Cum sa prind stiuca??

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
Masterclen Adi
senior
senior

Re: Cum sa prind stiuca??

Mesaj de Masterclen Adi » 02 Oct 2014, 15:30

sorinB scrie:
XquiZZiT scrie:Masterclean, te'ai grabit cu deschiderea topicului. Daca ai fi asteptat inca vreo 2 luni sa inghetze apele si sa se stranga lumea pe langa tastaturi mai rau ca la gura sobei ne-ai fi facut iarna mai usoara tuturor.
Stai linistit, crezi ca se opreste aici? :lol:
Acum e de-al nostru... :-D
To be continued :))).

Masterclen Adi
senior
senior

Mesaj de Masterclen Adi » 02 Oct 2014, 15:43

DEM scrie:Daca lasi,clenii in pace,iti spun eu cum sa prinzi stiucile alea,mari :respekt:
Hai ca ii las,azi a fost ultima partida de clean :)),vremea rece nu-i prea prieste,abea daca am prins 20 buc,eliberate majoritatea,aveau pana in 20 cm.
Abea de am prins vreo 7 mai rasariti,si cel mai mare,ochiometric are vreo 25 cm,slab,mai ales pt cine il cauta la 16 grade celsius cu lacusta pe deasupra :).
Sa pun poze,sa nu pun?Iar stric topicul cu stiuca cu clenii mei.
Ma rog,poate daca as avea si eu prin apropiere balti cu peste mai mare...
Si o sa ziceti:
"Pai aia cu stiuca??"
Habar nu am,usor de prins sau nu,mananca numai ce si cand vor ele,zici ca au personalitate proprie,cum vin eu nici urma.
Poate vine cineva in tatonare ;),chiar daca nu prindeti,balta-i frumoasa,iar la vara vin si lebedele ;),numa bine pt un picnic,daca nu te deranjaza cate un bonlav care te mai viziteaza din spital :).
Lasand gluma la o parte cum sa prind macar 1?
Sigur o sa aiba minim 60 cm prinsa de acolo,nu cum am prins gustarica pe Neajlov :).
A,ps:
Pe Neajlov sunt locuri cu stiuca?
Eu stiu numai la Iepuresti si Comana,in delta lui.
Ma gandesc ca sunt mai usor de prins pe Neajlov :)),adica daca am prins una intamplator intr-o zona in care nici nu se auzise de ea,poate ca unde au o populatie mai mare sa le prind cum prind cleanul :).

Masterclen Adi
senior
senior

Mesaj de Masterclen Adi » 02 Oct 2014, 15:48

D_ali scrie:Eu zic sa dai dupa clean, pentru ca-l cunosti, dar schimba tehnica de pescuit...
..oricum stiucile sunt usor de prins :P
Sunt usor de prins...
Dar nu acolo :)),habar nu stiu ce au,dar nu musca,decat rar.
Tare mi-e sa nu ma zguduie 1 de 5-6 kg cu lansetuta mea de clean,la cum scartzaie cand aduc clenuti de 1 kg,care nu lupta cum lupta stiuca,obosesc repede,tare mi-e sa nu raman si fara stiuca,si fara batul lansetei :)).

Masterclen Adi
senior
senior

Mesaj de Masterclen Adi » 02 Oct 2014, 15:51

Si ca sa mai lungim paginile,acesta este spitalul unde-i balta:
http://www.spital-izvoru.ro/

Masterclen Adi
senior
senior

Mesaj de Masterclen Adi » 03 Oct 2014, 14:08

Maine fac o partida acolo la pluta cu boartze,fie ce-o fi,tineti-mi pumnii :)).

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 03 Oct 2014, 16:13

Masterclen Adi scrie:
D_ali scrie:Eu zic sa dai dupa clean, pentru ca-l cunosti, dar schimba tehnica de pescuit...
..oricum stiucile sunt usor de prins :P
Sunt usor de prins...
Dar nu acolo :)),habar nu stiu ce au,dar nu musca,decat rar.
Tare mi-e sa nu ma zguduie 1 de 5-6 kg cu lansetuta mea de clean,la cum scartzaie cand aduc clenuti de 1 kg,care nu lupta cum lupta stiuca,obosesc repede,tare mi-e sa nu raman si fara stiuca,si fara batul lansetei :)).

Io zic ca iti subestimezi lanseta..daca dai afara clenoiul de 2 kile ca pe dop, cu o stiuca de 5-6 kile oleca fortezi, si gata...pe mal cu ea.Mai ales ca in perioada asta mananca de rupe..Io ti-am zis..da cu spinerbait si nu exista sa nu intre stiuca..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

nila
senior
senior

Mesaj de nila » 03 Oct 2014, 21:43

Poti sa incerci cu asa ceva daca este vegetatie :
http://www.totalfishing.ro/swimbait-lak ... 31409.html
Evident toata lumea de aici de pe forum elibereaza toti pestii (online doar) , pe cati dintre voi i-am vazut pe Mihailesti luand strapii acasa... (domnul cu avid si daiwa gs8 ) sau la Posta in coada barajului luand pixuri (atentie pixuri nici macar marlite..) ...

Masterclen Adi
senior
senior

Mesaj de Masterclen Adi » 05 Oct 2014, 14:10

nila scrie:Poti sa incerci cu asa ceva daca este vegetatie :
http://www.totalfishing.ro/swimbait-lak ... 31409.html
Evident toata lumea de aici de pe forum elibereaza toti pestii (online doar) , pe cati dintre voi i-am vazut pe Mihailesti luand strapii acasa... (domnul cu avid si daiwa gs8 ) sau la Posta in coada barajului luand pixuri (atentie pixuri nici macar marlite..) ...
Eu nu am retinut niciodata,cu exceptia stiucii prinse pe Neajlov,care nu a fost eliberata datorita inghitirii totale a ancorei,pesti cu o populatie slaba.
Clean mai retin,sunt 10 pe cm2,unde dau eu,nu cred ca se observa prea tare absenta 2-3 mai mari.
Multumesc frumos de sfat.
Am fost azi pe balta cu stiuca,am vorbit cu un pescar mult mai experimentat ca mine,care prinde acolo stiuca.
Mi-a spus ca a prins de 9 kg,dar nu musca peste tot,si ca le prinde iarna la copca mai mult.
L-am intrebat si eu de ce nu stie toata lumea ca-i stiuca asa mare acolo,a spus ca doar cativa pescari stiu,si nu vor sa spuna tuturor.
M-am uitat langa mal si am vazut cateva exemplare mici prin apa limpede.
Dar sunt foarte multe plante de suprafata,mai ales lintita,si stiuca musca doar in ochiurile ramase libere,ochiuri de 5-6m patrati.
Cel mai interesata pare de chestiile mari care imita soareci si pasari,de pesti nu prea pare interesata.
Vreti sa pun o poza cu balta?
Ar ajuta la alegerea momelii?

ps:
Pescarul nu minte,mi-a dat adresa lui de facebook,ca sa imi arate cat de mari sunt acolo,l-am intrebat de ce nu a scris locul unde le-a prins,mi-a zambit si a spus ca nu vrea sa stie nimeni de balta.

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 05 Oct 2014, 19:49

pierzi ulei mai tare decat o okuma...

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 05 Oct 2014, 21:22

9 pagini! Excelent! Am avut o seara faina! :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Închis