Cum sint incasate tarifele de acces de la nemembrii

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pikeman
veteran
veteran

Re: Cum sint incasate tarifele de acces de la nemembrii

Mesaj de pikeman » 08 Apr 2012, 20:27

SVF , dau sah la nebun, nu te supara pe mine amu dar am mutat calu pe nebun si o sa imi dai dreptate acum si mie si lu AdiSB:lol:
Eu zic sa te sui tu pe un scaun si sa te uiti ca nebunu la forum de sus :lol: iti da tie impresia ca unii care insista pe aici cu reciprocitatea si alte chestii vor sa bage peste in traista si ii deranjeaza ca tre sa plateasca pentru asta? :lol:
ia zi mie dupa umila ta parere fara sa nominalizam sti cel putin 3 insi de pe forum care anul trecut in prohibitia mare au retinut somn/avat? :headbash: cati pesti din speciile enumerate de mine s-au prins bine incepand cu data de 15 iunie sau cat o fi fost ? cand deja si hidrocentralele uzineaza cu pauze

si de ce te afli pe scaun acum? :lol: iti zic io, ca pentru mine aversiunea asta fata de controale si plata de taxe a unora e suspecta, de ce? pentru ca un om corect nu are nimic de ascuns! Eu zic asa , nu am nevoie de control la sacosa si pe mal decat incepand cu 1 decembrie si terminand cu finalul prohibitiei , acoperind 2 arii mari, hatzarii de iarna si sacosarii de prohibitie, in afara acestei perioade filaje la baraje dupa setci :headbash:

a si news flash : in urma cu aprox o luna s-a creat un macel la somn luat de spate pe un gropan intre fagaras si beclean cu aportul chiar si a catorva pescari din BV :!: se pleca si cu 50K de om, cel mai mare hatzait 28k ... aici s-a ajuns oameni buni :!: traiasca AJVPS Fagaras k-k-mash pe ei :evil: si pe niciun control pe care l-am avut de la ei in ultimii 10 ani

P.S. nu lua in nume personal ce am scris mai sus :bere: noi suntem la elitisti :twisted: dar tre sa avem grija prin ce facem/zicem sa nu favorizam clasa muncitoare a ancoristilor :roll:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 08 Apr 2012, 20:40

Deocamdata ideea de voluntariat dupa mine nu e buna aici la noi.Lasand la o parte temeiul legal,va spun si de ce.
In primul rand,asa cum am spus exista posibilitatea ca acest voluntar sa nu fie de cea mai buna credinta, cu toate caracterizarile bune primite din partea unora.In cazul asta,daca el comite vreun abuz sau nu e cine speram noi sa fie,asociatia are posibilitatea sa se spele pe maini,dupa principiul"nu e angajatul nostru,e doar voluntar",deci nu raspundem pentru actiunile lui.De asta l-am denumit in prima faza pulifrici si nu inteleg de ce s-au atacat unii.
In al doilea rand,omul poate este cel mai corect de pe suprafata pamantului,dar da dovada de prea multa incredere in el si prea mult zel si pe baza legitimatiei care o are si care crede ca-i ofera cine stie ce protectie, face alegerea gresita sa se ia de indivizi periculosi care nu par asa la prima vedere.Rezultatul poate fi unul nefericit.Din pacate,asociatia iarasi poate cadea in picioare si ala ramane cu urmarile.
Daca tot vreti sa faceti lucrul asta in continuare cu voluntarii,atunci asa cum a spus AdiSb,angajatii cu juma de norma si o oarecare remuneratie.In felul asta vor avea un oarecare sprijin legal(ma rog)si cineva va raspunde pentru actiunile lor,dar totodata le va oferi si protectie.Daca nu,lasati-i in pace si ramaneti pe ideea paznicilor cu norma intreaga si oarecare autoritate.
Pikeman,tie prefer sa-ti raspund la telefon,daca mai crezi ca voluntarii au vreun cuvant de spus referitor la" necazurile" tale.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 08 Apr 2012, 20:43

Adrian SB scrie: Zamfi, imi pare rau daca crezi ca nu sunt doriti oaspetii pe Olt, te asigur ca nu e asa, nimeni nu are nimic cu cei care pescuiesc civilizat. Si nu ma refer doar la mine ci la toti cei din comitetul de conducere al APS.
Iar banii pentru cotizatiile membrilor sau nemembrilor, am certitudinea ca se vor folosi 100% in interesul nostru al pescarilor. Din pacate, legislatia proasta si ambigua, specific romaneasca, ne invrajbeste si mai mult, ducand la polemici pe pagini intregi, facandu-ne sa consumam si nervi si timp, timp ce ar fi trebuit folosit intr-un mod mult mai constructiv.
Desi am zis ca nu mai postez aici , tie ma simt obligat sa-ti raspund :lol: Chiar daca raspund dintre glii (sper ca stii ce sunt alea :lol: ) ,vorba cuiva cu state de pe aici.

Deci da-mi voie sa-mi mentin prima impresie!Anume ca se considera ca ar fi mult mai bine ca pescarii sa fie numai din Sibiu (ma rog , ca si judet) si cativa prieteni de aiurea ,iar marea masa a pescarilor ,mai ales astia din Alba , sa-si vada ei de pescuit pe Muresul ala al lor si sa ne cam lase ,pentru ca oricum sunt numai braconieri pe acolo! Ma rog cu mici exceptii :lol: Daca stai sa analizezi putin acest forum(ca mai sus vreo doua topicuri interesante) o sa ai probabil aceiasi impresie ...Probabil.

Legat de legislatia specific romaneasca,cum spuneai si tu , nu inteleg de ce nu-si canalizeaza asociatiile eforturile in acest domeniu.Cum am insistat eu mai cateva posturi in urma ,cum spune si MihaiV si altii. Deci voi vreti respectarea legislatie ,dar tot voi o complicati ,asa doar putin prin partile esentiale...Eu am plecat la inceputul acestui topic cu ideea de a va demonstra in justitie ca nu aveti dreptate!Apoi am zis ca e pacat de ce se doreste sa se faca acolo si ,mai ales dupa chestia cu posibilitatea achitarii taxei de acces in multiple moduri, am zis mah e ok!Baietii vreau sa rezolve problemele! Apoi apare insa ideea cu voluntariatul ,care desi in principiu o agreez si am spus lucrul acesta ,zic ca nu rezolva problema globala a legislatiei!Mai mult se pare ca prin prezentarea permisului se incalca si oaresce drepturi de prelucrare a datelor private!Mai ales ca permisul trebuie insotit de C.I. Si atunci ce sa mai zic?Stii ca drumul spre iad e pavat cu bune intentii...Asa ca eu care chiar nu am chef sa ma legitimez in fata lui x nene (cat o fi el de jandarm sau politai in viata ...civila :lol: ), pentru a forta adaptarea legislatiei la necesitatile concrete , decid ca e mai bine sa va las in pace sa va faceti treaba. Si sa va doresc succes.

Iar legat de chestia cu "noi" si "ei" sincer iti spun ca nu ma regasesc pe unde ai vrea tu...Am vazut prea multe incat sa mai cred in iepuras :lol:

Din pacate Adi draga , cineva care vad ca se abtine sa posteze :P , ma intreba mai in iarna oare cum va fi anul acesta ,vom mai fi sau va mai fi macar ca anul trecut ...Asa cum cred cati-ai dat deja seama "Ziua barbatului " va trece la ...rece si probabil si celelalte zile sperate si visate.Viata este plina de neprevazut(unii de exemplu nu raspund la telefon ,nu?) si asa cum am zis deja , povestea cu oul rosu am auzit-o de atatea ori incat nu mai vad nici macar gaina! :lol:

Noi sa fim sanatosi si sa ne intalnim cu bine Adi! Asta ,normal , daca vii pe Mures ca pe la voi putine sanse :cry:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 08 Apr 2012, 20:54

Zamfi, schimbarea legilor e grea si dureaza. Sunt de acord ca e o problema cu CNP-ul, dar acum ce ar trebui sa facem? Sa nu se mai controleze deloc pentru a nu incalca dreptul omului la confidentialitatea datelor personale?
Pana una alta incercam sa facem ce putem in conditiile actuale.
Concluzia sau mai degraba impresia ta e falsa ca alti pescari nu sunt bine veniti e absolut falsa. Mai ales aia din Alba? De unde naiba (ma scuzi) ti-a venit asta?
Asta pentru cine e scrisa oare?
http://apssibiu.ro/wp/?page_id=565
Pentru cine naiba (ma scuzi din nou) s-a facut reducere la plata prin cont a tarifelor? Pentru membrii din Sibiu care merg in proportie de 99,99999% la sediu si-si platesc cotizatia cash?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Tipar ranit
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Tipar ranit » 09 Apr 2012, 09:42

Tavi scrie:Zamfi, schimbarea legilor e grea si dureaza. Sunt de acord ca e o problema cu CNP-ul, dar acum ce ar trebui sa facem? Sa nu se mai controleze deloc pentru a nu incalca dreptul omului la confidentialitatea datelor personale?
Pana una alta incercam sa facem ce putem in conditiile actuale.
Concluzia sau mai degraba impresia ta e falsa ca alti pescari nu sunt bine veniti e absolut falsa. Mai ales aia din Alba? De unde naiba (ma scuzi) ti-a venit asta?
Asta pentru cine e scrisa oare?
http://apssibiu.ro/wp/?page_id=565
Pentru cine naiba (ma scuzi din nou) s-a facut reducere la plata prin cont a tarifelor? Pentru membrii din Sibiu care merg in proportie de 99,99999% la sediu si-si platesc cotizatia cash?
Si uite asa Ajvps Sibiu a redus saptamana la o zi daca platesc pe malul apei sambata sa 1/2 zi daca platesc duminica :!: :respekt:
""3. Plata pe malul apei
Tarifele se achita pe malul apei, la momentul controlului, la pret intreg, reprezentantului legitimat al AJVPS Sibiu aflat in control, pe baza de chitanta. In cazul platii pe malul apei, tariful saptamanal este valabil doar pentru saptamana calendaristica in curs, respectiv din ziua platii pana duminica inclusiv.""
Nu faceti si angajari la o astfel de saptamana de lucru :?: :wallbash: :respekt:
ONOARE si RESPECT :!: DAI INAINTE CU TUPEU :!:
Din oameni faci pescari, dar din pescari si FANICI oameni nuuuuuu!

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 09 Apr 2012, 10:21

propun ca cei care au de obiectat vis-a-vis de modalitatea de plata pentru o saptamana de pescuit la Olt
1. sa mearga la o balta cu taxa 2 zile sa isi potoleasca buzunaru
2. sa renunte la un pachet de tigari
3. sa raspunda la intrebarea "unde a ajuns romania daca ne c-o-i-m pentru 10 lei fratiloooor?"
4. sa nu mai comenteze ca nu sunt controale pe apa si ca e plin de braconieri
5. sa stea mai departe cu mainile in buzunar, acolo e cald si bine :wink:

DREPTATE SI FRATIE :!: :lol: :lol: :lol:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 09 Apr 2012, 10:58

La pct.4 ai sarit calul.N-are nici o legatura cu discutia despre cei 10 ron si amarata asta de saptamana. :lol:
Poate ar trebui desfiintata taxa saptamanala si facut un tarif de ex. de 10ron. pe trei zile consecutive,cand vrea omu'.In week-end sau de luni pana miercuri de ex. :lol: Cei care aleg joi-sambata,sa aibe si duminica, bonus din partea asociatiei. Nu e bine asa? :lol:Acum nu intrebati de vineri pana-marti :lol:

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 09 Apr 2012, 11:08

B A N IIIIIIIIIIIIIII, la colegii de la Sibiu le-au luat mintileeeeeeeeee.
O sa vin pe baraj sa pescuiesc si in jurul meu, la distanta de 50 m, o sa pun "roata" 10 bancnote de 10 lei.
Va garantez ca nimeni nu va avea treaba cu mine, nici chiar FFFF in persoana. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :respekt:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 09 Apr 2012, 11:33

Ca tot s-a dat exemplul cu rovigneta , amintesc ca si apele cat si drumurile sunt bunuri publice la care oricine (a se citi toata lumea ) are drept de folosinta oricand . In cazul pescuitului permisul ANPA imi da acest drept daca platesc pentru el si daca platesc tariful de acces sau cotizatia de membru (care in fapt reprezinta contributia fiecaruia dintre noi la intretinerea apelor respective) . Problema se pune cu privire la modalitatile de plata care nu trebuie sa ingradeasca dreptul unui pescar de a beneficia de ape. Practic,
asa cum daca vreau sa plec din localitate pot sa opresc la benzinarie sa-mi fac rovinieta la orice ora din zi si din noapte in orice zi ( 24 de ore din 24 si 7 zile din 7 ), tot asa pretind ca atunci cand vreau sa plec la pescuit sa pot plati undeva tariful tot legal si tot fara conditionari. Mai precis trebuia gasita acea modalitate de plata care sa permita efectuarea platii in orice zi si la orice ora pentru ca un pescar sa poata merge la pescuit pe o apa publica , asa cum legea le da dreptul, tot in orice zi si la orice ora. Toate astea plecand de la premisa ca pescarul e de buna credinta si intelege sa-si achite mai intai obligatia de plata pentru ca apoi sa beneficieze de drept iar in caz contrar admite sa fie sanctionat.
Plata la casierie sau prin banca (direct la ghiseul bancii unde primesti o hartiuta stampilata pentru depunere numerar sau trasfer) erau 2 metode aplicabile doar in zilele lucratoare si/sau bancare . Astfel de regula, nu puteai plati pentru dreptul de pescuit in zilele de sambata si duminica sau in sarbatori legale.
Asa stand lucrurile „intarziatii” care nu plateau pana vineri la ora inchiderii bancii nici nu mai puteau plati pana luni decat , eventual, prin bunavointa asociatiilor , puteau plati pe malul apei.
Aici a aparut problema la Sibiu intrucat plata pe apa era vazuta simultan si ca o facilitate (prin faptul ca s-a acordat aceasta posibilitate desi legea nu obliga) acordata pescarilor intarziati si ca o sanctiune (prin faptul ca intinderea dreptului de pescuit era limitata) pentru ca n-au fost suficient de prevazatori astfel incat sa-si achite obligatia inainte de a merge la pescuit.
Motivul pentru care a curs multa cerneala pe forumul asociatiei din Sibiu pe aceasta tema, l-a constituit tocmai faptul ca pentru ca plata pe apa vazuta ca sanctiune sa aiba justificare , trebuia gasita metoda prin care cei interesati sa poata plati inainte de a merge la pescuit si in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale. Variantele puse in discutie au fost multe (plata prin sms, paypal, la benzinarii etc.) care din diverse motive nu au fost adoptate , asociatia din Sibiu optand pentru alte variante mai elegante de plata .
In final desi solutiile adoptate nu sunt accesibile chiar tuturor, ele acorda totusi posibilitatea de plata si pe zilele de sambata duminica si sarbatori legale ceea ce face ca plata pe apa ca sanctiune sa fie justificata.
Sper ca cei care au inteles ca e vorba de a da sau nu 10 lei , sa inteleaga macar acum ca era vorba de un drept si oobligatie corepondenta si nu de valoarea lui temporara .

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 09 Apr 2012, 13:46

Plata pe apa este ceva ce tine de normalitate la oamenii care gandesc mai logic, nimeni din cei care au postat pe forum nu doresc sa o eludeze, dar sa spui ca esti "infractor" daca nu platesti la sediu sau prin mandat bancar este prea jignitor.
Iar cum la autobuz cand ceri un abonament saptamanal i-ti perforeaza 7 zile incepand cu ziua in care ceri, asa trebuie sa fie si aici.
Oricum sper ca AJVPS Sibiu sa ramana singura asociatie din tara care gandeste in acest fel.
Iar cei care au ANPA-ul sigur vor dorii sa plateasca pe malul apei, comparativ cu braconierii care o vor rupe la fuga.

Scrie răspuns