Cum sa prind stiuca??

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
Masterclen Adi
senior
senior

Re: Cum sa prind stiuca??

Mesaj de Masterclen Adi » 01 Oct 2014, 12:50

MANDRAVELA scrie:"Omu e la fata locului, cu ruleta in mana!..."
Asta-i "adanca"... tareee... adica "omu'e-n natura, cu ruleta-n mana" :wink:
Nu sunt cu ruleta :)).
Dar stau la 2.5 km de ambele balti ;).

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 01 Oct 2014, 12:52

Masterclen Adi
senior
senior

Mesaj de Masterclen Adi » 01 Oct 2014, 13:03

Da,dar acolo se vede numai o parte,cealalta este plina de copaci,este cu 50 la suta mai mare decat arata harta balta 1.In centru are si o mica insulita cu pod,chiar si o barcuta din lemn,folosita in trecut pentru adunarea gunoaielor,asta pe timpul lui Ceausescu.
Este izvorul baltii 2.

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 01 Oct 2014, 13:15

Daca balta 2 are 1 km perimetral, adica daca-i dai roata :) , cat are balta 1 cu 50% mai mare decat se vede pe google? (prin comparatie) :lol:

MANDRAVELA
junior
junior

Mesaj de MANDRAVELA » 01 Oct 2014, 13:49

Pare interesant ce spui tu...
Vreuna dintre balti are legatura cu spitalul?
Spitalul a'la mai functioneaza sau a fost inchis? Are fosa septica sau exista canalizare?
Ce distanta minima este intre spital si cea mai apropiata balta?
S-au aruncat sau au fost depozitate deseuri de la spital prin apropiere?

Masterclen Adi
senior
senior

Mesaj de Masterclen Adi » 01 Oct 2014, 14:11

D_ali scrie:Daca balta 2 are 1 km perimetral, adica daca-i dai roata :) , cat are balta 1 cu 50% mai mare decat se vede pe google? (prin comparatie) :lol:
NU are 1 km ea a fost facuta foarte mare ca intindere ;),are acum 1-1.5 km lungime,este imposibil sa aiba 1 km,chiar si in starea ei actuala.

Masterclen Adi
senior
senior

Mesaj de Masterclen Adi » 01 Oct 2014, 14:16

MANDRAVELA scrie:Pare interesant ce spui tu...
Vreuna dintre balti are legatura cu spitalul?
Spitalul a'la mai functioneaza sau a fost inchis? Are fosa septica sau exista canalizare?
Ce distanta minima este intre spital si cea mai apropiata balta?
S-au aruncat sau au fost depozitate deseuri de la spital prin apropiere?

Spitalul functioneaza,este chiar renumit prin Bucuresti,pentru ca este specializat pe boli de plamani.
Balta cu peste rapitor este mai aproape.
Balta 2 este in afara curtii spitalului,dar izvorul baltii 2 este de fapt ce curge din balta 1,ca un mic parau vine din balta 1 in balta 2,astfel balta 2 este legata.
Candva au fost un sistem de unde chiar se castigau bani pe vremea lui Ceausescu.
Canalizare nu exista,de aruncat am auzit ca este posibil sa se arunce ace,si tot felul,dar ochiometric pare curata,insa cine stie ce ascunde!

MANDRAVELA
junior
junior

Mesaj de MANDRAVELA » 01 Oct 2014, 14:20

Incearca totusi sa scrii valori cat de cat apropiate de realitate. Nu mai privi dimensiunile in... "perspectiva"!
Pescuitul nu e matematica, dar depinde(m) de... cifre. Doar esti din "Egiptu' Antic"... ar fi trebuit sa le ai cu... :wink:

Masterclen Adi
senior
senior

Mesaj de Masterclen Adi » 01 Oct 2014, 14:40

MANDRAVELA scrie:Incearca totusi sa scrii valori cat de cat apropiate de realitate. Nu mai privi dimensiunile in... "perspectiva"!
Pescuitul nu e matematica, dar depinde(m) de... cifre. Doar esti din "Egiptu' Antic"... ar fi trebuit sa le ai cu... :wink:
MANDRAVELA scrie:Incearca totusi sa scrii valori cat de cat apropiate de realitate. Nu mai privi dimensiunile in... "perspectiva"!
Exact nu pot sa spun nimic fara sa masor,balta-i mare,mult mai mare decat anumite amenajari din Bucuresti,ma refer la balta 2.
Din pacate nu este ingrijita,si lumea arunca acolo tot,iar vara se eutrofiaza,adica:
eutrofizare: cresterea algelor micro si macro la un nivel foarte mare,iar apa devine verde.
Balta 1 fiind in curtea spitalului nimeni nu are curajul sa arunce acolo ceva,unde mai pui ca au si paza,cum faci galagie,adio peste',iese doctoru' si iti zice:
"Acasaaaa",vorba lui Smylei cu melodia aia :)).
Nenea care pazeste,trece rar pe la balta,este paznicul spitalului,nu al baltii.
Stiucile stau mai mult in locul unde se scurge apa din balta catre balta 2,nu pot sa iasa din balta 1,pt ca este prevazuta special cu multe gratare,ca un owerflow pt acvariu :).In acel loc se strang pestii mici gen caras.
Faza foarte ciudata este ca nu conteaza cum te imbraci,sau daca stiuca te observa sau nu,oricum ataca daca vrea,la mine atacul a fost pe deasupra apei la 10 cm de mal,pur si simplu stiuca s-a apropiat ca un fulger,cred ca statea la panda printre plante si nu am vazut-o,si zbang :)),m-a surprins asa tare ca in loc sa o intep,am tras carasul asa repede ca a ajuns in pom,pe la vreo 3 m intr-un pom,iar eu am ramas vorbind frumos :censored: pe marginea baltii.
Atunci se auzeau doar povesti ca-i stiuca acolo,pana m-am dus personal si m-am convins,apoi am inceput sa intreb.
Sunt asa indraznete ca de ii joci o rosioara la 15 cm prin apa langa mal,ti-o iau din mana,nu au sfiala,si asta a fost cazul real al unui baietel de vreo 10 ani,venise sa pescuiasca acolo,a luat un caras in mana si se juca prin apa cu el,l-a inhatat imediat stiuca de 3 kile :)).

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 01 Oct 2014, 14:44

Masterclen Adi scrie:la mine atacul a fost pe deasupra apei la 10 cm de mal,pur si simplu stiuca s-a apropiat ca un fulger,cred ca statea la panda printre plante si nu am vazut-o,si zbang
:lol1:
Masterclen Adi scrie:Sunt asa indraznete ca de ii joci o rosioara la 15 cm prin apa langa mal,ti-o iau din mana,nu au sfiala,si asta a fost cazul real al unui baietel de vreo 10 ani,venise sa pescuiasca acolo,a luat un caras in mana si se juca prin apa cu el,l-a inhatat imediat stiuca de 3 kile :)).
:lol1: :lol1: :lol1: ... esti criminal ... :headbash:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Închis