Cati rapitori pastrati pe partida de pescuit ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 28 Aug 2007, 22:45

Hmm... la mine e simplu: am interdictie in casa la orice care sub 1Kg (mi se trage de la o partida de oblete :lol: ), si cum ce prind eu is in proportie de 99.8% is sub greutatea impusa ... & R.

Aaa, singura specie la care n-am retineri e carasul (n-am pisici dar am vecini), da' oricum specia asta nu intra sub incidenta topicului si a forumului.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 29 Aug 2007, 07:13

Din aceste discutii , pe langa Legea pescuitului sportiv din Romania, scrisa,se contureaza deja legea nescrisa a PESCARULUI sportiv din Romania. Ea ar trebui sa fie o combinatie din parerile diferite exprimate si inca neexprimate aici. Discutia de aici se vrea , probabil, o lectie de responsabilitate, de conduita , de moralitate pescareasca.
Dar...daca am fi numai noi! Te duci la pescuit , te bucuri de prezenta rapitorului la nalucile tale, mai si prinzi si in momentul in care ii dai drumul fericit ca este vioi si dornic sa se intoarce in patria lui , simti ochiul vigilent al binoclului din mana braconierului care te urmareste sa vada daca nu cumva esti pe aproape de setcile lui, si ai sentimentul ca ranjetul perfid a celui ce te urmareste spune satisfacut: " Tu dai drumul ca'l prind eu". Si daca vrei peste proaspat cumpara de la magazin...Ca poate iti recuperezi si rotativa de prin gura pestelui din piata.
Nu este o pledoarie pentru "...prinde si ia tot.." Ci mai curand naduful pentru faptul ca permisul de pescuit iti "permite" sa fii pe aproape de cel ce te pandeste: braconierul.
Pe de alta parte , saptamana trecuta am vazut ca a "inebunit" stiuca. Vreo 250 de bucati luate in vazul meu . De pescari sportivi. Toate cu mult peste marimea legala. Si atunci, la anul, eu , eu prapaditul de spinningar, ce mai pescuiesc? Pentru ca astea sunt LUATE.
Vrem si sa luam si vrem si sa ramana. Cum e de facut? Ca de pescuit nu te mai poti lasa. Ca la unii nici nu mai trebuie lanseta. A crescut singura , in prelungirea manii.

mirceaef
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mirceaef » 30 Aug 2007, 11:33

eu nu retin niciodata rapitori, ce-i drept din motive independente de vointa mea ... nu prind :D ... sau in cazul asta se considera ca retin tot :shock:

pe de alta parte consider ca o asemenea intrebare e lipsita de relevanta in cazul nostru, problema principala nu este cat peste retine pescarul sportiv, ci cine-l prinde pe ultimul ...
Carping Club

leoionut
junior
junior

Re: Cati rapitori pastrati pe partida de pescuit ?

Mesaj de leoionut » 30 Aug 2007, 12:03

tudor scrie:Continui aici conversatia care incepuse la "partidele noastre".
Cati pesti pastrati si de ce ? Cat ar fi rezonabil sa pastrati ?
Sa lasam braconajul si poluarea la o parte.
Mie stiuca mi se pare un peste foarte fragil pe care pescarii cu lanseta il pot extermina fara probleme. Voi ce credeti ?

Tudor
Desi am intrat putin in polemica la "Partidele noastre", aici inclin sa-ti dau dreptate. Eu vorbesc strict despre Delta. Probabil ati auzit povestile de anul trecut cand se prindea stiuca si la lingura de bucatarie, cand la mal veneau barcile cu pescarii "sportivi" care aveau 50-60 Kg de stiuca, din care rar vedeai vre-o captura peste 1 Kg. Anul trecut am pescuit mai mult in zona lacurilor Isac, Chiril, Cuibul cu Lebede, Fortuna, etc., dar ce macel din partea pescarilor "sportivi" am vazut acolo nu pot descrie in cuvinte. Nu exagerez cu nimic cand zic 50-60 Kg de stiuca de pescar pt ca erau zile cand se prindea si 100 de marlite de persoana. Baltile erau pline de pescari. numai un calcul simplu daca facem cu minim 10 pescari(dar erau si 100 in weekend) rezulta 5-600 Kg inmultit cu numarul de zile din sezonul de pescuit rezulta o suma ingrijoratoare.
Mergeti acum pe unul din Lacurile enumerate de mine mai sus si vedeti ce prindeti. Va spun eu ca sa nu mai bateti drumul pana acolo: NIMIC!

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 30 Aug 2007, 16:49

intr-un ecosistem inchis orice captura retinuta conteaza...........cu cat e mai mic ecosistemul,cu atat conteaza mai mult!in delta,avem mare noroc....e un ecosistem(in cel mai rau caz temporar)deschis,si populatia se reface daca ii este ingaduit...dar intr-o balta "normala"acest lucru nu se intampla!mai ales cand e vorba de stiuca!atunci cand are "chef" mananca.....cam orice i se plimba sub nas!asa ca si cu lanseta si cu naluci se poate decima pana la disparitie o specie de rapitor....
pana la urma fiecare retine cat il face pe el fericit....toata lumea mai retine..macar din cand in cand!dar de aici pana la a veni acasa cu 50 kg de stiuca......asta mi se pare bataie de joc!ti se intampla sa pierzi zeci de oscilante,voblere,twistere si alte naluci,metri de fir,strune,timp(nu ca pescuitul ar fi o pierdere de timp :wink: )ca sa prinzi o amarata de marlita...dar atunci cand o prinzi,nu ai destula memorie la aparatul foto pentru cate poze ai vrea sa-i faci.....
oricum...in ritmul asta in 10 ani o sa procedam ca vanatorii....sa platim mii de euro pentru un trofeu de stiuca sau avat sau mai stiu io ce.....

Dornea Ionut
senior
senior

Re: Cati rapitori pastrati pe partida de pescuit ?

Mesaj de Dornea Ionut » 01 Sep 2007, 18:20

tudor scrie:Continui aici conversatia care incepuse la "partidele noastre".
Cati pesti pastrati si de ce ? Cat ar fi rezonabil sa pastrati ?
Sa lasam braconajul si poluarea la o parte.
Mie stiuca mi se pare un peste foarte fragil pe care pescarii cu lanseta il pot extermina fara probleme. Voi ce credeti ?

Tudor
Tudore... eu linguresc cel mai des la clean. In 98% dintre partidele mele plec acasa cu traista goala!!! Multi vor spune ca ma dau mare, dar sa creada ce vor. Motivele pentru care nu retin?!?! Fie ca sunt prea mici, si atunci situatia este clara, fie sunt asa cum trebuie, si, eliberandu-l, la anul ii voi putea prinde si puii.... :wink:
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

AndreiB
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiB » 01 Sep 2007, 19:51

Anul acesta am retinut 3 (trei) cleni (din foarte multi). Doi de pofta, si unul care nu mai putea fi eliberat.

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 02 Sep 2007, 10:23

Felicitari....
Am vazut adevarati velociraptori, care dupa o pardida de o dupa amiaza, aveau un fund de plasa de pestisori, nici unul mai mare de 15 cm. Clenuti, desigur.....
Intrbati de ce ii retin, unul a raspuns ca ii prepara la cina, altul ca face cu ei deliciul pisicilor sale.....

Din pacate.... asta este....
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 02 Sep 2007, 20:02

Treaba cu pisica e des utilizata de cei "prinsi cu mata'n sac".

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 02 Sep 2007, 20:52

cei prinsi fac "miau" nu ca pisica lu schumacher "miiiaaaauuuuuuu!" si hap cu pesticii pe gat.

am prins recent 50 de kg de crap intr-o balta unde p[aznicul imi tinea juvelnicul... ce am facut cu pestii?
cadou!
socrii, parinti, prieteni.....si mai am si eu vreo 5kg in congelator..

puteti sa dati cu pietre, cu ce vreti, peste 3 saptamani ma insor, si nimic nu ma poate stresa mai mult decat ma streseaza viitoare sotie... :lol:
tort, invitatii, acte, programare coafor, popa, biserica, draci, laci, verghete, costumul meu, rochiile ei, ciorapi de ginerica, , cum ii punem la ,mese, cum ii asezam in gropi...pe ai ei, pe ai mei.... :D eheeeiii fratilor...
duceti-va la peste....
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Scrie răspuns