cine ne omoara apele naturale

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 15 Noi 2009, 20:39

http://www.stirilocale.ro/gorj/Actiune_ ... 96383.html
http://www.roportal.ro/stiri/stirea-2033162.htm
http://www.realitatea.net/peste-50-de-a ... 74861.html
etc.
Nu mai putem tine pasul cu nesimntirea.
http://www.youtube.com/watch?v=a-t4by__FXg
Aceste deseuri sunt venite din Valea Jiului(hunedoara).Jiul le aduce de acolo si le aglomereaza pe primul baraj,exact la intrare in orasul Targu-Jiu.
Defileul Jiului-declarat rezervatie naturala-arata ca o canalizare a oraselor din amonte:petrosani,vulcan,etc plin de peturi,zdrente,deseuri casnice,prezervative,tampoane etc
Sunt neisimntiti cei care trimit pe apa aceste mizerii.
Nesintirea nu are limite si nici granite de judet.
p.s.- HUNEDORENILOR -care aruncati gunoi pe jiu!degeaba au loc actiuni de ecologizare in defileu facute de noi prin voluntariat,nu mai putem face fata la nesimntirea voastra!
RUSINE Evil or Very Mad
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=9749

pityu
veteran
veteran

cine ne omoara apele

Mesaj de pityu » 16 Noi 2009, 08:30

bushmaster a scris
Am pescuit la Dunare, la Prut, la Siret, Poaina Marului(Caras Severin) si cam peste tot aceasi culisa trista... malurile pline de gunoaie
Din pacate aceeasi lipsa de civilizatie este cam peste tot in tara noastra si pentru asta nu poti acuza doar pe hunedoreni. Ar trebui acuzat intreg poporul, dar inainte de toate educatorii incepand de la cei de gradinita si terminand cu dirigintii de la scoli, care in orele de dirigintie in loc sa faca educatie, isi gasesc mereu altceva "mai important" de facut (cum ar fi de ex. completarea catalogului cu note pentru cei a caror parinti "au sarit la cap", etc.
Ceea ce faci tu "storm xxx" prin aruncarea pisicii in curtea altora, nu e tocmai elegant. In primul rand vreau sa-ti amintesc faptul ca 3/4 din populatia Vaii Jiului sunt gorjeni de-ai tai stabiliti aici in decursul anilor, unde au gasit salarii substantiale si mancaruri si bauturi impachetate si ambalate in plasticele acelea, iar ceea ce vezi tu acuma nu este altceva decat o consecinta fireasca a exodului clasei de jos a gorjenilor tai catre o viata mai buna in Valea Jiului.
Decat sa vii cu acuzatii puerile generalizand lipsa de civilizatie doar pe locuitorii Vaii Jiului, mai bine te-ai gandii cum sa facem o educatie sanatoasa noilor generatii, ca de la parinti - slabe sanse!
Lipsa de civilizatie este generala in toata tara, nu doar prin partile noastre. A arunca vina pe unii sau altii nu ne demonstram decat incapacitatea de a gandi si actiona rational. Asta demonstrezi din pacate si tu!

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 16 Noi 2009, 10:06

..da "educatie"!Trebuie tinut cont ca multe gospodarii,au"fundul curtii" pe marginea unei"naturale" si tot ce nu este necesar se arunca acolo(de la caroserii de dacia, la chiloti)...asa ca...!?,basca ca la fiecare "iesire",(bag mina in foc),multi nu isi string "gunoiul",iar regula care se aplica este:daca ala a aruncat ,ce, eu sunt mai f.....!?Ce ong-uri ce mediu..ce alea,alea..singurii care POT face ceva suntem noi..si ce le "insuflam" tuturor!
ps v ati pus intrebarea de ce "peretii"proaspat zugraviti de la blocul unde locuim, a 2 a zi sunt "zgiriati"?....din lipsa de ....!!??

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 16 Noi 2009, 13:01

pityu@
"Ceea ce faci tu "storm xxx" prin aruncarea pisicii in curtea altora, nu e tocmai elegant. In primul rand vreau sa-ti amintesc faptul ca 3/4 din populatia Vaii Jiului sunt gorjeni de-ai tai stabiliti aici in decursul anilor"

Ma doar-n beep de unde au venit cetatenii care locuiesc acolo....majoritar moldova...unguri ca si dumneata...sigur si gorjeni,momarlani etc...nu conteaza cine si de unde vine,eu fac referire doar la cei care isi arunca mizeria pe Jiu.
CONTEAZA CA NOI FACEM CURAT DUPA NISTE NESIMNTITI CARE AU GROAPA DE GUNOI DIRECT IN ALBIA JIULUI....CAPISCI?
:evil: :evil:
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

pityu
veteran
veteran

cine ne omoara apele

Mesaj de pityu » 17 Noi 2009, 07:38

Storm xxx!Eu capiscii si daca nu pui mutrele alea urate! Problema e cu tine! Tu nu capiscii ca nu poti ataca populatia unei intregi regiuni geografice fara nici o exceptie si ca acest grad de civilizatie este din pacate a intregii tari. Tocmai ti-am citat din scrisele unui alt coleg forumist care confirma acest lucru. Tu nu capiscii, ca daca faci un lucru bun (ma refer la ecologizarea cu pricina, desi ceva ma face sa cred ca tu nici macar nu ai fost printre participanti) nu inseamna sa te bati cu caramida in piept si sa pui tunurile pe semenii tai, ca vezi doamne ce extraordinar esti tu! Nu ti-ar strica un pic de modestie si oricum tu nu capiscii ca facand acest lucru abject pe care-l faci aici pe forum, nu realizezi nimic in afara de a propaga ura unora impotriva altora. Mai bine te-ar preocupa educatia tinerei generatii si ai venii cu exemple privind realizarile tale in acest domeniu. Ecologizari de genul celuia facute de comunitatea in care traiesti tu se fac tot mereu. Sa nu crezi ca sunteti singurii din tara. Problema grava e ca din pacate aceste actiuni sunt doar solutii de moment care nu imbunatatesc cu nimic situatia, fondul problemei. Civilizatia inseamna in primul rand educatie si ceea ce se intampla la noi se intampla in toate tarile foste comuniste, acolo unde nu s-a pus nici o clipa problema unei adevarate educatii in scoli. Mai gandeste-te, decat sa imprastii cu noroi. De fapt ai putea constata si tu ca esti singurul care faci atat tam-tam pe un lucru pe care-l stie toata lumea.

lucky_51
veteran
veteran

Re: cine ne omoara apele

Mesaj de lucky_51 » 17 Noi 2009, 07:46

[quote="pityu"]
Decat sa vii cu acuzatii puerile generalizand lipsa de civilizatie doar pe locuitorii Vaii Jiului, mai bine te-ai gandii cum sa facem o educatie sanatoasa noilor generatii, ca de la parinti - slabe sanse!

Din pacate mai nou se spune ca daca parintii nu sant de vina in lipsa de educatie o copiilor atunci sigur bunicii sant vinovati !

pityu
veteran
veteran

cine ne omoara apele

Mesaj de pityu » 17 Noi 2009, 09:20

Luky, eu vorbesc la modul serios. Parintii si bunicii pot fi oameni simplii din popor, mai putin civilizati si de la majoritatea chiar nu poti avea pretentii sa-si educe copii cat de cat. De aceea rolul scolii, a educatiei primite din scoli, trebuie sa fie de baza. Acolo ar trebui sa se invete ce inseamna sa fii bine educat, civilizat, ce este respectul fata de semeni si de natura, de mediu, ... de tot ce te inconjoara. La noi in scoli iti umple capul cu tot felul de aiureli inutile (majoritatea) si se uita intentionat esentialul. Esti de acord cu asta?

lucky_51
veteran
veteran

Re: cine ne omoara apele

Mesaj de lucky_51 » 17 Noi 2009, 09:26

pityu scrie: La noi in scoli iti umple capul cu tot felul de aiureli inutile (majoritatea) si se uita intentionat esentialul. Esti de acord cu asta?
Corect!

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 17 Noi 2009, 13:32

Dl. Pytiu-eu nu m-am referit la intreaga comunitate,eu nu am cum sa filtrez nesimntiti care-si arunca gunoiul in Jiu pentru a sti cine-i de vina.
Cert este ca gunoiul vine de acolo-din Valea Jiului,si nu puteti sa negati asta.
De cate ori ati fost in defileu la curatenie? aaaaaaaa, pai nu mergeti ca e o munca inutila,nu?
Facem noi ,prostii
Esti primul personaj care protejaza necivilizatia,oare de ce?
Cat despre prezenta mea in mijlocul voluntarilor si despre batutul cu caramida-n piept,credeam ca ma cunosti.Se pare ca m-am inselat.
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

pityu
veteran
veteran

cine ne omoara apele

Mesaj de pityu » 19 Noi 2009, 08:02

Storm xxx a zis [quote]Dl. Pytiu-eu nu m-am referit la intreaga comunitate,eu nu am cum sa filtrez nesimntiti care-si arunca gunoiul in Jiu pentru a sti cine-i de vina.
Cert este ca gunoiul vine de acolo-din Valea Jiului,si nu puteti sa negati asta.
De cate ori ati fost in defileu la curatenie? aaaaaaaa, pai nu mergeti ca e o munca inutila,nu?
Facem noi ,prostii
Esti primul personaj care protejaza necivilizatia,oare de ce?
Cat despre prezenta mea in mijlocul voluntarilor si despre batutul cu caramida-n piept,credeam ca ma cunosti.Se pare ca m-am inselat.[/quote]
Faptul ca sunt singura persoana din Valea Jiului care am intervenit si am intrat in dialog cu tine, inseamna ca ma intereseaza problema, nu crezi?
Dece nu mai intervine nimeni? Noi am facut actiuni de ecologizare atat pe afluentii Jiului cat si pe portiuni de rau, dar suntem putini ca sa razbim. Jiul de Vest are peste 40 de km pana la intrarea in defileu si Lupeniul e o parte f. mica din Tg. Jiu. In plus eu nu sunt conducatorul Lupeniului ca sa comand actiuni de mare amploare si Nu numai Lupeniul se afla pe malul Jiului. Mai sunt si alte orase. Sa nu mai vb. de Jiul de Est....
Deci eu zic ca nu ai nici un motiv sa ma ataci pe mine personal, iar ceilalti locuitori ai Vaii Jiului ori nu intra pe forumurile pescaresti ca sa-ti citeasca postarea, ori intra si nu-i intereseaza.
In alta ordine de idei, cu mine poti discuta doar ceva constructiv daca vrei. Daca ai o propunere de colaborare in scopuri nobile de protectie a naturii, ecologizare, etc. putem discuta. Daca esti pus numai pe criticat si invective de genul (nu va e rusine!) nu rezolvi nimic!

Scrie răspuns