cat de sportiv este fiecare

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns

cum respectam legislatia

respect 100 % legislatia de cand am inceput pescuitul
1
2%
respect 100 % legislatia, am ajuns la asta in timp
14
22%
NU respect legislatia 100 %, exista unele reglementari cu care nu sunt de acord
49
77%

Voturi totale: 64

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 14 Mar 2005, 16:17

Juvelnic ? Ce-i ala ? Eu nu am asa ceva ! :lol:

mrvily
Moderator
Moderator

Mesaj de mrvily » 14 Mar 2005, 19:00

Am votat si cu regret trebuie sa spun ca nu respect intru totu legislatia deci am votat varianta a treia.Restul,numarul lansetelor,noaptea,din barca,cantitatea de peste luata acasa,nu mai au nici un fel de importanta.
Cu toate astea nu ma consider un braconier,dar cum sa respect o lege care nu ne respecta :?: :?: :?:
Poate gresesc mea culpa :lol: :lol: :lol:

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 15 Mar 2005, 10:12

Nu am votat fiindca nici una din alternative nu mi se potriveste. Sorry Dan ... :lol:

Dar nu asta am vrut sa discut. Ceea ce a fcut fiecare in trecut nu are nici cea mai mica importanta pentru viitrul pescuitului sportiv si evolutiei personale. Dan o sa comenteze din nou ca "manipulez" discutia in directia dorita de mine. ...:)

Nu intentionez sa fac reguli sau sa ma dau un exemplu.

Cum bine spunea unul din aradenii mei ... totul tine de educatie.
Aici apar doua aspecte: - nu cunosti mai nimic si faci ce face marea majoritate ... si cunosti subiectul dar tot nu faci ce ar trebui sa faci (de ce? ... nu intru in amanuntime ca exista o multitudine de variante)

In primul rand educatia ecologica este foarte importanta. Grija fata de natura nu ca o sursa ce "trebuie" exploatata ci o datorie a fiecarui individ de a proteja natura ca ea ne da posibiitatea de a avea o viata pe aceasta planeta. Nu vreau sa ma adancesc nici in acest subiect.

"Cu o floare nu se face primavara!"

Am repetat de nenumarate ori pana la aceasta ora ca singura solutie de a face o diferenta este "organizare". De ce aduc acest subiect in discutie aici? Ce legatura are cu faptul ca respectam sau nu legea in vigoare? ... sau cat de sportiv pescuim?

In viziunea mea are. Discutand acest subiect intr-un cadru restrans ca al acestui forum nu se v-a produce o schimbare radicala a mentalitati ... "hai sa merg sa aduc ceva peste familiei sa vada cat sunt de indemanatic".

Pescuitul Ecologic este singura alternativa ce poate fi argumentata si sustinuta fara ca teoria si practica sa nu intre in conflict. Este o cale de mijloc.

Pentru mine "sportiv" in pescuitul sportiv ... inseamna Fair Play atat fata de peste cat si fata de tot ce exista in jurul lui. Subiectul este mult mai complex decat pare la inceput si dupa parerea mea nu poate fi discutat fara a fi inclus in contextul Protectiei Mediului. De aceea eu pescuiesc doar cu musca artificiala. Nu pentru ca este "elitist" (cum spunea cineva in una din interventiile adresate mie), sau ca-mi doresc sa fiu admirat.
Pentru mine drumul pana la muscatura este fascinatia acestui hoby.

Cu reguli si legi nu se v-a putea proteja nici o data natura si implicit nici fondul piscicol. Atitudinea fiecaruia dintre noi fata de protectia mediului inconjurator este singura cale logica de a proteja si fondul piscicol.

Pentru a evita o polemica interminabila ... eu mi-am spus doar parerea si nu am intentionat sa ma dau exemplu sau sa am pretentia ca doar ceea ce spun eu este corect. Este o spovedanie ca a celor ce au scris aici inaintea mea. :lol: :P
Fir intins!
Borealis F

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Mar 2005, 10:18

nu ai votat pentru cu nu ti se potriveste nici o optiune ?
dar ce optiune ti s-ar potrivi tie, spre exemplu ?
sorry petru, dar trebuie sa te explici :lol:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Mar 2005, 10:41

aaah, m-am prins acum ce optiune imi scapase
tu ai inceput respectand legea dar acum nu o mai respecti....
logic, era singura care lipsea din chestionar :lol:

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 15 Mar 2005, 14:18

@ Dane:

Cu provocari ca cele de mai sus poate reusesti la Eugen ... dar la mine nu ai succes. :lol: :lol: :lol: :lol: :P :wink:
Fir intins!
Borealis F

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Mar 2005, 14:33

tot ai ramas dator cu o explicatie..
nu merge cu abordari de genul: eu sunt altfel, dar nu va spun cum :lol:

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 15 Mar 2005, 15:15

@ Dane:

Nu am ramas dator cu nimic la acest subiect. Sorry .... :D

Dar ac tu insisti sa ma provoci ... o interpretezi ca te plictisesti. :lol: :lol: :lol: :P
Fir intins!
Borealis F

mrvily
Moderator
Moderator

Mesaj de mrvily » 15 Mar 2005, 19:09

Pentru SF
Poate nu m-am exprimat eu coerent sau nu m-am facut inteles.
Cum sa respect o lege care pe mine unul ma dezavantajeaza?daca am vizat permisul in Giurgiu si trec in Calarasi,{nicaeri pe malul dunari nu scrie ca ai trecut in alt judet} pe dunare ma rade,amenda scule confiscate,etc.etc.
Dar aceasi lege il lasa pe cei care au permis sa dea la japca si nu le face nimeni nimic. ASTAI LEGE :?: :?: :?: Spune si tu :!:
Si atunci renunt si eu sa mai platesc permisul mai iau un peste si sub dimensiune,ca peste limita legala cam rar sa mai gasesti ocazie.
Cam asta am vrut sa subliniez si imi pare rau daca s-a inteles alceva.
Cu respect,

Scrie răspuns