Am reusit zilele acestea o performanta noua,sa prind o stiuca pe Neajlov.
Nu stiu de unde a venit aici in zona,stiu ca se prind doar prin Comana,pe delta Neajlovului.
Acum sa lasam Neajlovu' ca in afara de clean,rar ceva mare aici.
Problema care vreau sa o impartasesc este una care ma agaseaza de ani buni,in legatura cu stiuca.
Exista un spital si un lac,acolo sunt stiuci de 10 kg,lacul,sau mai bine zis balta asta este foarte rar braconata,daca se scot din ea 1 peste pe an,dar ala destul de mare.Nu pentru ca nu-i voie acolo,ci pentru ca se zvoneste despre niste medicamente din spital si chestii contaminate acolo,asa ca desi se prind pesti uneori,se elibereaza in 80 la suta din cazuri.Asta a facut ca in decurs de ani,stiuca sa ajuga sa consume pasari acolo.
De cate ori am fost la pescuit in zona,doar o data am avut un atac,dar nu normal,ci atunci cand scoteam carasul momeala din apa,stiuca l-a atacat pe deasupra apei,ca un monstru ce e

De atunci am dat si la pluta,si la fund,fara succes.
Nu sunt pescar de stiuca,experienta pe acest peste,si pe rapitor in general,cu exceptia cleanului,este firava.
Eu cred ca insuccesul a fost cauzat de plantele acvatice in numar execrabil de mare,si care nu da voie momelii sa fie vizibila.
Ce sa fac?
Cum sa prind?
Ce tehnica sa folosesc?
Sa pun struna,nu o vede?
In ce perioada sa o pescuiesc?
Si ce momeala sa folosesc,sau artificiale?