Cati rapitori pastrati pe partida de pescuit ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 02 Sep 2007, 20:52

Asta este...
Unde sunt limite in a iti pune capul la contributie... nu mai reusesti sa te gandesti ca un pestisor de 10 cm il poti prinde la anul viitor de 10 ori mai mare... Si sa mai si spui ca ii dai la pisica.... Halal educatie...
In fond si la urma urmei fiecare are limitele lui in gandire, in mentalitate... Mai grav este ca nu se aplica numai in pescuit... :wink:
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 02 Sep 2007, 20:56

Ovidiule...
Fugi tata in astea 3 saptamani la peste, acum cat mai poti... :lol:
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 02 Sep 2007, 21:49

Si eu care voiam sa-ti urez "Casa de Piatra" :shock: :shock: :shock: :shock:
Mai bine-ti urez fir intins :lol: :lol: :lol: :lol: da' poate o convingi si pe sotie sa vina cu tine la pescuit :wink: ce zici :?: :?: :lol: :lol:
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 02 Sep 2007, 21:50

adrignat scrie:intr-un ecosistem inchis orice captura retinuta conteaza...........cu cat e mai mic ecosistemul,cu atat conteaza mai mult!....
Mi-e teama ca ai mare dreptate.

Azi am fost putin la peste, mai exact stiuca, la Fughiu, destul de aproape de Oradea. N-am prins decat 2 marle sub kil. I-am facut poza numai uneia, sa ma justific nevestei ca am fost la peste :P . Cealalta nu a meritat nici macar efortul de a mai scoate telefonul inainte de a-i da drumul.
Am ramas insa cu o amaraciune si un dezgust care nu cred ca-mi va trece curand. Fiind duminica, locul era plin de bipezi cu undite. Fiecare cu 5-6 lansete cu pestisor. Cum stateam in barca in mijlocul lacului perspectiva era halucinanta. Mai suna un clopotel, vedeai pitecantropii cum se agita : "hai domnu' ca-i stiuca!" Si vedeai cum se bucura "norocosul" cu o marla in mincioc. Si-i vedeam pe ceilalti, fete lungi de invidie: "uite ma, ca asta iar a prins!" Pana mi-am uscat barca am asistat cu jale la momentele de incheiere a zilei, cand hominizii se strangeu sa plece spre casa. Trageau din apa juvelnice dupa juvelnice cu pestisori. Stiuci la 3-400g, bibani cat palma si babusti de-un deget. Crancen. M-am gandit compatimitor, pe moment, ce mare e foamea in frumoasa Patrie. Dupa care am inceput sa observ stupefiat ca de fapt n-are absolut nici o legatura cu foamea: intre masinile care plecau ducandu-si glorios trofeele abia daca am zarit o Dacie. In rest numai "incaltati". Ma umple groaza. Oameni cu bani de-un Jeep stau pe garla o zi intreaga sa duca acasa un briceag de stiuculita! Ei zic ca se relaxeaza, dar nici unuia nu-i trece nici macar prin cap ca ar putea elibera puietul de peste. Cand Dumnezeu se va civiliza populatia romana (ca natie, popor, nu pot sa-i zic)? :cry:
Dar sa revin putin. Crisul Repede, in amonte de Oradea aproape ca e desfiintat. De la cele doua baraje de la Lugas (Tileagd) practic pana la intrarea in oras este tot un canal si-un baraj. Fughiu era pe vremuri un complex de balti pe malul drept al Crisului. De curand a devenit un nou lac de acumulare, prin devierea cursului raului si indiguirea si inundarea baltilor vechi. Cursul vechi al Crisului a fost aproape "omorat", nemaiprimind apa la un debit normal. Cred ca nimeni nu si-a pus problema din punct de vedere ecologic. Oare ce repercursiuni va avea fracturarea in atat de multe locuri a migratiei pestilor?
Si, apropos de ecosisteme inchise, sunt curios in cat timp va fi exterminata stiuca pescuita in modul asta barbar pe noul lac de acumulare Fughiu.

Leba
veteran
veteran

Re: Cati rapitori pastrati pe partida de pescuit ?

Mesaj de Leba » 03 Sep 2007, 07:05

tudor scrie:Continui aici conversatia care incepuse la "partidele noastre".
Cati pesti pastrati si de ce ? Cat ar fi rezonabil sa pastrati ?
Sa lasam braconajul si poluarea la o parte.
Mie stiuca mi se pare un peste foarte fragil pe care pescarii cu lanseta il pot extermina fara probleme. Voi ce credeti ?

Tudor
Ca tot ai pomenit de stiuci, Tudor...pot sa spun ca pe Prut s-a declansat pogromul la aceasta specie.
Pot sa zic ca "bantui" o zona cam de 40-50 km pe malul apei, alternativ, dupa inspiratie. In urma celor vazute/auzite de ei pe la altii, de dimineata devreme, fie in wknd fie in cursul saptamanii poti observa cu placere "spinnangii" cum vaneaza stiucile. E o specie noua de pescari. Pripoanele zac in poiata uitate. Exista varianta spinning. Mici sau mari (de cele mai multe ori mici) stiucile toate ajung la tigaie. Am inceput sa distorsionez informatiile cu buna intentie. Nu mai zic nimic nimanui.
Consider ca se ia mult prea mult peste acasa de catre "pescari", mai ales de pe un rau care are din ce in ce mai putin peste.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

gene3004
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gene3004 » 03 Sep 2007, 09:53

cumva fac parte din generatia noua de "spinangii". rar prind mai mult de un peste la o partida... si rar e peste kg. abia atunci il iau acasa( tre sa mai justific cumva la nevasta plecarile astea :lol: ). per total ar iesi un peste la 3-4 partide?!

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 03 Sep 2007, 10:44

gene3004 scrie:cumva fac parte din generatia noua de "spinangii". rar prind mai mult de un peste la o partida... si rar e peste kg. abia atunci il iau acasa( tre sa mai justific cumva la nevasta plecarile astea :lol: ). per total ar iesi un peste la 3-4 partide?!

evident ca nu faci parte dintre astia. Chestia cu nevasta e prezenta si la mine dar am subliniat clar aspectul legal si moral ca sa nu fie discutii.
Ma refer evident la oamenii de pe malul Prutului pe care nu cred sa-i poata educa vreodata cineva. Nu, nu sunt toti asa, doar majoritatea.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Paul Adrian
veteran
veteran

Mesaj de Paul Adrian » 03 Sep 2007, 10:45

nu cred ca este vorba de generatie noua sau veche :wink: ci mai degraba de generatia responsabila.la inceput preferam cantitatea acum prefer calitatea, in sensul de exemplare cit mai mari, dril spectaculos, poze sau pareri de rau.de principiu fara peste adus acasa, mai scapa citeodata un salau, o stiuca dar rar. apropos saptamana trecuta, un prieten pe o balta privata a luat un salau trecut de 2 kg, spun eu, si dupa poze s-a intors in apa.lumea a sarit ca arsa ca suntem dusi cu pluta, ne-au rugat sa nu-i dam drumul, etc.. prefarem sa ne intilnim si la anul ...

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 03 Sep 2007, 11:01

Domnilor, spinningarii - un pericol ? Scule performante, peste curios, mai ales stiuca, metode simple de localizat... Si toate cu asa zisele nevinovate naluci. Care nu mai sunt asa de nevinovate...
Incotro???

Scrie răspuns