De cate ori ati fost controlati pana acum????

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 11 Apr 2007, 11:35

StefanDinu scrie:
@ cristi E
Ai dreptate ... am pescuit dupa instrarea din chei ... e un sat Sasca si nu-mai-stiu-cum ... clenoi insa te asigur ca mai sunt :wink: !!
mai sint clenoi,am vazut si eu,dar vreau sa zic ca mai rari,nu asa multi,inainte prindeam frecvent de 800-1,5kg,acum parca a mai scazut media de greutate si cred ca in 89 cind am fost iara,am vazut si lostrita in portiunea tunelelor,de unde se vede Nera jos,erau niste exemplare,cred ca aveau cam 70-80cm lungime,alceva nu-mi pot explica sa fii fost. :)

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 11 Apr 2007, 11:37

Revenind on topic..
Am fost controlat de vreo 5-6 ori in toate "cariera"....

Prima data acum vreo 10 ani, eram la liceu...
La un moment dat urla unu' la mine sa ma duc acasa ca altfel imi da amenda..Eu nu il bag in seama, si mai urla odata..sa strang betele ca vine la mine si mi le confisca. Peste 10 minute il vad ca apare nervos tot urland ca de ce nu am plecat cand mi-a zis el..... L-am lasat sa isi faca numarul pana cand a ajuns la mine....si i-am aratat permisul...A facut ochii mari..s-a uitat lung la mine si la permis...m-a intrebat "cum de ai permis"...si nu l-am mai vazut de atunci pana acum :D.

Apoi, de vreo 2-3 ori am fost controlat pe o apa pe care de 2-3 pe saptamana, dimineata intre 8-10 venea sigur controlul...Era un batranel care verifica permisele si taia chitante/zi pentru cei care nu aveau permis.

Si inca odata, anul trecut, am fost controlat de 2 ori pe o apa a RNP. Acolo de fiecare data cand am fost..a venit si controlul.

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 11 Apr 2007, 12:41

Vreau sa adaug si eu ceva la ce s-a spus in legatura cu rezervatiile naturale.Am fost zilele trecute pe cheile Zugreni,pe Bistrita,la vreo 20 km de Vatra Dornei.Acolo este rezervatie naturala geologica.Pescuitul pe Bistrita chiar si in zona rezervatiei este permis cu conditia sa ai permis vizat si nu se percepe nici o taxa in plus.Singura problema este ca nu ai voie sa pescuiesti(retii)lostrita in cazul in care mai apare cate una ratacita.Nu prea se mai gaseste in zona.
Problema majora in aceasta zona de "rezervatie naturala" nu sunt pescarii, ci "grataragii de ocazie" care lasa atata mizerie incat zona arata ca o mare rampa de gunoi;tone de peturi care plutesc in golfuletele unde curentul e retrograd,malurile pline de tot ce vrei:slapi,tenesi,haine vechi,tuburi de deodorant,flacoane de sampon care mai au ceva si pe fundul lor,flacoane de detartrant,etc.(am vazut pana si un televizor plutind in propiere de mal pe o zona de intinsura).Daca stai sa pescuiesti pe acolo, din cand in cand vezi un pet de bere,suc,apa,ketchup venind pe curent la vale,semn ca poluarea este continua si nu are odihna.
Am fost asa dezamagit de necivilizatia si lipsa de bun simt a concetatenilor mei,care se pare ca este plenara, incat nu am mai avut nici chef sa ma duc sa ma cert cu vreo primarie sau autoritate in domeniu;lupta cu morile de vant,munca de Sisif.
Mare pacat de tara asta ca este locuita de romani :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 12 Apr 2007, 21:05

bogdank scrie:Un lucru pozitiv: intru in vorba cu un localnic pe Timis (omul dadea cu shad :!: ) si din vorba in vorba ajung la miile de salaiasi prinsi (si retinuti :x ) in zona, unii ducind acasa chiar si cite o galeata de dintzosi cit palma. La care omul imi spune: nuuuu, dom'le, aia a fost, dar de cind au luat vreo 2 amenda, le dau drumul si la aia de juma' de kil :shock:
fie-ti gura aurita,de-ar fi asa...ca de la an la an parca ramane Timisul fara peste,acum cativa ani era imposibil sa nu dai din loc in loc de cate o stiuca...acum parca au disparut,desi locuri de pescuit promitatoare sunt de vis,cate un salauash pana-n kil daca mai intra...uneori am impresia ca pescuiesc in lighean. :?
Michael va recomanda Regulamentul forumului

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 18 Apr 2007, 17:41

Pescarii de rapitor sunt controlati mult mai putin decat ceilalti. Personal, am fost controlat de 3 - 4 ori in 25 de ani de cand am permisul si atunci pescuiam de pe mal la pluta sau la fund.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 18 Apr 2007, 19:22

eu n-am fost controlat niciodata decat la Dunare, de catre PF.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 18 Apr 2007, 19:22

vanatoruldepesti scrie:Pescarii de rapitor sunt controlati mult mai putin decat ceilalti.
dar stii de ce? eu,cel putin,ma strecor prin locuri unde greu ma (re) gasesc eu,dar mai altii.... :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 18 Apr 2007, 19:36

La 5 ani mi-au confiscat undita pe IOR in Bucuresti.
La 25 mi-au confiscat linia pe Valea Buda , cica nu era valabila autorizatia.
In Delta m-am plictisit de controale.
www.wilddanube.ro

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 18 Apr 2007, 22:06

wilddanube scrie:La 5 ani mi-au confiscat undita pe IOR in Bucuresti.
La 25 mi-au confiscat linia pe Valea Buda , cica nu era valabila autorizatia.
In Delta m-am plictisit de controale.
Ooooooo, ce palmares....esti tatic pana acu :P

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 18 Apr 2007, 22:30

ok, hai lasa asta, dar cati plasari ati vazut pana acum si cati plasari ati vazut prinsi de filiala? asta inseamna control!
sa-i ia d***u pe astia ca stiu sa verifice harti dar cand trebuie sa vina dupa plasari se fac ca au lucruri mai imp.

cica daca vedeti plasari sunati la 112(urgente-tel moka) si cereti cu jandarmeria si sesizati pe loc ce se petrece si vin imediat ce-i mai apropiati jandarmi din zona > sunt obligati prin lege sa vina sa verifice (credetima ca vin, se plictisesc toata ziua in unitate, bine sa nu fiu inteles gresit, am respect pt ei), dar romanu tot roman e: nu se baga

Scrie răspuns