007, 08:45

StefanDinu scrie:
d4md3od scrie:Pe Cheile Nerei pescuitul este interzis complet din cate stiu eu ...
Deci sti gresit ... exista o lista a apelor oprite la pescuit ... atunci Cheile Nerei nu erau.
Si nu inteleg de ce daca este rezervatie gata nu e voie nimic. Sacalaie este rezervatie. Si Cupa Salmo s-a desfasurat acolo trei sau patru ani la rand. De ce pescuitul sportiv este antagonic cu ecologia, protectia mediului etc. ???
daca se citea mesajul complet si urmatorul mesaj se vedea clar ca am zis ca probabil inainte erau alte conditii ... si ca in momentul de fata teoretic pescuitul este interzis in Cheile Nerei (sau cel putin anul trecut era) ... cat despre Sacalaia si concursul Salmo ... este vorba de un concurs, in care teoretic pestii sunt eliberati ... deci nu se distruge nimic.

Cat despre pescuitul sportiv ... chiar nu ar fi cazul sa ma iei pe mine cu pescarul sportiv si alte minuni de genul asta pentru ca sunt convins ca ai retinut mult mai multi pesti decat mine si sunt pe undeva convins ca nu eliberezi toti pesti pe car ii prinzi ... daca toti pescarii ar fi asemeni mie, atunci iti garantez ca nu ar avea pestii loc sa inoate in apa de cat de multi erau.

Numa bine.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 11 Apr 2007, 09:00

Mai d4md30d cred ca ai exagerat putin....ca StefanDinu nu are nimic cu tine ca persoana, iar aluzia cu pescuitul sportiv a fost facuta la faptul ca, desi este rezervatie naturala, prin pescuit sportiv nu se distruge nimic din fauna.. Deci nu se bate cap in cap ecologismul cu protectia faunei cu pescuitul sportiv.
Daca imi aduc bine aminte, anul trecut pe Nera Moarta a fost si concurs de pescuit...deci s-ar putea sa se poata pescui...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 11 Apr 2007, 09:01

:lol: d4md3od vezi ca ai gresit, omu a intrebat de ce nu se poate pescui sportiv pe o locatie care e rezervatie naturala cu exemplu ca pe Sacalaia dse poate si de ce nu pe Cheile Nerei (mai exact de ce pescuitul sportiv este antagonic << in contradictie >> cu ecologia si protectia mediului) si nu tea intrebat pe tine cat de sportiv pescuiesti :lol: tocmai ai creat motiv de hartza din nimik :!: :wink:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 11 Apr 2007, 09:09

sa fi inteles eu gresit? :roll: ... daca da atunci imi cer scuze pentru mesaj ... se poate ignora respectivul si nu doresc sa incep nici o harta, doar ca m-am simtit atacat cu anumite remarci ...

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 11 Apr 2007, 09:51

e vorba de pescuitul in special pe lungimea cheilor,aprox 20km,dupa sau in jos spre varsare unde raul iese din rezervatie se putea intotdeauna pescui cu permis,eu dupa cum spuneam am fost de citeva ori pe Nera,mai precis in chei,se putea pescui contra unei taxe,dar problema la noi tine de educatia oamenilor si de respectul fata de natura care la noi cam lipseste,zic asta ca fata din 86,cand am fost prima oara in chei,zona se cam degradeaza vazind cu ochii,gunoaie,focuri,poteci peste tot,numai e salbaticia care a fost,numai sint cleni asa mari,era si lostrita.
probabil fiecare rezervatie are statutul ei,care depinde in special de obiectivele prin care e arie protejata,de aceea in unele se poate pescui in altele nu.

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 11 Apr 2007, 11:13

d4md3od scrie: daca se citea mesajul complet si urmatorul mesaj se vedea clar ca am zis ca probabil inainte erau alte conditii ... si ca in momentul de fata teoretic pescuitul este interzis in Cheile Nerei (sau cel putin anul trecut era) ... cat despre Sacalaia si concursul Salmo ... este vorba de un concurs, in care teoretic pestii sunt eliberati ... deci nu se distruge nimic.

Cat despre pescuitul sportiv ... chiar nu ar fi cazul sa ma iei pe mine cu pescarul sportiv si alte minuni de genul asta pentru ca sunt convins ca ai retinut mult mai multi pesti decat mine si sunt pe undeva convins ca nu eliberezi toti pesti pe car ii prinzi ... daca toti pescarii ar fi asemeni mie, atunci iti garantez ca nu ar avea pestii loc sa inoate in apa de cat de multi erau.

Numa bine.
Ti-as spune ca nu ma cunosti ca sa emiti idei despre mine ... dar sa o lasam asa.
Si sti de ce se tin concursuri la Sacalaia? Pentru ca este o rezervatie ORNITOLOGICA !
Daca toti ar fi la fel de sportivi ca mine (si ca tine) s-ar putea pune altfel problema ... dar traim in Romania. Ai vazut ce a ramas dupa iesirile la iarba verde de Paste?

@ cristi E
Ai dreptate ... am pescuit dupa instrarea din chei ... e un sat Sasca si nu-mai-stiu-cum ... clenoi insa te asigur ca mai sunt :wink: !!
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 11 Apr 2007, 11:18

Sasca Montana se numeste satul respectiv, si din auzite stiu ca sunt cleni foarte mari pe acolo ... de prins nu am prins ptr. ca nu am incercat ...

ma bucur sa aud ca sunt pescari intr-adevar sportivi, apreciez si respect pe oricine de felul asta ...

Scrie răspuns