cine ne omoara apele naturale
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
cine ne omoara apele
Adiwolf a zis [quote]...poate intr-un final apoteotic, recunosti greselile de afiliere si sustinere oarba.
oricum, din ultimele postari, esti pe drumul cel bun, tineo tot asa
Wink Very Happy[/quote]
Adi, eu sustin ideea de organizare. Un pescuit organizat, intotdeauna e superior unui pescuit haotic. Se savarsesc atat de multe ilegalitati in tara asta in toate domeniile, incat daca am lasa si pescuitul neorganizat, necontrolat, la bunul plac al fiecaruia, unde am ajunge?
In toate tarile civilizate exista asociatii de pescari organizati apoi in federatii, care isi aduc aportul si sprijina organele abilitate ale statului dupa propriile posibilitati si in conformitate cu prevederile legilor in vigoare.
Poate nu stii ca noi initial am fost membrii fondatori ai unei alte federatii, care pana la urma nu a mai functionat din lipsa de ... "aderenti".
Am simtit si simt nevoia aderarii la o federatie adevarata de pescari, pentru ca mai multe asociatii la un loc (bine organizate) am putea sa facem mai mult pentru imbunatatirea conditiilor de pescuit sportiv. Deocamdata nu am gasit alta federatie, decat ceea in care suntem. In momentul in care vor aparea si alte variante, le vom studia cu atentie si vom alega pe ceea mai potrivita pentru masa de pescari sportivi.
Stiu ca multi sunteti impotriva actualului presedinte al federatiei, dar stiti bine ca aceste functii sunt vremelnice. Oricand poti fi schimbat daca nu esti bun, dar din afara federatiei nu poti face treaba asta, pe cand din interior ai tot dreptul. Asta e diferenta.
oricum, din ultimele postari, esti pe drumul cel bun, tineo tot asa
Wink Very Happy[/quote]
Adi, eu sustin ideea de organizare. Un pescuit organizat, intotdeauna e superior unui pescuit haotic. Se savarsesc atat de multe ilegalitati in tara asta in toate domeniile, incat daca am lasa si pescuitul neorganizat, necontrolat, la bunul plac al fiecaruia, unde am ajunge?
In toate tarile civilizate exista asociatii de pescari organizati apoi in federatii, care isi aduc aportul si sprijina organele abilitate ale statului dupa propriile posibilitati si in conformitate cu prevederile legilor in vigoare.
Poate nu stii ca noi initial am fost membrii fondatori ai unei alte federatii, care pana la urma nu a mai functionat din lipsa de ... "aderenti".
Am simtit si simt nevoia aderarii la o federatie adevarata de pescari, pentru ca mai multe asociatii la un loc (bine organizate) am putea sa facem mai mult pentru imbunatatirea conditiilor de pescuit sportiv. Deocamdata nu am gasit alta federatie, decat ceea in care suntem. In momentul in care vor aparea si alte variante, le vom studia cu atentie si vom alega pe ceea mai potrivita pentru masa de pescari sportivi.
Stiu ca multi sunteti impotriva actualului presedinte al federatiei, dar stiti bine ca aceste functii sunt vremelnice. Oricand poti fi schimbat daca nu esti bun, dar din afara federatiei nu poti face treaba asta, pe cand din interior ai tot dreptul. Asta e diferenta.
Re: cine ne omoara apele
din cum am vazut eu lucrurile pe acolo, nu e deloc vremelnic. cum nici seful celeilalte federatii nu e vremelnic. cum nici seful federatiei care reuneste toate Ajvps-urile nu e vremelnic. Asa si-au asternut si asa dorm. Nu poti sa-i schimbi. Daca inca mai crezi ca poti, n-ai decat sa incerci.pityu scrie: Stiu ca multi sunteti impotriva actualului presedinte al federatiei, dar stiti bine ca aceste functii sunt vremelnice. Oricand poti fi schimbat daca nu esti bun, dar din afara federatiei nu poti face treaba asta, pe cand din interior ai tot dreptul. Asta e diferenta.
deocamdata, din cate vad, asociatia ta a facut mult mai mult decat federatia respectiva. nu pot decat sa va laud pentru asta. cat v-a ajutat prima federatie, cat v-a ajutat a doua, numai tu stii. am si eu oarecare idee, dar nu vreau sa spun mai mult. oricum, dati-i inainte cu ce planuri aveti si nu asteptati ca federatia sa va rezolve problemele.
si fiindca tot ai adus vorba de alte tari, dat fiind ca am umblat putin si am discutat cu multi pescari de afara, pot sa iti spun ca in multe alte tari dezvoltate intalnesti asociatii care administreaza ape si care nu-s bagate in nici o federatie. si la ei se manifesta o lehamite fata de marea federatie nationala. sunt si locuri in care exista oarecare colaborare intre federatii si organismele de stat. deci, gasesti de toate, si bune si rele, gasesti si o multime de modele, nu e nevoie sa reinventam roata!
cine ne omoara apele
Ai dreptate Mihai ca se poate si fara federatie. Problema e doar atunci cand autoritatea nationala in problemele pescuitului (in cazul nostru ANPA), care vrea sa propuna un proiect de ORDIN MINISTERIAL (cum este cazul acuma cu legislatia secundara in pescuit), pe noi asociatiile nu ne poate consulta ca suntem (sau putem fi la un moment dat) cu miile si atunci trebuie sa existe un for reprezentativ (de dialog social) cu care sa se consulte. Uite, nu mai departe, in Ungaria sunt federatii regionale (cum ar fi la noi judetene) si o federatie nationala (M.O.H.O.SZ.) si ai vazut ce bine organizati sunt. Trebuie sa existe un sistem organizatoric cat de cat. Faptul ca acolo la varf noi avem oameni de ... cacao, nu inseamna ca din cauza lor nu mai trebuie sa ne organizam. Dimpotriva! Ar trebui sa se implice tot mai multi oameni de bine (cu intentii bune) ca tine, ca Adiwolf, Miky sau mai stiu eu care. Asta incercam eu de vreo doi-trei ani sa le explic, ca stand deoparte si criticand doar, nu vor rezolva mare lucru. Ca sa si realizezi ceva e nevoie de putin sacrificiu, de implicare directa. De aceea ziceam ca la conditiile actuale din tara noastra nu putem aplica doleantele lor de neobligativitate a asocierii. Dimpotriva! Ar trebui sa se infiinteze cat mai multe asociatii private (3000 daca se poate!), care ulterior sa se organizeze in federatii zonale apoi una mare, nationala si abia dupa ce avem o organizatie puternica a pescarilor, de care statul sa tina cont in toate problemele legate de pescuitul sportiv, abia dupa ce avem un cuvant de spus in fata conducerii acestei tari, vom putea cu adevarat sa nuantam mai departe cu neobligativitatea asocierii, etc, etc.
Pe vremea cand ne certam pe forum cu prietenii mai sus amintiti, din expunerile lor reiesea chiar interzicerea asocierii pescarilor. Toti pescarii sa fie pe cont propriu, fara nici o organizatie, or acolo poti ajunge numai dupa ce atingi un grad inalt de civilizatie, cand toti pescarii vor fi constienti si constiinciosi privind respecatrea legislatiei in vigoare. Chiar si atunci vor mai fi doritori sa se asocieze cu diferite obiective in statut.
Despre problemele astea se poate povesti mult si bine. Important la noi este faptul ca trebuie sa fim constienti ca nu vom putea obtine niciodata rezultate mai bune in pescuit (ca si in alte domenii) de cat ne permite gradul de civilizatie in care traieste societatea. De aceea (zic eu), politica pasilor marunti (luata de la nemti - "langsam aber sicher") ar trebui sa ne calauzeasca in tot ceea ce facem. Fushereala (sa faci totul repede, de pe o zi pe alta, daca se poate), nici o data nu a dus la un rezultat bun!
Pe vremea cand ne certam pe forum cu prietenii mai sus amintiti, din expunerile lor reiesea chiar interzicerea asocierii pescarilor. Toti pescarii sa fie pe cont propriu, fara nici o organizatie, or acolo poti ajunge numai dupa ce atingi un grad inalt de civilizatie, cand toti pescarii vor fi constienti si constiinciosi privind respecatrea legislatiei in vigoare. Chiar si atunci vor mai fi doritori sa se asocieze cu diferite obiective in statut.
Despre problemele astea se poate povesti mult si bine. Important la noi este faptul ca trebuie sa fim constienti ca nu vom putea obtine niciodata rezultate mai bune in pescuit (ca si in alte domenii) de cat ne permite gradul de civilizatie in care traieste societatea. De aceea (zic eu), politica pasilor marunti (luata de la nemti - "langsam aber sicher") ar trebui sa ne calauzeasca in tot ceea ce facem. Fushereala (sa faci totul repede, de pe o zi pe alta, daca se poate), nici o data nu a dus la un rezultat bun!
I-mi dau lacrimile cand vad ca datorita varstei nu o sa apuc viitorul stralucit pe care unii il pregatesc si probabil il vor lasa urmasilor sa-l continuie prin testament. Apostofari aduse semenilor dupa vizite fructuase in tari cu grad mare de civilizatie in care se doarme inveliti in cartoane pe sub poduri uitand ca ei insusi sant in aceiasi oala cu cei apostrofati, faptul ca unii se cred ceva ,,mai'' decat altii dovedesc cat de civilizati sant, insa sant cu pretentii de a da lectii dar nu fac decat sa ne fie lehamite de a avea asemenea ,,mentori''!
pityu,
iarasi vrei sa incepem??
este cat se poate de clar ca nu vorbim aceeasi limba,
paradoxal se pare ca vrem acelasi lucru, dar prin metode si cu idei diferite, chiar antagonice
deci, unde vrei sa ajungem?? ca la consens nu avem cum.
ahhh, ba da,tocmai ai recunoscut public ca

iarasi vrei sa incepem??
este cat se poate de clar ca nu vorbim aceeasi limba,
paradoxal se pare ca vrem acelasi lucru, dar prin metode si cu idei diferite, chiar antagonice
deci, unde vrei sa ajungem?? ca la consens nu avem cum.
ahhh, ba da,tocmai ai recunoscut public ca
pai exact asta iti tot spunem si noi de cativa ani, dar tu nu si nu, BATMAN, BATMAN,acolo la varf noi avem oameni de ... cacao,

[quote="pityu"]Ai dreptate Mihai ca se poate si fara federatie. Problema e doar atunci cand autoritatea nationala in problemele pescuitului (in cazul nostru ANPA), care vrea sa propuna un proiect de ORDIN MINISTERIAL (cum este cazul acuma cu legislatia secundara in pescuit), pe noi asociatiile nu ne poate consulta ca suntem (sau putem fi la un moment dat) cu miile si atunci trebuie sa existe un for reprezentativ (de dialog social) cu care sa se consulte. quote]
Haida de , mai Pityulr, daca-l crezi pe guru ala a vostru de la federatie cand va zice chestia asta esti naiv de tot. cum de ne consulta pe noi, care nu suntem in nici o federatie si nu suntem reprezentati de nici un maret purtator de cravata si limba maro? nu vezi ca nu se potriveste? daca ati avea putin mai multa ambitie ati vedea ca nu e chiar asa greu si nu sta nimeni de-a curmezisul!
Haida de , mai Pityulr, daca-l crezi pe guru ala a vostru de la federatie cand va zice chestia asta esti naiv de tot. cum de ne consulta pe noi, care nu suntem in nici o federatie si nu suntem reprezentati de nici un maret purtator de cravata si limba maro? nu vezi ca nu se potriveste? daca ati avea putin mai multa ambitie ati vedea ca nu e chiar asa greu si nu sta nimeni de-a curmezisul!
ba sa stii ca se poate! sistemul e f simplu si functional!pityu scrie: De aceea ziceam ca la conditiile actuale din tara noastra nu putem aplica doleantele lor de neobligativitate a asocierii.
Cine ne omoara apele
Mihai a scris [quote]ba sa stii ca se poate! sistemul e f simplu si functional![/quote]
Daca zici ca e asa, eu ma bucur sincer. Dati-i inainte!
Daca zici ca e asa, eu ma bucur sincer. Dati-i inainte!
Cine ne omoara apele
Adiwolf a zis[quote]Citat:
acolo la varf noi avem oameni de ... cacao,
pai exact asta iti tot spunem si noi de cativa ani, dar tu nu si nu, BATMAN, BATMAN, Twisted Evil Laughing
Nu ma refeream la varful federatiei ci la conducerea tarii ... desi poate fi valabil si la nivel de federatie![/quote]
acolo la varf noi avem oameni de ... cacao,
pai exact asta iti tot spunem si noi de cativa ani, dar tu nu si nu, BATMAN, BATMAN, Twisted Evil Laughing
Nu ma refeream la varful federatiei ci la conducerea tarii ... desi poate fi valabil si la nivel de federatie![/quote]
Re: Cine ne omoara apele
cum sa-i dam inainte cand seful vostru deschide usa cu piciorul la minister ca sa obtina legiferarea obligativitatii asocierii, singura modalitate de a avea membri in asociatie si in federatie?? mai demult era pe fata: ii lua cu arcanul! acu, e pe la spate!pityu scrie:Mihai a scrisDaca zici ca e asa, eu ma bucur sincer. Dati-i inainte!ba sa stii ca se poate! sistemul e f simplu si functional!