cine ne omoara apele naturale

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Re: cine ne omoara apele

Mesaj de MihaiV » 19 Noi 2009, 08:09

pityu scrie: Lupeniul e o parte f. mica din Tg. Jiu.
adica cum? :shock:

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 19 Noi 2009, 19:34

Nici eu nu stiu cum :shock: .
Interesant e faptul ca se deschide subiectul cu un oras anume...Lupeni.Pai poate ne spune si noua Dl.Pytiu unde se afla situata groapa de gunoi a orasului respectiv.Vreau sa stiu exact adresa, daca nu deranjez.
Nu am nimic personal cu dumneata ,Dle Pytiu,Stiu ca sunteti un pescar sportiv,dar groapa de gunoi,unde se afla ?stiti?
Atat am avut de spus.
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

pityu
veteran
veteran

cine ne omoara apele

Mesaj de pityu » 20 Noi 2009, 09:03

storm xxx a zis [quote]... dar groapa de gunoi,unde se afla ?stiti? [/quote]
Da, cum sa nu stiu, ar fi culmea, dar nu de acolo vine baiu'. In primul rand de cateva luni (cam de prin luna Mai/2009) s-au inchis gropile de gunoi din majoritatea oraselor Vaii Jiului. Au mai ramas doua. Una in Petrila pentru partea estica si una la Vulcan pentru partea vestica a vaii. Acestea sunt gropi facute dupa normele europene, f. departe de albia Jiului.
Peturile si gunoaiele de pe Jiu vin de la cetatenii necivilizati, care arunca direct in Jiu tot gunoiul menajer, in loc sa-l depuna la container. Sunt f. multe blocuri care sunt amplasate direct pe malul Jiului (deh - arhitecti comunisti). Apoi sunt strazi intregi cu locuinte momarlanesti, chiar foste sate limitrofe, devenite cartiere sau strazi ale oraselor (amplasate la f. mare distanta de oras, undeva prin munti) care nu au containere de gunoi sau pubele. Acestia arunca tot gunoiul direct in paraiele de pe langa casele lor, de unde viiturile din urma ploilor ii transporta in Jiu si de-acolo ... la vale, inspre voi.
Ar fi nevoie de bani multi pentru dotarea acestor gospodarii cu pubele, firme care sa le adune periodic cu mijloace auto, etc. etc.
Unde mai punem lipsa de civilizatie a turistului roman sau a picnicarilor. Toata vara sunt pline malurile paraielor de picnicari care arunca tot in parau (peturi, cartoane, plastice, etc.)
Cine poate face ordine la nivel local, daca alesii nostrii au alte preocupari (vile, cabane, etc. adica alte si alte surse de poluare).
Ecologizarile periodice pe carele face asociatia noastra sunt motive de distractie pe seama noastra. Ei rad pe la colturi si isi bat joc de noi, ca ce prosti suntem, de curatam mizeria altora si a doua zi totul e la loc. Daca chiar doresti am si eu imagini de la cateva actiuni, ti le pot trimite pe mail. Nu stiu sa le pun pe forum. Nu stiu daca e mult sau putin ce am facut, dar am facut ceva si noi. Voi ati facut mai mult ca ati avut sprijin si vointa din partea autoritatilor locale.

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 20 Noi 2009, 09:11

[quote="pityu"]
Faptul ca sunt singura persoana din Valea Jiului care am intervenit si am intrat in dialog cu tine, inseamna ca ma intereseaza problema, nu crezi?
Dece nu mai intervine nimeni? Noi am facut actiuni de ecologizare atat pe afluentii Jiului cat si pe portiuni de rau, In plus eu nu sunt conducatorul Lupeniului ca sa comand actiuni de mare amploare si Nu numai Lupeniul se afla pe malul Jiului.

Jiul de Est a fost ecologizat in luna august de catre UNSR impreuna cu Universitatea Petrosani (vezi ecologizare pe Jiul de est). Pe Jiul de Vest este baraj de acumulare la Paroseni care opreste bidoanele pentruca apa este folosita la termocentrala iar Lupeniul se afla in amonte. Ce se intampla in aval de baraj e alta poveste. :wink:

pityu
veteran
veteran

cine ne omoara apele

Mesaj de pityu » 20 Noi 2009, 12:29

Asa e Luky! Ai dreptate.

pityu
veteran
veteran

cine ne omoara apele

Mesaj de pityu » 23 Noi 2009, 09:34

Daca vreti o parere sincera, cred ca ar fi mult mai bine daca toate apele (curgatoare sau nu) de pe raza unei localitati (fie urbane sau rurale) ar fi date definitiv in proprietatea administratiilor locale (primarii). Atunci primariile (eventual in parteneriat cu asociatiile de pescari din zona) ar putea fiecare sa arate cat sunt de gospodari si cred cu tarie ca aceste ape publice ar arata macar cu ceva mai bine decat asa ... apele tuturor si ale nimanui!
Nu trebuie sa va suparati pentru aceasta afirmatie, e doar o parere personala!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 23 Noi 2009, 10:43

da pityu, subscriu
desi ii e greu, si miky iti va da dreptate :D
mai e o smecherie aici: primarii sunt alesi de oameni... pescarii chiar vor avea ocazia sa aleaga un primar fisherman friendly :wink:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 23 Noi 2009, 18:42

pityu scrie:Daca vreti o parere sincera, cred ca ar fi mult mai bine daca toate apele (curgatoare sau nu) de pe raza unei localitati (fie urbane sau rurale) ar fi date definitiv in proprietatea administratiilor locale (primarii). Atunci primariile (eventual in parteneriat cu asociatiile de pescari din zona) ar putea fiecare sa arate cat sunt de gospodari si cred cu tarie ca aceste ape publice ar arata macar cu ceva mai bine decat asa ... apele tuturor si ale nimanui!
Nu trebuie sa va suparati pentru aceasta afirmatie, e doar o parere personala!
ehhh,
uite ca incet, incet, (al draqului de incet, dupa parerea mea :D ) ,incepi sa si gandesti pityule.
o administrare de genul asta, ar fi mult mai benefica decat una pe care a propuso si incearca sa o implemeteze 'seful" tau de la ...... ce era aia?? cum ii spunea?? - ah, da, o organizatie cu numele pompos de federatie!!! :evil:

sa fim seriosi, pityule, crezi ca "sefului" tau si celuilat snapan o sa le convina treaba asta??
de ce nu a-ti sustinut voi inainte acest lucru?? cand s-a propus acest lucru in urma cu 2 ani, ce a-ti pazit??
ahh, am uitat, erati ocupati "sa ne dati noua la creier" si sa ne astupati gura

@ Tavi,

ia sa il intrebi tu pe Miky de treaba asta.
sau mai bine cauta in postarile lui de acum 2 ani si o sa constati ca exact de acest lucru vorbea si el, dar........ cine draqu sa auda pe atuncea??

smecheria cu primarii, chiar e buna, fiindca un primar s-ar putea sa constate ca are al draqului de multi pescari in oras si voturile lor atarna destul de greu

pityu
veteran
veteran

cine ne omoara apele

Mesaj de pityu » 24 Noi 2009, 07:42

Pentru ca (intamplator si temporar) lucrez si eu la primarie, stiu bine ce poate sa faca o administratie locala sau mai bine zis ce capacitate zace in ea. Exista un sector de "Lucrari Edilitar-Gospodaresti" unde sunt angajati multi oameni, care ... abia asteapta sa li se dea de lucru :lol: Exista apoi un mare numar de oameni, care nu sunt angajati, dar care primesc un asa numit "Venit minim garantat" pentru care trebuie sa depuna totusi un numar de zile de munca/luna in folosul comunitatii. Mai exista un birou de "Protectie a Mediului", un altul de "Implementare Proiecte Comunitare" si peste toate o sectie de "Politie Comunitara" care (intre noi fie vorba) cam freaca menta degeaba desi ar putea foarte bine sa pazeasca apele domeniului public de pe raza localitatii, atat de braconieri cat si de poluatori (civili sau industriali).
Toate aceste resurse exista in cadrul fiecarei primarii. Ar mai trebui doar capacitate (puse la lucru) si organizate putin. Niscaiva parteneriate cu ONG-uri locale, care ar putea sa nu stea si ele degeaba (vezi asociatiile de pescari, dar si altele), care ar putea da o mana de ajutor in toata treaba asta. Sa vezi atunci ecologizari, curatenie, amenzi, supraveghere, disciplina si bineanteles ... civilizatie. Ca asta de pe urma nu cade din copaci, ci e rodul unei munci colective, educative si eficiente. Oare cand vom ajunge si noi la un nivel ... cat de cat?
Ah! Sa nu uit! In toata discutia asta chestiile cu federatia si impunsaturile de rigoare chiar nu isi au rostul. Daca vreti, putem discuta si despre aia intr-un alt topic, la modul foarte deschis!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 24 Noi 2009, 22:55

pityu scrie:....
Ah! Sa nu uit! In toata discutia asta chestiile cu federatia si impunsaturile de rigoare chiar nu isi au rostul. ....!
ehhh,
cum sa nu isi aiba rostul pityule, au rost, au rostul lor si stii bine asta.
poate intr-un final apoteotic, recunosti greselile de afiliere si sustinere oarba.
oricum, din ultimele postari, esti pe drumul cel bun, tineo tot asa
:wink: :D

Scrie răspuns