Cu si despre rapitori - PVTV

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 07 Ian 2012, 16:25

De data asta, subscriu si eu !

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 07 Ian 2012, 16:40

Ce va face sa credeti ca politia nu mananca peste de la braconieri sau ca ei nu se duc cu plasele sau la japca ?
O sa se discute aceasta problema mulllti ani la rand.
Pana cand apele nu or sa ramana fara peste nu a sa se potoleasa nimeni.
Iar asociatiile, hai sa fim seriosi, in zona munteniei nu s-a facut nicio repopulare cu peste pe rauri.
Poate postul PVTV va face o vizita pe la Asociatiile de Pescari Sportivi, care este, si ii va lua de mana sa faca cateva repopulari ca nu e greu sa bagi plasele intr-un rau mai bine dotat si sa muti in altul da cine sa faca asta !!!!!

ca daca facem noi de capul nostru ne trezim la puscarie si la TV ca braconam.

Chiar PVTV poate o sa-i vizitati si pe cei de la ANPA si sa-i intrebati ce au facut ei in 2011 pentru fondul piscicol din rauri !

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 07 Ian 2012, 16:56

Daca tot suntem la capitolul sugestii...Nu puteti rezolva cumva sa vedem si programulemisiunilor difuzate pe post direct pe tv ,gen teletext ,EPG ,etc. Ca uneori este peste mana sa ma tot uit pe net sa vad ce emisiuni se difuzeaza .Merci.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

cristi.albu
senior
senior

Mesaj de cristi.albu » 08 Ian 2012, 15:18

Si cand eram admin la site superpescar si acum la pvtv am lasat usa deschisa toturor celor care au filmari, poze etc cu braconieri. din pacate nu am primit prea multe feedback-uri. evident nici atunci si nici acum nici noi nu am facut prea multe si asta mi-o reprosez si in nume propriu si al echipei.

daca totusi aveti imagini/foto le astept la adresa de mail cristi.albu @ pv-tv. tv si va promit ca am sa le public. am de gand sa fac un loc in site in care sa publicam numai astfel de materiale, poate asa le mai crapa obrazul unora ... desi sincer sa fiu nu cred sa ajunga vreodata cei care braconeaza pe site pvtv dupa care sa li se faca subit rusine :)

o sa vorbesc cu colegii sa vedem daca putem iesi si noi pe teren sa mai surprindem astfel de "evenimente"

cred insa ca un mai mare impact l-ar avea asociatiile din tara care stiu si se confrunta zilnic cu problemele astea; un post de TV nu face altceva decat sa fie prezent la actiuni de combatere a braconajului si sa le mediatizeze; din pacate nu se ocupa cu organizarea lor ...

asteptam si invitatii la astfel de evenimente si in masura in care e posibil mergem

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 08 Ian 2012, 18:24

cristi.albu scrie: o sa vorbesc cu colegii sa vedem daca putem iesi si noi pe teren sa mai surprindem astfel de "evenimente"

cred insa ca un mai mare impact l-ar avea asociatiile din tara care stiu si se confrunta zilnic cu problemele astea; un post de TV nu face altceva decat sa fie prezent la actiuni de combatere a braconajului si sa le mediatizeze; din pacate nu se ocupa cu organizarea lor ...
asteptam si invitatii la astfel de evenimente si in masura in care e posibil mergem

Dl.Cristi Albu
Asociatiile nu misca mai nimic pe motiv ca nu sunt bani.Adevarul ca mare parte din banii adunati de la pescari intra in buzunarul vanatorilor.Poate cineva,de ce nu dvs., ar trebui sa-i intrebe,asa cu camera-n ochi pe presedintii filialelor judetene Ajvps.ce-au facut cu acesti bani pe anul in curs.Poate veti veni chiar la Sibiu,cine stie.Si daca tot o veti face,poate aflam si noi pescarii sibieni,cum un vechi brat al Oltului,aflat sub administrarea Ajvps-ului,a ajuns proprietatea unui asa zis patron din zona.Acest brat are legatura cu Oltul,iar primavara era zona de reproducere a pestelui.Primul lucru care l-a facut acest individ a fost sa ingradeasca acest brat,sa-l plasuiasca si sa interzica accesul pe el,fara a taia legatura cu Oltul.Doar e nevoie tot timpul de peste,nu?Din fericire am aflat si ca sunt cativa oameni la Sibiu care vor sa schimbe ceva si sper sa o si faca.Nu dau nume,nu-mi permit sa vorbesc in numele lor dar sunt sigur ca asa cum ii stiu nu se vor lasa,pentru ca la Sibiu(dealtfel ca peste tot)sunt multe semne de intrebare.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 08 Ian 2012, 18:44

Nu se pot strange si mai multi bani la asociatii din amenzile date? Intreb si eu numa. Daca nu se poate, poate ar trebui sa se poata ca sa existe motivatie pentru controale. Asta cu materiale fotografiate cu braconieri ar fi foarte buna in cazul in care s-ar face o rubrica cu cele mai braconate zone din tara - rubrica ce ar putea fi prezentata cu scandalul de rigoare, presa si televiziune, la minister direct de catre un grup de pescari cu tupeu... si tot asa pana se iau masuri si se schimba ceva.
Si cateva masuri noi ar fi binevenite cum ar fi C&R obligatoriu pe apele publice. Cu amenda :D Pana se civilizeaza fortat romanasii asociatiile ar putea face bugete uriase.

...sau putem sa asteptam/ braconam pana dispar pestii de tot si toate apele devin proprietate privata cu patroni care sa le administreze si pazeasca corespunzator.

In ambele cazuri ma ofer voluntar.

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 08 Ian 2012, 19:00

banii din amenzi n-au cum sa intre in conturile asociatiilor, pt ca acestea n-au voie sa dea amenzi... :wink:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 08 Ian 2012, 19:03

Pai ar trebui sa se schimbe treaba asta atunci. Din partea mea poate sa-si faca oricine curu mare pe spinarea braconajului. Sa traiasca capra vecinului! Io vreau doar sa am ce pescui, atat ma intereseaza.

marcel gheorghita
senior
senior

PV TV

Mesaj de marcel gheorghita » 08 Ian 2012, 19:20

Fratilor, se discuta de mult despre braconaj si nu vedeti ca nu se face nimic? Singura noastra sansa e sa ne grupam si sa punem mana pe niste ciomege si bataie pe braconieri...alta sansa nu e, chiar cu riscul unor amenzi sau alte treburi...daca altii duc situatia la extrem, asa trebuie sa procedam si noi....extremisti, violenti, de stanga, de dreapta, haiduci, cum vreti, dar trebuie sa facem ceva, ca nu se mai poate...isi bat joc de apele noastre, de banii, de timpul si nervii nostri....

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 08 Ian 2012, 20:03

intradevar ceea ce se intampla pe bratul de la scorei (pe olt)este o mare crima...acuma incepe stiuca sa intre in zona aceea si vai fi vai de ea,apoi urmeaza la depus "pasnicul".... oare cine nu isi da seama ca vor disparea niste reproducatori,majoritatea speciilor intrand la apa mica ptr a se inmultii
ar trebui cineva sa filmeze...ptr probe :D

Închis