cine ne omoara apele naturale

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 22 Oct 2009, 11:12

MihaiV scrie:Deja exista prin tara atat automate pt primit sticle goale, cat si firme interesate de colectarea lor. In Cluj exista pubele speciale pentru PET-uri, deci exista o firma care le preia si le prelucreaza. Tot ce lipseste, veriga lipsa, e o hotarare de guvern.
Care guvern!?...

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 22 Oct 2009, 11:21

Este o vorba: "rau cu rau , dar mai rau fara rau". Nu zic ca e bine ce s-a vazut pe acumulare. Dar e bine pentru ca mama natura macar le-a adunat pe toate (gunoaiele) la un loc ,usurand munca celor care le colecteaza. O parte din vina o are constiinta unora dintre noi care lasa mormane intregi pe acolo pe unde trec, iar un alt procent ii revine si celor care ar trebui sa amplaseze platforme speciale in locurile turistice. De exemplu in vara aceasta , am mers pe Belis inspre Poiana Horii si am intalnit mormane pe malul bratului, insa nu am vazut nici o platforma amenajata de depozitare si ridicare a gunoaielor. Cei de la mediu arunca vina pe cei de la turism , iar acestea din urma arunca mata moarta in curtea mediului. Pana aceasta mata moarta sare dintro curte in alta, se intampla ceea ce se vede.

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 22 Oct 2009, 13:52

va spun eu ca solutia la chestii din astea este fortarea diverselor "maini" !!!
Ne strangem 20-30 de "bolnavi" de pescuit , investim in cateva zeci de saci de gunoi, alegem o locatie "infestata" de PET-uri, chemam si 1-2 televiziuni(printre noi trebuie sa fie cineva care are cunostinte, prieteni, rude , etc, care lucreaza intr-o televiziune) , mergem acolo, strangem gunoiul in saci, ii punem in masini, si, filmat tot timpul, mergem si-l depunem in curte la lacul Morii, la Agentia de mediu. Daca-l ducem la groapa de gunoi nu are nici impact si ne si costa o gramada. TV -ul ne trebuie, ptr ca Agentia de mediu ar fii in stare sa ne amendeze pe noi...Daca facem de 4-5 ori asa , s-ar putea ca lucrurile sa se miste !!!
Fir intins !

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 22 Oct 2009, 15:28

si in timisoara exista aceste pubele speciale pentru materialele reciclabile dar spre surprinderea mea cand vin sa le adune le colecteaza cu restul gunoaielor si nu in masini speciale.am vazut asta cu ochii mei in mai multe randuri.in statele mai dezvoltate se folosesc sticle recilabile de sticla si nu atatea peturi.acolo se duce omu si cumpara o naveta o data si gata.am auzit zvonuri ca asa o sa fie si pe la noi dar inca nu am vazut nici o schimbare
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 22 Oct 2009, 18:55

In Rm.Valcea sunt instalate cam prin toate cartierele acele pubele care selecteaza gunoiul, numai ca surprinzator firma de salubrizare ( Urbanul) ridica aceste pubele cu o masinarie speciala ,dar in masina sunt descarcate la gramada, sticla,peturile, hartia, etc.
ce rost mai are aceasta sortare daca ei baga totul la gramada??ah, uitasem suntem un oras european si da bine la imagine sa aratam ca avem :evil:
imi fac cumparaturile in general de la supermarketul Interex fiindca imi este in drum si imi este mult mai facil,insa la fel se intampla in toate magazinele din orasul meu si anume, nici un magazin de acest gen nu comercializeaza pungi de hartie.
toate,dar absolut toate (inclusiv Car4) iti baga pe gat acele pungi de plastic care cica acuma ar fi biodegradabile (aiurea)
oare de ce nu se poate institui o lege in care comerciantii sa fie obligati sa vanda acele banale pungi de hartie??
oare de ce nu sunt incurajati producatorii de sucuri sau orice alte lichide care isi ambaleaza produsele in tetrapakuri???
ah,uitasem iarasi, este vorba de aceleasi interese care ne guverneaza viata si care in curand o sa ne sufoce daca nu luam atitudine.

am vazut ca se incearca instituirea legii picnikului, o tampenie din punctul meu de vedere, o alta kakanarie a unei ong care s-a gasit sa mai pape niste fonduri si astfel sa isi justifice activitatea
de ce draqului nu isi indreapta eforturile catre lucrurile simple si imediat realizabile??

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 22 Oct 2009, 19:38

nu fac reclama dar kaufland are acele pungi de hartie si in plus sunt foarte ieftine.am luat o gramada de la ei deoarece nu imi fac in mod obisnuit cumparaturile acolo si sa am rezerve
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 22 Oct 2009, 20:12

nu discutam aici de magazine, cine,ce,cum ( cu toate ca la mine in oras,nici unul nu comercializeza pungi de hartie sau sa aiba o initiativa in acest sens,chiar am specificat in postul meu ca TOATE magazinele si aici includ si kauflandul - e drept ca nu am mai intrat in el de 1 luna)

incercam sa aduc in discutie ideea in sine si faptul ca nimeni nu face nimic in acest sens sau se face mult prea putin, eforturile si banii canalizanduse catre directii si idei utopice sau cel putin gresite sau gresit abordate

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 22 Oct 2009, 20:40

Eu vad altfel problema: daca s-ar pune valoare pe peturi asa vreo 0,50 ron/pet si sa fie colectate intr-un an cel mult doi dispar precum fierul vechi. :roll:
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

ady98
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ady98 » 25 Oct 2009, 22:27

intr-un stat din Australia parca s-a votat interizicerea peturilor

ady98
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ady98 » 25 Oct 2009, 22:29

intr-un stat din Australia parca s-a votat interizicerea peturilor

Scrie răspuns