Cum sint incasate tarifele de acces de la nemembrii

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Cum sint incasate tarifele de acces de la nemembrii

Mesaj de semlecangheorghe » 14 Apr 2012, 12:12

Laghi a scris
Ce este asa de greu de inteles ce au facut cei de la Sibiu? au oferit toate posibilitatile de plata inclusiv posibilitatea de a plati pe balta,lucru ce mi se pare de foarte bun simt
Si mie mi se pare de bun simt masura asta...
Si ar trebui apreciata ,pentru ca nu toate asociatiile consimt sa faca la fel..
In alta ordine de idei,este foarte de apreciat transparenta A.J.V.P.S.Sibiu,precum si faptul ca te poti informa on line despre conditiile asociatei,despre ce ape au,si ai unde sa intrebi...
Spre deosebire de acestia ,A.J.V.P.S.Arad,a ramas tot in epoca de piatra,nu are un amarit de site,si daca vrei informatii despre conditiile asociatiei,trebuie sa mergi la sediu(timp,bani,transportetc.)unde ai doua variante,prima, citesti niste informatii afisate in geam pe hirtie lipita cu scotch,sau,intrebi o tanti mai tot timpul ocupata cu niste socoteli,care te trimite tot la ce este scris pe geam....
Daca indraznesticumva sa intrebi la nenea secretaru asociatiei,trebuie sa o faci printre temenele,altfel esti catalogat instant drept "dobitoc"..

Asa ca io zic ca la Sibiu,este un semn ca se poate si spre bine....
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 14 Apr 2012, 19:11

Iar la AJVPS Dambovita nici macar contabila sefa nu stie corect cifrele ce compun contul unde pescarii ar trebui sa poata plati tarifele de acces! Nu mai zic de site internet...ma indoiesc ca cei de la asociatie stiu sa foloseasca netul, mailul etc. Daca au computere cred ca le folosesc ca suport pentru scrumiere, cutii cu bomboane, ghivece de flori etc.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 17 Apr 2012, 12:58

:D
filip_pescuitorul scrie:Iar la AJVPS Dambovita nici macar contabila sefa nu stie corect cifrele ce compun contul unde pescarii ar trebui sa poata plati tarifele de acces! Nu mai zic de site internet...ma indoiesc ca cei de la asociatie stiu sa foloseasca netul, mailul etc. Daca au computere cred ca le folosesc ca suport pentru scrumiere, cutii cu bomboane, ghivece de flori etc.
:lol: :lol: :lol: :lol: :wallbash: :wallbash: :wallbash:
Eu tin sa-ti dau dreptate si sunt sigur ca nu e singura filiala AJVPS sau APS unde se intimpla exact la fel. :headbash:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 17 Apr 2012, 15:21

pescuitorul scrie:ok king .am inteles.cred ca raspunsul primit de tine de la anpa a fost clar si l-a inteles toata lumea aici.
pe scurt:
1.saptamana are 7 zile. e dreptul pescarului daca plateste sa pescuiasca 7 zile.asociatiile se vor supune.
2.asociatiile isi stabilesc unde incaseaza tarifele.e dreptul lor.asta ti-a spus ANPA.clar.deci pescarul se va supune.
acum pune-te tu in situatia celor pe care i-ai amintit care stau langa apa si au de parcurs pana la sediul unei asociatii 30-50km sau mai mult.ce crezi ca le convine?sa vina 50km sa plateasca 10 lei pe 7 zile(asa cum ai vrut tu )sau sa stea pe balta sa stie ca daca vine controlul poate platii pe loc 10 lei chiar daca e ptr vineri,sambata,duminica?
ptr o asociatie e usor sa i-a decizia de a nu mai incasa pe balta,dar oare cum e ptr cateva zeci sau sute de persoane care ar fi acceptat sa plateasca in sistemul propus de apssibiu cum va fi?!!!!
o tot dam ca constitutional,legal,nelegal,necostitutional, sau mai stiu eu cum.
sper sa nu iesim acum cu comentarii,ca da domnule va intereseaza sa incasati bani,merita sa o faceti si in acest fel.noi am incercat sa fim deschisi catre pescari dar nu a fost bine.
hai sa vedem la actiunea de ecologizare organizata de apssibiu in 21.04.2012 cati vor participa ca voluntari ,ca in spatele tastaturii toti sunt tari, corecti,legali,constitutionali,protectori ai mediului,C&R.
a fost doar o scurta caracterizare a situatiei.fara a intra in divergente cu vreun membru de forum
Va doresc
PASTE FERICIT TUTUROR
Eu m-am pus in situatia cleor care au de facut zeci de km pana la seiud si am incercat sa va explic si voua ca trebuie sa va ganditi la toti pescarii si la toate situatiile cand alegeti modalitatile de plata a tarifelor . am incercat sa va spun si ca foarte multi dintre ei nu au banci in localitate , nu au conturi si nu au alte posibilitati de plata decat cash la sediu sau pe balta . Totodata am incercat si sa atrag atentia ca fortandu-i sa plarteasca pe balta pentru mai putine zile decat ar avea dreptul avand ca singura alternativa viabila plimbarea pana la seidu si plata acolo e tot o forma de a-i dezavantaja . Alegerile privind metodele de plata le-ati facut voi si rezultatele se vor vedea pe apa . Mai mult pe tema eu nu mai discut ca si asa am risipit prea multa energie si "cerneala".
Ca tot veni vorba de aia care sunt tari in spatele tastaturii pot sa te asigur ca unii dintre noi mai au si motive sa fie tari pentru ca suntem si pe apa la fel . Mai jos se gaseste un mic exemplu de la ultima noastra "ecologizare" (nu mai tarziu decat saptamana trecuta) in urma careia un "gunoi" de vreo 100m nu mai exista in apele noastre si in calea pestilor .
In rest prefer sa ecologizez dupa mine si eventual dupa companionii mei de pescuit la fiecare iesire in natura si de aici incolo la fel ca si pana acum, iar cei care isi lasa mizeriile pe mal n-au decat sa fie sufocati de ele pana li se face sila sa mai mearga la pescuit din cauza propriei lor poluari (poate atunci cand nu vor mai avea loc pe mal de gunoaie vor intelege si de ce trebuie sa nu mai arunce sau daca au aruncat sa adune la plecare si sa ia cu ei gunoiul).
Cu toate astea respect eforturile pe care le faceti inclusiv prin actiunea din 21.04.2012 la care insa nu o sa particip pentru simplu fapt ca nu vreau sa incurajez obiceiurile proaste ale multora de a-si arunca gunoiul unde apuca stiind ca cineva va veni sa curete dupa ei in cadrul unor asemenea actiuni.
Asta pentru ca am principii (ceea ce e destul de greu de inteles pentru unii) si conform acestora consider ca trebuie indusa o schimbare de mentalitate in mintea pescarilor care au parcurs cei 7 ani de acasa la ff si arunca gunoiul unde le vine la mana. Mai precis consider ca pescarul trebuie sanctionat pentru un asemenea gest si nu incurajat indirect sa-l faca . In sensul asta as vedea mai eficient un protocol cu cei de la garda de mediu care sa mai participe din cand in cand la cate o actiune de control si sa dea amenzi celor gasiti inconjurati de gunoaie pe malul apei decat actiuni de ecologizare in care asociatia si voluntarii se cheltuie energie si resurse sa eliberze malurile de gunoaie numai pentru ca altii sa aiba unde sa arunce iar , in timp ce acele resurse ar putea fi cheltuite altfel .

Imagine
Imagine

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 17 Apr 2012, 15:30

king, si pentru ce anume ii amendezi pe aia inconjurati de gunoaie?
ca daca nu arunca gunoiul pe jos in fata organului de control - ceea ce evident nu o vor face - vor spune ca asa era cand au venit ei. Si cam au dreptate, ca doar nu au adus ei de acasa tot gunoiul din jurul lor, ala s-a adunat in timp, l-a mai adus apa de te miri unde...Si daca prin absurd de maine se dau amenzi drastice pentru aruncatul gunoaielor si nu mai arunca nimeni nimic, cine le strange pe cele deja aruncate? Ca astia cu principii si le strang doar pe ale lor...Cei fara principii? :mrgreen:
Cred ca trebuie sa modificam anuntul privind ecologizarea: sunt invitati doar cei fara principii si care vor sa incurajeze aruncatul gunoaielor... intr-adevar asta e efectul acestei actiuni...:wallbash:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Nicky67
junior
junior

Mesaj de Nicky67 » 17 Apr 2012, 15:40

O .....viata mea. :wallbash:
# Sa gresesti este uman, dar ca sa zapacesti de tot lucrurile ai nevoie de un calculator. #

Nicky67
junior
junior

Mesaj de Nicky67 » 17 Apr 2012, 15:43

se lasa si cu mici din partea asociatiei? :mrgreen:
# Sa gresesti este uman, dar ca sa zapacesti de tot lucrurile ai nevoie de un calculator. #

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 17 Apr 2012, 15:52

Felicitari King pentru mizeria aia scoasa din apa.;)

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 17 Apr 2012, 15:54

Nicky67 scrie:se lasa si cu mici din partea asociatiei? :mrgreen:
doar pt
doar cei fara principii
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 17 Apr 2012, 20:27

Nicky67 scrie:se lasa si cu mici din partea asociatiei? :mrgreen:
pentru tine si cu sarmale nu doar mici si bere . pentru altii (king ) poate un ceai de cucuta cu matraguna :twisted: :twisted: :twisted:

ca tot a revenit subiectul ecologizare si lupta antibraconaj in prima pagina eu propun combinarea lor intr- o singura lupta cu un singur scop

1 locuitor la 1000 km² .

propun infestarea malurilor cu miiiiiii de tone de gunoaie incit tot ghiolbanul care iasa la pescuit sa dea in icter si sa moara de scirba ! sa moara toti in chinuri inecati in gunoaie .
sa le dorim FIR INTINS si sapun (cind vor sa se spinzure )
stiu ca se poate aveti incredere in voi

PS : cred ca nu se asteapta nimeni sa adun gunoiul altui GUNOI :twisted: :twisted: :twisted:
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

Scrie răspuns