Vreau sa adaug si eu ceva la ce s-a spus in legatura cu rezervatiile naturale.Am fost zilele trecute pe cheile Zugreni,pe Bistrita,la vreo 20 km de Vatra Dornei.Acolo este rezervatie naturala geologica.Pescuitul pe Bistrita chiar si in zona rezervatiei este permis cu conditia sa ai permis vizat si nu se percepe nici o taxa in plus.Singura problema este ca nu ai voie sa pescuiesti(retii)lostrita in cazul in care mai apare cate una ratacita.Nu prea se mai gaseste in zona.
Problema majora in aceasta zona de "rezervatie naturala" nu sunt pescarii, ci "grataragii de ocazie" care lasa atata mizerie incat zona arata ca o mare rampa de gunoi;tone de peturi care plutesc in golfuletele unde curentul e retrograd,malurile pline de tot ce vrei:slapi,tenesi,haine vechi,tuburi de deodorant,flacoane de sampon care mai au ceva si pe fundul lor,flacoane de detartrant,etc.(am vazut pana si un televizor plutind in propiere de mal pe o zona de intinsura).Daca stai sa pescuiesti pe acolo, din cand in cand vezi un pet de bere,suc,apa,ketchup venind pe curent la vale,semn ca poluarea este continua si nu are odihna.
Am fost asa dezamagit de necivilizatia si lipsa de bun simt a concetatenilor mei,care se pare ca este plenara, incat nu am mai avut nici chef sa ma duc sa ma cert cu vreo primarie sau autoritate in domeniu;lupta cu morile de vant,munca de Sisif.
Mare pacat de tara asta ca este locuita de romani

Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!