BIBI la ACVARIU !!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
legio1083
veteran
veteran

BIBI la ACVARIU !!!

Mesaj de legio1083 » 28 Mar 2006, 17:43

Salut!
vreau sa-mi trag un acvariu cu bibi!
Are cineva asa ceva pe acasa?
un sfat nu mi-ar strica tinand cont ca e primul acvariu pe care il voi avea...
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 28 Mar 2006, 18:01

costi,

uite un story pentru tine. acum multi ani mi se pusese pata sa tin regine in acvariu. deci am recoltat vreo treizeci dintr-o balta de langa budeasa, mici cat o moneda. le-am dus acasa, apoi baldabac, direct in cel mai mare acvariu pe care-l aveam.

imediat am observat o chestie intersanta: cand aprinzi neonul sa vezi mai frumos culorile de pe animalutze, ei bine, alea n-apar. oricat ai clipi, tot nu le vezi. culorile pe care le vezi cand tii o regina in mana nu exista in apa. vazute din lateral cu iluminare de sus sunt cam transparente. deci nici o culoare, nimic, un fel de verzui cu ochi, numa' bine de camuflaj.

le-am tinut totusi in continuare si dupa vreo 2 zile am observat ca nici un mascul gupy nu mai avea coada si-mi matrasisera complet si un paradis. prin urmare le-am dat drumu' in arges. putin mai tarziu au decedat in masa toti locuitorii din acvariul meu cel mare, semn ca fetele venisera cu tot cu ceva bacterie, boala, habar n-am ce.

cred ca si bibanii sunt un pic cam prea transparenti vazuti prin sticla si cu acvariu iluminat. deci daca vrei sa incerci doar de decor, think again. nu garantez ca-s la fel de insipizi ca reginutzele, ca n-am incercat. da'ti spusei ce-am patit eu, sa nu fii dezamagit.

eu unul daca as mai avea timp sa ma tin de acvaristica mi-as face un tanc cu pesti marini, am vazut un jewel la un pet shop zilele trecute absolut superb si ma manca rau de tot. noroc ca era prea scump. :)

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 28 Mar 2006, 18:14

stai unpic nene...ca la mine e boala veche cu bibanii....
Ii vreau doar pe ei in acvariu si atat.si doar cu rame nu stiu daca traiesc astia...deaia intrebam. Nu-s pt decor,sunt pt a-mi potoli damblaua! tre sa-i vad....tre sa-i pun sa vaneze bucata de rama...
din cand incand le mai arunc cate un pestisor subnutrit sa vad cum il hacuie!
poate le mai trag o teapa cu un streamer aruncat la misto in acvariu....
sadic?
poate!
da nu ma pot abtine!!! :twisted:
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 28 Mar 2006, 18:39

excelent Costi, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ,

cand eram mai mic am tinut 4 carasi in cada timp de 1 luna! erau show-ul de pe lume, cand faceam baie, ii puneam in lighean! pe fundul cazii era un covor galben si alb! mamaliga, paine... asta zic eu ce-nseamna sa "fii cu capu", akuma urmezi tu, cu hacuirea ramelor si a pestisorilor sa vezi cum ataca bibi, poti sa faci un film horror pt. copii daca-ti reuseste manevra! :lol: :lol: :lol:

suntem dusi rau klar! :lol: :lol:

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 28 Mar 2006, 19:41

Daca tii 10 bibani adulti iti trebuie un acvariu de minim 500 de litri ca sa nu-i chinui.
Cu lacrimi Bastus!

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 28 Mar 2006, 21:29

Legio, am prins acum cateva luni, impreuna cu Marean, vreo 30 de bibani la copca. Pe cei mai mici i-am eliberat, iar pe ceilalti (9 - 10 pesti de aprox. 12cm) i-am bagat intr-un acvariu de 60l. Acvariul avea absolut toate dotarile, dar totusi nu era mediul lui si asta se vedea foarte clar in comportament. Le-am dat larve si ceva viermusi, iar dupa doua saptamani le-am bagat 3 obleti mici. Ii atacau, ii omorau, dar nu ii mancau. Bibanii, care devenisera stravezii, au traiat un pic mai mult de o luna si crede-ma ca si acum regret ca nu le-am dat drumul pe Olt cand nu era prea tarziu! Nu am nici o indoiala ca nu sunt facuti pentru pentru captivitate, indiferent de situatie. Este ca si cum ai tine un uliu intr-o voliera. Gandeste-te, stiu ca sunt frumosi, dar poate iti cumperi ceva pestisori exotici in locul bibanilor. :wink:

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 28 Mar 2006, 21:39

din cand incand le mai arunc cate un pestisor subnutrit sa vad cum il hacuie!
poate le mai trag o teapa cu un streamer aruncat la misto in acvariu....
tare sa inteleg ca acvariu ti-ar fi de folos mai mult iarna
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 28 Mar 2006, 23:28

Am avut si eu reginutze in acvariu si subscriu parerii lui Eugen,referitor la coloritul acestor.Cred totusi ca pestii de apa dulce se pot adapta in captivitate, insa nu 100%. Am avut in acvariu crap comun,precizez ca acvariul meu are 105 L si a reusit sa se adapteze cat de cat.Se hranea foarte bine si a inceput sa creasca tot mai mult si in cele din urma i-am dat drumul in balta unui prieten.
Momentan mai am in acvariu 4 carasi aurii si 2 rosioare.Rosioarele par sa se fi acolmodat mult mai bine decat crapul insa sunt totusi mai timide decat carasii aurii.
Sfatul meu este daca vrei sa tii in acvariu bibani sa pui multa vegetatie in acvariu,pentru ca sa se simta mai in siguranta si poate o sa isi schimbe culorile dupa mediu si o sa arate placut.
Si inca ceva.Recomandarea mea este ca la o cantitate neta de 100L de apa in acvariu sa introduci max 5 bibanei de 5/6 cm.
Exista un site romanesc de acvaristica foarte bine pus la punct,unde vei gasi dimensiunile si numarul pestilor pe care poti sa ii introduci in acvariu in functie de cantitatea neta de apa din acvariu.Nu ii voi divulga numele pentru a nu se considera ca fac reclama.
Daca ma abordezi pe privat o sa iti spun numele site-ului si te ajut cu ce mai stiu eu despre acvaristica.
Salutare si numa bine!
C&R, please!

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 29 Mar 2006, 07:46

Am impresia, si ma scuzati daca ma insel, ca am intrat pe forum-ul sadicilor... pai cum puteti avea voi inima sa chinuiti pestii aia in acvarii mici, iluminate a giorno, hranindu-i cu surogate? Pai si eu cand eram copil am tinut boisteni de munte in acvariu si au murit din lipsa de oxigenare...dar eram mic si prost. Si acum cand imi amintesc de ochii lor sticlosi cand i-am cules din apa, ma iau remuscarile. Fiti si voi mai milosi ca sa aveti un loc in Paradis, sau vreti sa ardeti la baietii negri si parosi?

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 29 Mar 2006, 08:41

eugen ,
Am avut si eu mai demult e drept o regina in acvariu .O prinsesem la unditza si pt ca mi s-a parut frumos colorata am zis sa vad ce se intampla .
Am bagat-o intr-un acvariu de vreo 80 litri in care mai aveam si alti pesti.
Aveam lumina de neon , si culorile se vedeau frumos .Manca libelule , tubi...fara probleme.
Era un peste agresiv insa si-i capsa si pe pestii mai mari decat ea asa ca pana la urma am eliberat-o dupa vreo luna .
Mis-a parut un peste nepretentios si usor de intretinut , dar e deranj ca e rapitor si nu-i plac alti pesti prin preajma
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns