Asa, vedeti ca in tarile cu apa calda, somnul pitic e considerat daunator. Am mai spus, in Germania daca te prinde careva ca ai eliberat intr-un lac/rau somn pitic- faci puscarie!
Somnii aia pitici ce i-am tinut 1 an si ceva la acvariu au aterizat in tigaie, mai ales dupa ce am discutat cu cei de pe aici.. .Ca io intentionam sa ii fac primii pesti fericiti care urmau sa populeze balta mea.
Asa i-am facut fripti in tigaie, si am fost fericit ca am procedat asa

.
Ma gandesc sa fac un fel de acvariu mare, un fel de "carantina" pt pestii ce urmeaza sa ii bag in balta la mine. Adica ii tin acolo o saptamana- doua, daca mor - la pisisci, daca supravietuies - la balta.
Pirania aia de la pet-shop sunt mici, nu cresc mari (din pacate

). Ma gandisem io mai demult, sa populez cu pirania, apoi s-o duc pe soacra-mea la balta si sa ii zic sa faca o baie

. Da din pacate imi lipseste pirania.
serbanel a scris:
Asa s-a incercat si cu somnul african si uite ca s-a aclimatizat in Valahia
unde mai serbanel, unde s-a acomodat somnu ala african la noi? Poate doar la Cefa - unde au izvoare termale... ca in rest a ramas neschimbat- adica la temperaturi ce scad sub 17 - 14 grade- ii clacheaza sistemult imunitar si bietul somn african devine carne in descompunere pe fundul baltii...