Aaa, singura specie la care n-am retineri e carasul (n-am pisici dar am vecini), da' oricum specia asta nu intra sub incidenta topicului si a forumului.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Desi am intrat putin in polemica la "Partidele noastre", aici inclin sa-ti dau dreptate. Eu vorbesc strict despre Delta. Probabil ati auzit povestile de anul trecut cand se prindea stiuca si la lingura de bucatarie, cand la mal veneau barcile cu pescarii "sportivi" care aveau 50-60 Kg de stiuca, din care rar vedeai vre-o captura peste 1 Kg. Anul trecut am pescuit mai mult in zona lacurilor Isac, Chiril, Cuibul cu Lebede, Fortuna, etc., dar ce macel din partea pescarilor "sportivi" am vazut acolo nu pot descrie in cuvinte. Nu exagerez cu nimic cand zic 50-60 Kg de stiuca de pescar pt ca erau zile cand se prindea si 100 de marlite de persoana. Baltile erau pline de pescari. numai un calcul simplu daca facem cu minim 10 pescari(dar erau si 100 in weekend) rezulta 5-600 Kg inmultit cu numarul de zile din sezonul de pescuit rezulta o suma ingrijoratoare.tudor scrie:Continui aici conversatia care incepuse la "partidele noastre".
Cati pesti pastrati si de ce ? Cat ar fi rezonabil sa pastrati ?
Sa lasam braconajul si poluarea la o parte.
Mie stiuca mi se pare un peste foarte fragil pe care pescarii cu lanseta il pot extermina fara probleme. Voi ce credeti ?
Tudor
Tudore... eu linguresc cel mai des la clean. In 98% dintre partidele mele plec acasa cu traista goala!!! Multi vor spune ca ma dau mare, dar sa creada ce vor. Motivele pentru care nu retin?!?! Fie ca sunt prea mici, si atunci situatia este clara, fie sunt asa cum trebuie, si, eliberandu-l, la anul ii voi putea prinde si puii....tudor scrie:Continui aici conversatia care incepuse la "partidele noastre".
Cati pesti pastrati si de ce ? Cat ar fi rezonabil sa pastrati ?
Sa lasam braconajul si poluarea la o parte.
Mie stiuca mi se pare un peste foarte fragil pe care pescarii cu lanseta il pot extermina fara probleme. Voi ce credeti ?
Tudor