braconaj

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 23 Mar 2005, 15:51

Baieti ... o data de mult ... cand si in Ro pescarii "sportivi" se numarau pe degetele de la o maan ... ami existau si mrene si cleni la fel de frumosi. :)

Cel putin pe Mures.

Vreti sa vedeti si in Ro pesti ajungand si al asemenea greutati? Organizati-va in cluburi locale de pescari adevarat sporivi. :wink: :)
Fir intins!
Borealis F

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 23 Mar 2005, 16:02

iar o luam de la capat
borealis tu crezi ca un club de entuziasti poate pazi o apa de oameni care abia au ce manca ?
tu stii ca taranii din zonele respective merg la japca ca sa mai puna ceva pe masa
cativa pescari sportivi crezi ca pot pazi o apa cu entuziasm ?
no way
cand am fost sambata la olt un taran cu fi-su dadeau la japca langa mine, si pot sa spun ca nu numai ca nu le-am zis nimic dar nici nu as fi putut sa le reprosez ceva
erau vai mama lor, dintr-un sat de vai mama lor din fundul olteniei, si vroiau si ei sa manance un peste
cu cine sa faci frate civilizatie, cu omul medieval ?
sa le tin eu teorie ? ce sa le zic ? ca sa-mi iau replica: vii tu bai smechere de la bucuresti cu masina straina, barca, scule, burta plina, si ne spui noua ce sa facem, care suntem vai mama noastra ?
si io sa-i intreb precum costica: da de ce nu te angajezi ? :lol:

hai sa fim realisti, bucurestiul si unele orase mari sunt o alta lume fata de unele zone din tara, si pana nu va exista un nivel de trai mai ridicat corelat cu resurse financiare pentru paza stricta, nu o sa vedem peshte in tara asta
chesti asta cu clubul pe mine personal ma face sa rad

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 23 Mar 2005, 17:07

salut.dane ,ma dezamagesti.trebuia sa le donezi o lanseta de care erai plictisit,o mulineta si niste jiguri+cauciuce trompete si sa le spui ca asta e noua moda la japca.
sa vezi aborigenii la noi cum dau la jig ,parca cosesc iarba ,iar cand termina cauciucele pun in carlige balon rosu sau lana si belesc bibanul.
adevarul e undeva la mijloc,braconajul va dispare in romania doar atunci cand dispare foamea si educatia este facuta cum trebuie.
la noi japca nu o fac taranii,ci profesionistii de la oras.taranii actioneaza cu setci,crasnice.
te-ai gandit ce ne asteapta daca intram in comunitate?
walleye

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 23 Mar 2005, 18:41

Dane, era doar o idee pe care am dat-o jagosului ala: "Get a job"! :D

Dar, pe de alta parte....munca, intotdeaua, este ultima solutie!

Ma intreb: daca vrei oameni pentru o zi la sapa in Babiciu...ii gasesti sau a mai usor sa dai la japca decat la coasa? :evil:
near the beer

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 23 Mar 2005, 18:49

ei, are dreptate dan, chiar daca nimanui nu-i convine, cam asa sta treaba... SI daca ii dadea o alta undita, pai sa stii ca punea un fir mai gros si tot cu japca dadea... Pana nu au ce manca, astia tot asa vor face.
Sa nu va mai spun ca am o cunostinta undeva in zona raului Mures, baiat de la tara ( defapt un oras mititel), 12 clase, casa serioasa, un tata ce lucreaza in agvps-ul local!!! . Bun pescar, merge des la pescuit dar, cand e nunta la clean, scobar, mreana da si el cu japca. Nu e instare sa se multumeasca cu privitul, pur si simplu nu poate. I-am zis, plus ca stie ca nu e ok dar nu se poate abtine. Iaca-ta lupul paznic la oi. Si nu e un caz singular din nefericire... Stiu un sef de post din jud Cluj care impreuna cu fii, braconeaza din greu cleanul cand urca acesta in boiste..
Metalitatea celor de la tara si educatia lor, este extrem de primitiva si inapoiata....

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 23 Mar 2005, 18:59

Ah....si inca ceva.....

Ce le trebuie peste?

Frate....e post....sa manance urzici si cartofi....sau se curata mai greu o oala de urzici decat un salau cu icre?

Si daca tin post, paote le ajuta Doamne-Doamne si isi gasesc de lucru la Microsoft! :twisted:

Sau poate le ajuta si la da un tzunami pe Babiciu sa inchida ochii cu o platica in gat! :twisted:

Dane, taranii astia sunt mari sulfe!

Daca prind un salau de 3 kg (suficient cat sa gateasca o masa), crezi tu ca se opresc?
Io pun pariu ca nu! :twisted:

Iau un sac.... doi...sa mai si vanda...sa le mai ramana si de tzuica si tigari...si de o mana de ancore din alea noi...mari si fara contre..sa intre mai usor!

Mama lor.....zicea Piticu'...nu degeaba ii afumau boierii si puneau biciu pe ei!
near the beer

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 23 Mar 2005, 19:01

costica, nu te pune in pantofii altuia :lol:
eu zic in primul rand sa-i multumim lui Dumnezeu pentru situatia materiala pe care o avem, si apoi sa-i judecam pe altii amarati...

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 23 Mar 2005, 19:03

Fara sprijinul autoritatilor nu poti face nimic, iar autoritatile,in cazul in care exista, mai au inca de furat... ca poate cand se termina cu hotia la stat, si-or face si treaba! 8)

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 23 Mar 2005, 19:37

si ce ma mai bucuram ca este vorba despre pestisori frumosi :shock: oare ce ar fi sa abordati subiectul ,,balanele" :oops:

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 23 Mar 2005, 19:44

Cam pe acolo bat si io Adeline.

Numai ca mi se pare mai probabil sa se evapore 99,9% din resursele noastre si dupa aia o sa dispara si braconierii din cauza ca n-o sa mai fie nimic de braconat! Abia asa o sa iasa din capul bastinasilor ideea asta creata ca se poate lua de undeva cu carca fara sa se termine!

Atunci, pe malul Oltului vor sta doar ....romanticii! :D
near the beer

Scrie răspuns