Cum sint incasate tarifele de acces de la nemembrii
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Cum sint incasate tarifele de acces de la nemembrii
da dar se pare ca are principi peste care se trece greu din pacate 

# Sa gresesti este uman, dar ca sa zapacesti de tot lucrurile ai nevoie de un calculator. #
Luati-o de la simplu la complex si tineti cont de faptul ca ceea ce nu este interzis, este permis. Mai tineti cont de faptul ca prevederile unei legi (chiar si incomplete ca formulare) sunt mai presus de prevederile oricarei asociatii.
Tema de casa, astept rezolvarea corecta.
Dau o bere castigatorului. 
PS: ma refer la momentul efectuarii platii tarifului de acces
Tema de casa, astept rezolvarea corecta.

PS: ma refer la momentul efectuarii platii tarifului de acces

-
- senior
O sa ti se para ciudat dar sunt destul de multi pescari cu carnet de membru al unei asociatii si taxa de membru anuala platita care in schimb nu au ANPA. Si unii se cred in regula.... Ar fi extrem de mirati sa fie amendati, stiind ca sunt cu plata taxei la zi. E desigur vina asociatiilor care nu explica clar.rcorbu scrie:Pescarul risca o amenda conform ordinului din 2008, dar depinde de reprezentantul ANPA, depinde daca vrea sa plateasca pe loc sau refuza.filip_pescuitorul scrie: Ma intreb ce pateste un pescar dotat cu permis ANPA care pescuieste pe un tronson de rau fara sa aiba platit tariful de acces pentru asociatia care gospodareste apa respectiva? Daca vine politia in control, plus sau minus Jandarmerie nu e OK permisul ANPA? Ca doar ala intereseaza statul.
Dar in cazul invers in care ai doar tariful de acces platit si nu ai ANPA (sa zicem ca asociatia iti elibereazaa chitanta de tarif dar nu e gata permisul ANPA sau zici ca il aia acasa dar de fapt nu ai) - paznicul asociatiei va zice ca e OK in schimb politistul te va amenda? Ce parere aVETI?
Inca ceva - se depun acum actele la sediile ANPA pentru permis dar va dura inca 3 saptamani cel putin pana sa fie gata permisele. Intre timp am dat la ei si chitanta in original. Asa ca cine nu are permis din 2011 nu poate dovedi pe malul apei ca a depus actele si astepta permisul. In plus va dura pana ce toti pescarii vor primi permisele deci unii nu vor putea prezenta la control cartonasul bleu nici cand oficial pe siteul ANPA va scrie ca se elibereaza....ce se va intampla? Oameni de buna credinta vort fi amendati aiurea...
Permisul are inscriptia cu obligativitatea respectarii regulamentului asociatiei care administreaza apa respectiva.
Totusi cine merge la pescuit, este din zona si vrea sa plateasca saptamanal pe malul apei e cam neserios pentru ca mai mult ca sigur respectivul va pescuii tot sezonul si incearca sa pacaleasca, daca este in concediu din alte judete sau localitati indepartate, ar fi de inteles si asociatia ar putea sa admita acest lucru.
Acelasi lucru si daca pescarul vrea sa plateasca lunar sau anual, ar putea si asociatia sa admita plata pe malul apei.
Dar aici trebuie sa existe intelegere din partea tuturor.
Daca nu ai platit ANPA atunci e naspa, dar nu cred ca e o situatie reala de obicei este invers.
Cred ca daca ati dat originalul, se poate verifica pe loc la sediul ANPA, daca inspectorul nu este capos sau nu este Sambata sau Duminica.
- kingofbeasts
- veteran
Asa si ce anume te face sa fi asa sigur?rcorbu scrie: Totusi cine merge la pescuit, este din zona si vrea sa plateasca saptamanal pe malul apei e cam neserios pentru ca mai mult ca sigur respectivul va pescuii tot sezonul si incearca sa pacaleasca,
Crezi ca nu exista pescari care sa pescuie 98% din timpul de pescuit pe balti private si numai 1 sau de 2 ori pe an pe ape publice (craparii de exmplu)? sau nu exeista pescari mai putin vaccinati care sa iasa doar cand si cand la pescuit (in medie de 4-5 ori pe an) pentru ca nu le permite timpul, bugetul , obligatiile de familie si alte astfel de cauze sa iasa mai des? nu exista pescari care sa locuiasca aproape de granita de judet (dar nu numai) si care sa pescuiasca mai cu placere in judetul vecin?
as putea sa-ti fac o lista suficient de lunga in cat sa n-o poti procesa pe toata cu persoane care desi locuiesc in zona vor sa plateasca saptamanal si n-au intentia sa pacaleasca pe nimeni.
- kingofbeasts
- veteran
Statul prin organele sale a stabilit intinderea dreptului de pescuit la un an:dan bobei scrie:Luati-o de la simplu la complex si tineti cont de faptul ca ceea ce nu este interzis, este permis. Mai tineti cont de faptul ca prevederile unei legi (chiar si incomplete ca formulare) sunt mai presus de prevederile oricarei asociatii.
Tot statul e singurul in masura sa limiteze acest drept si o face prin ordinele de prohibitie anuala astfel incat pescuitul este permis pe tot timpul anului (24 de ore din 24, 365 de zilepe an ) cu axceptiile prevazute in acele ordine de prohibitie.Art. 3. OM15/2011
„ (2) Permisul de pescuit recreativ/sportiv este nominal, netransmisibil, se elibereaza anual si este valabil in toate habitatele piscicole naturale.”
Avand in vedere ca dreptul de pescuit nu e al lor de dat ci al statului, asociatiile au obligatia de a-si organiza activitatea si de a exprima conditiile de pescuit de asa natura incat sa nu aduca atingere intinderii dreptului de pescuit al pescarului pe care statul la fixat ca fiind intreg anul calendaristic respectiv 365 de zile din 365 (sau 366 dupa caz) .
Dupa cum am aratat deja asociatiile au doar rolul de a presta servicii in folosul pescarului si al statului , servicii pentru care statul le da voie sa incaseze niste banii pentru a-i ajuta in munca depusa de ele. Acest lucru rezulta clar de aici:
prin faptul ca dreptul de sanctiune, pentru neachitarea acestui tarif de catre pescar, statul l-a pastrat pentru organele sale si nu l-a dat asociatiilor, statul si-a asumat rolul de mediator pe deo parte si si-a pastrat pentru sine dreptul de dispozitie asupra dreptului de pescuit al unei persoane tocmai pentru a preveni eventuale abuzuri din partea asociatiilor.(2) Asociatiile de pescari sportivi pot percepe un tarif, saptamanal, lunar, anual, de acces in zona de pescuit autorizata pentru serviciile de organizare a pescuitului si derularea obligatiilor prevazute la alin. (1).
Pe scurt asociatiile au obligatia de a presta munci in folosul statului si al pescarului , de asa natura incat sa nu afecteze interesele acestora iar in schimbul acestei munci au dreptul sa ceara bani (in sume aprobate tot de catre stat ca o conditie de acordare a dreptului de administrare a unor ape).
In concluzie asociatiile au doar un rol administrativ de a administra bunurile statului in limitele competentelor acordate de acesta iar, statul este singurul in masura sa decida cu privire la limitarea dreptului de pescuit .
Practic asociatiile au obligatia de a-si desfasura activitatea si de a-si incasa tarifele fara sa aduca atingere dreptului de pescuit care se intinde pe perioada intregului an calendaristic , ele avand in schimb posibilitatea sa-si aleaga metodele prin care sa fac acest lucru.
-
- veteran
ok king .am inteles.cred ca raspunsul primit de tine de la anpa a fost clar si l-a inteles toata lumea aici.
pe scurt:
1.saptamana are 7 zile. e dreptul pescarului daca plateste sa pescuiasca 7 zile.asociatiile se vor supune.
2.asociatiile isi stabilesc unde incaseaza tarifele.e dreptul lor.asta ti-a spus ANPA.clar.deci pescarul se va supune.
acum pune-te tu in situatia celor pe care i-ai amintit care stau langa apa si au de parcurs pana la sediul unei asociatii 30-50km sau mai mult.ce crezi ca le convine?sa vina 50km sa plateasca 10 lei pe 7 zile(asa cum ai vrut tu )sau sa stea pe balta sa stie ca daca vine controlul poate platii pe loc 10 lei chiar daca e ptr vineri,sambata,duminica?
ptr o asociatie e usor sa i-a decizia de a nu mai incasa pe balta,dar oare cum e ptr cateva zeci sau sute de persoane care ar fi acceptat sa plateasca in sistemul propus de apssibiu cum va fi?!!!!
o tot dam ca constitutional,legal,nelegal,necostitutional, sau mai stiu eu cum.
sper sa nu iesim acum cu comentarii,ca da domnule va intereseaza sa incasati bani,merita sa o faceti si in acest fel.noi am incercat sa fim deschisi catre pescari dar nu a fost bine.
hai sa vedem la actiunea de ecologizare organizata de apssibiu in 21.04.2012 cati vor participa ca voluntari ,ca in spatele tastaturii toti sunt tari, corecti,legali,constitutionali,protectori ai mediului,C&R.
a fost doar o scurta caracterizare a situatiei.fara a intra in divergente cu vreun membru de forum
Va doresc
PASTE FERICIT TUTUROR
pe scurt:
1.saptamana are 7 zile. e dreptul pescarului daca plateste sa pescuiasca 7 zile.asociatiile se vor supune.
2.asociatiile isi stabilesc unde incaseaza tarifele.e dreptul lor.asta ti-a spus ANPA.clar.deci pescarul se va supune.
acum pune-te tu in situatia celor pe care i-ai amintit care stau langa apa si au de parcurs pana la sediul unei asociatii 30-50km sau mai mult.ce crezi ca le convine?sa vina 50km sa plateasca 10 lei pe 7 zile(asa cum ai vrut tu )sau sa stea pe balta sa stie ca daca vine controlul poate platii pe loc 10 lei chiar daca e ptr vineri,sambata,duminica?
ptr o asociatie e usor sa i-a decizia de a nu mai incasa pe balta,dar oare cum e ptr cateva zeci sau sute de persoane care ar fi acceptat sa plateasca in sistemul propus de apssibiu cum va fi?!!!!
o tot dam ca constitutional,legal,nelegal,necostitutional, sau mai stiu eu cum.
sper sa nu iesim acum cu comentarii,ca da domnule va intereseaza sa incasati bani,merita sa o faceti si in acest fel.noi am incercat sa fim deschisi catre pescari dar nu a fost bine.
hai sa vedem la actiunea de ecologizare organizata de apssibiu in 21.04.2012 cati vor participa ca voluntari ,ca in spatele tastaturii toti sunt tari, corecti,legali,constitutionali,protectori ai mediului,C&R.
a fost doar o scurta caracterizare a situatiei.fara a intra in divergente cu vreun membru de forum
Va doresc
PASTE FERICIT TUTUROR
-
- senior
Am o intrebare: au voie asociatiile sa stabileasca ce tarife de acces vor? De pilda unele cer 20 lei anual ca tarif de acces fata de 60-60 lei pentru membri (40 plus 40 taxa de carnet de membru). Dar sunt si altele care cer in functie de apele pe care vrei sa pescuiesti. De pilda AJVPS Dambovita cere 20 lei anual pe fiecare "tronson" adica rau sau balta naturala pe care le administreaza. Or daca le dai 40 lei deja dai mai muot decat costul permisului ANPA (30 lei)!!! Parca ANPA stabilise ca asociatiile nu pot pune tarife de acces anuale mai mari decat costul permisului ANPA. Oare ma insel?
Asadar AJVPS-urile pot cere tarife per tronson sau un tarif unitar de maxim 20-30-40 lei? Cum e legal?
Tot cei de la Dambovita sunt ciudati rau de tot. Am sunat sa le cer contul bancar ca sa le transfer banii in cont (nu am cand sa ajung la ei sa platesc cash). Si....doamna de la financiuar mi-a dat un cont gresit pe care cei de la banca nu il accepta! De doua ori mi l-a repetat...ce inseamna? Simplu, nu vor sa il dea! Nu au incredere sau ascund ceva. Ramane sa le platesc paznicilor cand vor veni pe apa....desi nu cred ca vor veni nici macar in prohibitie! Imi pare rau ca am batut frum la banca si am vrut sa fiu corect. Nu o sa mai fiu.
Asadar AJVPS-urile pot cere tarife per tronson sau un tarif unitar de maxim 20-30-40 lei? Cum e legal?
Tot cei de la Dambovita sunt ciudati rau de tot. Am sunat sa le cer contul bancar ca sa le transfer banii in cont (nu am cand sa ajung la ei sa platesc cash). Si....doamna de la financiuar mi-a dat un cont gresit pe care cei de la banca nu il accepta! De doua ori mi l-a repetat...ce inseamna? Simplu, nu vor sa il dea! Nu au incredere sau ascund ceva. Ramane sa le platesc paznicilor cand vor veni pe apa....desi nu cred ca vor veni nici macar in prohibitie! Imi pare rau ca am batut frum la banca si am vrut sa fiu corect. Nu o sa mai fiu.
filip, tarifele au fost stabilite de catre asociatii, in momentul in care au depus cererile pt atribuirea apelor. Aceleasi tarife se practica si acum+rata inflatiei(eventual). Ar trebui sa gasesti lista cu asociatiile si tarifele practicate pe apele administrate pe situl ANPA.
Din cate am vazut sunt asociatii la care daca platesti tariful, poti pescui in perioada valabilitatii acestuia sa pescuiesti pe orice tronson administrat, dar sunt si asociatii(majoritatea) care cer acel tarif pe fiecare tronson. Si eu sunt curios cum ar trebui practicat acel tarif
Din cate am vazut sunt asociatii la care daca platesti tariful, poti pescui in perioada valabilitatii acestuia sa pescuiesti pe orice tronson administrat, dar sunt si asociatii(majoritatea) care cer acel tarif pe fiecare tronson. Si eu sunt curios cum ar trebui practicat acel tarif
-
- senior
Multumiri pentru explicatie. Asadar e la latitudinea fiecarei asociatie. Dar pe siteul ANPA acolo unde e registrul national al asociatiilor din cate vad nu se publica tarifele. Uneori nu e nici un numar de telefon pentru contact. Si sunt destule asociatii care nu au site internet.iovys scrie:filip, tarifele au fost stabilite de catre asociatii, in momentul in care au depus cererile pt atribuirea apelor. Aceleasi tarife se practica si acum+rata inflatiei(eventual). Ar trebui sa gasesti lista cu asociatiile si tarifele practicate pe apele administrate pe situl ANPA.
Astazi am citit toate cele 21 de pagini si am tras o singura concluzie.Sunt cateva persoane care nu au toata tigla pe casa,asa ca nu o sa le spun nimic.Doresc sa i spun domnului care nu intelege cine se trezeste simbata dimineata si vrea sa mearga la pescuit, ca sunt foarte multi.daca nu intelegi, inseamna ca nu esti pescar.Ce este asa de greu de inteles ce au facut cei de la Sibiu? au oferit toate posibilitatile de plata inclusiv posibilitatea de a plati pe balta,lucru ce mi se pare de foarte bun simt.Daca nu am somn sambata dimineata la 5 si vreau sa vin de la Brasov la Scorei sa pescuiesc, PLATESC TAXA DE ACCES PE BALTA si nu-mi strica nimeni ziua.Nu intotdeauna ne programam partidele de pescuit cu cateva zile inainte.Va doresc PASTE FERICIT