Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
dragos74
- veteran

As vrea sa clarificam o situatie:
-Sper sa nu se formeze impresia gresita ca topicul ar fi un loc unde sa te lauzi cu braconajul ci sa aratam ca toti am avut probleme in a respecta candva regulile dar toti am evoluat si evoluam spre cat mai multa corectitudine incontinuare
-Acest lucru trebuia sa ne faca sa adoptam o anumita atitudine de a schimba ideile gresite ale unor pescari si si facem sa inteleaga unde si de ce gresesc asa cum toti am invatat la randul nostru.
-Nu insa ca trebuie sa oferim vreo indulgenta acelora care nu au pur si simplu respect pt natura si viata nemaivorbind de pescuit si pesti.Nu cred ca exista vreo explicatie pt cei care otravesc apele sau folos curentul electric sau umple o sacosa cu puiet sau pleaca cu sacul de peste in spinare; In orice caz nu pe acest site.
-Chiar daca mi-am dat parerea in ceea ce priveste respect anumitor reguli nu as vrea sa se denatureze ideea acestui topic si sa se inteleaga ca am putea trece cu vederea actele de braconaj ordinar ; daca s-ar intelege gresit ideea cred (ca si unii baieti )ca ar fi mai bine ca topicul sa nu mai continue.
Asa ca Dane te rog fi cu ochii pe ei

-
danr
- Site Admin

adeline, avatii aia erau dupa obleti si obletii aveau treaba pe malul celalalt, nu-i aduceai pe avati la tine decat daca.... ar fi vrut sa faca turism

-
dan craciun
- utilizator constant

-
Pescuiesc, uneori, din barca;mi s-a intimplat sa iau acasa mai mult peste decit imi permite legea;am mai pescuit si noaptea;am folosit mai mult de 2 bete cind am pescuit la Dunare,etc...Am traversat strada prin loc nepermis,am depasit viteza legala,deci...
-
costica_fishing
- veteran

-
bai Adeline, ce parere buna aveam de spre tine. Si Oprea la fel.
Acum sunt dezamagit complet!
Auzi tu, sa dai cu cataroaiele in balta. Tocmai tu. Nu ma asteptam chiar de la tine!
Auzi, hai recunoaste ca erau de carbid!

near the beer
-
nutzu_z
- senior

-
eu unu' zic ca toti avem bile negre la dosar,cele mai multe adunate in tinerete cand nu te prea intereseaza ce cantitati de peste o sa gasesti peste 10 ani,si vrei sa arati tuturor ce mare pescar esti si cat de mult prinzi.Asta mai ales in perioada in care nu erau digitalele si nu prea aveai ocazia (chiar daca ar fi fost o urma de intentie) de a da drumul la peste. Eu unul nu sunt un sfant in ale pescuitului si din cauza asta imi pastrez niste poze la care ma mai uit din cand in cand si ma rusinez de ceea ce am facut.Si ma mai doare ca bat malurile pe care le-am batut o data si nu gasesc pestele care a fost si am o strangere de inima, o parere de rau.Ma gandesc numai la mrenele de 2-3 kile care erau obisnuitele casei pe raul Moldova, si care acuma nu mai exista.Ma gandesc la faptul ca eram indiferent si chiar bucuros(copil fiind) cand oamenii locului rastoceau raul si culegeau carute intregi de scobar,mreana, clean... Dar nimeni nu e perfect.Iar daca Bogdan C. in fericirea lui de a fi descoperit acest forum va propune da mergeti la pescuit de pastrav la rama doar din dorinta de a fi bagat in seama de cei de aici eu zic ca nu e o tragedie si ca are timp sa invete asa cum am avut fiecare.Mie mi-e frica de aia care nu vor sa invete ,intra pe forum citesc 2-3 posturi si zic "lasa-i dreaq ca degeaba ma bag in seama cu ei ca nu sunt curiosi de mine si ma duc eu sa pring 'jde kile de peste ca sa vada lumea mea ce pescar sunt"
Pana una alta, fratilor vine caldura si tre sa ii dam bice ca sa avem ce povesti .

-
razvan m.
- veteran

-
Adeline, pe asta ai uitat sa mi-o spui. Te-ai ascuns, hai ?
Am mai vazut pe unul care momea cu bolovani. Dar era pe Amazon (la Discovery) !

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
gabor
- senior

crede cineva ca inca se mai poate respecta litera legii?
se pot pescui cel mult 5 kg de peste sau numai un singur peste, daca greutatea lui depaseste 5 kg
la paragraful asta ma refer.
-
Michael
- Moderator

Hai si eu....respect mai mult pescuitul in sine decat legea pescuitului.Nu mi-am mai vizat permisul de cativa ani,stiind ca banii pe care i-am cotizat ani in sir,numai in pescuit(populari) nu mergeau.Oricum,de cand pescuiesc,de vreo 25 ani,inca nu m-a intrebat nimeni de permis.
Cat despre pescuit,noaptea nu pescuiesc,am devenit de vreo 7-8 ani adeptul pescuitului exclusiv la naluci,orice este sub 1-1.5 kg se intoarce in apa.Oricum,am votat ultima varianta,dar de ce sa fiu legal,daca legea nu e cu noi?
-
papen
- utilizator nou

Privitor la pestii sub dimensiune,eu cred ca e mai important sa eliberezi trofeele (reproducatori), desi stiu ca e mai greu.
De multe ori am eliberat pesti si ca sa nu-mi murdaresc juvelnicul pentru un amarat.
Pentru unul mare l-as fi murdarit.......
Cel mai tare sportiv e ala fara juvelnic (sau alte scule:lesa...etc.)deloc. Nu?
-
Adi_
- veteran

mai papen, tu ai dreptate... ala care n-are deloc juvelnic... ca poti merge la pescuit fara juvelnic si din alte motive... de ex. vrei pur si simplu sa testezi locul si nu prea te intereseaza captura... deci nu iei juvelnicul cu tine...
Sincer, nu sunt adeptul pescuitului cu retineri 0. Cel putin, deocamdata...
Totul e sa stii care e limita si sa nu te apropii prea mult de ea...

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski