cat de sportiv este fiecare

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns

cum respectam legislatia

respect 100 % legislatia de cand am inceput pescuitul
1
2%
respect 100 % legislatia, am ajuns la asta in timp
14
22%
NU respect legislatia 100 %, exista unele reglementari cu care nu sunt de acord
49
77%

Voturi totale: 64

tehnic
junior
junior

Mesaj de tehnic » 24 Feb 2005, 10:26

Ni la ei, mah !
Bravo, nenea Dane! Ne-ai chemat la spovedanie, si ca orice baba care se respecta, fiecare dintre noi are ceva pacate ascunse pe sub coltu' baticului...lol
Apreciez faptul ca suntem sinceri cam 99% dintre noi. Ceilalti 1 % nu ca n-ar fi sinceri, vartsa probabil...stiti ca de la o anumita varsta in sus, creierul uman pierde cateva sute de mii de neuroni la 24h, asa se explica cei 1% .
Oricum, eu fac parte din cei 99% care au incalcat legile pescuitului sportiv cu reglaritate, si asta nu de "foame' , ci de dragul de a prinde cat mai mult si cat mai mare aproape sub orice forma (exceptand pescuitul la japca, electric, sau chimic)! Adevar spun cand recunosc ca am eliberat o groaza de puiet, asta datorita faptului ca mergeau bucati mai mari, iar cand nu a mers, m-am multumit si cu ceva puiet, asa...de pofta.
Recunosc ca mi-a trecut prin minte sa merg la pescuit de pastrav cu generatorul de curent (undeva pe langa Voineasa), cand am vazut ce pastrav era acolo printre bolovani, si care erau insensibili la momeala mea. Dar n-am facut-o, si asta pen' ca mi s-a parut intr-adevar o barbarie, dar in momentele alea in care spumegam pe mal si scuipam in apa, imi vena sa scriu o pancarda si s-o infig pe malul raului: "...ma intorc cu generatorul de curent, nu ocupati locul..."
Asa ca nea Dane, sunt unul dintre cei mai mari pacatosi (cu gandul), astept sa ma stigmatizati !
ne vedem pe balta...

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 24 Feb 2005, 11:29

:shock: E drept ca nu ma asteptam sa incepem a ne lauda care ce prostii am facut. Nu ajungem nicaieri cazand dintr-o extrema in cealalta.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 24 Feb 2005, 11:51

razvane adevarul supara dar e mai bine sa stim cine suntem si ce facem
cu totii vrem sa fim pescari mai buni, si cu timpul poate ne schimbam, dar asta nu insemna sa ne ascundem dupa deget
sa mergem la pescuit in prohibitie si sa venim pe forum sa spunem ca am testat voblerele in cada ?
that's my point

eugen,

eu unul am mari probleme si cu prezenta topicurilor alea cu pusul lipitorii in carlig si livebait-ul, dar asta e alta poveste. atata suport, da' daca merge si mai jos, ma intorc la siturile mele de afara
eugene nu te pune nimeni sa citesti topicurile de pe livebait, te poti rezuma la a citi si scrie pe spinning si flyfishing daca vrei
scuze daca te ofenseaza discutiile despre momeala vie, dar nu suntem toti atat de exclusivisti si "avansati" incat sa pescuim numai la muste

totusi, daca as fi fost in locul lui dan, eu n-as fi facut topicul asta, din start i-as fi sters postul tipului si i-as fi explicat pe scurt de ce nu-l las sa scrie asa ceva, sa decida singur daca ramane sau nu pe forum
sa-i sterg postul omului ca a dat cu viu la pastrav dar noi doi sa ne intalnim la salau in prohibitie, nu ?
spui ca pescuiesti in prohibitie dar tipul trebuia stopat instant cand a zis treaba asta
cum vine asta ?
ei vezi, eu cu asta nu sunt de acord

deocamdata vad ca sunt doar 4 oameni pe forum care spun ca respecta legea 100 %, si nici unul nu a inceput treaba asta din prima zi de pescuit
asa ca, din punctul meu de vedere nimeni nu are dreptul moral de a contra pe altcineva din acest punct de vedere

bun, pana la urma, cum ramane, suntem de fapt sportivi sau nu ? forumul asta e sportiv sau nu ?
eu zic ca da, chiar daca nu suntem perfecti si fiecare mai are imperfectiunile lui sau opiniile lui diferite
atata timp cate avem un respect minim fata de natura, fata de pesti, fata de alti pescari, pescuim incadrandu-ne in principiile pescuitul sportiv, ne bucuram de apa si de peisaj, nu mergem la pescuit ca sa prindem peste si sa scoatem banii.... - eu zic ca suntem cu totii, totusi, pescari sportivi
Ultima oară modificat 24 Feb 2005, 12:02 de către danr, modificat 1 dată în total.

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 24 Feb 2005, 11:54

eugen scrie: nu am experienta la forumuri, doar zic ce cred eu, e mai bine pentru noi toti sa avem mai multi oameni de calitate aici decat o mare gramada de...pescari.
asta e, am, n-am dreptate, asta e punctul meu de vedere si ti l-am zis foarte sincer.
Nici eu nu am experienta la forumuri si tot asa ca si Eugen am opinia mea personala. E bine sa fie la un loc mai multi oameni de calitate. E bine sa fie si alti pescari de mai putin buna calitate daca sunt OAMENI. E bine pt. ca stiutorul il sporeste pe nestiutor.
Asta e, am, n-am dreptate, asta e punctul meu de vedere.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 24 Feb 2005, 16:40

dane,

vad ca n-am reusit sa ma fac inteles. ok, am fost prea arogant si trebuia sa ma tragi de guler. bene. ai reusit sa imi demonstrezi ca si eu intru tot la rubrica "braconieri ipocriti". what's the point, am intrat in joc exact de pe pozitia asta.

nu am nimic cu principiul tau, atata ca este foarte evident ca nimeni nu s-a nascut pescar sportiv si ca notiunea e oricum prea relativa ca sa insemne acelasi lucru pentru fiecare dintre noi. uita-te un pic la ce-au mai scris baietii, nu ti se pare ca directia merge spre o lista patetica de pocainte. tu vezi ca deja incepem sa ne dam rotunzi cu ce-am facut noi cand eram braconieri. :) eu asta ziceam azi noapte pe la 2 cand am scris aberatiile alea.

ajungem la un discurs in care noi astia tari suntem asa ingaduitori cu restul lumii si ii intelegem pe toti. common, this is bullshit! ipocriti discutand despre ipocrizie, aia iese. in realitate baiatul ala nu a gasit pe nimeni sa-i arate cum se prinde pastravul, asa in scris nu e greu sa te dai rotund ca esti deschis si marinimos si dispus sa dascalesti tot poporu'. in realitate insa, nimeni nu e asa. nici macar tu, nici eu, nimeni dintre cei de aici.

da, stam de vorba cu anumiti oameni, intelegem si chiar putem fi prieteni cu unii care sunt de-a dreptul braconieri, baietii care stiu sunt dispusi sa le mai arate cate ceva incepatorilor dar in cercuri restranse, nu exista deschiderea aia totala la care vrei sa ajungi tu. nicaieri nu exista asa ceva, aia e utopie frate. exista doar in povesti si in "imagine" by john lennon. aia ziceam eu. am inteles ce vrei tu, dar eu cred ca nu se poate si am incercat sa-ti argumentez. that's all. ti-am mai spus, nu esti de acord si crezi ca poti face altceva, go for it si vezi ce iese fratie, u're the boss.

desi ma distreaza sa fiu avocatul diavolului, promit sa ma abtin de la a mai posta pe topicul asta. deja dupa ce l-am citit pe paul mi-a parut rau ca m-am bagat, inca vreo 10 post-uri si aveam super material de amuzament (fara suparare Paul, da' chiar ai fost tare de tot).

PS_aia cu stersul postului cu pastravul la raman este ce-as fi facut eu, scrie acolo mititel "daca as fi fost in locul lui dan". daca nu ai sters-o p-aia, de ce ai sters anunturile cu vanzarea de plase atunci? e clar ca bat campii, da' intelegi ce vreau sa zic, oricat ai vrea tu sa te dai mai catolic decat papa, nu esti. da, stiu, exagerez, da' toata discutia asta e o mare exagerare, asa ce ce mai conteaza. :).

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 24 Feb 2005, 17:15

eugen scrie:desi ma distreaza sa fiu avocatul diavolului, promit sa ma abtin de la a mai posta pe topicul asta. deja dupa ce l-am citit pe paul mi-a parut rau ca m-am bagat, inca vreo 10 post-uri si aveam super material de amuzament (fara suparare Paul, da' chiar ai fost tare de tot).
Nu ma supar, Eugen... n-am de ce si, culmea, nu ma simt deloc vinovat, chiar ma simt bine ca am spus ce am spus.
Poate pentru cineva de la oras care merge cu tata sau unchiul la pescuit, sau cu alte persoane cu ani vechime in aceasta arta, ii vine mai usor sa invete conduita si etica necesare unui pescar sportiv.

Eu, le-am deprins in ani de pescuit, avand vecini, amici care mergeau la "pescuit" iarna cu furculita sau la japca, care secau garle pentru a lua si cel mai mic puiet, oameni pentru care conta sa vina cu traista plina acasa, indiferent de marimea pestelui din ea.

Ce sa mai zic... s-a intamplat chiar, odata, sa decupleze linia de inalta tensiune si sa pescuiasca electric. No comment...

Nu te pune nimeni sa fi avocatl nimanui si, nici nu te opreste nimeni sa postezi in continuare in acest topic, dar, cu siguranta cei ce au trait in regiuni mai izolate cunosc aceste practici (japca, furculita, secare de garle) si stiu ca mentalitatea asta se poate schimba in timp.

Cum spuneam si mai sus, prindeam fosrte mult peste cu mana, pe la ragalii... nu ma temeam de serpi sau de castori. Cu toate astea, m-am schimbat mult, si nu din cauza forumului... Pur si simplu m-am schimbat... Nu gasesc ceva placut sau incitant in a prinde peste cu mana, nici in a-l vana pe sub gheata cu furculita. Prefer sa stau o zi intreaga sa urmaresc o pluta, sau sa admir evolutia unei naluci...
inca vreo 10 post-uri si aveam super material de amuzament
Nu stiu ce ai gasit de amuzament... eu nu am gasit, inca,... am sa mai caut :?

Acum, daca merg o data sau de doua ori la pescuit in prohibitie, si atunci la caras imi ajunge, cam cu asta incalc legea, sau, ma rog, sportivitatea. Si poate, uneori, retin pestele de dimensiune mai mica decat dimensiunea legala (pe care nici nu o stiu pe de rost si nici nu masor pestele decat din ochi) In timp, iti formezi un anume standard pe care il pastrezi si ti-l impui. ai prins un peste mic, automat ii dai drumul, fara a te intreba daca avea sau nu dimensiunea legala pentru a fi pastrat.
Chiar daca ar fi ca jumatate de pe acest forum sa ma considere un braconier sau orice altceva de acest gen un paria, sa zic... nu ma deranjeaza cu nimic. Eu sunt multumit de cum ma comport acum vis-a-vis de pescuit si, cred ca, mai sunt si altii ca mine, care s-au schimbat in timp.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 24 Feb 2005, 17:21

eugene sa mor io daca inteleg care-i punctul tau de vedere in problema asta, n-am reusit sa-l dezlusesc
esti pro sau esti contra ? :lol:

ipocriti vorbind despre ipocrizie ai spus ? asta incerc eu sa evit cand am zis hai sa vedem care-i situatia si cat de sportivi suntem, si nu mai dati cu pietre in unu si altul ca asa-i modelul, ci hai sa vedem pe bune care e situatia....

da eu pot sa nu fiu ipocrit si asta vreau sa vad daca pot si altii ?

ce, doare sa spui ce nu respecti din legislatie ?
ti se ofileste rangul de mare pescar ?
ok, daca tu nu respecti 100 % legislatia, altii de ce trebuie ?
pentru ca te deranjeaza pe tine un anumit aspect ?
unu de ce are voie sa dea in prohibitie, si altul n-are voie cu naturale la pastrav ?
unu de ce poate sa retina uneori mai mult decat este lagal, si altu nu poate sa prind doi pastravi cu rama ?
pentru ca ce incalcam noi e una dar ce incalca altii e alta, nu ?
jumatati de masura ?
nu ma refer la tine, e un mod de exprimare, iti dai seama... :lol:

aia cu plasele am sters-o pentru ca nu are lagatura cu pescuitul sportiv nici pe departe, nu crezi ca e o chestie evidenta ?
Ultima oară modificat 24 Feb 2005, 17:29 de către danr, modificat 1 dată în total.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 24 Feb 2005, 17:26

Situatia-i clara: avem doar patru care-s usa de biserica :wink: :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 24 Feb 2005, 17:27

eu tind sa cred ca cei 4 nu cunosc legile f bine :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns