BIBI la ACVARIU !!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 31 Mar 2006, 07:24

bluesky1ro scrie:Eu am un acvariu de 100 de litri in care imi tin tot anul vreo 300- 400 de carasei de toate marimile, asa ca pot da oricind la rapitor cu aia micii dau la biban, salau, clean iar cu aia mari la cumatra stiuca... :D
3-4 sute in 100 de litri? :shock: :shock: :shock:

damn!
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

gabii
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabii » 31 Mar 2006, 09:27

Care sunt dimensiunile unui astfel de acvariu???
Pe bune, imi trebe si mie!
Ma gandesc ca si-asa am balta... sa iau pestisorii aia miiici mici de tot care vor iesi la vara din icre :lol: - si sa-i tin separat in acvariu ca sa pot da si io la rapitor la iarna.. sau cine stie, poate imi deschid un magazin de momeli vii :!: .

Pe bune, care e dimensiunea acvariului?

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 31 Mar 2006, 09:40

al meu era ceva de genul: (0,9x0,4x0,5) mc. dar niciodata nu am pus apa pana sus, cam 3/4 era plin. :roll:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

lucianxxx2001
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de lucianxxx2001 » 01 Apr 2006, 23:49

Serbanel scrie:Eu am o idee cam nebuneasca, dar tre sa aiba omul un dram de ticneala altfel e robot. Ce ar fi sa cresc piranha in acvariu, cumparati de la pet shopuri, si apoi sa le dau drumul in lacurile calde din zona Bucurestiului. Ma gandesc ca prin selectie naturala macar o parte din exemplare vor supravietui iarna si apoi vor mai manca din regina si carasul asta afurisit care ne vine noua nepoftit in undite. Asa s-a incercat si cu somnul african si uite ca s-a aclimatizat in Valahia, why not piranha?
Zici tu ceva ,dar daca-i un dezastru natural treaba asta . Piranha vor manca si rapitorii din apele noastre si inca rapid la cat is de turatzi .

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 02 Apr 2006, 01:05

teoretic:
piranha moare din cauza temp scazute din timpul iernii... deci nu sunt sanse de producere a unor dezastre ecologice.
Practic:
daca in Senna a supravietuit de ce n-ar face-o si la noi...
asa ca......... :oops:

Daca in N Italiei Black Bassul s-a acomodat perfect veitii in salbaticie, iar vecinii nostri dela Budapeste au asa ceva in dotare.... ce-l opreste sa ajunga i la noi?
pana mai ieri nu era somn pitic in romania, ori acuma nu mai poti de raul lui...
si exemplele pot continua.

Unapeste alta, AVETI GRIJA CE PESTI ELIBERATIDIN ACVARIU IN APELE NATURALE! ca s-ar putea sa nu se stie... :!:
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

gabii
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabii » 02 Apr 2006, 17:44

Asa, vedeti ca in tarile cu apa calda, somnul pitic e considerat daunator. Am mai spus, in Germania daca te prinde careva ca ai eliberat intr-un lac/rau somn pitic- faci puscarie!
Somnii aia pitici ce i-am tinut 1 an si ceva la acvariu au aterizat in tigaie, mai ales dupa ce am discutat cu cei de pe aici.. .Ca io intentionam sa ii fac primii pesti fericiti care urmau sa populeze balta mea.
Asa i-am facut fripti in tigaie, si am fost fericit ca am procedat asa :lol: .
Ma gandesc sa fac un fel de acvariu mare, un fel de "carantina" pt pestii ce urmeaza sa ii bag in balta la mine. Adica ii tin acolo o saptamana- doua, daca mor - la pisisci, daca supravietuies - la balta.
Pirania aia de la pet-shop sunt mici, nu cresc mari (din pacate :evil: ). Ma gandisem io mai demult, sa populez cu pirania, apoi s-o duc pe soacra-mea la balta si sa ii zic sa faca o baie :lol: . Da din pacate imi lipseste pirania.

serbanel a scris:

Asa s-a incercat si cu somnul african si uite ca s-a aclimatizat in Valahia
unde mai serbanel, unde s-a acomodat somnu ala african la noi? Poate doar la Cefa - unde au izvoare termale... ca in rest a ramas neschimbat- adica la temperaturi ce scad sub 17 - 14 grade- ii clacheaza sistemult imunitar si bietul somn african devine carne in descompunere pe fundul baltii... :!:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 02 Apr 2006, 18:17

gabii scrie: Ma gandesc sa fac un fel de acvariu mare, un fel de "carantina" pt pestii ce urmeaza sa ii bag in balta la mine. Adica ii tin acolo o saptamana- doua, daca mor - la pisisci, daca supravietuies - la balta.
That's what i'm talking about :!:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 02 Apr 2006, 19:06

ptr. bluesky1ro
300 - 400 de carasei intr-un acvariu de 100l ?!? :roll: Kre k este necesar sa modifici povestea: ori sa maresti acvariul, ori trebuie sa micsorezi nr. de carasei :mrgreen: Tu ce zici? :wink:
P.S Daca nu ai gresit litrajul sau nr. de pesti, atunci ce ai tu nu se numeste acvariu, ci conserva gigant cu un fel de sirop de peste...

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 02 Apr 2006, 21:04

A mai lipit cineva sticla in chip de acvariu?

mi-ar prinde bine cateva indicatii... :roll:

Marti pun mana pe diamant si ma dau la bucile lu' termopan!!!
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

bluesky1ro
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bluesky1ro » 02 Apr 2006, 22:53

vanatoruldepesti scrie:ptr. bluesky1ro
300 - 400 de carasei intr-un acvariu de 100l ?!? :roll: Kre k este necesar sa modifici povestea: ori sa maresti acvariul, ori trebuie sa micsorezi nr. de carasei :mrgreen: Tu ce zici? :wink:
P.S Daca nu ai gresit litrajul sau nr. de pesti, atunci ce ai tu nu se numeste acvariu, ci conserva gigant cu un fel de sirop de peste...
Eu zic ca intra si mai multi, ma rog dimensiunile acvariului sunt: L 80cm, l 30 cm, H 50cm, niciodata nu-l umplu complet cu apa, am o pompa puternica de apa cu 2 filtre care imi curata apa si face si ceva oxigen, carasul din balta nu e deloc pretentios, iar dupa ce mor cei slabi chiar nu prea mai am probleme cu ei, repet intra si mai multi!

Scrie răspuns