Cum sint incasate tarifele de acces de la nemembrii

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pikeman
veteran
veteran

Re: Cum sint incasate tarifele de acces de la nemembrii

Mesaj de pikeman » 08 Apr 2012, 14:42

@zamfi,SVF, unde e problema cu - controlul? nu de alta dar poate imi scapa si mie ceva ce vedeti voi? faptul ca nu vin cu jandarmi/politie? sau ca cei care ar putea controla (pescarii) sunt neaveniti? adica din tagma celor care retin sub dimensiune sau in prohibitie? :censored:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 08 Apr 2012, 14:45

Chiar sunt curios si eu care e problema....
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 08 Apr 2012, 15:42

pikeman scrie:@zamfi,SVF, unde e problema cu - controlul? nu de alta dar poate imi scapa si mie ceva ce vedeti voi? faptul ca nu vin cu jandarmi/politie? sau ca cei care ar putea controla (pescarii) sunt neaveniti? adica din tagma celor care retin sub dimensiune sau in prohibitie? :censored:
imi permit sa-ti raspund eu pentru ca , la fel ca Zamfi si ca Ilie, am pretentia ca sa fie respectate in primul rand regulile minime obligatorii si apoi cele optionale sau facultative bazate pe voluntariat. Mai exact pe permisul de pescuit sunt trecute niste informatii personale ocrotite de lege (a se citi CNP) si pe care doar operatorii de date cu caracter personal autorizati in acest sens au dreptul sa le prelucreze.
cand cineva care n-are o astfel de autorizatie intra in contact cu acele informatii exista posibilitatea ca acea persoana cu intentie sau din culpa sa foloseasca acele date impotriva mea. Mai mult, exista posibilitatea ca cineva sa profite de existenta unor controluri voluntari , si sa-mi prezinte o legitimatie falsa doar pentru a afla acele date . Nu cred ca vreunul din voi i-ar da CNP-ul sau adresa din buletin unui braconier deghizat in controlor voluntar.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 08 Apr 2012, 15:49

n-am nici o problema in ai spune lui danstiucaru, sorin, marcel sau altui voluntar pe care il conosc , ca am permis si sunt in regula cu plata tarifului , sau ca am ANPA si astept sa vina cineva din partea AJVPS Sibiu sa-i platesc tariful de acces, insa nici macar lor nu le voi arata datele cu caracter personal si implicit documentele ci ii voi ruga sa verifice la sediu sau sa cheme pe cineva care are cadere sa intre in posesia datelor mele cu caracter personal.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 08 Apr 2012, 15:50

Tavi scrie:
Zamfi scrie:
eu fac parte din categoria celor care se bucura ca sunt controlat de un reprezentant al asociatiei, si ma bucur si mai tare cand respectivul e voluntar. nu am nicio problema sa-i arat permisul si dovada platii.

Da, e corect,e sportiv ,e uman ,e pana la urma colegial.Bravo tie Tavi! Eu insa o sa incerc (am motivele mele)insa ca ,de anul acesta, sa nu mai fiu nici colegial ,nici uman ,nici cum vrei sa zici ...Eu o sa fiu doar legal! Indiferent de cum o sa fiu judecat...eu consider ca totul pleaca de la legi si de la modul lor de aplicare ...Pana ce nu vom fi toti DOAR legali , cred ca nu vom face in Ro pasul inainte!Dupa aceea se va aplica ok si chestia cu voluntariatul .Cred ca intai trebuie sa invatam sa respectam legea si apoi o sa fie ok si treaba cu voluntariatul...Cel putin pe afara cam asa s-a intamplat.Asta este parerea mea si mi-o mentin! Deci eu voi incuraja si voi sustine LEGEA in Ro ,indiferent daca eu consider ca este sau nu corecta! Poate asa ,undeva,candva (parca era titlul de film asta :lol: ) cineva o sa se ocupe de legi si aplicare lor.

Ps:vezi ce se intampla cand ploua afara cu galeata :lol:
Zamfi, cel care te "controleaza" de fapt te va RUGA sa-i arati permisul ANPA si dovada platii tarifului sau cotizatiei. Cel putin asa au fost instruiti...
Din cate stiu a ruga pe cineva nu e o incalcare a legii...
Iar daca tu ii arati cele doua documente, iarasi nu cred ca incalci vreo lege.
Am si eu o intrebare...cand va duceti la film sau la un sectacol, aratati biletul la intrare controlorului de la poarta sau cereti sa vina organul abilitat in uniforma ca doar lui ii prezentati documente? :D

Mda , pai acum la asemenea rugaminti :lol: nu pot raspunde decat afirmativ.M-ai prins si gata!

Daaa...ca sa nu ai satisfactie totala(sic!) ,nu pot sa nu ma leg de chestia cu filmul sau spectacolul...Acolo ,dupa cate stiu eu , nu e reglementat expres in legislatie cine ma controleaza dni partea statului roman deoarece ...Deoarece este altceva!Sala de spectacol apartine unei institutii/firma si deci AU voie sa-si stabileasca niste reguli proprii privind modul de administrare .Aici parca este un pic altfel ...apele apartin cui apartin ,resursa acvatica (care o fi aia) apartine cui apartine ,iar modul de administrare al acestei imense "sali de spectacol"este stabilit prin legi si HG ,etc care le fac aia de cica i-am ales noi pe acolo :twisted: Si le aplica/verifica unii care sunt platiti (si) din banii mei ...
Na, ca nu ma dau chiar asa usor rapus! :lol: :respekt:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 08 Apr 2012, 16:01

pikeman scrie:@zamfi,SVF, unde e problema cu - controlul? nu de alta dar poate imi scapa si mie ceva ce vedeti voi? faptul ca nu vin cu jandarmi/politie? sau ca cei care ar putea controla (pescarii) sunt neaveniti? adica din tagma celor care retin sub dimensiune sau in prohibitie? :censored:
Nu este de fapt nici o problema cu controlul!Dpmdv. Desi ar putea devenii tinand cont de modul nostru de a fi ca si oameni...Stii cum e cand ii dai prostului putere :evil: Dar eu presupun ca aici nu va fi cazul:aici oamenii vor fi civilizati,cu bun simt si nu vor inchide ochii contra unei stiuci sau salau ca "sa manace si guritza lor ceva!" :lol:

Insa este vorba de un principiu...Eu vreau ca asociatiile sa isi faca treaba in conditiile legii! Pentru ca au stiut ce presupune legea in momentul in care au intrat in joc! Deci in conditiile legii! E o simpla dorinta.Pentru ca daca asociatiile constata ca nu-si pot desfasura activitatea corespunzator din cauza legii ,probabil (sau eu asa sper) vor milta pentru schimbarea ei ,vor milita pentru ca autoritatile statului platite din banii publici sa-si faca datoria si uite asa ,teoretic, incet incet situatia ar trebui sa devina mai buna in TOATA tara ,nu doar in Sibiu. Apoi cand vom avea legi bune si aplicate corect o sa vedeti ca voluntariatul va fi o chestie normala pentru foarte multi pescari...

Sa aveti o zi buna!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 08 Apr 2012, 16:03

Tavi scrie:Zamfi, cel care te "controleaza" de fapt te va RUGA sa-i arati permisul ANPA si dovada platii tarifului sau cotizatiei. Cel putin asa au fost instruiti...
Din cate stiu a ruga pe cineva nu e o incalcare a legii...Iar daca tu ii arati cele doua documente, iarasi nu cred ca incalci vreo lege.
Corect. In mod similar si cel "controlat" il va putea ruga pe controlor sa cheme pe cineva care are dreptul sa controleze pentru ca poate (in cazul in care n-a facut-o deja) doreste sa-si achite si tariful de acces. Prin exceptie , daca cel controlat il cunoaste pe controlorul voluntar , si are deja platit tariful de acces, ii va spune controlorului cel mult numele rugandul sa verifice la sediu in registre veridicitatea celor afirmate. Intradevar daca i-as arata documentele n-as incalca vreo lege insa mi-as periclita siguranta personala.
Tavi scrie: Am si eu o intrebare...cand va duceti la film sau la un sectacol, aratati biletul la intrare controlorului de la poarta sau cereti sa vina organul abilitat in uniforma ca doar lui ii prezentati documente? :D
1. In cazul asta controlorul este persoana abilitata
2. Biletul de la film,teatru,tren sau autobuz nu contine informatii cu caracter personal astfel incat verificarea lui sa necesite persoane abilitate special pentru acel control :wink:

apsscobarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apsscobarul » 08 Apr 2012, 16:09

pescuitorul scrie: sa o luam punctual
1.Legea spune clar inclusiv pe permis:ptr zonele ptr care au fost eliberate autorizatii de pescuit detinatorul are obligatia(deci nu facultativ cu doriti dvs) de a respecta regulamentul asociatiei respective. dl apsscobarul noi in regulament avem prevazute tarifele de acces .acest regulament a fost dat si la anpa si cred ca asa aveti si dvs ,asta in caz in care aveti autorizatii de pesuit.asadar va rugam sa respectati regulamentul indiferent din ce asociatie faceti parte.
2.ANPA imi spune ca am obligatia sa fac zilnic controale ptr a vedea modul de practicare si respectare a conditiilor de pescuit sportiv conform legii.Ca nu pot intocmii PV de contraventie sau infractiune asta e altceva.In caz ca incalci legea am obligatia sa solicit ajutor(politie,jandarmi, inspector ANPA) ptr a fi sanctionat.
3.iar talmes-balmesul facut cu sunteti membru sau nemembru ,platiti sau nu platiti asta cred ca e deja prea mult.
acum va inteleg, ca vreti sa aparati interesul celor care la dvs platesc 5lei/saptamanal, 10lei/lunar si 20 lei anual.e normal sa vreti sa le luati banii dvs la alba si sa pescuiasca la sibiu.sincer si eu as da 100lei pe rovignieta in romania si cu ea sa pot merge si pe autostrada in italia unde ptr 400km am dat intr-o zi 35 euro.
dar va rog sa imi spuneti ptr anul 2011 cati membrii ati avut in asociatie si cati platitori de tarife de acces ati avut ptr cele doua zone pe care detineti autorizatie.daca nu sunt indiscret.
va multumesc
Se pare ca vremea este potrivnica pescuitului asa ca o sa batem tare in taste si o sa va raspund punctual :P
1. Regulamentul de pescuit dupa cunostintele mele se refera la : cu cata bete pescuiest, cu cate carlige, dimensiunea pestilor, cantitatea retinuta, perioada in care pescuiesti etc..., iar ca in regulament am fost obligati sa trecem niste tarife pe care nu le-am avut la infiintarea asociatiei imi da dreptul sa invoc reciprocitatea :!: :P
2.ANPA spune multe pe siteul lor, controale zilnice spuse anul asta si multe alte aberatii spuse anii anteriori, dar numai legea este valabila si conform OM 15/2011 Art.8 (1) pct.2" -sa initieze lunar actiuni de control in colaborare cu institutiile abilitate ale statului", poate fi luata in considerare.
ANPA a facut protocoale cu Politia si Jandarmeria la un nivel mai inalt decat inspectoratele judetene ale acestor institutii iar cand noi am dorit sa facem aceste protocoale la nivel de judet am fost refuzati fiindca ele erau facute in acelasi scop si la un nivel mai inalt si acum suntem la cheremul lor ne mai putand sa facem niste grafice de control impreuna cu organele abilitate.
Mentionez ca organele abilitate nu trebuie platite pentru controalele efectuate, aceasta fiind sarcina de servici pentru care sunt remunerati. :!:
3.Eu nu apar interesul celor care platesc tarife (saptamanal,lunar sau anual) ci a celor care platesc cotizatie de membru la o asociatie de pescari din Romania si nu am pretentia ca sa poata pescuii in toata lumea, dar daca platesc rovignieta in judetul Alba unde circul in 99% din timp, am pretentia sa fie valabila si in judetul Sibiu unde merg o data pe an, iar daca vad in Alba o masina de Sibiu nu-i cer bani ca circula pe drumurile judetene si locale care sunt intretinute din banii obstii nu din cei de rovigneta :?: :P :wallbash: :respekt:
Nu sunteti indiscret de loc :P in anul 2010 cand ne-am infiintat (ca alternativa pentru pescari din Alba fiind numai Aps Alba a lu nea faneee...si Ajvps Alba) am avut 395 de membri, iar in 2011 putin peste 1.000 de membrii (fiind concurati in continuare ca si anul acesta de CHIOSCURILE lu nea faneee...), iar despre tarife am aceasi parere sunt o mare prostie care da posibilitatea la discutii interminabile si de care nu a beneficiat nici 1 % din asociatiile din tara (exceptie Ajvps Sibiu :P ) si recunosc nu am incasat nici un leu din tarife.
Sa stii ca nu ma-am gandit, dar comparatia cu rovigneta este FOARTE BUNA :!: :P :respekt:
Cu stima :!: Fir intins :!:
TRANSPARENTA

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 08 Apr 2012, 16:15

a nu se intelege ca eu am lejitimate daia :? nu imi tre mie asa ceva
poate sunt o persoana destul de cunoscuta si din aceea cauza uni dintre voi ati fi tentati sa credeti ca tin cu ajvps aps sau dreq mai stie cine
..nu tin cu nimenea doar ca mi se pare normal ca unu ca mine,ma dau ex asa ptr a va zice ceva ce stiti ca dupa ce pleca paznici de sub baraj in prohibitie "baieti descurcareti"prindeau zeci de kg de obleti cu minciogul cu dorinta de ai da la pisica,de a face conserva..sau alti prindeau cate 2-3 carsoi de toat frumusetea si intro singura ora aveau 15kg de caras
e daca eu sau alt pescar bine intentionat are o legitimatie de aceea si te duci la individ cu tupeu si zici sa lasea activitatea respectiva si sa se apuce de pescuit ....poate ca o face...dar daca vb voastra masina ajvps pleaca multi isi duc somni avatii si alti pesti in portbagaj
ma rog
daca e naspa sa areti un act,ptr ca ala iti fura cnp-ul...care e solutia ca sa fie mai multi paznici pe apa? mai multi paznici si masini? oare ne ajung bani pana la sfarsitul anului?
da oricum ,nu vreau sa ma cert cu cineva
eu atata zic ...daca vine vreunu si ma intreaba de sanatae frumos si eu i raspund frumos (si daca are dreptul acesta dat de aps)
va mai spun ca cei care incearca cat de cat sa schimbe ceva in interiorul vechii asociati sunt niste oameni ca si noi fara interese decat ca vor sa schimbe ceva...pot fi condamnati?la anu daca nu ne convine,sa se schimbe si sa treaca alti mai buni in locul lor si treabai simpla,nu?
dar acuma ei fac asta voluntar si eu am zis sa aive din partea noastra ok-ul ptr ca nimenea nu a mai incercat asta vreodata
eu sper sa reuseasca
daca nu?....nu...tot asa ca si acuma 20 de ani :shock:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 08 Apr 2012, 16:27

Zamfi, asociatiile care au primit au dreptul sa stabileasca regulamentul de pescuit. Regulamentul de pescuit prevede plata unui tarif. E absolut normal sa ai dreptul sa verifici asta, fix ca si controlorul de bilete

king:
controlorul de bilete de film e la fel de abilitat ca si controlorul de dovezi de plata a tarifului/cotizatiei.
Daca pentru tine prezentarea permisului ANPA unui reprezentant al asociatiei legitimat, fie paznic fie voluntar tine de siguranta personala.. iti spun asa:
CNP-ul tau il gasesc dintr-un click pe google...vrei sa ti-l trimit pe privat? :D :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns