Cum sint incasate tarifele de acces de la nemembrii

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pescuitorul
veteran
veteran

Re: Cum sint incasate tarifele de acces de la nemembrii

Mesaj de pescuitorul » 08 Apr 2012, 17:06

[quote="apsscobarul"]
1. Regulamentul de pescuit dupa cunostintele mele se refera la : cu cata bete pescuiest, cu cate carlige, dimensiunea pestilor, cantitatea retinuta, perioada in care pescuiesti etc..., iar ca in regulament am fost obligati sa trecem niste tarife pe care nu le-am avut la infiintarea asociatiei imi da dreptul sa invoc reciprocitatea :!: :P
/quote]
poate regulamentul asociatiei dvs prevede aceste lucruri.noi ne-am gandit la mai multe aspecte.in regulament nu v-a obligat nimeni sa treceti tarife.puteati sa le puneti la valoare 0lei.daca va descurcati era problema asociatiei.nu inteleg fraza ca nu ati avut tarifele la infiintarea asociatiei.in ceea ce priveste tarifele ajvps sibiu ,cred ca si dvs ca si 90% din asociatiile din tara ati cazut in plasa ANPA-ului care a precizat ca in caz de egalitate de puncte la doua asociatii castiga cea cu tariful mai mic.din ce a rezultat pot trage o concluzie.toti ati vrut ape, ati pus tarife mici ca sa castigati dar nu v-ati gandit cu ce le veti ingrijii.si acum va luptati sa poata pescuii pescarii dvs pe apele noastre.pai daca vi se pare corect ca acestia sa plateasca cotizatie la apsscobarul si sa pescuiasca pe apele ajvps sibiu atunci nu are sens sa mai discutam.asta daca va vreti a fi corecti.da noi la sibiu am avut alta optica.cu 20 lei pe an eram foarte constienti ca nu putem face foarte multe.asa ca am zis ori castigam ori asta e.nu avea rost sa ne bagam intr-un joc in care pierdeam sigur.si asta chiar daca de la bucuresti ni s-au sugerat anumite solutii.solutii care se pare multe asociatii si le-au ales in loc sa isi faca singure niste calcule si acum incearca tot felul de solutii de a pescuii.sau mai mult fac presiuni ptr a incheia protocoale de reciprocitate.cu noi sigur nu.
si va argumentez :in noaptea asta(http://apssibiu.ro/wp/?page_id=329) cred ca toata asociatia scobarul de la presedinte,angajati, pescari dormeau linistiti acasa.e noi faceam asta din banii cotizantiilor sau din tarifele de acces.sa ne spuneti cu ce au contribuit membrii sau cotizantii apsscobarul.sau e corect ca dvs sa incasati banii si noi sa muncim?
legea e lege.ce invocati dvs e chiar numai problema dvs, indiferent de situatie .indiferent ca aveti asociatia din 2010 sau 1900.scrie negru pe alb sa respectati regulamentul .asta ii sfatuiesc pe toti sa faca indiferent unde merg la pescuit.
stiti care e diferenta dintre noi ,unele asociatii ,ma refer?noi la sibiu avem un tarif care ne permite sa facem cotizatia de membru mai mica decat tariful anual.ceea ce majoritatea nu isi permit.la noi daca vrei sa te faci membru te faci, daca nu platesti tarif.in acest fel nu stam la mana nimanui si nu incalcam legea ca unii care te obliga sa te faci membru doar ca au avut inspiratia sa isi puna tarif anula 10 sau 20 lei.
cam atat ca e oricum si prea mult
o zi buna

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 08 Apr 2012, 17:18

Da , intradevar deja e prea mult .Ramanem cum am povestit ,adica unii cu legea,altii cu regulamentul,altii cu braconajul . Desi parca era mai simplu :toti cu legea!

Ps: nu stiu da' am asa o senzatie ca cei care nu sunt membrii APS Sibiu nu sunt tocmai doriti in zona .Indiferent ca au permis,taxa de acces si stau cu pantalonii in vine ...Poate oi fi eu paranoic ca de, omu cat traieste le pateste :lol: , dar de obicei nu prea ma insel :evil: Asta dincolo binenteles de urarile de bun venit ale celor de acolo ...Oltul e mare .Adica lung :lol:
Ramaneti cu bine si fir intins!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 08 Apr 2012, 17:27

pescuitorul scrie:
semlecangheorghe scrie:Io zic ca persoana care vine in control sa arate ea mai intii c.n.p.-ul,si astfel se echilibreaza balanta... :D :D :D
poate ptr dvs.ptr cei care nu vor ,nu vor si gata
oricum va informez ca legitimatiile voluntarilor cuprind:fotografie,numele si prenumele, serie si nr CI/BI si CNP-ul.
oricum faza ca iti i-a voluntarul cnp-ul e fake.omul il cere sa vada numele si prenumele, fotografia(carnet de membru),viza pe anul in curs/chitanta.
na oricum pana la urma face fiecare cum gandeste.

Eu glumeam,n-o luati in nume de rau...

Chestia este ca pina la urma toti o sa fie 'controlori"..Si pentru ca traim in Romania...sa va tineti la ce abuzuri si situatii comice o sa auziti..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 08 Apr 2012, 17:32

semlecangheorghe scrie:
pescuitorul scrie:
semlecangheorghe scrie:Io zic ca persoana care vine in control sa arate ea mai intii c.n.p.-ul,si astfel se echilibreaza balanta... :D :D :D
poate ptr dvs.ptr cei care nu vor ,nu vor si gata
oricum va informez ca legitimatiile voluntarilor cuprind:fotografie,numele si prenumele, serie si nr CI/BI si CNP-ul.
oricum faza ca iti i-a voluntarul cnp-ul e fake.omul il cere sa vada numele si prenumele, fotografia(carnet de membru),viza pe anul in curs/chitanta.
na oricum pana la urma face fiecare cum gandeste.

Eu glumeam,n-o luati in nume de rau...

Chestia este ca pina la urma toti o sa fie 'controlori"..Si pentru ca traim in Romania...sa va tineti la ce abuzuri si situatii comice o sa auziti..
deja am auzit.acum vreo 2 ani unu pe un baraj se dadea ca fiind chiar eu.si le-a confiscat la cativa betele de au venit aia la mine sa le dau bete.si cand colo pai stai domnule ca nu erai dumneata au zis ei. :lol1:
nu cred.deocamdata singurii cu legitimatii sund doi membri din consiliu si un politist din sibiu.nu cred ca putem vb de abuuri

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 08 Apr 2012, 17:33

Asa sa fie..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 08 Apr 2012, 17:48

pescuitorul scrie: ...deocamdata singurii cu legitimatii sund doi membri din consiliu si un politist din sibiu.nu cred ca putem vb de abuuri
apropo de asta, chiar ma gandeam sa va zic:
la 3500 de membri avem destui membri pescari printre politisti si jandarmi !
Este foarte probabil sa vi se ofere la control 2 in 1, cu legitimatie la ei, ca sa nu ziceti ca organele care va controleaza nu sunt prezente sau nu sunt abilitate, pentru control, constatare, sanctiune, tot ce va doriti !
Precum stiti, politistii si jandarmii si cand sunt in timpul liber, de pilda la pescuit, sunt obligati sa intervina in caz de depistare a a unui act de braconaj, infractiune, contraventie ... sau sa sprijine un control de rutina la permise si tarife ! :mrgreen:
Ca atare daca nu va place paznicul din fata dvs, il adaptam sa scoata politistul sau jandarmul din el... asa ca sa fie bine si in regula ! :mrgreen:

Deh, la atatea pretentii... cautam si noi solutii ! :twisted:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 08 Apr 2012, 18:01

Adrian SB scrie:Probabil voi avea si eu Legitimatie de control. Fiti convinsi ca nu voi legitima pe nimeni dintre cunoscuti, in primul rand din bun simt si apoi deoarece intre cunoscutii mei nu sunt braconieri. Sper sa folosesc legitimatia doar pentru a solicita in mod civilizat pescarilor sa isi limiteze numarul de bete, sa elibereze capturile sub dimensiune, sau sa nu pescuiasca in prohibitie, decat la stiuca cu momeli artificiale. Daca credti ca e mai bine ca controalele sa fie facute de paznicii angajati, o sa fac o cerere la Asociatie sa ma angajez ca paznic cu 2 ore si o sa donez salariul asociatiei. Sunt curios, cei care ati pescuit prin tari straine, in afara legitimatiei de control, ati solicitat controlorului sa va arate cartea de munca, sa vedeti daca e angajat ca paznic sau e doar seful asociatiei locale, caz in care nu ii aratati CNP ul, sa nu fiti in pericol de a fi fraudati? Hai sa fim seriosi, cred ca avem interese comune, sa pescuim cu placere in niste ape curate si cu niste amarati de pesti in ea. Uneori mi se pare ca unii de aici gandesc doar cu o minte de braconier, desi stiu bine ca nu e asa, si chiar pot fi exemplu de corectitudine.
Intreaba-l pe calegul Miky si iti va confirma ca pe unde a pescuit pe afara nu a trebuit sa arate CNP-ul!

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 08 Apr 2012, 18:12

Pe mine ma deranjeaza deplasarea la Sibiu, pentru proces, ca in legatura cu reciprocitatea sunt sigur ca am dreptate.
Dar sunt hotarat sa vin la Olt la pescuit,pe baza de RECIPROCITATE, ca sa rupem o data "pisica". De acordeon???? :lol: :lol:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 08 Apr 2012, 18:24

pikeman scrie:@zamfi,SVF, unde e problema cu - controlul? nu de alta dar poate imi scapa si mie ceva ce vedeti voi? faptul ca nu vin cu jandarmi/politie? sau ca cei care ar putea controla (pescarii) sunt neaveniti? adica din tagma celor care retin sub dimensiune sau in prohibitie? :censored:
-Marius,am spus ca SUNT de acord sa ma controleze paznicii angajati ai asociatiei,desi legea spune altceva.Nu am nici o obiectie legata de asta.Pentru ca stiu ca e foarte greu sa ai la fiecare control jandarmeria sau politia cu tine.In schimb,NU VREAU SI NU O SA FIU DE ACORD sa ma controleze pescarul X,care oricat de frumos vorbeste nu are nici un drept legal sa o faca.Si da, am si suspiciunea ca cel care ma controleaza nu e la fel de corect ca mine atunci cand o face pe, pescarul.
-Danstiucaru,nu am nimic inca cu tine,desi la ultima convorbire telefonica avuta ai incercat sa fi un dur :lol: Te-am lasat sa bravezi in legatura cu personajul de care m-ai intrebat,pana ti-am spus cine e...Apoi mai moale.Nu te-as sfatui vreodata sa-mi ceri permisul la control.Daca ai priceput,e ok.Ramanem prieteni ca si pana acum.
-Miky, asta cu jandarmii si politistii, pescari undercover,e una din cele mai bune postari din ultima vreme :lol:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 08 Apr 2012, 18:27

MihaiV scrie:
Adrian SB scrie:Probabil voi avea si eu Legitimatie de control. Fiti convinsi ca nu voi legitima pe nimeni dintre cunoscuti, in primul rand din bun simt si apoi deoarece intre cunoscutii mei nu sunt braconieri. Sper sa folosesc legitimatia doar pentru a solicita in mod civilizat pescarilor sa isi limiteze numarul de bete, sa elibereze capturile sub dimensiune, sau sa nu pescuiasca in prohibitie, decat la stiuca cu momeli artificiale. Daca credti ca e mai bine ca controalele sa fie facute de paznicii angajati, o sa fac o cerere la Asociatie sa ma angajez ca paznic cu 2 ore si o sa donez salariul asociatiei. Sunt curios, cei care ati pescuit prin tari straine, in afara legitimatiei de control, ati solicitat controlorului sa va arate cartea de munca, sa vedeti daca e angajat ca paznic sau e doar seful asociatiei locale, caz in care nu ii aratati CNP ul, sa nu fiti in pericol de a fi fraudati? Hai sa fim seriosi, cred ca avem interese comune, sa pescuim cu placere in niste ape curate si cu niste amarati de pesti in ea. Uneori mi se pare ca unii de aici gandesc doar cu o minte de braconier, desi stiu bine ca nu e asa, si chiar pot fi exemplu de corectitudine.
Intreaba-l pe calegul Miky si iti va confirma ca pe unde a pescuit pe afara nu a trebuit sa arate CNP-ul!
Si l-au controlat voluntarii sau paznicii?

Scrie răspuns