kingofbeasts scrie:Tavi scrie:
Inteleg ca ca actualele modalitati :
http://apssibiu.ro/wp/?page_id=565
pot "restrange sau ingradi dreptul pescarului de a achita acest tarif inclusiv pe malul apei" si sunt atat de nasoale ca a fost musai si degraba nevoie de adresa de clarificare catre ANPA... sa lamurim domle ce inseamna saptamana

din pacate la intrebarea 2 raspunsul nu cred ca e cel asteptat...
saptamana versus 7 zile era intr-adevar problema nr. 1 ce trebuia lamurita...acum e totul ok...
si o dedicatie, ca prea se potriveste:
http://www.youtube.com/watch?v=fH_ERgiZQKE
era necesar sa se lamureasca saptamana pentru ca, desi prin scoala generala se invata notiunile de genul asta, dj-ii preocupati de dedicatii inca n-au aflat ca saptamana are 7 zile si asta se vede foarte clar :
"In cazul platii pe malul apei, tariful saptamanal este v
alabil doar pentru saptamana calendaristica in curs, respectiv din ziua platii pana duminica inclusiv".
din pacate atunci cand unii nu pricep notiuni elementare de calculul timpului sunt necesare mai multe lamuriri in cazul asta de la ANPA . Cum interesele asociatiei si ale pescarilor nu sunt intotdeauna aceleasi,
cineva trebuia sa se preocupe si de cei din urma.
intradevar raspunsul la intrebarea 2 nu era cel scontat ceea ce va da mana libera sa alegeti voi ce fel de modalitate de plata a tarifelor se va aplica si unde se va plati acel tarif. totusi , daca optati pentru plata pe apa , atunci oferiti aceleasi drepturi ca la plata prin cont pentru ca nu poti avea unitati de masura diferite pentru acelasi produs. In trecut (si asta unii care au habar si de istorie nu numai de muzica stiu) cei care se jucau cu ocaua mare si cu ocaua mica erau sanctionati.
Asta ca sa nu mai zic ca metodele voastre preferate sunt restrictive pentru ca ,atat plata prin casierie cat si plata prin cont , sunt metode de plata valabile doar in zilele lucratoare si /sau bancare.
Ala care se hotaraste sambata ca vrea sa mearga duminica la pescuit si sa vrea n-are cum sa plateasca decat pe apa .
Deci , da, intradevar sunt ingradite drepturile pescarilor de a pescui legal si acest lucru se face prin mai multe metode restrictive.
Imi cer scuze, doar acum am vazut acest mesaj, stiu ca e tardiv dar se impune un raspuns.
Asadar, king, da-mi si mie textul de lege care obliga asociatiile sa fie la dispozitia celor care vor sa plateasca tarif 24/24, 7 zile din 7 ca sa nu ingradeasca "dreptul" celui caruia i s-a sculat fix sambata dimineata ca sa mearga la pescuit.
Si da-mi si textul de lege in care scrie ca plata tarifului pe malul apei este un drept al pescarului sau vreo obligatie a asociatiei.
Ma bucur ca stii istorie, pacat ca nu stii ca in zilele noastre, in momentul in care stii contul ai posibilitatea sa platesti la orice ora vrei tu din zi si din noapte folosind un calculator sau un telefon mobil si niste servicii bancare banale, gratis sau aproape gratis, care sunt pe piata in Romania de ani de zile: internet banking sau phone banking. Asadar din momentul in care s-a pus contul pe site, aveai deja aceste variante... tu nu ai habar de ele.. si vezi in ele metode restrictive...si ne ceri sa anuntam ca le acceptam...nici asta nu stiai: nu ai cum sa nu accepti ca cineva sa-ti faca un virament in cont indiferent cum trimite banii...
Metodele "noastre" preferate...plata in cont nu e preferata doar de noi ci de lumea civilizata...unde plata cash pe malul apei e exceptia nu regula ...si unde in general nu prea se mai foloseste cash...si in general tendinta e de a descuraja si limita platile cash...
Daca aveai habar de toate astea nu mai bateai campii pe aici cu drepturile incalcate si nu te mai chinuiai atata cu adresa aia catre ANPA, desigur din preocuparea pentru interesele pescarilor, nicidecum din dorinta de a ne da noua peste nas.
Si apropo de drepturile astea inchipuite, iti dau un exemplu din Anglia, o tara cu oaresce istorie in drepturile omului si democratie, chiar un inalt standard in acest sens, si cu ceva istorie si in pescuit sportiv ...daca tot stim istorie...
http://www.environment-agency.gov.uk/ho ... 31497.aspx
pe langa fishing license : "You
must have the permission of the owner or tenant of the fishing rights before starting to xxx. "
Ai si modalitati de plata, arata-mi acolo unde poti cumpara fishing license pe malul apei...ia du-te tu acolo sau in alte tari din Europa si explica-le alora cum e cu dreptul tau de a te duce pe apa fara permis sau fara dovada platii catre administratorul local al apei...si sa vezi cum iti vor citi ei drepturile...dreptul sa taci, sa ai un avocat...
Da, fishing license e echivalentul permisului ANPA de la noi...de ce nu ceri ca si ANPA sa-ti puna la dispozitie permisul sambata dimineata cand te-ai trezit tu scarpinandu-te la ...ocale ... si ti-ai dat seama brusc ca esti pescar si vrei sa pescuiesti? In loc sa ceri ANPA sa-ti spuna cate zile are o saptamana, trebuia sa ceri si ANPA sa dea permise pe malul apei...nu doar asociatiile sa incaseze tarife pe balta ...nu putem judeca cu doua ocale... e un drept fundamental al pescarului...plata pe balta la orice ora...nu? A, pardon, nu scrie nicaieri asa ceva...
Deci da, concluzia ta e corecta: sunt ingradite nefiind ingradite niste drepturi ale pescarului care nu sunt drepturi ale pescarului si aceasta se face prin mai multe metode restrictive care nu sunt restrictive...
Cu respect,
DJ Vasile
http://www.youtube.com/watch?v=x9uw0GPDHO4