Cati rapitori pastrati pe partida de pescuit ?
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Cati rapitori pastrati pe partida de pescuit ?
Continui aici conversatia care incepuse la "partidele noastre".
Cati pesti pastrati si de ce ? Cat ar fi rezonabil sa pastrati ?
Sa lasam braconajul si poluarea la o parte.
Mie stiuca mi se pare un peste foarte fragil pe care pescarii cu lanseta il pot extermina fara probleme. Voi ce credeti ?
Tudor
Cati pesti pastrati si de ce ? Cat ar fi rezonabil sa pastrati ?
Sa lasam braconajul si poluarea la o parte.
Mie stiuca mi se pare un peste foarte fragil pe care pescarii cu lanseta il pot extermina fara probleme. Voi ce credeti ?
Tudor
Eu merg in Delta cam o data pe luna cu incepere din 1985 si stau cam trei zile si jumatate cu lanseta in balta.Nu retin decat ce se incadreaza in legalitate.Am facut o rememorare a partidelor de anul asta si concluzia este ca m-am intors acasa cu maximum 12 kg de stiuca.Au fost partide cand nu m-am intors cu nimic.Poate sunt mai putin dibaci ca pescar si nu reusesc sa "extermin"stiucanele
Dupa parerea mea nu poti sa starpesti populatia de stiuci dand la lanseta si pastrand ce se incadreaza in lege.
Poti s-o faci cand bagi generatorul in apa;ce nu prinzi se sterilizeaza.Poti s-o faci cand blochezi un canal cu doua setci si faci bataie la capete,golindu-l si pastrand pana si bricegele.
Poti s-o faci cand zbarnai apa cu motoare de 40-160cp mergand cu viteza pe canale si desprinzand pana si icrele depuse pe crengile submerse.

Dupa parerea mea nu poti sa starpesti populatia de stiuci dand la lanseta si pastrand ce se incadreaza in lege.
Poti s-o faci cand bagi generatorul in apa;ce nu prinzi se sterilizeaza.Poti s-o faci cand blochezi un canal cu doua setci si faci bataie la capete,golindu-l si pastrand pana si bricegele.
Poti s-o faci cand zbarnai apa cu motoare de 40-160cp mergand cu viteza pe canale si desprinzand pana si icrele depuse pe crengile submerse.
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!
Am uitat sa spun ceva.Capturile mari sunt rare la lanseta din varii motive:caracalina nu ataca orice vobler ce-i trece prin fatza;daca da, de cele mai multe ori reuseste sa scape fie rupand echipamentul fie obligandu-te pe tine sa-l rupi(se baga in cotloane si n-o mai scoti nici cu lantzul),etc.
Sunt putini pescari care se pot lauda ca au prins la ficare partida stiuca de peste 5kg si mai ales multe.Chiar daca sunt, daca-s corecti, tot inseamna doar o stiuca pe zi.
Concluzia ar fi ca marile "depozite de icre"ar trebui sa ramana in apa,daca n-ar exista ceilalti "factori"de care nu vorbim in acest topic.
P.S.
Daca am fi vorbit, va ziceam despre disparitia racilor,unul dintre cele mai bune indicatoare de poluare,din apele din Delta
Sunt putini pescari care se pot lauda ca au prins la ficare partida stiuca de peste 5kg si mai ales multe.Chiar daca sunt, daca-s corecti, tot inseamna doar o stiuca pe zi.
Concluzia ar fi ca marile "depozite de icre"ar trebui sa ramana in apa,daca n-ar exista ceilalti "factori"de care nu vorbim in acest topic.
P.S.
Daca am fi vorbit, va ziceam despre disparitia racilor,unul dintre cele mai bune indicatoare de poluare,din apele din Delta

Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!
In delta stiu ca are conditii optime de reproducere. Probabil ca in balta aia la fel. Dar pe Olt, pe arges sau Siret se mai prinde ?
Anul trecut in octombrie, o zi exceptionala, au fost trei prieteni din asociatia mea pe o mica balta privata sa pescuiasca stiuca la musca. Stiuca era ca nebuna in acea zi. Au prins 65 de stiuci si mici si mai mari.
In decembrie proprietarul a secat balta si au fost si prietenii sa-l ajute. Au numarat 72 de stiuci in toatal. Pe acea balta nu fusese nimeni la pescuit intre octombrie si decembrie.
Deci nu se poate extermina stiuca cu undita ?
Anul trecut in octombrie, o zi exceptionala, au fost trei prieteni din asociatia mea pe o mica balta privata sa pescuiasca stiuca la musca. Stiuca era ca nebuna in acea zi. Au prins 65 de stiuci si mici si mai mari.
In decembrie proprietarul a secat balta si au fost si prietenii sa-l ajute. Au numarat 72 de stiuci in toatal. Pe acea balta nu fusese nimeni la pescuit intre octombrie si decembrie.
Deci nu se poate extermina stiuca cu undita ?
dupa parerea mea nu oricat ai retine nai cum sa o seci cu lanseta tot o sa ramana ceva. Marea problema nu e lanseta alte metode sunt distructive: plasa, curentu, pripoanele cu cate 50 de carlige insirate ca si cum ai pescui dupa rechin in ocean
.Asta e marea problema.Plus ca un pescar cu bun simt mai stie cand sa zica "gata am luat destul"

- Bogdan_Alex
- veteran
daca am inteles eu bine, vrea sa spuna ca pescarul cu lanseta poate fi la fel de periculos ca cel cu plasa sau cu bateria....nimic mai fals.meas scrie:![]()
![]()
![]()
![]()
Se poate extermina orice,chiar si omul, daca omori toate femeile din opt in opt luni
De fapt ce vrei sa spui?
daca dai intr-o cada de 2 pe 2 datele problemei sunt deja altele fata de un rau ca arges sau siret dupa parerea mea. oare a prins cineva 65 de stiuci VREODATA cu lanseta pe siret sau arges....ma indoiesc. Avem alti pesti care stau mult mai rau decat stiuca, daca imi aduc eu aminte bine acum vr-o 2-3 ani a fost liber la stiuca tot anul in Delta....sory daca gresesc....
Corect Tudor. Asta ma pregateam sa zic si eu. Pe balti mici si rauri poti face prapad cu lanseta in zile exceptionale. Si nu numai la stiuca. Am avut parte de asemenea zile la pastrav pe paraie de munte. Am prins cu un prieten vreo 20 de pastravi in doua ore de pescuit, batand o zona de cateva sute de metri de rau. Daca-i retineam banuiesc ca pe portiunea aia cel putin nu prea mai ramanea peste. Dar era legal, nu?
De Sacalaia ati auzit? Acolo localnici au ras tot cu undite, nu cu plase. Si nu-i chiar o baltutza.
In Delta mai greu sa extermini stiuca cu undita ca e un ecosistem mare dar tot suna ciudat sa cari zeci de kile de peste. In plus, mi se pare total ineficient.
Daca vreau sa mananc peste, prefer sa-l mananc proaspat.Daca-l prind eu bine, daca nu, de la supermarket. Ce sens are sa car peste congelat de la cateva sute de kilometri?
De Sacalaia ati auzit? Acolo localnici au ras tot cu undite, nu cu plase. Si nu-i chiar o baltutza.
In Delta mai greu sa extermini stiuca cu undita ca e un ecosistem mare dar tot suna ciudat sa cari zeci de kile de peste. In plus, mi se pare total ineficient.
Daca vreau sa mananc peste, prefer sa-l mananc proaspat.Daca-l prind eu bine, daca nu, de la supermarket. Ce sens are sa car peste congelat de la cateva sute de kilometri?
- johnnybravo
- Moderator
se da peste gratis pe undeva? credeti ca toti isi permit sa manance peste? cunosc destui care isi mai scot din cheltuielile uzuale prin comercializarea pestelui prins de ei intr-un mod sportiv ca metoda nu neaparat din punct de vedere al dimensiunii/cantitatii totale oprite.
pana acum n-am reusit sa prind mai mult de 3-4kg/partida dar daca ar fi mai mult nu cred ca m-as opri iar cu surplusul as face o bucurie la un pensionar
referitor la dimensiuni, mai degraba as pune regula de dimensiune maxima ce se poate opri decat minima avand toata lumea de castigat: pescarul pt drill+poza, fauna piscicola prin faptul ca vor exista mai multi reproducatori mari.
pestele nu se extermina pescuind cu batul mai ales pe ape mari, asta e parerea mea.
pana acum n-am reusit sa prind mai mult de 3-4kg/partida dar daca ar fi mai mult nu cred ca m-as opri iar cu surplusul as face o bucurie la un pensionar

referitor la dimensiuni, mai degraba as pune regula de dimensiune maxima ce se poate opri decat minima avand toata lumea de castigat: pescarul pt drill+poza, fauna piscicola prin faptul ca vor exista mai multi reproducatori mari.
pestele nu se extermina pescuind cu batul mai ales pe ape mari, asta e parerea mea.