BIBI la ACVARIU !!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 26 Mai 2006, 21:16

Las ca nu mor caii cand vor cainii........ :lol:
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

bluesky1ro
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bluesky1ro » 27 Mai 2006, 11:39

Cred ca merge si fara alge, daca butoiul e in curte baga apa de ploaie, nu baga crapsori, mai bine da-le drumul pe vreun canal unde nu prea pescuieste lumea, baga carasi in butoi ca o sa se bucure copii, vor trai mult :lol:
Traim intr-o tara frumoasa, pacat ca e populata...

bmjean
senior
senior

Mesaj de bmjean » 08 Iun 2006, 22:53

Am avut si eu un acvariu de cca 100l si am avut in el pesti de diferie "neamuri" xifo, gupi, neon, etc... mai comuni si cateva exemplare mai "rare" sau mai scumpe: 2 rechini, 2 soparle de apa, 2 serpi de apa, dar si o broasca testoasa care cum a crescut a inceput sa-mi manance, prima data pe cei mici, apoi zilnic aproape cate unul mare, pana a ramas singur si "a crapat".
Acum am un acvariu de cca. 50l si am un somn pitic (al doilea solitar, primul a "zburat" intr-o noapte si era lat pe covor) prins de mine pe un canal, avea 3cm, acum are 10cm. (Am mai adus apoi inca doi, dar mi i-a mancat). Apa ii completez, fiindca se mai evapora, pompa e oprita (nu consum nici curent si nici nu face galagie), iar mancare de la felii pe peste la carne de pui, porc, depinde de ce am in congelator. Tot timpul cand ii dau mancare, zic ca-i dau inghetata (carnea fiind congelata), dar nu mi-a racit niciodata. Recunosc ca-l hranesc la cca. 2 saptamani, dar vad ca se sinte foarte bine printre corali, carapace de scoici imense (30cm) si apa e curata.
Am vazut (pe vremea cand am avut pestii exotici, acum vreo 8 ani) ca tipul care mi i-a vadut mai avea si stiuca exotica si chiar un fel de mreana, dar nu stiu cum se numesc.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 08 Iun 2006, 23:58

"mreana" era probabil un labeo era gri cu aripioarele rosii?
near the beer

bmjean
senior
senior

Mesaj de bmjean » 09 Iun 2006, 06:56

Nu stiu daca era labeo, dupa forma da, dar dupa culoare nu, avea aproape aceeasi culoare ca si mreana, maroniu deschis asemanatoare si cu porcusorul.
Seamana cu Labea ruddi sau Tar Sara, vezi pe http://www.fishesnpets.net/gallery/barbs.shtml.
Oricum erau faini si aveam impresia ca sunt pe Cris.

Scrie răspuns