Avatul - un peste greu de citit
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Avatul - un peste greu de citit
A patit cineva sa mearga la o partida de pescuit si sa atace avatul mai sa se urce pe mal si sa dai dupa el o jumatate de zi fara nici un atac? Care ar fi motivul lipsei lui de interes - sa fie naluca neprinzatoare, firul prea gros sau vizibil , culoarea apei necorespunzatoare? Ce parere aveti - poate ne impartasiti si noua mici trucuri sau nu neaparat ci mai mult solutiii de moment pe care voi le-ati pus in aplicare pe moment cu rezulatate. Astept cu nerabdare idei.
Re: Avatul - un peste greu de citit
Frumos topic - de ce ? Am patit-o personal de mai multe ori singur sau impreuna cu prieteni in diferite zone mai mult sau mai putin verificate. Uneori aceste zone dadeau satisfactii iar in alte zone iti plangeai de mila. Consider ca nu exista nici o specie de peste care sa fie usor de "citit" iar avatul nu face exceptie. Am pescuit cu succes intr-un loc azi si am avut cateva atacuri ( mai multe sau mai putine ) dupa care am revenit si in aprox. aceleasi conditii nu am avut nici un rezultat. Referitor la ce ar putea sa influenteze apetitul acestui rapitor nu stiu ce sa zic - unii ar spune ca este importanta naluca, prezentarea ei si firul cu care o prezinti ( unii pun fluo ptr. a o face cat mai greu de identificat ) insa mai sunt si alti factori ca nivelul si culoarea apei, temperatura , vremea ( vantul ) etc. Asta este parerea mea insa mai sunt pescari buni de avat pe aici si poate scoti ceva si de la ei.

asta cu avatu e naspa rau, am patit si eu sa dau pe dunare dupa avat de m-au luat dracii cu tot ce aveam, si ei sareau intr-una sa-mi faca in ciuda fara sa am nici macar un atac

Avatul e un peste bizar ,ceea ce ti sa intamplat tie li sa intamplat multor pescari de avat ,sunt zile cand indiferent cu ce ii vei da nu il vei face sa muste vreo naluca mi sa intampat de nenumarate ori sa il vad sarind pe maluri dupa plevusca dar neatacand nalucile ,indiferent cat de prinzatoare de avat ar fi ele.... eu pescuiesc de exemplu cu fir fluocarbon de 0,18 si credema ca nici straduinduma nu il vad dupa ce atinge apa deci nu cred ca are legatura cu firul cred ca are legatura cu vedearea avatului care este foarte buna si care in momentul cand se ridica in suprafata te vede si nu se mai apropie de zona pt a vana nici batut asta este parerea mea ...chiar daca nu sunt un expert in avat ...deci ca solutie cred ca ar fi mai interesant sa incerci sa te ascunzi sa nu ii intri in campul sau vizual
E o idee si asta cu vazutul - sunt convins ca avatul vede foarte bine insa sunt momente in care ataca departe de tine cca 25-30m si atunci si daca ai 2m nu cred ca te poate observa. Cu toate acestea sunt ore bune i ncare dai de iti omori mainile si nimic. Aici ma gandeam cam ce solutii sa aplic ptr. a-l pacali si cu ce?
eu am observat de mai multe ori avatul cum se intorcea din atac cand dadea cu ochii de mine ...iar ulterior il vedeam numai la 20 -25 de m distanta atacand cred ca vede extrem de bine si mai ales in suprafata apei
Exact.Un lan de cucuruz in spate ar fi ideal.10m cred ca ar fi suficient sa incerci sa lansezi de acolo.Daca totusi lipseste planta,te poti pune pe spate sau in lateral,cum ti-e mai comod(depinde de zona reumatica care o ai)si sa incerci sa-l pacalesti si asa.rapace scrie:deci ca solutie cred ca ar fi mai interesant sa incerci sa te ascunzi sa nu ii intri in campul sau vizual
sau faci asa cum spune SFV ....sunt sigur ca de nu gasesti te ajuta el cu ceva cucuruz

misto momentele in care ataca de nebun la suprafata ... mi dor sa vad asa ceva, au trecut aproape 2 ani de cand am vazut ultima oara un spectacol dat de avat ...
in momentele alea nu iti ramane decat sa speri ca ai suficiente naluci in cutie pentru a o gasi pe cea castigatoare. pe langa gasitul nalucii mai trebuie sa gasesti si miscarile pe care le prefera plus o alta chestie pe care nu o pomenesc. daca ai noroc sa gasesti cele 3 variabile vei prinde pana i se nazare ca vrea alta naluca, alte miscari la care adaugi si variabila 3 ... asupra careia tu nu ai nici o influenta.
frumos e pescuitul la avat ...
in momentele alea nu iti ramane decat sa speri ca ai suficiente naluci in cutie pentru a o gasi pe cea castigatoare. pe langa gasitul nalucii mai trebuie sa gasesti si miscarile pe care le prefera plus o alta chestie pe care nu o pomenesc. daca ai noroc sa gasesti cele 3 variabile vei prinde pana i se nazare ca vrea alta naluca, alte miscari la care adaugi si variabila 3 ... asupra careia tu nu ai nici o influenta.
frumos e pescuitul la avat ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Glumeam SVF sper sa nu fi deranjat si ca tii la gluma