Cu si despre rapitori - PVTV

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 17 Ian 2012, 11:55

victor fishing scrie:...(lipsa text)... Sunt ferm convins ca taxele din pescuitul sportiv ( si asta doar daca marketingul e unul agresiv) pentru o asemenea acumulare ( 1000ha) reprezinta cam 10-30 % din cheltuieli de administrare si populare. Cunosc mai multe balti care ori au dat faliment ori au regandit politica de C&R doar din lipsa pescarilor sportivi.
...(lipsa text)....
Am inteles ca taxa de pescuit din barca/1 persoana este de 100 lei, taxa care nu include nici macar barca.... Personal mi se pare extrem de mare pentru a avea atatia pescari sportivi cat sa-si scoata 10-30% din cheltuielile de administrare si populare.....De aici ...ce vad eu...este ca nea Stefan se bazeaza pe contractele de pescuit INDUSTRIAL.......
Pacat de aceasta acumulare.....are un potential fantastic ptr rapitor, fie stiuca, salau sau somn.....
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

victor fishing
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de victor fishing » 17 Ian 2012, 12:03

eu am vazut in interviu ca taxa la ciprinide va fi 25-30 lei pe 2012, nu cred ca aia de rapitor va fi 100, e diferenta prea mare, de obicei e invers dar...nu se stie, asteptam si noi raspunsurile.

Balta de la Tancabesti, desi are o multime de abonati si taxe nu foarte mici tot trebuie sa vanda fitofag ca sa treaca iarna.. asta din surse sigure :)

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 17 Ian 2012, 12:05

Nici o balta nu se poate intretine doar din taxele de pescuit sportiv indiferent ca este C&R sau nu !
Trebuie sa ai fonduri suficiente din alte surse si balta in care este permis pescuitul sa fie doar un "hobby".
Cine vrea sa faca avere din asa ceva se inseala amarnic, si o sa iasa in paguba 100%. Multi au incercat si putini au rezistat... asta deca totul faci legal ca stiu eu cateva balti care au chiar si mrene si scobar populati din plasele"patronilor" dar aceasta e alta poveste....

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 17 Ian 2012, 12:06

victor fishing scrie:eu am vazut in interviu ca taxa la ciprinide va fi 25-30 lei pe 2012, nu cred ca aia de rapitor va fi 100, e diferenta prea mare, de obicei e invers dar...nu se stie, asteptam si noi raspunsurile.
Intradevar, la ciprinide este de 25-30 lei, dar :arrow: DE PE MAL.... Din barca, taxa este de 100lei/ pers ....cel putin asa era in 2011, cand l-am sunat personal pe nea Stefan si mi-a confirmat aceasta taxa cu mentiunea ca limita de peste retinut este de 5 kg, ceea ce mi se pare normal (limita...nu taxa)....
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 17 Ian 2012, 13:35

kzoli scrie:Cine vrea sa faca avere din asa ceva se inseala amarnic, si o sa iasa in paguba 100%. Multi au incercat si putini au rezistat... asta deca totul faci legal ca stiu eu cateva balti care au chiar si mrene si scobar populati din plasele"patronilor" dar aceasta e alta poveste....
Aici e problema. Majoritatea afacerilor mici si mijlocii pe lumea asta nu aduc averi, aduc doar un trai ceva mai bun cu mult mai multe responsabilitati decat daca ai fii un angajat obisnuit. La noi toata lumea crede ca o afacere trebuie sa aduca averi incomensurabile. Asa ca cei mai multi cauta castigul imediat fara investitii mari in timp si bani. Deci profit substantial , nebazat pe o afacere trainica in timp.

victor fishing
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de victor fishing » 17 Ian 2012, 18:04

Eliberarea pestilor este un deziderat pe care, mai devreme sau mai tarziu, pescuitul din Romaniail il va realiza. Presiunea din ce in ce mai mare a pescuitului cu undita si lanseta asupra raurilor si lacurilor este astazi o realitate: avem din ce in ce mai putine ape cu peste si din ce in ce mai multi pescari. Puterea de a elibera pestii, indiferent ca sunt sub limita legala, sau sunt recorduri all time, se capata treptat.

Un material semnat Malin Musatescu ELIBEREAZA SI NU REGRETA

Imagine

Uploaded with ImageShack.us

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 17 Ian 2012, 19:08

am o rugaminte,
cand ii mai puneti intrebari lui Gigi Stefan, intrebati si cum a distrus si pus pe butuci pentru foarte multi ani, pescuitul sportiv pe apele interioare si aici ma refer cu precadere la raul Olt - rau pe care a autorizat inceperea pescuitului comercial.
transmitetii va rog ca nu il voi uita nicioadata pt "binele" facut pescuitului sportiv si pt cum a condus el in acele vremuri (si probabil ca mine mai sunt destui care nu il vor uita :evil: )

pt mine ramane o curva

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 17 Ian 2012, 20:03

Urat mai vorbesti de "prietenul pescarilor"...Arde-l Adi pe martan! :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

victor fishing
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de victor fishing » 17 Ian 2012, 20:13

si eu sunt din Valcea :cry: si de aceea nu ii pun eu intrebarile :)

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 17 Ian 2012, 22:42

:lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Închis