BIBI la ACVARIU !!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
gabii
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabii » 04 Apr 2006, 10:44

de ce drak chinuiti stukul...nu inteleg. nu e un peste care sa reziste in captivitate. dupa mine e cel mai frumos rapitor de pe la noi, chiar nu merita chinuit asa...
:lol:

Pei de ce dreaku?
:lol:
Adica s-ar fi simtit mai bine in tigaie nu???
M-ai inteles gresit: Eu am CUMPARAT stiuculitele (marlitze intre 100 si 400 de grame) de la niste pescari care le-au prins pe balta din Alfa (Caramidarie) - cu scopul de a le frige pe jar sau de a le folosi drept hrana vie pt psici. Doar nu vroiai sa dau 50 mii pe bucata si sa le eliberez in Mures- nu? :lol:
Tocmai asta am vrut: cei mai frumosi rapitori la mine in balta: Stiuculitele alea micute traiesc bine in LIBERTATE, desi libertatea aia reprezinta o balta mai mica (28/10/1,80) - totsui e libertate! Si fac RAVAGII printre pestisorii pe care ii mai am in balta aia! eci cred ca se simt bine acolo, plus ca nu mai au nicic un alt inamic in balta aia :wink:

Iar solutia aia cu galeata + capac- a fost o solutie ad-hoc de transport. Daca meream la curte dupa un butori mare, mai dura o ora - timp in care sansele sa moara stiucile la ala in galeata ar fi crescut considerabil.. .Asa ca am preferat sa fug repede, sa le iau cu ce am putut si sa le duc la balta sa le eliberez cat mai repede.

P.S. Sunt curios cat ma costa un acvariu...

bluesky1ro
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bluesky1ro » 04 Apr 2006, 17:21

Personal cred ca pestii pasnici folositi la pescuitul rapitorilor se pot tine in acvarii, mai ales ca nu au valoare economica, dar referitor la stiuca, sau biban, eu nu i-as tine in acvariu, o balta mica in gradina ar merge, e ok daca se reproduce un colt de salbaticie, chiar imi pare rau ca nu am avut bani sa fac asa ceva, dar ramine pe viitor.

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 04 Apr 2006, 18:10

Mai bluesky,toti oamenii care stau pe forumul asta viseaza la o balta in fundul gradinii. :shock: Sa aiba un salau,cateva stiuci,acolo........ :lol:
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 04 Apr 2006, 19:54

un mig pt iesit la agatat si un elicpoter de mers la peste.....
o casa cu piscina si destule slugi ca sa ai impresia ca traiesti intr-o statiune de odihna ....si o nicovada si un ciocan care prin impact fac bani...
Balta vine dela sine!!!
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

gabii
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabii » 05 Apr 2006, 09:52

Personal cred ca pestii pasnici folositi la pescuitul rapitorilor se pot tine in acvarii, mai ales ca nu au valoare economica,
Pai hai sa vedem.. :lol:

In lunile noiembrie, decembrie, ianuarie si februarie, in Arad se vindeau cu preturi intre 5 si 10 mii lei vechi pe bucata. Adica un carasel de 5 -10 cm costa intre 5 si 10 mii lei. Carasel pt momeala la rapitor, bineinteles.
Daca tin 100 de carasei X 5000 lei= 500.000. Daca tin 10.000 carasei - iau minim 50.000.000. Daca tin 100.000 carasei etc etc :lol:

N-or fi ei buni de halit, da or fi buni la stiuca la iarna sau la vanzare.

Numai bine

bluesky1ro
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bluesky1ro » 05 Apr 2006, 20:32

Pt Gabi, aceasi chestie se petrece in Timisoara in perioada de iarna pina primvara tirziu, pretul zic eu e cam mare, dar cum in perioada rece nu prea ai cum sa prinzi un carasel de stiuca... e bine sa-ti faci provizii pentru iarna intr-un acvariu, eu asa fac, nu neaparat sa-i vind, destul sa ma gindesc la economia de bani, si de chinul de a prinde un pestisor de stiuca pe frigul din timpul iernii... personal mi-as face o crescatorie de caras cit palma doar pentru vinzare pentru cei care dau la rapitor, dar cred ca nu se poate momentan legal asa ceva in Romania, in Timisoara sunt multe magazine in care nu se pot comercializa... asa zic proprietarii magazinelor, ca nu au voie, asa ca ramine piata... desi am inteles ca in alte orase nu exista asemenea probleme.

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 12 Apr 2006, 04:17

legio1083 , eu am lipit sticla pentru acvariu cu silicon-auto , aproape transparent la culoare , folosit la lipirea parbrizelor; am cautat atunci si adeziv special si daca nu am gasit , l-am facut cu ce mi-a cazut la indemina, il am de citiva ani buni , are in jur de 80l si nu mi-a facut probleme niciodata. Pune mina pe sticla , ia diamantul si dai bataie ca nu e mare inginerie , mie mi-a iesit din prima !!!

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 12 Apr 2006, 12:58

la 80 de l sper ca ai folosit macar sticla de 6 mm!

@Leba: zii merci sa acvariul ala s-a spart cand era gol, altfel zugraveai la toti vecinii pan' la parter!
La acvarii de +100 l folosesc sticla de 8 mm.

Cel mai mare pe care l-am lipit a avut cam 270 l. Sticla de 10 mm si doo tuburi de silicon. Are vreo 7-8 ani vechime si nu curge inca! Dar nu m-am bagat sa tai io sticla!
near the beer

claudiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de claudiu » 12 Apr 2006, 13:31

Un acvariu serios, la magazin, de 80 l costa 1.8 mil.
Daca vrei capac original din plastic, negru, costa inca 2.2 mil. (din care 400k is doar neonul "special")

Total: > 4 mil sticla + capac.

Daca vrei sa confectzionezi un acvariu acasa sa te coste mai putzin, siliconul transparent shi o sticla perfect taiata de minim 6mm grosime is suficiente.

Personal am avut acvariu de 175 L facut cu sticla de 5mm care m-a tzinut vreo 5 ani shi l-am dat cuiva shi tot mai tzine.

Se tzinea sticla la limita, adica era bombata saraca la marginile de sus, dar nu a crapat.

La ashezarea acvariului sa ai grija sa stea pe o suprafatza perfect plana shi sa ai grija ca daca ashezi acvariul pe orice pietricica de nisip rishti sa crape fundul acvariului.
Solutzia: pui o placa de polistiren intre fundul acvariului shi suprafatza pe care il ashezi.

Pentru alte intrebari, private me. Am tot facut acvarii.

Numai bine...
Nu conteaza ce mashina ai, conteaza ce lanseta ai :)))

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 13 Apr 2006, 08:07

k!

Hai mai fratilor...2 mil pt un capac?
:oops:
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Scrie răspuns