To be continuedsorinB scrie:Stai linistit, crezi ca se opreste aici?XquiZZiT scrie:Masterclean, te'ai grabit cu deschiderea topicului. Daca ai fi asteptat inca vreo 2 luni sa inghetze apele si sa se stranga lumea pe langa tastaturi mai rau ca la gura sobei ne-ai fi facut iarna mai usoara tuturor.![]()
Acum e de-al nostru...
Cum sa prind stiuca??
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- Masterclen Adi
- senior

Re: Cum sa prind stiuca??
- Masterclen Adi
- senior

Hai ca ii las,azi a fost ultima partida de cleanDEM scrie:Daca lasi,clenii in pace,iti spun eu cum sa prinzi stiucile alea,mari
Abea de am prins vreo 7 mai rasariti,si cel mai mare,ochiometric are vreo 25 cm,slab,mai ales pt cine il cauta la 16 grade celsius cu lacusta pe deasupra
Sa pun poze,sa nu pun?Iar stric topicul cu stiuca cu clenii mei.
Ma rog,poate daca as avea si eu prin apropiere balti cu peste mai mare...
Si o sa ziceti:
"Pai aia cu stiuca??"
Habar nu am,usor de prins sau nu,mananca numai ce si cand vor ele,zici ca au personalitate proprie,cum vin eu nici urma.
Poate vine cineva in tatonare
Lasand gluma la o parte cum sa prind macar 1?
Sigur o sa aiba minim 60 cm prinsa de acolo,nu cum am prins gustarica pe Neajlov
A,ps:
Pe Neajlov sunt locuri cu stiuca?
Eu stiu numai la Iepuresti si Comana,in delta lui.
Ma gandesc ca sunt mai usor de prins pe Neajlov
- Masterclen Adi
- senior

Sunt usor de prins...D_ali scrie:Eu zic sa dai dupa clean, pentru ca-l cunosti, dar schimba tehnica de pescuit...
..oricum stiucile sunt usor de prins
Dar nu acolo
Tare mi-e sa nu ma zguduie 1 de 5-6 kg cu lansetuta mea de clean,la cum scartzaie cand aduc clenuti de 1 kg,care nu lupta cum lupta stiuca,obosesc repede,tare mi-e sa nu raman si fara stiuca,si fara batul lansetei
- Masterclen Adi
- senior

Si ca sa mai lungim paginile,acesta este spitalul unde-i balta:
http://www.spital-izvoru.ro/
http://www.spital-izvoru.ro/
- Masterclen Adi
- senior

Maine fac o partida acolo la pluta cu boartze,fie ce-o fi,tineti-mi pumnii
).
- semlecangheorghe
- veteran

Masterclen Adi scrie:Sunt usor de prins...D_ali scrie:Eu zic sa dai dupa clean, pentru ca-l cunosti, dar schimba tehnica de pescuit...
..oricum stiucile sunt usor de prins
Dar nu acolo),habar nu stiu ce au,dar nu musca,decat rar.
Tare mi-e sa nu ma zguduie 1 de 5-6 kg cu lansetuta mea de clean,la cum scartzaie cand aduc clenuti de 1 kg,care nu lupta cum lupta stiuca,obosesc repede,tare mi-e sa nu raman si fara stiuca,si fara batul lansetei).
Io zic ca iti subestimezi lanseta..daca dai afara clenoiul de 2 kile ca pe dop, cu o stiuca de 5-6 kile oleca fortezi, si gata...pe mal cu ea.Mai ales ca in perioada asta mananca de rupe..Io ti-am zis..da cu spinerbait si nu exista sa nu intre stiuca..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Poti sa incerci cu asa ceva daca este vegetatie :
http://www.totalfishing.ro/swimbait-lak ... 31409.html
Evident toata lumea de aici de pe forum elibereaza toti pestii (online doar) , pe cati dintre voi i-am vazut pe Mihailesti luand strapii acasa... (domnul cu avid si daiwa gs8 ) sau la Posta in coada barajului luand pixuri (atentie pixuri nici macar marlite..) ...
Evident toata lumea de aici de pe forum elibereaza toti pestii (online doar) , pe cati dintre voi i-am vazut pe Mihailesti luand strapii acasa... (domnul cu avid si daiwa gs8 ) sau la Posta in coada barajului luand pixuri (atentie pixuri nici macar marlite..) ...
- Masterclen Adi
- senior

Eu nu am retinut niciodata,cu exceptia stiucii prinse pe Neajlov,care nu a fost eliberata datorita inghitirii totale a ancorei,pesti cu o populatie slaba.nila scrie:Poti sa incerci cu asa ceva daca este vegetatie :
Clean mai retin,sunt 10 pe cm2,unde dau eu,nu cred ca se observa prea tare absenta 2-3 mai mari.
Multumesc frumos de sfat.
Am fost azi pe balta cu stiuca,am vorbit cu un pescar mult mai experimentat ca mine,care prinde acolo stiuca.
Mi-a spus ca a prins de 9 kg,dar nu musca peste tot,si ca le prinde iarna la copca mai mult.
L-am intrebat si eu de ce nu stie toata lumea ca-i stiuca asa mare acolo,a spus ca doar cativa pescari stiu,si nu vor sa spuna tuturor.
M-am uitat langa mal si am vazut cateva exemplare mici prin apa limpede.
Dar sunt foarte multe plante de suprafata,mai ales lintita,si stiuca musca doar in ochiurile ramase libere,ochiuri de 5-6m patrati.
Cel mai interesata pare de chestiile mari care imita soareci si pasari,de pesti nu prea pare interesata.
Vreti sa pun o poza cu balta?
Ar ajuta la alegerea momelii?
ps:
Pescarul nu minte,mi-a dat adresa lui de facebook,ca sa imi arate cat de mari sunt acolo,l-am intrebat de ce nu a scris locul unde le-a prins,mi-a zambit si a spus ca nu vrea sa stie nimeni de balta.
pierzi ulei mai tare decat o okuma...
9 pagini! Excelent! Am avut o seara faina! 
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.