BIBI la ACVARIU !!!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Ce fel de somni erau? Africani, romanesti sau din aia f mici numiti de francezi pesti-pisica (poission-chats)? Si cum de ai verificat in ce conditii aspre pot supravietui? E o idee super sa iti faci o crescatorie de somn, daca mai sunt lacuri disponibile la nu mai mult de 60km de Buc sau de alt mare oras chiar ca merita.
gabii scrie:Salutare!
Io am tinut 4 somni pitici in acvariu mai bine de un an de zile!
Pe bune, foarte rezistenti, rezista in apa murdara, neoxigenata timp d e2 saptamani, nemancati cu saptamanile. Cand le dadeam viermusi se bateau efectiv pe ei, ii inghiteau pana li se umflau burtile.. apoi ii scuipau afata si pe gura si pe c...
In fine, dupa un an de zile i-am halit
crap de ras, pardon

somni pitici am vazut si eu la un vecin, ai dracu' sunt urati, nu merita sa'i tii in acvariu. ideea cu bibanii e cool, dar le trebuie multa vegetatie sa'si pastreze culorile vii, sau macar in nuante mai inchise.
.
Pai ... fripti in tigaie pe aragaz...
Am fost la o partida de pescuit la Crap la Cefa... si in doua ore ma durea mana de atatia somni pitici. trageau la ABSOLUT ORICE, practic am dat numai si numai la bob de porumb si cubulet d emamaliga. Aruncam lanseta, si pana sa o pun pe cracan ca sa pun bambna, firul deja era zmucit vitejeste de micutii pitici nehaliti!
. Dupa prima juma de ora am renuntat s amai pun lanseta pe cracan, pur si simplu lansam, apoi intindeam firu, si... numaram pana la 10 apoi intepam si recuperam. Asa ceva n-am mai intalnit in viata mea. Marea parte dintre pesti i-am eliberat. Dupa doua ore aveam mainile amortite de atatea intepaturi de la pesti. Cativa i-am dus acasa, pe aia mai mari i-am prajit imediat (au o carne foarte gustoasa si fara oase!). Patru dintre ei, aia mai mici, i-am bagat in acvariu (11 litri) - si a doua zi nu mai aveam nici un guppy.
Au rezistat dua saptamani cat am fost io in concediu - fara apa schimbata si fara hrana. Ce imi placea la ei, cand le dadeam cate o rama de-aia maaaare de tot (cand ploua ies din pamant dita-mai ramele groase si lungi) - prindea unu d eun cap, altul de celalalt cap al ramei si se bateau pe ea. O data a luat unu rama-n bot, nustiu cum naiba a facut, da i-a iesit prin branhii un cap, celalalt a ajuns in stomac.
innnota saracu cu rama iesita prin branhii iar ailalti alergau dupa el si il trageau de rama. M-am chinuit nitel sa ii scot rama aia de acolo, ca nu statea nici de-al naiba sa il prin io.
Anul trecut in toamna am fost la pescuit pe un canal si am mai prins niste somni pritici... asa ca i-am luat pe toti si i-am bagat la tigaie
.
Acum in acel acvariu am niste carasei de prin august, cand am fost pe un canal. Si aia sunt rezistenti, da sunt mult mai speriosi.
. Dupa ce ii tii vre-o 10 -12 zile si incep sa se obisnuiasca cu tine, sa vezi, cand le arunci o musca pe luciul apei cu vin la sprafata si bloup! sug musca in adancuri!
Pe bune e spectacol misto cu rapitorii astia. Sunt ei mai urati - da sunt pesti interesanti!
cum ai putut sa-i mananci dupe ce....?

Pai ... fripti in tigaie pe aragaz...
Pai somni pitici, de-aia care au cate un tepus pe spinare si pe innotatoarele laterale. Cred ca le zice si somni americani.Ce fel de somni erau?
Am fost la o partida de pescuit la Crap la Cefa... si in doua ore ma durea mana de atatia somni pitici. trageau la ABSOLUT ORICE, practic am dat numai si numai la bob de porumb si cubulet d emamaliga. Aruncam lanseta, si pana sa o pun pe cracan ca sa pun bambna, firul deja era zmucit vitejeste de micutii pitici nehaliti!

Au rezistat dua saptamani cat am fost io in concediu - fara apa schimbata si fara hrana. Ce imi placea la ei, cand le dadeam cate o rama de-aia maaaare de tot (cand ploua ies din pamant dita-mai ramele groase si lungi) - prindea unu d eun cap, altul de celalalt cap al ramei si se bateau pe ea. O data a luat unu rama-n bot, nustiu cum naiba a facut, da i-a iesit prin branhii un cap, celalalt a ajuns in stomac.

Anul trecut in toamna am fost la pescuit pe un canal si am mai prins niste somni pritici... asa ca i-am luat pe toti si i-am bagat la tigaie

Acum in acel acvariu am niste carasei de prin august, cand am fost pe un canal. Si aia sunt rezistenti, da sunt mult mai speriosi.
ba merita, pt spectacol, crede-ma!somni pitici am vazut si eu la un vecin, ai dracu' sunt urati, nu merita sa'i tii in acvariu

- al. trentea
- utilizator constant
Pustan fiind am tinut cativa bibanei intr-un butoi cu apa de ploaie timp de o luna din vacanta de vara. Le-am dat sa manance rame vii. Cred ca se simteau bine acolo, unde era destul de intuneric, iar apa era primenita de fiecare data cand ploua.
Dar...bunicu' a curatat butoiul ca sa puna varza, si a dat bibanii la rate, spre disperarea mea si bucuria bunicii, evident.
Acum vreo 15 ani am vazut la Acvariul din Constanta (cel de langa Cazino) cateva regine intr-un acvariu, dintre care una era pur si simplu uriasa. La fel si cativa piranha. Ma intreb daca mai traiesc...
Dar...bunicu' a curatat butoiul ca sa puna varza, si a dat bibanii la rate, spre disperarea mea si bucuria bunicii, evident.
Acum vreo 15 ani am vazut la Acvariul din Constanta (cel de langa Cazino) cateva regine intr-un acvariu, dintre care una era pur si simplu uriasa. La fel si cativa piranha. Ma intreb daca mai traiesc...
- vanatoruldepesti
- veteran
ptr. Nick
Spune-i lui Legio si cat costa un exemplar de oceallatus
Ii recomand o specie de rechini ce nu cresc mai mari de 15 cm. Am eu in acvariu 7 (au fost 8, dar unu' si-a luat zborul prin casa...
) si traiesc foarte bine. Le dau larve si TetraMin. Astia pot sta alaturi de alti pesti fara sa ii atace, insa cand se reped la larva, este spectacol!
Spune-i lui Legio si cat costa un exemplar de oceallatus

Vai stimabililor...
deja ma mananca palmele!
Cu prima ocazie cand am timp, ma reped cu diamantu in stocul de sticle din pod, si imi incropesc un acvariu....... Silicon (sper sa nu-i otravesc pe prea multi dintre "locatari") , o pompita de aer si apa statuta in balcon ca sa-i iasa clorul......
Abia astept!
sa vad acuma ce-o iesi!
si daca o sa am rabdare, poate evoluez si ma mai apuca o dambla, de parca nu as avea deja destule.....
Unapestealta, oricum tot la indigeni ma opresc.... Nu am nimic cu ecuatorialii, da cred ca imi trag borcan cu pesti ca sa ii vad pe aia pe care imi place sa-i pescuiesc, ca brelocurile astea colorate ma lasa rece...
la un momentdat o sa ajung sa cred ca nu-si mai merita nici mancarea...
ori ei saracii nu-s vinovati cu nimic!
Da ceva lupte cu gladiatori tot le organizez intre percide si chiprinide.....
Ceva simplu, placut si sper care sa ma starneasca. N-as vrea sa apuc de telenovele... zau!
deja ma mananca palmele!
Cu prima ocazie cand am timp, ma reped cu diamantu in stocul de sticle din pod, si imi incropesc un acvariu....... Silicon (sper sa nu-i otravesc pe prea multi dintre "locatari") , o pompita de aer si apa statuta in balcon ca sa-i iasa clorul......
Abia astept!
sa vad acuma ce-o iesi!
si daca o sa am rabdare, poate evoluez si ma mai apuca o dambla, de parca nu as avea deja destule.....
Unapestealta, oricum tot la indigeni ma opresc.... Nu am nimic cu ecuatorialii, da cred ca imi trag borcan cu pesti ca sa ii vad pe aia pe care imi place sa-i pescuiesc, ca brelocurile astea colorate ma lasa rece...
la un momentdat o sa ajung sa cred ca nu-si mai merita nici mancarea...
ori ei saracii nu-s vinovati cu nimic!

Ceva simplu, placut si sper care sa ma starneasca. N-as vrea sa apuc de telenovele... zau!

Legio - Patria Nostra
Prieteni Pescari _Iasi
Prieteni Pescari _Iasi
vezi ca numa-n silicon n-o sa-ti stea acvariul ala,te trezesti facand baie cu bibi prin camera
trebuie un adeziv dedicat lipirii sticlei.
siliconul e bun doar pt etansare,nu si pt lipire.

trebuie un adeziv dedicat lipirii sticlei.
siliconul e bun doar pt etansare,nu si pt lipire.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
-
- senior
este un silicon dedicat lipirii sticlei
are firma Bizon, la culoare e transparent nu alb
Sticla trebuie slefuita pe canturi pe distanta de 1 cm cu smirghel pana devine mata,apoi se lipeste.
intra si tu intr-un magazin cu pesti exotici si ai sa vezi ca toate acvariile sunt lipite cu silicon.
La viata mea am facut si pe rama de cornier, sticla etansata cu chit.
Acolo durere mama cand incepea sa picure pe langa chit.
are firma Bizon, la culoare e transparent nu alb
Sticla trebuie slefuita pe canturi pe distanta de 1 cm cu smirghel pana devine mata,apoi se lipeste.
intra si tu intr-un magazin cu pesti exotici si ai sa vezi ca toate acvariile sunt lipite cu silicon.
La viata mea am facut si pe rama de cornier, sticla etansata cu chit.
Acolo durere mama cand incepea sa picure pe langa chit.