Cum sa prind stiuca??

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
Masterclen Adi
senior
senior

Cum sa prind stiuca??

Mesaj de Masterclen Adi » 30 Sep 2014, 19:55

Mda,pentru ca banul nu l-am primit,am zis sa mai ies la un click cu "fratziwerii" de pe rapitori :).

Am reusit zilele acestea o performanta noua,sa prind o stiuca pe Neajlov.
Nu stiu de unde a venit aici in zona,stiu ca se prind doar prin Comana,pe delta Neajlovului.

Acum sa lasam Neajlovu' ca in afara de clean,rar ceva mare aici.
Problema care vreau sa o impartasesc este una care ma agaseaza de ani buni,in legatura cu stiuca.
Exista un spital si un lac,acolo sunt stiuci de 10 kg,lacul,sau mai bine zis balta asta este foarte rar braconata,daca se scot din ea 1 peste pe an,dar ala destul de mare.Nu pentru ca nu-i voie acolo,ci pentru ca se zvoneste despre niste medicamente din spital si chestii contaminate acolo,asa ca desi se prind pesti uneori,se elibereaza in 80 la suta din cazuri.Asta a facut ca in decurs de ani,stiuca sa ajuga sa consume pasari acolo.
De cate ori am fost la pescuit in zona,doar o data am avut un atac,dar nu normal,ci atunci cand scoteam carasul momeala din apa,stiuca l-a atacat pe deasupra apei,ca un monstru ce e :).
De atunci am dat si la pluta,si la fund,fara succes.
Nu sunt pescar de stiuca,experienta pe acest peste,si pe rapitor in general,cu exceptia cleanului,este firava.
Eu cred ca insuccesul a fost cauzat de plantele acvatice in numar execrabil de mare,si care nu da voie momelii sa fie vizibila.
Ce sa fac?
Cum sa prind?
Ce tehnica sa folosesc?
Sa pun struna,nu o vede?
In ce perioada sa o pescuiesc?
Si ce momeala sa folosesc,sau artificiale?

rine
veteran
veteran

Re: Cum sa prind stiuca??

Mesaj de rine » 30 Sep 2014, 20:22

pai , daca ashe stau lucrurile, adica-i invatata cu medicamente, incearca si tu cu niste supozitoare :D

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 30 Sep 2014, 21:24

rine scrie:pai , daca ashe stau lucrurile, adica-i invatata cu medicamente, incearca si tu cu niste supozitoare :D
MOOOOOOOOOOOOOR!!!!!!!!!!!!!!!! :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

MANDRAVELA
junior
junior

Mesaj de MANDRAVELA » 30 Sep 2014, 22:46

"De cate ori am fost la pescuit in zona,doar o data am avut un atac,dar nu normal,ci atunci cand scoteam carasul momeala din apa,stiuca l-a atacat pe deasupra apei,ca un monstru ce e :).
De atunci am dat si la pluta,si la fund,fara succes.
Nu sunt pescar de stiuca,experienta pe acest peste,si pe rapitor in general,cu exceptia cleanului,este firava.
Eu cred ca insuccesul a fost cauzat de plantele acvatice in numar execrabil de mare,si care nu da voie momelii sa fie vizibila.
Ce sa fac?
Cum sa prind?
Ce tehnica sa folosesc?
Sa pun struna,nu o vede?
In ce perioada sa o pescuiesc?
Si ce momeala sa folosesc,sau artificiale?"

"pai , daca ashe stau lucrurile, adica-i invatata cu medicamente, incearca si tu cu niste supozitoare :D"

Tocmai d-aia e un monstru si ataca pe deasupra apei... ca s-a saturat de supozitoare la fund!
Doar spuneai in alt topic ca te ocupi cu acvaristica...
Cand ataca pe deasupra apei da si tu cu pesti zburatori :wink:

MANDRAVELA
junior
junior

Mesaj de MANDRAVELA » 01 Oct 2014, 00:30

"... am zis sa mai ies la un click cu "fratziwerii" de pe rapitori..." Ai zis gresit... poate ai vrut sa spui altceva, dar ai zis gresit.
In rest...
"Eu cred ca insuccesul a fost cauzat de plantele acvatice in numar execrabil de mare,si care nu da voie momelii sa fie vizibila. Ce sa fac? ... artificiale...?"
... ti-ai raspuns singur chiar in intrebare... momeli artificiale vizibile in conditiile respective.
Aici ar fi prea multe de spus... cauta pe net (mai spuneai in alt topic si ca le ai cu IT-ul) si sigur vei gasi care sunt "artificialele" cu care sa poti da in conditiile respective si cum sa le prezinti ca sa fie vizibile... si nu doar vizibile.
Si nu mai masacra clenii - aici glumesc, dar ia-o in serios (si nu mai comenta subiectul) - am citit tot topicul a'la (dupa cum deja poate ai remarcat)!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 01 Oct 2014, 08:01

Spinerbait-ul e naluca care se strecoara numai bine printre ierburi..Si este o naluca la care stiuca raspunde foarte bine.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Masterclen Adi
senior
senior

Mesaj de Masterclen Adi » 01 Oct 2014, 10:11

semlecangheorghe scrie:Spinerbait-ul e naluca care se strecoara numai bine printre ierburi..Si este o naluca la care stiuca raspunde foarte bine.
Exista imitatii de broaste pe piata,credeti oare ca daca a atacat pe deasupra un peste,sa atace un broscoi artificial?
Momelile astea sunt destul de mari,cele mai mici fiind cat jumatate de palma,iar cele mari presupun ca sunt pentru somn.
Stiu ca acest peste nu este prea mare amator de broste,dar in balta asta cred ca au cam terminat pestii sub 40 cm.
In jumatatea baltii sunt nuferi,dimineata la 8-9 stiucile ataca acolo foarte des,aproape de nuferi si chiar printre nuferi.
Intr-o seara a cazut in apa un pui dintr-un cuib de gugustiuci,l-a inhatat imediat chiar langa mal.
Oare daca la primavara folosesc momeala un pui de gaina proaspat eclozat il inhata?
Nu stiu prea bine nici unde sa o localizez,zici ca-s moarte,cand bag momeala in apa,nici nu vin sa o vada :).
Oare sa fie satule?
Dar balta are cam 800 metri lungime si 700 latime,adanca de vreo 6-10 m in mijloc.
La cat de mult mananca,balta nu a fost niciodata repopulata.
Stiucile cele mai batrane sunt acolo de zeci de ani,in urma cu 40 de ani era crescatorie acolo,de atunci balta a fost abandonata,nu a mai fost curatata,si pestii rapitori au ajuns monstrii.
Sunt somni europeni,stiuca,biban si clean acolo.
Iar pasnic:crap,caras,platica,biban soare,cam majoritatea pestilor,si amur.
S-a prins amur de 6 kg,desi nu sunt hraniti de nimeni.
Stiuca prinsa des de 3-4 kg.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 01 Oct 2014, 10:14

Ataseaza-i o ancora si mergi cu incredere:

http://idealbebe.ro/chicco-jucarie-de-b ... irect_link
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 01 Oct 2014, 10:27

Masterclen Adi scrie:[

Exista imitatii de broaste pe piata,credeti oare ca daca a atacat pe deasupra un peste,sa atace un broscoi artificial?
Momelile astea sunt destul de mari,cele mai mici fiind cat jumatate de palma,iar cele mari presupun ca sunt pentru somn.
Stiu ca acest peste nu este prea mare amator de broste,dar in balta asta cred ca au cam terminat pestii sub 40 cm.
In jumatatea baltii sunt nuferi,dimineata la 8-9 stiucile ataca acolo foarte des,aproape de nuferi si chiar printre nuferi.
Intr-o seara a cazut in apa un pui dintr-un cuib de gugustiuci,l-a inhatat imediat chiar langa mal.
Oare daca la primavara folosesc momeala un pui de gaina proaspat eclozat il inhata?
Nu stiu prea bine nici unde sa o localizez,zici ca-s moarte,cand bag momeala in apa,nici nu vin sa o vada :).
Oare sa fie satule?
Dar balta are cam 800 metri lungime si 700 latime,adanca de vreo 6-10 m in mijloc.
Stiucile cele mai batrane sunt acolo de zeci de ani,in urma cu 40 de ani era crescatorie acolo,de atunci balta a fost abandonata,nu a mai fost curatata,si pestii rapitori au ajuns monstrii.
Suna a poveste. :D
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Masterclen Adi
senior
senior

Mesaj de Masterclen Adi » 01 Oct 2014, 10:45

razvan m. scrie:
Masterclen Adi scrie:[

Oare sa fie satule?
Suna a poveste. :D
Nu sunt povesti,o sa fac poze baltii.
Povesti sau nu,sunt lucruri certe ca:
Exista stiuca am vazut chiar eu una de 80 cm,deci nu are cum sa ma "pacaleasca" nimeni.
S-a prins stiuca de 3.8 kg.
S-a prins somn de 3 kg;
S-a prins crap (amur) de 6 kg;
Peste acolo exista,si multi pescari profesionisti,poate ca si de pe aici,o stiu!
Am vazut acolo pescari adevarati de rapitor,daca erau povesti nu mai dadea nimeni acolo,poate mosii la caras cu bat de alun ca pe vremuri :)),nu isi bateau capul spinnerii in apele astea.
Habar nu am de ce satenii nu pescuiesc mai deloc pe acolo.Dar pescarii mai experimentati de prin Bucuresti o vizeza si se plimba cu lingura in mana dupa stiuca.
Eu din ce am vazut se folosesc linguri oscilante de peste 20 cm lungime,nu cred ca dau la clean cu asa ceva :)).

Închis