braconaj

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 23 Mar 2005, 20:07

daca tot am deviat de la subiectul in initial sa va zic si eu parerea mea despre braconaj:

Tot se bate capurile ca e saracie ..foamete..etc

e..si eu sunt sarac...mama are o pensie de 1,5 mil si tata de aproape 3...
mai am 2 frati la scoala..eu student...nu e usor deloc..

Dar prieteni...nu ma apuc de braconaj cand ma duc la pescuit..ca sunt sarac

Asta ... dupa parerea mea tine de educatie...

Si eu vad clenii urcand pe barlad...da nu ma apuc sa fac un holocaust al clenilor..cel mult ..daca nu pot sa ma abtin :D...pun o lingurita si daca e sa prind ceva ..ii dau drumu...si cateodata mai iau 1-2..masculi..ca rad ai mei de talentu meu pescaresc....

cei ce braconeaza sa fim seriosi nu sunt tarani..astia merg cu crasnice..etc..unelte de astea homemade...nu fac mare damage

Aia cu ghiulu' gros si cateodata oleaca mai bronzati (dar sa nu generalizam)...aias banditi...

Si faza cu lupu paznic la oi...doamne..asa e si nu o sa se schimbe prea de curand...o stiu foarte bine...de ex cand ma duc la un baraj...tre sa ocolesc anumite zone..ca pot sa dau peste plasele paznicilor...si "ma pun rau cu ei"..asta e romania ce sai faci

Asa ca nu mai dati vina pe tarani..ca ei saracii ...si asa e vai de mama lor

De schimbat nu o sa se schimbe nimic prea devreme...

Ar trebui lucrat la educatie..si la alea care mai trebe gandite..da cine :?: :?: :?:
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 23 Mar 2005, 20:17

Autoritatile sunt solutia. Been there, done that. Singurul lucru care ii goneste de pe balta poarta numele de "FILIALA".

Ar fi culmea sa incerci sa'i faci pe aia sa constientizeze un lucru pe care oameni cu scoli inalte nu'l pricep. scurt, 5 amenzi pe fiecare baraj in 2 zile pentru pescuit la agatat si s'a terminat cu japca.

Numai bine!

Costica, te contrazic, ei pun in seama divinitatii lipsa pestelui pe Olt :lol:

Ciao!

BIBI
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BIBI » 23 Mar 2005, 23:03

Dane, dă-mi voie să te contrazic şi eu. Vorbeai de valea Oltului. Apăi crede-mă valea Oltului de la Frunzaru în jos este cea mai bogată zonă din judeţ. Du-te începând din primăvară, în toate pieţele de la Vîlcea în sus, Sibiu, Braşov şi-ţi garantez că din 10 negustori, 7 sunt din Rusăneşti, Tia Mare, Izbiceni, Grojdibod, iar restul până la 10 sunt angrosişti care aduc marfa tot din zona asta. Da' sunt din ăia care muncesc. Şi câştigurile sunt pe măsură. Tu i-ai găsit pe ăia care-şi plâng de milă... la cârciuma din sat.
Şi bruma aia de peşte pe care-l prind, se transformă tot în RDV-eu sau vodcă de Cluj. Şi dacă încerci, vorba lui Costică să-i iei la coasă sau la sapă...sunt prinşi cu alte treburi, ocupaţi care vas-zică. La baltă?! Sunt primii. Nu au program, nu tu obligaţii, la prânz vara, merg acasă şi trag un pui de somn, apoi se-ntorc după-amiaza şi lucrul cel mai important nu plătesc taxe că ... sunt tare amărâţi şi fără posibilitaţi.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 23 Mar 2005, 23:43

io treaba aia cu munca n-am zis-o degeaba!

Pe bune stiu pe cineva din Bucuresti care are o casa in Babiciu. Ca sa isi culeaga via aduce oameni...din Bucuresti!
Adica neamurile. Nu ca n-ar plati...dar...lumea e ocupata, deh!
near the beer

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 24 Mar 2005, 09:06

BIBI, oamenii aia gospodari de care vorbesti tu SIGUR nu au timp sa se duca la pescuit in fiecare zi, japca sau nejapca. Problema o reprezinta aia 10-15% rromi si romani care nu fac altceva decat sa scada "per capita GDP" in aceasta tara, stand la poarta si prin carciumi - cand nu dau la japca.

Si inca ceva BIBI. Si pescarii de salau din Slatina mai dau noaptea la japca in lacuri, si nu de foame :?:

Numai bine!

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 24 Mar 2005, 13:19

@ Dan:

Geaba incerci sa rezolvi problematica generala cu autoritatile. Oameni statului sunt (si vor fi inca o perioada lunga) prost platiti si vor fi usor de mituit.
Educatia cine sa o faca la populatie? Statul?
Organizatiile de pescari sportivi au si rolul educational. Nu ies ei direct cu pancarte pe strada si fac propaganda ... dar educa tienrii, noile generatii care devin membri. Aia merg acasa si-si educa familia, rudele si prietenii.

@ restul "adunarii":

Asteptati statul sa rezolve problema? ... puneti ecologia, protectia mediului, ... si in special protectia apelor si fondurilor piscicole pe locul 1 in agenda politica. Cereti politicienilor pe acre ii votati la putere sa o faca. Nu vor nu le dati votul. Nu aveti ep cine vota ... votati in alb. dati-le dureri de cap. Altfel nu se va reusii indiferent ce eforturi se vor face.
Dar cum poti sa influentezi politicienii? ... singur? Nici o data! Reprezinti un numar considerabil? (50-100-500 000) Da! Cand vorbesti se face liniste si asculta al ce ai de zis. Acum nimeni nu te baga in seama.

Dar deocamdata doar critici Dane ... asta este marea boala in Ro ... toti stiu ce este de facut dar nimeni nu misca un deget ... "pai ce eu sa fac? ... nu am timp, am prea mult de lucru". Fara organizare si cu discutii in contradictoriu nu se v-a face nici o data nimic, iar situatia se agraveaza.

Nu incercati sa faceti din Romania caz particular. Probleme cu braconajul si educatia exista peste tot. V-am dat exemple si cu alta ocazie ca ceea ce spun pot exemplifica concret. Dar asa a fost si asa va ramane ... este usor sa critici dar este mult mai greu sa faci ceva concret.
Ultima oară modificat 26 Mar 2005, 06:55 de către Borealis Fly, modificat 1 dată în total.
Fir intins!
Borealis F

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 24 Mar 2005, 14:49

Dar deocamdata doar critici Dane ... asta este marea boala in Ro ... toti stiu ce este de facut dar nimeni nu misca un deget ... "pai ce eu sa fac? ... nu am timp, am prea mult de lucru". Fara organizare si cu discutii in contradictoriu nu se v-a face nici o data nimic, iar situatia se agraveaza.
borealis eu n-am criticat pe nimeni, nu sti unde ai vazut ca eu critic
in al doi-lea rand spui ca nu fac nimic, ei inchipuie-ti ca am facut acest site si il intretin pe banii mei proprii si personali
nu stiu care dintre noi nu face nimic
ce deget sa misti frate cand e vorba de foame si prostie ? tu crezi ca in societate totul incepe si se termina cu pescuitul ? poate pentru noi e important, dar pentru altii nu reprezinta nimic
te asteptam sa vii sa infiintezi partidul pescarilor, si voi fi primul care o sa-ti promovezi partidul... :lol:
sper ca mai ai inca cetatenia romana

BIBI
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BIBI » 24 Mar 2005, 23:33

todi,
din Slatina şi de peste tot ! Ştim toţi cei de aici că braconajul a ajuns aproape profesie.
La baltă, merg amărâţii, pentru drojdiazolul şi pâinea zilnică, merg "şmecherii" proprietari de plase să-şi încarce producţia de peste noapte şi noi ăştialalţi, dar doar la sfârşit de săptămână când şi când. De foame, se duc foarte puţini, mai mult ...de sete ! Pericolul cel mare vine însă de la ăştia industrialii care nu au mamă, nu au tată şi nici perioade de prohibiţie.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 25 Mar 2005, 09:21

BIBI, poate ne vedem primavara asta pe la Mosteni. Stam de'o taina.

Numai bine!

BIBI
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BIBI » 25 Mar 2005, 21:45

Oricând, cu mare plăcere, Todi. Numai să stabilim din vreme.

Scrie răspuns