Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
musKloiu
- veteran

Teo lasa palink sa-si fak efectul la arad.....

-
SF
- veteran

[quote="mihaimircea"]UIte, intreb eu ceva
Cam cum alegi lungimea lansetei? Eu dau de pe mal....[/quote]
Daca o sa mai mergi mult pe mal , lungimea o sa se aleaga singura .
Fir Intins !!!
-
mihaimircea
- veteran

-
Evident, la intrebarea mea initiala, nu se poate da un raspuns gen "2.4", atat pentru ca nu este reteta clasica, cat si pentru ca conteaza tare mult specia/stilul.
Scopul intrebarii era sa aflu ce factori luati voi in considerare cand va alegeti lungimea lansetei. Groso-modo vrobind.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
-
Teoo
- senior

-
musKloiu scrie:Teo lasa palink sa-si fak efectul la arad..... :lol:
Bine zici.
-
CDan
- junior

Lungimea lansetei se alege si in functie de pestele care estimezi ca il vei prinde si de actiunea care o doresti in lanseta. Un peste mare e greu sa-l drilezi cu o lanseta scurta. Cu o lanseta scurta si rigida e greu sa arunci departe.
-
bogdank
- veteran

-
Un factor care e important pt mine e ca minerul sa nu depaseasca lungimea antebratului. Si cu batz mai scurt de 2,4 nu pot sa pescuiesc. Parca lipseste ceva.

Deh, obisnuinta. Ca se zice ca nu lungimea conteaza

-
CDan
- junior

bogdank, aici si eu sint la fel intr-o oarecare masura: minerul nu vreau sa fie mai scurt decit 20-30 cm de la piciorul mulinetei si mai scurt decit antebratul. Al meu bineinteles.
Cind e vorba de lungimea lansetei, eu am reusit sa cobor pina 1,80 m.
-
bogdank
- veteran

-
Conteaza si stilul de pescuit. Eu cum aproape intotdeauna pescuiesc de pe mal, dau cu batz mai lung. La pescuit din barca 2,70 poate fi deranjant, daca mai e cineva "on board".
@CDan: ai un avatar care imi aminteste de Vasteras, dimineata la 5 eram numai eu si ratele pe strada. Mamaaaa ce locuri de pescuit sunt in tarisoara aia

-
CDan
- junior

bogdank scrie:Conteaza si stilul de pescuit. Eu cum aproape intotdeauna pescuiesc de pe mal, dau cu batz mai lung. La pescuit din barca 2,70 poate fi deranjant, daca mai e cineva "on board".
@CDan: ai un avatar care imi aminteste de Vasteras, dimineata la 5 eram numai eu si ratele pe strada. Mamaaaa ce locuri de pescuit sunt in tarisoara aia

Se spune ca Suedia ar avea peste 100 000 de lacuri, deci cit despre locuri de pescuit ce sa zic? Ai dreptate.
Eu pescuiesc mai mult in mare (Trelleborg e cel mai sudic oras al Suediei, atentie nu localitate pt ca mai sint ceva sate ceva mai inspre sud). Si Västerås e super.

Am fost de citeva ori acolo. Tu cum ai ajuns acolo: la prieteni, cunostinte sau de unul singur, ca turist?
Avatarul e in cinstea fiicei mele care o cheama Anca Otilia si pe suedeza anca=rata (tin f mult la ea si de, numai o fata are tata

). De aceea aici noi o chemam numai pe numele de Otilia pt a nu fi luata la peste picior de alti copii (acum are 20 de ani si nu ar mai fi cazul dar ne-am obisnuit sa o chemam Otilia).
-
Adelin
- Moderator

CDan scrie:Lungimea lansetei se alege si in functie de pestele care estimezi ca il vei prinde si de actiunea care o doresti in lanseta. Un peste mare e greu sa-l drilezi cu o lanseta scurta. .
Intereant punct de vedere, vrei sa detaliezi putin?!