braconaj

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 30 Mar 2005, 07:40

Eu le-as trimite niste monofilament sub forma de ate si o bucata de sapun, ca-s milos :D.

Valer
junior
junior

Mesaj de Valer » 03 Mai 2005, 08:38

CHIAR CREDETI CA POLITIA ARESTEAZA BRANCONIERII ?????? :D

BIBI
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BIBI » 04 Mai 2005, 22:37

Valer,
ÃŽn momentul de faţă, sunt alte "organe" specializate care au competenţe de constatare a contravenţiilor şi infracţiunilor la legea pescuitului, instituţii create tocmai ptr. stoparea fenomenului. Poliţia (cu excepţia poliţiei de frontieră între anumite limite), poate organiza acţiuni de acest gen, numai la solicitarea şi în cooperare cu aceste organisme.
Arestarea se face în baza unui mandat emis de parchet.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 06 Mai 2005, 13:29

BIBI, ai fost pe la arcesti recent?

numai bine!

BIBI
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BIBI » 07 Mai 2005, 20:06

todi
Am făcut o ieşire marţi după de serviciu (după orele 17,00), mai mult pentru a încerca lanseta St.croix pe care mi-am procurat-o prin bunăvoinţa şi cu ajutorul d-lui Jean Scurtu căruia îi mulţumesc şi pe această cale, dar şi pentru faptul că am aflat că şalăul a apărut în zonă. Trebuie să-ţi spun însă că am mers cu oarece teamă pt. că am înţeles că pe Olt bântuie controlul de la Craiova (nu ştiu dacă Garda de Mediu sau un alt organism cu atribuţiuni zonale).
ÃŽn după-amiaza respectivă, până la orele 20,00 când am plecat eu, nu s-a prins nimic. Nici de pe mal (erau 2 pescari care dădeau la viu sau bucăţică, nu ştiu exact), dar nici din barcă. Majoritatea celor prezenţi pescuiau la artificiale. ÃŽn zilele anterioare s-a prins, nu ştiu însă marimea pieselor. (vorbesc de aval de barajul de la Arceşti).

vlady
utilizator nou
utilizator nou

braconaj

Mesaj de vlady » 08 Mai 2005, 13:22

cunosc si eu cum sta treaba la Tia Mare si Izbiceni.Am trecut pe acolo de mai multe ori si de fiecare data ma intrebau 2,3 daca as vrea sa cumpar peste.aceste persoane aveau vreo 20 de ani(nu cred ca aveau 4 clase),de pret discutau doar daca cumparai peste 20kg. :shock: .toti foloseau plase si spuneau ca nu au nici o treaba cu filiala,ca cica nu ar avea ce le face...... :evil: .daca sa ajuns la astfel de chestii cred ca este fffffffffffffffff rau pentru noi pescarii sportivi

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 09 Mai 2005, 07:41

da, asa auzisem si eu.

am trecut marti dupa masa pe la arcesti, pe partea cu stavilarele. nu cred ca am stat pana ai ajuns tu, pentru ca oprisera deversarea si iti dai seama ca l'au intors pe dos. am fost la mosteni doua zile, foarte slab s'a prezentat salaul, in conditiile in care luni a fost ok.

dupa cum am vazut ieri oltul, o luna nici gand de pescuit.

numai bine!

BIBI
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BIBI » 09 Mai 2005, 21:01

todi,
regret că nu am stabilit dinnainte o legătură pt. că făceam pe dracu-n patru şi veneam mai devreme pe Olt . Eu am fost pe partea opusă, puţin mai jos, după confluenţa cu "Beica" cum se spune prin partea locului, de fapt Oltul vechi sau contracanalul. Şi eu am fost ieri şi tre' să-ţi mărturisesc că, de când bântui malul Oltului nu am văzut aşa valuri la deversare, ca să nu mai vorbesc de culoarea apei !
Cu toate astea, în singura porţiune neatinsă de vâltoare(stânga aval de baraj), setcarii, braconerii profesionişti, fără jenă sau frică, nemaivorbind de faptul că "lucrau ziua-amiaza mare", întindeau liniştiţi setcile-cam vreo mie circa şi ceva de metri. ÃŽn afară de a mă înfuria şi de a înjura neaoş olteneşte(lucru care nu i-a deranjat câtuşi de puţin), i-am fotografiat cu aparatul meu "nedigital", eventual pentru " gazeta de perete", pentru că altfel nu cred să obţin vreun rezultat. Altfel, după cum ai spus şi tu, slabe speranţe în viitorul apropiat pe Olt.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 10 Mai 2005, 07:35

BIBI, am observat si eu cu cata nesimtire se braconeaza la arcesti, in conditiile in care organele de control ar trebui sa fie foarte active langa Slatina. Am vazut gramada de jigodii dand la japca in baltile situate imediat dupa baraj, cum vii din Craiova. Acelasi fenomen si la draganesti, unde 5-6 angajati ai hidroelectrica se inviorau de dimineata dand la japca in aval de centrala. Frumos nu?

Numai bine!

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 26 Aug 2005, 15:37

hai ca asta-i tare
ÃŽn momentul de faţă, sunt alte "organe" specializate care au competenţe de constatare a contravenţiilor şi infracţiunilor la legea pescuitului, instituţii create tocmai ptr. stoparea fenomenului.
care sunt organele astea? tare as vrea si eu un numar de telefon(sa nu fie ajvps ca nu tine iti inchid telefonul ca sa nu mai vorbim ca dupa ora 5 nu-ti mai raspunde nimeni)
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

Scrie răspuns