Cam cum alegi lungimea lansetei?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 10 Ian 2006, 23:33

Teo lasa palink sa-si fak efectul la arad..... :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Ian 2006, 00:03

[quote="mihaimircea"]UIte, intreb eu ceva

Cam cum alegi lungimea lansetei? Eu dau de pe mal....[/quote]

Daca o sa mai mergi mult pe mal , lungimea o sa se aleaga singura .

Fir Intins !!!

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 11 Ian 2006, 09:44

Evident, la intrebarea mea initiala, nu se poate da un raspuns gen "2.4", atat pentru ca nu este reteta clasica, cat si pentru ca conteaza tare mult specia/stilul.

Scopul intrebarii era sa aflu ce factori luati voi in considerare cand va alegeti lungimea lansetei. Groso-modo vrobind.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 11 Ian 2006, 13:03

musKloiu scrie:Teo lasa palink sa-si fak efectul la arad..... :lol:
Bine zici.

CDan
junior
junior

Mesaj de CDan » 15 Ian 2006, 03:56

Lungimea lansetei se alege si in functie de pestele care estimezi ca il vei prinde si de actiunea care o doresti in lanseta. Un peste mare e greu sa-l drilezi cu o lanseta scurta. Cu o lanseta scurta si rigida e greu sa arunci departe.

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 15 Ian 2006, 11:46

Un factor care e important pt mine e ca minerul sa nu depaseasca lungimea antebratului. Si cu batz mai scurt de 2,4 nu pot sa pescuiesc. Parca lipseste ceva. :lol: Deh, obisnuinta. Ca se zice ca nu lungimea conteaza :twisted:

CDan
junior
junior

Mesaj de CDan » 15 Ian 2006, 12:51

bogdank, aici si eu sint la fel intr-o oarecare masura: minerul nu vreau sa fie mai scurt decit 20-30 cm de la piciorul mulinetei si mai scurt decit antebratul. Al meu bineinteles. :D

Cind e vorba de lungimea lansetei, eu am reusit sa cobor pina 1,80 m.

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 15 Ian 2006, 12:59

Conteaza si stilul de pescuit. Eu cum aproape intotdeauna pescuiesc de pe mal, dau cu batz mai lung. La pescuit din barca 2,70 poate fi deranjant, daca mai e cineva "on board".

@CDan: ai un avatar care imi aminteste de Vasteras, dimineata la 5 eram numai eu si ratele pe strada. Mamaaaa ce locuri de pescuit sunt in tarisoara aia :roll: :cry:

CDan
junior
junior

Mesaj de CDan » 15 Ian 2006, 14:44

bogdank scrie:Conteaza si stilul de pescuit. Eu cum aproape intotdeauna pescuiesc de pe mal, dau cu batz mai lung. La pescuit din barca 2,70 poate fi deranjant, daca mai e cineva "on board".

@CDan: ai un avatar care imi aminteste de Vasteras, dimineata la 5 eram numai eu si ratele pe strada. Mamaaaa ce locuri de pescuit sunt in tarisoara aia :roll: :cry:
Se spune ca Suedia ar avea peste 100 000 de lacuri, deci cit despre locuri de pescuit ce sa zic? Ai dreptate.

Eu pescuiesc mai mult in mare (Trelleborg e cel mai sudic oras al Suediei, atentie nu localitate pt ca mai sint ceva sate ceva mai inspre sud). Si Västerås e super. :D Am fost de citeva ori acolo. Tu cum ai ajuns acolo: la prieteni, cunostinte sau de unul singur, ca turist?

Avatarul e in cinstea fiicei mele care o cheama Anca Otilia si pe suedeza anca=rata (tin f mult la ea si de, numai o fata are tata :D ). De aceea aici noi o chemam numai pe numele de Otilia pt a nu fi luata la peste picior de alti copii (acum are 20 de ani si nu ar mai fi cazul dar ne-am obisnuit sa o chemam Otilia).

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 15 Ian 2006, 17:13

CDan scrie:Lungimea lansetei se alege si in functie de pestele care estimezi ca il vei prinde si de actiunea care o doresti in lanseta. Un peste mare e greu sa-l drilezi cu o lanseta scurta. .
Intereant punct de vedere, vrei sa detaliezi putin?! :roll:

Scrie răspuns